Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *20*

Rozpakowane:

*MARZEC*
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena (1450g) i Julka (1800g) - Zaspa - CC

*KWIECIEŃ*
15.04 (01.05) magda30 - Synek Oskarek (3360g, 54cm) - Zaspa - CC
23.04 (01.05) katelajda - Synek Fabianek (3880g, 56cm) - Zaspa - SN
29.04 (04.05) devil83 - Córeczka Zuzanka (3520g, 55cm) - Zaspa - SN

*MAJ*
02.05 (05.05) trzydziestka - Córeczka Lenka (3360g, 54cm) - Redłowo - SN
09.05 (06.05) enjoy - Synek Mikołaj (3775g, 49cm) - SN
10.05 (18.05) Hope - córeczka Pola Anna (3535g, 55cm) - Kliniczna - SN
13.05 (31.05) aśku_85 - córeczka (2760g, 50cm) - Swissmed - CC

Dwupaki:

*MAJ*
02.05 mila
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 Witch_B - Synek Mateusz - Wojewódzki/Kliniczna

*CZERWIEC*
02.06 Luna- Synek - Zaspa
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon - Kliniczna
20.06 pirat - Córeczka - Wejherowo
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
27.06 Bozena19 -Synek - Wejherowo
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-19-t540247,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *20*

dobrze, że możesz zadzwonić i nie musisz jechać

tak się składa, że jak rodziłam pierwszą córkę miałam 3 razy masowaną szyjkę :) no nie polecam.. cholernie boli. Ale dokładnie, nie bardziej niż poród i trwa to chwilunie. Więc do przeżycia..

Laguna - bo pomimo, iż miałam cc poprzednio chcę rodzić naturalnie... ale jak nie uda się po masażu szyjki (będę go mieć w 39tc.) - jak powiedziałam, że słyszałam, że jest to strasznie bolesne to lekarka mi odpowiedziała, że nie bardziej niż poród ;P Jak to nie pomoże i nie urodzę do 40 tc to chyba później mieli mi podać kroplówkę i na dalsze wywoływania się nie zgodziłam bo wzrasta ryzyko rozejścia się blizny więc powinnam mieć cc... żeby nie było, że nie mają dla mnie łóżka na bloku operacyjnym chcieli mnie już umówić na to cc... no i wyszło tak, że muszę tam jutro zadzwonić... eh
i tak, byłam w szpitalu na usg :) bo w UK tak to działa ;P normalnie nie robią już tak późno usg... wymusiłam trochę na nich - ale chyba i tak bym miałą ze względu na niedoczynność tarczycy ;P

jejku nie strasz.. dzisiaj mi pani w przedszkolu powiedziała, ze na twarzy spuchłam. A i palce u rąk miałam troszkę w weekend spuchnięte. Ale nie mam białka w moczu, więc chyba nie mam się co martwić.

Troszkę późno to cc w 41 tygodniu. A Ty byłaś w szpitalu na usg??

Hejka Mamuśki!

Przede wszystkim Gosiek GRATULACJE! Dobrze że z Wami wszystko ok. Dwa razy przewijałam forum żeby się upewnić kiedy masz termin bo nie mogłam uwierzyć. A miałaś 2 dni po mnie. szok

Luna brak słów na tą całą sytuację. Niby się umawiasz, nastawiasz psychicznie a tu zonk. Masakra. Żeby i tak już wystarszoną kobietę w ciąży dodatkowo stresować :/

Ja byłam u dr Meżyk w LuxMedzie w gdyni na usg i wydawała mi się fajna. Młoda i sympatyczna no ale jak widać miała inne zdanie niż Twoj lekarz :/

Witam nową mamusie. Też mamy podobny termin i też chciałabym rodzić na klinicznej bo już znam ten szpital ale jak to wyjdzie w praniu to nikt nie wie.

Mi nogi nie puchną. W pierwszej ciąży też żadnej opuchlizny pomimo upałów. Za to po porodzie w domu miałam zamiast kostek serdelki ale szybko przeszło więc teraz pewnie będzie podobnie.

