Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *24*

Rozpakowane:

*MARZEC*
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena (1450g) i Julka (1800g) - Zaspa - CC

*KWIECIEŃ*
15.04 (01.05) magda30 - Synek Oskarek (3360g, 54cm) - Zaspa - CC
23.04 (01.05) katelajda - Synek Fabianek (3880g, 56cm) - Zaspa - SN
29.04 (04.05) devil83 - Córeczka Zuzanka (3520g, 55cm) - Zaspa - SN

*MAJ*
02.05 (05.05) trzydziestka - Córeczka Lenka (3360g, 54cm) - Redłowo - SN
09.05 (06.05) enjoy - Synek Mikołaj (3775g, 49cm) - SN
10.05 (18.05) Hope - córeczka Pola Anna (3535g, 55cm) - Kliniczna - SN
11.05 (07.05) asia87 - Synek Kacperek - Wojewódzki
13.05 (31.05) aśku_85 - córeczka Jagoda (2760g, 50cm) - Swissmed - CC
15.05 (06.05) moonika - synek Mareczek (4300g, 57cm) - Redłowo - SN
15.05 (16.05) Ola - synek - (3980g, 57cm) - Wejherowo - SN
19.05 (24.06) GosiekG - córeczka Zosia (2880g) - Wejherowo - CC
23.05 (31.05) Witch_B - synek Mateusz (3950g, 57cm) - Wojewódzki - CC
23.05 (02.06) Luna - Synek Jasiu (3370g, 54cm) - Zaspa - SN
26.05 (26.05) Graszka - córeczka Aleksandra (4290g, 58cm) -Wejherowo - CC
27.05 (24.05) ja3 - synek (3400g, 59 cm)
31.05 (18.05) Usiaa - Synek Borys (4270g, 59cm) - Zaspa - CC

*CZERWIEC*
03.06 (27.05) ewwa - Córeczka Amelka (3500g, 55cm) - Zaspa - SN

Dwupaki:

*MAJ*
02.05 mila
08.05 Andjaaa
17.05 gaskaa - Synek
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
30.05 Pocahontas - córeczka

*CZERWIEC*
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
11.06 Kasia - córeczka
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
14.06 funny007 - córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon - Kliniczna
20.06 pirat - Córeczka - Wejherowo
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 adg2014- Syn - Swissmed lub Kliniczna
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
27.06 Bozena19 -Synek - Wejherowo
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Poprzedni:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-23-t545077,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *24*

jaka cisza w naszym wątku nastała. Ciekawe czy którejś mamusi udalo się urodzić 13 w piątek:)
Mi ciagle odchodzi partiami czop z niteczkami krwi, no i w nocy pojawiły sie pierwsze przepowiadające skurcze. Po 1,5 h ustąpiły a teraz boli mnie brzuch jak na @. Fajnie by było, jakby sie dziś zaczęło coś dziać, tym bardziej, że teściowa postanowiła przyjechać do nas na weekend i opieka nad młodym sama by się rozwiązała.

tesco i hebe
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Luna a nie ma w rossmann'ie?. A jak nie ma teraz to pewnie będą w nastepnej ofercie.

I tu masz:
http://www.promobaby.pl/promocja-19286.html
http://www.promobaby.pl/kategoria-pieluchy.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeszcze tydzień temu byly w realu biale pampersy po 39,90 ;-)

dziewczyny widzialyscie gdzies promocje na biale pampersy?

Dziekuje bardzo dziewczyny :)
Troche jeszcze musze dopiescic pokoik, m.in. powiesic literki, ktore uszylam - planuje pod obrazkami, ktore btw tez sa mojej roboty ;) A zegar i konik przemalowane przeze mnie :)
Przyda sie rowniez lampka nocna, ale zamiast takiej tradycyjnej chce Cotton Ball Lights. Oczywiscie w odpowiednio dobranej kolorystyce :))) No i maly niewypal ze stolikiem nocnym, ktory stoi kolo komody - mial byc obok fotela, ale troche przeliczylam sie z miejscem.. niby sie zmiesci, ale jest to wtedy totalnie na styk i nie wyglada za dobrze :/

No i tak jak piszesz Luna, brakuje najwazniejszego - czyli Hubcia :))

Pirat, my w calym domu mamy biale meble plus odrobine bielonego jesionu, takze u synka nie moglo byc inaczej ;))

Bardzo ładny pokój. My też poszliśmy w biel:)

Kamiku - pokój cudowny!
Wszytsko super do siebie pasuje :) Brakuje tylko Hubcia w łóżeczku :)

Czerwcowa, Adrienee - czy Wy może w szpitalu z maluchami na rękach, że tak cicho siedzicie? :)

Kamiku piękny pokój. Bardzo mi się podoba :)

Kamiku pokój jest przecudowny, taki schludny i czyściutki. Uważam, że świetnie go urządziłaś. Ja swojej Małej za rok przygotuje oddzielny pokój, narazie musi jej wystarczyć moja sypialnia :) już mi po głowie chodzą różowe piórka i pluszowe poduszki ;) mój Mąż jest minimalistą ale przy mojej sile przebicia nie ma szans ;)

pozdrawiam ! ;)

Hej Dziewczyny:)
Gratuluje nowej Mamusi!!

