Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *20*

Rozpakowane:

*MARZEC*
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena (1450g) i Julka (1800g) - Zaspa - CC

*KWIECIEŃ*
15.04 (01.05) magda30 - Synek Oskarek (3360g, 54cm) - Zaspa - CC
23.04 (01.05) katelajda - Synek Fabianek (3880g, 56cm) - Zaspa - SN
29.04 (04.05) devil83 - Córeczka Zuzanka (3520g, 55cm) - Zaspa - SN

*MAJ*
02.05 (05.05) trzydziestka - Córeczka Lenka (3360g, 54cm) - Redłowo - SN
09.05 (06.05) enjoy - Synek Mikołaj (3775g, 49cm) - SN
10.05 (18.05) Hope - córeczka Pola Anna (3535g, 55cm) - Kliniczna - SN
13.05 (31.05) aśku_85 - córeczka (2760g, 50cm) - Swissmed - CC

Dwupaki:

*MAJ*
02.05 mila
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 Witch_B - Synek Mateusz - Wojewódzki/Kliniczna

*CZERWIEC*
02.06 Luna- Synek - Zaspa
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon - Kliniczna
20.06 pirat - Córeczka - Wejherowo
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
27.06 Bozena19 -Synek - Wejherowo
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-19-t540247,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *20*

hej.
teoria nie zawsze się sprawdza. moja Lena była mega ruchliwa w brzuchu a teraz jest aniołem (tfu tfu nie zapeszam). całe dnie śpi, a ja mam luz - tak więc nie zawsze dwójka dzieci oznacza sajgon. w pierwszych dniach było faktycznie cięzko bo się ogarniałam z wszystkim, ale teraz jak wszystko się unormowało - bajka. mała je już ładnie z piersi co 3h-4h, czas pomiędzy przesypia... :)
a co do wakacji to wyjazdy po Polsce to planuję juz w najbliższym tygodniu (jedziemy do teściów do Łodzi). a we wrześniu jedziemy na Rodos - wycieczka juz kupiona wiec nie wyobrażam sobie aby miało byc inaczej :)

Dzien dobry :) pogoda sie piękna zapowiada :) może choć na balkon wyjdę z corcia, bo znów zakatarzona i do przedszkola nie poszła :( kiedy te infekcje sie skończą!?

Zaraz chyba kolejna pralkę wstawię, dużo jakoś tych wszystkich ciuszkow i bambetli :) chyba z 6 pralek mi wyjdzie :)

Witam nadal w dwupaku :)
Dzisiaj rano byłam u gina, zrobił mi ktg i póki co ani śladu skurczy. Mam się stawić znowu w środę. Oby Borys szybko wyskoczył, bo nie chce mi się jeździć co 2 dni na kontrolę... Zaczynam zazdrościć tym co wiedzą kiedy będą mieć cc, chociaż z drugiej strony bym chyba z nerwów umarła przed czekającą operacją...

Mamma ja w lipcu lub sierpniu planuję odwiedziny u moich rodziców w Poznaniu, ewentualnie jakiś krótki urlop, ale to już gdzieś w okolicy Trójmiasta jakaś agroturystyka, tak żeby mąż odetchnął trochę od pracy a starszak miał miejsce do biegania. Tylko najpierw muszę zobaczyć jakie to młodsze dziecię będzie, bo jak kolkowe i ciągle beczące to się pewnie nie zdecyduję...

Moja koleżanka która ma dwójkę dzieci mówi że jedno to bajka :) więc Dziewczyny trzeba się nastawić psychicznie ze lekko nie będzie.

a mam pytanie zwiazane z wakacjami..jedziecie z takimi małyi dziećmi gdzieś w tym roku na wakacje?
moj maż wymyslił sobie w sierpniu góry a ja jestem temu przeciwna - tylko godzin w aucie z niemowlakiem..jakoś mi się to nie widzi. Owszem, można gdzies tu blisko na dwa, trzy dni pojechać ale GÓRY...jakoś sobie teog nie wyobrażam :).

