Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *20*

Rozpakowane:

*MARZEC*
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena (1450g) i Julka (1800g) - Zaspa - CC

*KWIECIEŃ*
15.04 (01.05) magda30 - Synek Oskarek (3360g, 54cm) - Zaspa - CC
23.04 (01.05) katelajda - Synek Fabianek (3880g, 56cm) - Zaspa - SN
29.04 (04.05) devil83 - Córeczka Zuzanka (3520g, 55cm) - Zaspa - SN

*MAJ*
02.05 (05.05) trzydziestka - Córeczka Lenka (3360g, 54cm) - Redłowo - SN
09.05 (06.05) enjoy - Synek Mikołaj (3775g, 49cm) - SN
10.05 (18.05) Hope - córeczka Pola Anna (3535g, 55cm) - Kliniczna - SN
13.05 (31.05) aśku_85 - córeczka (2760g, 50cm) - Swissmed - CC

Dwupaki:

*MAJ*
02.05 mila
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 Witch_B - Synek Mateusz - Wojewódzki/Kliniczna

*CZERWIEC*
02.06 Luna- Synek - Zaspa
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon - Kliniczna
20.06 pirat - Córeczka - Wejherowo
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
27.06 Bozena19 -Synek - Wejherowo
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-19-t540247,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *20*

Jasne :) ważne ze tu jestem pod dobra opieka :) mam nadzieje ze wszytsko będzie ok - tylko ominie mnie sesja brzuszkowa :-/

Córka moja ma 4,5 roku, ale bardzo sie przejmuje gdy kogoś nie ma :(
Wiadomo - jak bedzie trzeba, to maz wytłumaczy jej dlaczego mnie nie ma.

Gosiek staraj się nie stresować, bo dla dzidzi to jest gorsze niż mało wód. Ja z Bartkiem miałam wód na pograniczu i wszystko generalnie oki. Z tym, że to mój gin wyczaił i po prostu to monitorował na każdej wizycie. Dobrze, że Cię zostawili. Lepiej wszystko sprawdzić niż trwać w niepewności...

ja3 - jestem w szpitalu im Floriana Ceynowy. Generalnie mówili ze z dzieckiem wszytsko w porządku, waży 2,5, tętno ma dobre. Mam nadzieje ze będzie wszytsko ok. Dzisiaj/ jutro ma sie okazać czy zostaje na dłużej czy nie.

GosiekG a w jakim jesteś szpitalu, w Wejherowie? Trzymaj się dzielnie i nie denerwuj, na pewno wszystko będzie dobrze.

ewwa a ile Twoja córcia ma lat??
Dobrze, że łączą z dniem ojca. Zawsze możecie jej wytłumaczyć, że mamusia urodziła dzidziusia. Nie zrozumiałaby?? Moja Basia ma 4 latka i myślę, że zaakceptowałaby, że jestem w szpitalu bo urodził się jej braciszek. Ale że będzie tata i wszystko dla niego będzie śpiewać i tańczyć.

Gosiek, jednak co intuicja to intuicja. Dobrze, ze Cię obserwują.

Ja córce nie chce nic mowić :( ona przeżywa to, tańczy układ jakiś z prób. Mam po prostu nadzieje, ze dotrwam. Jakieś pocieszenie w tym, ze to tez dla ojców jest. A nie wiem jak by to było gdyby w ogóle nie poszła, bo przecież ćwiczą codziennie, rozmawiają o tym w przedszkolu...
W pon mam gina i zobaczę czy ktg łapie jakieś skurcze, czy szyjka trzyma...

Gosiek, ciesze się ze pojechałaś i jesteś teraz pod fachową opieką.
Dobrze że Cię zostawili bo chociaż jesteś pod stałą kontrolą.
Mojej koleżanki córeczka urodziła się w 34 tygodniu ciąży i wszytsko jest oki. Mała ma teraz prawie 3 latka i jest okazem zdrowia :).
Trzymamy tu kciuki za Ciebie i za maleństwo.
Pozytywnych myśli tysiąc przesyłam!

GosiekG bardzo dobrze, że pojechałaś!
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Nie martw się. Moja chrześniaczka urodziła się w 35 tygodniu i jest teraz śliczną i żywą dwulatką! Tak więc spokojnie. Staraj się myśleć pozytywnie.
Jak zwykle trzymamy za Ciebie tu wszystkie kciuki :)

Pojechałam do szpitala i mnie zostawili. Okazało sie ze mam mało wód plodowych i muszą sprawdzić czy mi odchodzą czy po prostu mam mało. Mega jestem zestresowana. Ja we wtorek zaczynam 36 tydzien i jak sie urodzi tak wcześnie to zeby sie nic nie stało :(

Czesc Dziewczyny :)

Rany ale cieplutko dzisiaj, a ja nie mam siły wyjść na dwór.. tak jak mi się nic nie chciało tak mi się dalej nic nie chce..

Luna to Ty się tam jutro trzymaj.. i nie stresuj. Fajnie, że tylko parę dni i Jasiu będzie u swojej mamy na rączkach :) powodzenia tam! i informuj nas na bieżąco.