Ja nadal czekam na rozwoj akcji, chociaz wczoraj poczulam pierwsze naprawde bolesne skorcze.. Ktg natomiast nie pokazalo nic nadzwyczajnego, choc widac, ze cos sie delikatnie rozkreca. Z dr ustalilismy ze w poniedzialek ide do szpitala, sciagaja szew i mam nadzieje, ze do domu wroce juz z synkiem na rekach :))

Pokoj Hubercika praktycznie skonczony :))
Nie moglam tylko dostac zaslonek takich, jakie bym chciala, nawet samego materialu, zeby uszyc.. a nie wymyslilam nic nadzywczajnego, bo chcialam zwykle, proste, granatowe, ktore w razie potrzeby i mocniejszego slonca (pokoj jest od zachodu) zaciemnilyby pokoj synka. Takze ten temat zamkne po narodzinach Malego, bo teraz juz sily nie mam na bieganie po sklepach, nie wspominajac ze zostal mi tylko ten weekend :))

No i te wszystkie gadzety co sa w koszyczkach na przewijaku bede musiala jakos ogarnac. Nie wiem jeszcze, co konkretnie bedzie mi tam niezbedne, a co moze byc gdzie indziej schowane.. Na bank planuje zwolnic jeden koszyczek na pieluchy :D

No i z czasem pojawia sie zapewnie jeszcze jakies zdjecia synka, czy inne obrazki na scianach, a obok szafy regal albo skrzynia na zabawki :)

Poki co calosc wyglada tak:

image

image

image

image

image

image

image

Cześć Dziewczyny, w ten rzekomo pechowy dzień ;)
ja dopiero co wstałam, także współczuje wszystkim Mamusiom, które mają za sobą nieprzespane noce i dnie..
Co do pełni i porodów to u mnie się chyba nie zapowiada nic na dziś. Liczyłam chociaż na jeden skurcz przepowiadający w nocy a tu nic. Nawet męża zmolestowałam dzień wcześniej jak tu ktoś radził i dalej nic. Dziś jest już 5 dzień po terminie i jak do poniedziałku nie urodzę to karzą pokazać się na SoR. gorzej jak mnie odeślą i karzą dalej czekać. Ciekawe co u Czerwcowej, nie odzywa się nic. Może urodziła, zazdrośc wtedy ogarnie mnie wielka ;))

pozdrawia Was, żeby dzień okazał się szczęśliwym
aa i gratulacje dla nowej Mamy :)

Co do starszego synka to przeżył bardzo fakt jak się obudził rano a tu nie było mamy i taty tylko babcia. Poza tym on jest bardzo 'tatowy' i cieszy się najbardziej z tego, ze tata ma wolne i jest w domu. Chodzi krok w krok za mężem i chce cały czas mieć go całego dla siebie. Dla mnie to dobrze, mogę spokojnie wypoczywać, a mąż wszystkie obowiązki i formalności załatwia z młodym. Małym się średnio interesuje, wygląda jakby zupełnie mu to wisiało, ale ma takie przebłyski np. przed chwilą jak wychodził z tatą to wszedł zaproponował żeby Paweł też poszedł z nimi. Wówczas podszedł do niego i trochę popatrzył. No i za każdym razem kiedy skupi swoją uwagę na Pawełku to mówi "hej, obudź się, już jest dzień" ;)

Ja też mam gbs dodatni, ale na szczęście Pawełek się nie zaraził i po 2 dobach wyszliśmy ze szpitala. Crp badali dwa razy w 2 i 3 dobie. Nie wiem czy to coś pomogło, ale ja te ostatnie dni przed porodem brałam Lactovaginal- tak mi poradziła koleżanka położna, żeby naprodukować "dobrych bakterii". No i poród miałam dojść szybki, a to też ma wpływ ile czasu dziecko jest narażone.

Dzień dobry z rana - mojego rana bo wstałam dopiero po 10 :)

No i mamy dzisiaj 13, fajnie by było urodzić:) byłam wczoraj u ginekologa ale nawet mnie na fotelu nie zbadał więc nie wiem czy jest jakiś postęp czy nie :(

Pozostaje tylko czekać no i może pare razy na 7 piętro wejść schodami :)

Miłego dnia!

Hej. Ja jedne pieluchy napewno wezme. A moze nawet obie. Na priv napisze jak bede w domu. Pozdrawiam

Hej dziewczyny, jestem z mamuś kwietniowych i dziś moje maleństwo, bez mała 6,5 kg ;) kończy 2 miesiące. Wyrósł już z pieluszek w rozmiarze 2, a zostały mi całe dwie duże paczki Pampers rozmiar 2 po 94 sztuki. Za paczkę płaciłam 50zł, ale teraz chce tylko 35. Na pewno jeszcze używacie takiego rozmiaru, taniej nigdzie nie będzie :) Nie chce żeby tak leżały nieużywane. Dajcie znać na priv jeśli będziecie zainteresowane. Mieszkam na Nieborowskiej. Z góry dziękuję i pozdrawiam :)

nie strasz:) ja do tego z dystansem podchodzę a jeśli naprawdę będzie problem z prądem i GSM i zaczniemy rodzić! to dopiero będzie średniowiecze. Poród przy świecach:)

Pirat coś w tym jest, od rana słabuje mi internet i satelita, nie mogę rozlozyć się na lozku przed telewizorem, bo co chwilę się rozłącza:)

masakra z takich warunków, średniowiecze...

Co do pełni, to trzeba się dobrze przygotować: http://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pogoda/ciekawostki,49/piatek-trzynastego-bez-sygnalu-sieci-do-ziemi-dotra-potezne-strumienie-slonecznej-plazmy,125854,1,0.html

Aniax, gratulacje!