Kamiku- w lux medzie nie mają sprzętu do ktg więc na pierwsze wybieram się w przyszłym tyg na skarżyńskiego tam gdzie Papińska przyjmuje. Koszt 30 zł pomimo tego że prowadzę u niej ciążę. I tam każdy może podjechać, zapłacić i położna zrobi ktg.
A w pierwszej ciąży gin robiła mi u siebie w gabinecie i nie płaciłam dodatkowo. Co lekarz to inaczej.

Dziewczyny chciałam zapytać ile większy biustonosz kupiłyście na po porodzie? bo ja dziś byłam w h&m chciałam kupić taki totalnie miękki żebym mogła też w nim wygodnie spać ale zgłupiałam w końcu i nie wziełam żadnego :/

Lagina_m - mi też nogo strasznie puchną... podobno jak twarz puchnie i ręce to może to być znak stanu przedrzucawakowego...
GosiekG - moje gratulacje! Najważniejsze, że wszytsko dobrze się skończyło!
Ja dzisiaj byłam na usg. Gabriel waży 2,3kg. Czyli bardzo przeciętnie ;P Mam już ustalony plan porodu... mieli mnie umówić na cc na wszelki wypadek po 41 tc... i zapomnieli mnie umówić - a ja się dopiero w domu zorientowałam... miałam bardzo dużo do przyswojenia dlatego mi też wyleciało z głowy... a położna była bardziej zakręcona ode mnie! Fajnie, że lekarka była bardzo ogarnięta i przyszła bardzo przygotowana (widziałam ją pierwszy raz i znała bardzo dobrze wszystkie moje "komplikacje" ;P) - nie powiem bardzo pozytywne wrażenie... jakby ta położna była taka ogarnięta ;P

adg2014- dopisałam Ciebie :), mam nadzieję, że nie namieszałam przez przypadek w tabeli

Laguna- czasem lepiej być tzw. boi dudkiem, choć sama myśl otrzymania znieczulenia jest bardzo atrakcyjna :)

Ja nie zaczęłam jeszcze puchnąć, ale od paru dni piję ogromne ilości wody, pragnienie ani na chwilę nie ustaje, także być może to jeszcze przede mną. Najgorszy dla mnie w tym momencie jest ból w dolnej części kręgosłupa... skurcze da się przeżyć pojawiają się i mijają, a ten ból chce się ze mną zaprzyjaźnić

Ciekawe co tam u Luny...

zmierzyłam sobie brzuszek w pasie na wysokości pępka - 111cm :)

Rozpakowane:

*MARZEC*
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena (1450g) i Julka (1800g) - Zaspa - CC

*KWIECIEŃ*
15.04 (01.05) magda30 - Synek Oskarek (3360g, 54cm) - Zaspa - CC
23.04 (01.05) katelajda - Synek Fabianek (3880g, 56cm) - Zaspa - SN
29.04 (04.05) devil83 - Córeczka Zuzanka (3520g, 55cm) - Zaspa - SN

*MAJ*
02.05 (05.05) trzydziestka - Córeczka Lenka (3360g, 54cm) - Redłowo - SN
09.05 (06.05) enjoy - Synek Mikołaj (3775g, 49cm) - SN
10.05 (18.05) Hope - córeczka Pola Anna (3535g, 55cm) - Kliniczna - SN
13.05 (31.05) aśku_85 - córeczka Jagoda (2760g, 50cm) - Swissmed - CC
15.05 (06.05) moonika - synek Mareczek (4300g, 57cm) - Redłowo - SN
19.05 (24.06) GosiekG - córeczka Zosia (2880g) - Wejherowo - CC

Dwupaki:

*MAJ*
02.05 mila
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 Witch_B - Synek Mateusz - Wojewódzki/Kliniczna

*CZERWIEC*
02.06 Luna- Synek - Zaspa
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon - Kliniczna
20.06 pirat - Córeczka - Wejherowo
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 adg2014- Syn - Swissmed lub Kliniczna
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
27.06 Bozena19 -Synek - Wejherowo
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

wiesz co jak byliśmy u niego na wizycie to podpytałam trochę o znieczulenie i powiedział, że "jeśli anastazjolog będzie wolny to oczywiście pani dostanie.. ale wiadomo.. to zawsze jest ryzyko i bywa, że zdarzają się jakieś komplikacje". I jakoś mnie wystraszył... w sumie to nie powiedział nic czego bym nie wiedziała.. bo właśnie takich komplikacji się zawsze bałam. Strasznie żałuję, że jestem takim boi dudkiem...

