Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *20*

Rozpakowane:

*MARZEC*
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena (1450g) i Julka (1800g) - Zaspa - CC

*KWIECIEŃ*
15.04 (01.05) magda30 - Synek Oskarek (3360g, 54cm) - Zaspa - CC
23.04 (01.05) katelajda - Synek Fabianek (3880g, 56cm) - Zaspa - SN
29.04 (04.05) devil83 - Córeczka Zuzanka (3520g, 55cm) - Zaspa - SN

*MAJ*
02.05 (05.05) trzydziestka - Córeczka Lenka (3360g, 54cm) - Redłowo - SN
09.05 (06.05) enjoy - Synek Mikołaj (3775g, 49cm) - SN
10.05 (18.05) Hope - córeczka Pola Anna (3535g, 55cm) - Kliniczna - SN
13.05 (31.05) aśku_85 - córeczka (2760g, 50cm) - Swissmed - CC

Dwupaki:

*MAJ*
02.05 mila
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 Witch_B - Synek Mateusz - Wojewódzki/Kliniczna

*CZERWIEC*
02.06 Luna- Synek - Zaspa
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon - Kliniczna
20.06 pirat - Córeczka - Wejherowo
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
27.06 Bozena19 -Synek - Wejherowo
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-19-t540247,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *20*

Dzięki dziewczyny za wyjaśnienia. Dzwonilam do Wejherowa powiedzieli ze to normalne na tym etapie i ze jak coś sie zacznie dziać powazniejszego - będzie krwawienie to mam przyjechać a tak w poniedziałek iść do lekarza mojego - tyle ze on tylko w czwartki przyjmuje :-/ plus jest taki ze torbę spakowalam w ekspresowym tempie ;)

gosiek, no ja mialam wlasnie mega duzo śluzu gestego takiego koloru brazowozielonego (nie wiem jak to ując, ogolnie byl ciemny) - lekarz powiedzial, ze to nie czop, tylko po prostu wydzielina i moze taka byc jak sie brzuch napina, po wspolzyciu i czasem i bez powodu.

Ja wiem, ze sama panikowalam i w ciagu godziny bylam u lekarza a skoro stwierdzil, ze wsztsko ok, to znaczy, ze ok...

jak ma Cie to uspokoić to pojedz do lekarza pewnie.
Gdyby cos bylo nie tak (np wody by wyciekaly, to by bylo wodniste, a nie sluzowate, a gdyby cos bylo z lozyskiem nie tak, to wlasnie zywa krew, takze spokojnie.

a moze byc i czop jak piszą dziewczyny, nam polozna na sr mowila, ze czop to przezroczysty z pasmami krwi jak galareta, ale ja się nie znam :) i ze moze odchodzic nawet miesiac przed porodem, a najczesciej 2 tygodnie przed.

Dziewczyny..jakiś czas temu któraś z Was wstawiła linka z kocykami makaszka za 49 PLN i niestety nie pamiętam ale któraś z Was miała go sobie zamówić...ciekawi mnie ich jakość...mogę prosić dana Ciężarówkę o odp :D:)

czop to jest generalnie brzydko mówiąc kupa śluzu. taka wręcz galareta. pewnie że może być brązowy. generalnie jest od niemalże przezroczystego, chociaż chyba bardziej w mleczny wpada niż w przezroczysty do krwistego. jego kolor zależy od czasu do porodu. im bardziej brązowy/przekrwiony tym bliżej porodu :)

zdecydowanie to czop...mi tak ok 2 tygodni odchodził,po troszeczku przed porodem

Czy czop moze byc z brązowym sluzem? To normalne? Bo mam go coraz wiecej

Monika dziękuję :) nie wiem czy pięknie, bo nie zastanawiałam się nad tym ;) na pewno szczerze :) tak po prostu mam... tak czuję... tak uważam... i nie wiem co by się musiało stać bym zmieniła zdanie o dzieciach :) boję się tylko, że przez to, że tak właśnie czuję to będę się biła sama ze sobą, bo ogólnie bardzo chciałabym 3 dzieci... tzn kiedyś mówiłam o dwójce, ale odkąd Bartek pojawił się na świecie nie wykluczałam trójki, a im dłużej jestem mamą tym bardziej chciałabym jednak trójkę... (pewnie teraz jak się dzieciaki będą kłóciły to mi to troszkę przejdzie ;p) jednak wiem, że nas na to nie stać i najprawdopodobniej nigdy stać nie będzie :( niestety ekonomia jest nieubłagana i dzisiejsze czasy są straszne pod tym względem :(
ale szkoda gadać, bo tylko ryczeć mi się chce :(