Czy ja mogłabym mieć jeszcze raz taką prośbę o wysłanie tego linka do kocyków bo chyba też bym jednak go zamówiła :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trzydziestka super ze juz lepiej :)

Mamma ja zamówiłam ten kocyk czekam na dostawę :)

Ewwa zycze Ci żebyś wytrwała do piątku do 20 tak jak sobie zaplanowalas, ale nie do końca masz na to wpływ wiec nie myśl o tym. Co ma być to będzie, a wydaje mi sie ze gdybyś nawet zaczęła rodzic przed występem córki to ja bym po prostu w tym dniu nie puściła jej do przedszkola żeby wlasnie nie było jej przykro ze inne mamy są a mojej nie ma.

Gosiek daj znać co tam u Ciebie. Ja bym zrobiła tak jak devil pisze.

Luna rany to juz jutro, a w następna niedzielę Jasiu juz trzeci dzien będzie miał!!!! To niesamowite :)

A ja wstawiłam pierwsza pralkę :) i zaczynam kompletowac rzeczy do torby :)

Kamilku, dziekuje. W takim razie i ja zamawiam :).
Bardzo mi sie podobaja te sowy :)
Niby mam koce po starszaku ale tak sobie myśle że choć jedną rzecz kupię nową..:)

Ale naskrobalyscie :)

Od kilku dni czuje sie jakos gorzej.. strasznie ciezko mi sie chodzi, bola pachwiny, spojenie, generalnie wszystko 'tam w dole' :((( Mega mocno odczuwam sile grawitacji i momentami mam wrazenie, ze synek mi zwyczajnie wypadnie.. Kazda z tych rzeczy mialam juz wczesniej, ale teraz mam wrazenie, ze wszystkie wystepuja razem i to min. 3-4 razy mocniej. Mam jakies dziwne przeczucie, ze jak tylko sciagna mi szew, reszta pojdzie bardzo szybko.. Ciekawe, czy to chwilowa zmiana samopoczucia, czy juz tak zostanie do konca ciazy.

Luna, trzymam kciuki za jak najmniej uciazliwy pobyt na patologii i generalnie w szpitalu juz po cc :) Za kilka dni bedziesz tulic Jasia :)))

Mamma, to ja podsylalam link odnosnie tych kocykow. _Moja siostra zakupila jeden z nich, widzialam jak wyglada i moge z czystym sumieniem polecic. Z tego co kojarze, to Styczniowka tez taki zamowila :)

ewwa - a może porozmawiaj z córką, żeby ją przygotować, że jest taka ewentualność, że może Cię nie być? Niestety nie masz wpływu na to kiedy akcja się zacznie więc postaraj się nie martwić rzeczami, na które właśnie wpływu nie ma. Póki co leż, oszczędzaj się i zaciskaj nogi, żeby jak najdłużej wytrzymać :)

Kiedy masz wizytę teraz?

Ja się za to stresuję lekko, bo nie odebraliśmy jeszcze fotelika z mama i ja, a od 3 dni kumpel nie odbiera - oczywiście sobie wkręcam już że na pewno sprzedał przypadkiem komuś nasz fotelik! :P

Chyba męża tam dziś wyślę ;)

Jutro na patologię mam jechać koło 10 więc na spokojnie się oporządzę.
Dzisiaj zrobię kartki "co jest co" w szufladach młodego, bo wtedy mąż się lątwiej odnajdzie stwierdziłam. No i muszę dopakować torbę w końcu.

Gosiek odpowiadając na Twoje pytanie... w normalnych warunkach po odejściu czopa normalnie chodzisz i czekasz na poród... natomiast z racji tego, że jesteś przed 36 tyg to faktycznie jedź to sprawdź, bo ból krzyża też może być związany ze skurczami, a brunatny śluz plus skurcze mogą oznaczać zbliżający się poród, a to nieco za wcześnie u ciebie...

Gosiek, jedź dla swojego spokoju na IP. Nic nie zaszkodzi jak Cie zbadają a i Ty będziesz spokojniejsza.
Ja akurat w poprzedniej ciąży mialam tak że czop mi odszedł o 21.00 a na drugi dzień o 11.00 urodziłam.
To był śluz z niteczkami krwi.

Zapisałam sie w poniedziałek do lekarza bo do czwartku kiedy mam wizytę u mojego prowadzącego to osiwieje. Czytałam ze jak czop odrywanie sie przed 36 tygodniem to trzeba od razu do lekarza a ja 36 zaczynam we wtorek. Do tego boki mnie krzyż- to normalne? Z tegoco rozumiem to normalnie mozna chodzić jak ten czop sie odrywa? Nie trzeba leżeć?

Co do niepokoju, to ja jestem normalnie rozstrojona :( smutno mi, jestem nerwowa, martwię sie tysiącem rzeczy...
A najbardziej martwię sie, ze nie dotrę w środę na dzień matki do przedszkola do córki :((( ze ja zawiodę, ze bedzie smutna... A tak bedzie jak mnie nie bedzie niestety :(