Witamy nową mamusię:)

Laguna a co Ci Preis powiedział o zzo że tak Cię negatywnie nastawił? Chyba że już o tym pisałaś, a mi to gdzieś umknęło:p

piję bardzo dużo, mam mega pragnienie właśnie na wodę. Soli praktycznie w ogóle nie używam. A kawy nie piję już od paru miesięcy. Też mam wyższe ciśnienie. Dostałam dopegyt doraźnie.. powinnam sobie mierzyć w domu.. ale jakoś tak średnio tego pilnuję...

Ja chcę na Klinicznej bo rodziłam już i w wojewódzkim i na Zaspie i nie polecam żadnego z tych szpitali. Więc zostaje Kliniczna. Początkowo jeszcze chciałam tam przez znieczulenie ale Preis mnie nastraszył i już nie chce :P choć żałuję strasznie, że się go boję. Rodzić bez bólu... no bajka :)

Laguna_m, no to może się spotkamy :-). Choć ja szczerze mówiąc bardziej nastawiam się na Swiss, ale mój lekarz mnie namawia na Kliniczną. Sam tam pracuje ale to chyba niewiele znaczy. Jeśli nie będzie miał dyżuru to nie sądzę żeby specjalnie przyjeżdżał. Polecił położną - ale jak nie trafię na jej dyżur, to podobna sytuacja. No i jak sama mówisz - nie wiadomo jak z miejscami... Więc chyba więcej stresu niż korzyści z takich "znajomości' ;-).

Mi właśnie od majówki zaczęły puchnąć stopy i w ogóle całe nogi łącznie z udami. Zaniepokoiło mnie to, bo mój mąż po kilku dniach nieobecności zauważył, że przytyłam przez te 3 dni... a to woda zatrzymała się w organizmie. Do tego doszło stosunkowo wysokie ciśnienie na wizycie lekarskiej i to razem wzięte zaniepokoiło mojego gina. Zlecił badanie moczu na obecność białka. Na szczęście z sikami wszystko ok ;-). Staram się więcej wypoczywać, nie nosić skarpetek i leżeć z nogami uniesionymi. Zauważyłam również, że po wypiciu słabej kawy opuchlizna nieśmiało zaczyna powracać...

Także może dużo płynów i ograniczenie soli coś pomoże.

Hej adg2014.. witamy :) masz termin blisko mnie.. :)
ja też chciałabym na Klinicznej rodzic.. ale nie wiem jak z miejscem. Moją bardzo dobrą koleżankę odesłali na Zaspę właśnie z powodu braku miejsc. Mam nadzieję, że mnie to nie spotka

Idziemy jak burza :)

Gosiek gratulacje.. :) dobrze, że wszystko ok :) a możesz do malutkiej chodzić? czy jeszcze leżysz??

Luna.. Ty to masz przeboje! swoją drogą to naprawdę skandal. Tym lekarzom nie ma co ufać. W razie czego róbcie tak jak Twój mąż powiedział, niech podpisują, że nie chcą przyjąć. Mam nadzieję, że do porodu naturalnego nie będą Cię zmuszać. W razie jeśliby tak było. To też powiedzcie, że chcecie papier gdzie jest podpisane, że na ich ryzyko. Dziwne to wszystko.. jeden lekarz mówi tak, drugi tak. Jak tu im zaufać

Dziewczyny czy Wam też puchną stopy??