Zuzia jest u nas w sypialni. Teoretycznie myślałam, żeby ją przenieść jak się przestanie wybudzać milion razy w nocy, ale jak to wyjdzie w praniu to się okaże...

najwyraźniej co przychodnia to inne zasady zapisywania :)

trzydziestko to super, że Młody się przekonuje do siostry :) oby tak dalej :)

gosiek też bym obstawiała, że to czop, ale zważywszy na to, ze do terminu masz jeszcze troszkę czasu to sama nie wiem co o tym myśleć. Może zadzwoń do swojego lekarza i podpytaj???
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

W czwartek. Zastanawiam sie czy nie podjechać do Wejherowa. A po jakim czasie od odejścia czopa sie rodzi? Moze sluz byc zabarwiony? I mam takie jakby drzenie w pochwie, tez nie wiem czy to normalne.

Gosiek ja tak miałam z 2-3 tygodnie temu (i trwało to przez około tydzień, miałam robione akurat badania - ph idealne, wyniki moczy także)

Lekarz mówił, że tak może być po współżyciu, ale u nas to na wszelki wypadek przez łożysko abstynencja ;) albo jak się brzuch napina, kazał doraźnie brać nospę.

Powiedział, że martwić się mam w sytuacji, gdy będzie żywa czerwona krew, a tak to im bliżej rozwiązania to może się ta wydzielina zmieniać.

(akurat ja poleciałam od razu do lekarza bo też się przestraszyłam i powiedział, że to na pewno nie czop, bo szyjka zamknięta, zero rozwarcia i twarda i mówił, że to na pewno nie czop)

Kiedy masz wizytę teraz?

Czop ci odchodzi też tak miałam w poprzedniej ciąży

Dziewczyny nie wiem co mam zrobic. Byłam w toalecie i na papierze zauważyłam spora ilośc słuzu lekko zabarwiona na brazowo. Nie wiem czy to normalne i nie wiem czy jechać do szpitala czy nie ale sie trochę przestraszylam.

U nas coraz lepiej. Młody sie juz przekonał do siostry. Nawet nie myślałam ze to nam tak szybko pójdzie. Musiałam ja po prostu poświecić mu więcej czasu i pokazać ze tata sie może zając małą i on sie poczuł zdecydowanie bezpieczniej. Juz wozi ja w wozeczku, przynosi smoka, pieluszki itp. Tak wiec jest super :)
Devil zauważyłam ze jak wkładam młodej smoka to czasem on jakby ja dusi i ona zaczyna sie dławić j jakby dusić. Ale ze dwa razy zdarzyło jej sie tez tak zapowietrzyc bez smoka tak po prostu po jedzeniu i to mnie lekko zestresowalo.

Jakby ktos chcial to O 21:25 na tvp1 jest " jak urodzić i nie zwariować " w oparciu o poradnik " w oczekiwaniu na dziecko"
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pierwszy wyskoczył 4 dni po terminie, więc teraz też muszę się uzbroić w cierpliwość. Moja mama też przenosiła obie ciąże, jej siostra też, także może jakoś genetycznie to jest uwarunkowane...? Teraz się wcale nie oszczędzam, jak starszy był w domu to większość przy nim robiłam sama - nosiłam, kąpałam i w żaden sposób porodu nie udało się przyspieszyć...

Usia..a powiedz pierwszego synka przenosiłaś? ja sie zastanawiam jak to bedzie z drugim terminem porodu..pierwszego przenosilam prawie dwa tygodnie.

Macie jakieś sprawdzone sposoby na opuchlizne? Pomijam już nogi i dłonie ale dzisiaj trochę opuchla mi twarz a w poniedziałek mam mieć sesje brzuszkowa i nie chciałabym wyglądać jak chomik :(

Wystarczy dowod osobisty, no i ciążowe dokumenty-karta ciąży, wyniki badań, grupa krwi.

swoja drogą czy orientujecie się, czy jak idę na patologię to musze mieć ze sobą jakąś aktualną RMUA, czy coś? tak się teraz zastanawiam...

Tylko jak na razie Borys nawet nie myśli o wychodzeniu, chociaż mu codziennie mówię, że to najwyższa pora ;)

Usiaa - jak Twój suwaczek wygląda! "1 dzien do narodzin Boryska!" - nieźle :)

Laguna - no idę i zostaję do rozwiązania.

monika - też się zastanawiałam nad rogalem, ale chyba poprosze męża by mi go doniósł jakby co bo na "wejście" to chyba nie chciałabym wejść taka obładowana ;) hihi