Gosiek, a co mówili w szpitalu? widzą że ten czop się odkleja?może to faktycznie tylko śluz który ma prawo się pojawiac pod koniec ciąży?
pamietaj że jestes już na takim etapie ciązy ze dzidzia już jest tak rozwinięta że spokojnie może żyć po drugiej stronie brzucha.

devil...nie zartuj.....to ja zwariuję w tym domu hehe...cała rodzina mi zawsze się dziwiła jak sobie dawałam radę z jednym Mateuszem, który potrafił robić nawet za 3 dzieci hehheh a jak drugie takie będzie to zgłupieję hehhe
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Oj tak, dokładnie... moje narządy do worki treningowe;)

Polecicie coś na zapalenie gardła?

Hehe Kasiu pomarzyć ludzka rzecz:p mi zawsze powtarzali, że to ma przełożenie na życie i u Bartka się sprawdziło. U Zuzi powoli też sytuacja zaczyna się klarować:p też za spokojna to ona nie będzie:p

Luna trzymam kciuki za Ciebie i Jasia:) już niedługo będziecie razem się tulić:)

Witam z rańca:)

Luna..u mnie jest niemalże tak samo jak na filmiku...moja tak buszuje, ze szok!!Ciekawa jestem jakie to będzie miało przełożenie po urodzeniu....mój synek o wiele mniej się kręcił a jest teraz aż za energiczny, żywiołowy. Mam nadzieję, że w brzuchu się wyskacze a po urodzeniu będzie aniołek:)

http://www.papilot.pl/dziecko/26236/4/Dziecko-wierci-sie-w-brzuchu-mamy-Widac-jego-glowke-i-nozki-niezwykly-filmik.html#galleryimage

Wasze maluchy też się aż tak wiercą? :)

WItam poniedziałkowo!

Ja sie właśnie ogarniam :)

Muszę lecieć wysuszyć włosy, dopakować torbę itp (w końcu zapakowałam dwie, bo jak miałam zmieścić w tej małej walizeczce rzeczy na tydzień to dla młodego się nie zmieściły :P

Podkłądy, pieluchy, ciuchy młodego, rożek, tetry itp przepakowałam do osobnej torby, którą mąż ma wozić przy sobie, a do piątku będę wyjadać rzeczy z walizki, żeby zrobić miejsce ;) hihi

Mam nadzieję, że dziś się czegoś dowiem co i jak :)

Swoją drogą mama zaczęła mi szyć kocyki - cudo!
Nie wiem jaki będzie efekt, ale czuję, że fantastyczny!

Co prawda wypełnienie, które zamówiłam okazalo się mega grube (no bo skąd miałam weidzieć co to gramatura 200 a 400 :P), zamówiłam 2 grubości najcieńsze i najgrubsze, to to najcieńsze jest jużmega grube :P

Tak czy inaczej mama zrobi mi dwa kocyki i poduszeczkę :)

Stwierdziłam, że faktycznie taki 100x150 może być za wielki więc będą dwa w róznych wymiarach trochę mniejsze ;) co by weszly do wózka i kołyski.

Stresuję się też tym fotelikiem... mam nadzieję, że uda się skontaktować dzisiaj, bo coś mam czarną wizję, że ktoś go niechcący sprzedał... No,ale zobaczymy.

Gosiek - trzymam kciuki!
Ale teściowa niech wszytsko popierze tak na wszelki wypadek.

Ja z mam lipcowych Luna trzymamy kciuki za Was I czekamy na wieść o pojawieniu się Jasia ba świecie no i fotkę bo jestem ciekawa czy maluchy faktycznie wyglądają jak na tych zdjęciach z usg.
Gosiek nie martw się ja rodziłam na samym początku 37 tygodnia i wszystko bylo ok z dzieckiem.

ja cała nockę mam znowu nieprzespaną, czkawka i kopanie, chwila ciszy i znowu... jak zombie się czuję, zjadłam kanapkę i wracam do łóżka :(

GosiekG, trzymam kciukasy za dobre samopoczucie, jesteś pod dobra opieką, więc spokojnie, wszystko będzie dobrze :)

zapowiada się ciepły i słoneczny dzień :):)