Chętnie się dopiszę (tylko nie wiem jak ;-) ).
Syn, 24.06, poród w Swissmedzie lub na Klinicznej

Witamy nową przyszłą mamę, jeśli masz ochotę dopisz się do tabelki :)

To się porobiło...
GosiekG- dobrze, że byliście stanowczy, wygląda na to, że teraz wszędzie jest ogromny nacisk na porody naturalne, a późniejsze powikłania nie są już zmartwieniem szpitala tylko mam, najważniejsze, że u Ciebie wszystko skończyło się dobrze. Trzeba ufać intuicji.

Dziewczyny, mam jeszcze takie pytanie do tych, ktorych ciaze prowadzone sa prywatnie - czy za ktg placicie dodatkowo, czy jest ono w ramach wizyty? a jak wyglada sprawa, jesli macie samo ktg?

Ahoj!

Jestem Waszą stałą czytelniczką, która na bieżąco śledzi wszystkie wydarzenia i choć pewnie nie wiecie, znam Wasze historie bardzo dobrze ;-).

Odważyłam się odezwać za sprawą Gosiek (której bardzo bardzo gratuluję i życzę zdrowia i Mamie i maleństwu). Ja też mam termin na 24 czerwca. No i tu dziś czytam, że moja współdatowiczka już urodziła. Dopiero do mnie dotarło, że to już nie przelewki ;-).

To moje pierwsze dziecko - i jakoś do tej pory podchodziłam na luzie. Nie mamy jeszcze wózka (choć już wybrany model) ani łóżeczka, nie mówiąc już o torbie do szpitala i jej zawartości. Pokoik co prawda odmalowany i przygotowany na komodę, parę ciuszków już jest. I to wszystko! Dzięki Gosiek nastąpiła u mnie pewna mobilizacja ;-). To tak pokrótce, zamiast przedstawienia się ;-).

Dziewczyny, mam do Was pytanie - ponieważ rozważam poród na Klinicznej - czy któraś z Was miała może do czynienia z położną Anetą?
Polecił mi ją lekarz prowadzący, chcę się z nią spotkać w przyszłym tygodniu ale już sama nie wiem czy jest sens...

Pozdrawiam wszystkie Mamusie rozpakowane i wciąż zapakowane!

Gosiek, gratulacje!!! :) szybkiego powrotu do domku z coreczka :)

Luna, Ty to sie w tej ciazy biedna nastresujesz.. trzymam kciuki zeby wszystko poszlo po Waszej mysli :)

Ewwa, zycze Ci, zebys dotrwala w dwupaku do przedstawienia coreczki i mogla w nim uczestniczyc :)

Styczniowka, dziekuje bardzo i ciesze sie niezmiernie, ze sowka podoba sie takze na zywo :)

Jeszcze nie mam małej ze soba bo jest jeszcze w inkubatorku - robią jakieś rutynowe badania a ze mega duzo kobiet rodziło to pewnie babki są zawalone.
Co do wejherowa to jestem póki co mega zadowolona. Pani doktor na IP nie zbagatelizowala niczego - przyjechałam z czopem i ze mało ruchów płodu a ona zostawiła mnie na wody plodowe. Każdy mega miły pomocny, oddział patologii i poloznictwa nowy. No nie spodobał mi sie tylko ten incydent na patologii ze mając zaplanowana cesarke trzymali mnie do minuty miedzy skurczami i ze finałów lekarz chciał żebym rodziła naturalnie. Ale to tylko to na porodowce już super. Rozmawiali ze mną, żartowali na sali zanim podali znieczulenie ogólne - wolałam zzo ale ze względu na moja chorobę woleli podać ogólne. Co absoluntnie mega mi sie podoba to to ze mozna wynająć sobie pokój w którym tatuś moze byc znami na cały okres po porodzie - oczywiście jesli pokoje są wolne jest ich chyba 3 czy 4. Nam udało sie dostać - chyba tylko jedyny taki jest w Wejherowie z własna łazienka, wiec prawie jak w hotelu. Do tego niesamowita położna, ktora służy rada i pomocą i pozartuje, naprawdę cud kobieta!!! Nawet z mezem stwierdziliśmy ze za mniejsza kasę w mamy prawie jak prywatny porod w swismedzie :) Naprawdę póki co nie mam sie do czego przyczepić i polecam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0