Cały dzień miałam w miarę dobry nastrój bo nic sie nie dzialo, dobrze sie czułam. Chwile temu byłam w łazience i znów kawałek czopa ( słuzu przypominającego katar) sie pojawił ale już bardziej mleczny niz brązowy. Do tego doszło kilka skurczy w okolicach krzyża i sie martwie czy to już. Dziewczyna obok sie tak meczyla ze szok, cały dzień a dopiero jakieś 2 godziny temu ja zabrali. Nie powiem nawet wiedząc ze czeka mnie cesarka sie trochę przestraszylam widząc jak bardzo ja boli :(
Chyba jednak poproszę teściowa zeby mi poprala kocyki, rozek i recznik kapuelowy które zostały do wyprania, zeby byc spokojniejsza.

no u mnie był taki moment.. ale jakoś od dwóch tygodni nic mi się nie chce..

marudziłam na pogodę, że brzydka i że dołująca. A teraz jak patrzę, że zapowiadają po 20 parę stopni to też się martwię bo np. dzisiaj miałam spuchnięte stopy.. co będzie dalej to boję się pomyśleć... no nie dogodzisz..

u mnie dziś była kupa śmiechu, bo usiłowaliśmy z mężem zrobic sesję brzuszkową ;) ze mnie niestety modelka jak kłoda, a z niego fotograf od siedmiu boleści ;)

trzymam kciuki za te nasze brzuchate ostatnie tygodnie, bo jakoś te kilka dni przed końcem odczuwam strasznie boleśnie, a mial być jakis zryw i przypływ energii do prania i czyszczenia i mycia okien... no to raczej nie u mnie ;)

Gosiek, dobrze że chociaż trafiłaś do szpitala i wiesz co się dzieje. Najgorsza jest sama niepewność i dochodzenie smaemu co to może być.

ewwa, nie stresuj się na zapas, myślę, że nawet jeśli nie uda Ci się dotrzeć do małej do przedszkola, to być może mała zrozumie...musicie z nią dobrze porozmawiać..ale i tak bądź dobrej mysli ze uda ci się dotrwać do tego wydarzenia:)

A my dziś cały dzień poza domem:) pogoda taka cudna, ze aż zal było kisisć się w murach. Ja co prawda głównie siedziałam na ławeczce, bo przebycie kilkudziesięciu metrów powodowało u mnie już ból podbrzusza:/ ale za to starszak się wyszalał na rowerze :)
Za to wczoraj trochę się wystraszyłam, bo tak mnie rozbolało podbrzusze (jak przy miesiączce) razem z krzyżem, że łzy same leciały mi z bólu. Udało mi się na szczęście dodzwonić do mojego gin, kazal mi wziać nospę i pyralginę i powiedział, że jesli się sytuacja powtórzy dzisiaj to mam się zgłosic do niego na IP. No ale, że dziś było juz o wiele lepiej to nie jechałam. Poczekam do wizyty, którą mam w tygodniu.

GosiekG spokojnie ciesz sie ze to juz 36 tc, dzieciątko jest juz wykształcone teraz tylko nabiera masy. Wiadomo im dłużej w brzuchu tym lepiej. Ja urodziłam córkę w 34 tc, a od 29 tc miałam stwierdzone małowodzie i tez leżałam na patologii.

Ewwa nie myśl do przodu bo tylko sie zamartwiasz, zobaczysz ze będziesz na dniu matki :) trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę daj znać po. A kiedy do swojego gina idziesz?

Luna i jak sie spakowalas w końcu torba na patologie o torba na polozniczy? Bo ha dziś tak wlasnie zrobiłam. Oczywiście nie wszystko jeszcze mam ale juz jestem spokojniejsza ze sie w końcu za to zabrałam :)

No i dwie pralki za mną jutro dalsza cześć. Myślałam ze mam tego mniej.
Mam nadzieje ze będzie pogoda żeby , na balkonie suszyć.

Czesc dziewczyny, ja od dwoch dni czuje od czasu do czasu takie łaskotanie przy szyjce:-)
Myslicie ze sie skraca, albo otwiera?

U mnie 36 tydzien zacznie sie we wtorek i mówili ze mała waży 2,5

To dużego dzieciaczka masz, wiec nie ma co się martwić. Moja urodziła się1 dnia 37 tygodnia i ważyła 2440 (choć na usg z dnia wcześniej mówili ok 2800)