Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *25*

Rozpakowane:

*MARZEC*
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena (1450g) i Julka (1800g) - Zaspa - CC

*KWIECIEŃ*
15.04 (01.05) magda30 - Synek Oskarek (3360g, 54cm) - Zaspa - CC
23.04 (01.05) katelajda - Synek Fabianek (3880g, 56cm) - Zaspa - SN
29.04 (04.05) devil83 - Córeczka Zuzanka (3520g, 55cm) - Zaspa - SN

*MAJ*
02.05 (05.05) trzydziestka - Córeczka Lenka (3360g, 54cm) - Redłowo - SN
09.05 (06.05) enjoy - Synek Mikołaj (3775g, 49cm) - SN
10.05 (18.05) Hope - córeczka Pola Anna (3535g, 55cm) - Kliniczna - SN
11.05 (07.05) asia87 - Synek Kacperek - Wojewódzki
13.05 (31.05) aśku_85 - córeczka Jagoda (2760g, 50cm) - Swissmed - CC
15.05 (06.05) moonika - synek Mareczek (4300g, 57cm) - Redłowo - SN
15.05 (16.05) Ola - synek - (3980g, 57cm) - Wejherowo - SN
19.05 (24.06) GosiekG - córeczka Zosia (2880g) - Wejherowo - CC
23.05 (31.05) Witch_B - synek Mateusz (3950g, 57cm) - Wojewódzki - CC
23.05 (02.06) Luna - Synek Jasiu (3370g, 54cm) - Zaspa - SN
26.05 (26.05) Graszka - córeczka Aleksandra (4290g, 58cm) -Wejherowo - CC
27.05 (24.05) ja3 - synek (3400g, 59 cm)
31.05 (18.05) Usiaa - Synek Borys (4270g, 59cm) - Zaspa - CC

*CZERWIEC*
03.06 (27.05) ewwa - Córeczka Amelka (3500g, 55cm) - Zaspa - SN
08.06 (11.06) Kasia - Córeczka Lena (4550g, 59cm) - Puck - CC
09.06 (07.06) justyna1 - synek Fabian (4010g, 59cm) - Wejherowo - SN
10.06 (26.06) styczniówka - Synek Franek - CC
10.06 (18.06) aniax - synek Pawełek (3730g, 53cm) - Kliniczna - SN
10.06 (12.06) mamma - synek (2940g, 54cm) - Redłowo - SN

Dwupaki:

*MAJ*
02.05 mila
08.05 Andjaaa
17.05 gaskaa - Synek
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
30.05 Pocahontas - córeczka

*CZERWIEC*
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
14.06 funny007 - córeczka
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon - Kliniczna
20.06 pirat - Córeczka - Wejherowo
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 adg2014- Syn - Swissmed lub Kliniczna
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
27.06 Bozena19 -Synek - Wejherowo
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-24-t545987,1,130.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *25*

Ja Jasia jak kłądę to w rożku w łóżeczku, albo robię mu takei U z kocyka i wtedy nóżki ma cieplejsze.

Ogólnie teraz w domu mam go w body z długim+pajac bawełniany - jak ma w taką pogodę pajaca bawełnianego samego to mu drży dolna warga.

Styczniówka, tu masz cennik, ale jak byś chciała inna ilość zdjęć to kwestia dogadania się:

http://waniliaart.pl/oferta.html

Mnie też uczyli, żeby sprawdzać czy karczek jest ciepły, bo nóżki i rączki mogą być zimne i nie oznacza to, że dziecku jest za zimno.

Noworodki mają często zimne bo jeszcze układ krwionośny się kształtuje .. Mnie zawsze uczyli, żeby sprawdzać karczek malucha
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzieki dziewczyny, bo juz myślałam ze coś nie tak ze mną ze tak spuchlam.

Ile mniej wiecej kosztuje taka sesja?bardzo bym chciała tylko nie wiem czy koszta mnie nie przerosną :/. Zwłaszcza ze okazało sie ze wózek po córce nie do końca jest ok, bo koła trochę sie wypaczyły i jak sie jedzie to trzęsie. I teraz nie wiem czy koła kupić same, ale koszt pewnie będzie podobny jak używanego wózka.

A na meble dalej czekam :( miały być po dwóch tygodniach a juz półtora miesiąca czekam, a tak chciałam wszystko mieć zrobione jak Franiu sie urodzi a tu jak zwykle.

Dziewczyny jak Wy ubieracie dzieciaczki w domu, nie wiem czy nie za ciepło ubieram, ale synek często ma zimne łapki i nóżki.

styczniówka - ja tak miałam. w ciąży mi puchły, tj tak myślałam, miałąm lekko spuchnięte, a po porodzie to łydka przechodziła mi w stopę wręcz- koszmar.
wchodziłąm pod prysznic i zimną wodą sobie jakby "spłukiwałam" od góry do dołu nogi. zeszło mi po ok połtora tygodnia tak, że widziałąm zarysy kostek ;) teraz mam jeszzce trochę spuchnięte, ale już wracam do siebie ;)

sesje robiliśmy u fotoinlove, na razie mamy tylko kilka zdjęć, ale dziś dzownili, że wysyłają wszystko :)robiliśmy jak Jaś miał 2 tygodnie, niestety na sesji oka nie zamknął nawet :(
tak czy inaczej mam nadzieje, że fotki dojdą jak najszybciej, bo chciałam tacie zrobić w prezencie album na dzień ojca :P

ewwa - u nas też Jaś tak je niecierpliwie i się pręży i siłuje z cyckiem, no i krótko.
ale cieszę się, że chwycił smoczka - w nocy super, co 2-2,5h się budził. ale za to z zaśnięciem nie było problemu - pociumkał 2 minuty smoka i odpadał :)

a my dziś mamy usg bioderek, ciekawe czy uda mi się wcelowac z karmieniami...

Styczniowka, po porodzie obrzęki są normalne.

Moja za to od wczoraj w dzień niespokojnie cyca ssie :( wyczytałam, ze może jej za dużo leci i to by sie zgadzało nawet, bo i ona wtedy jest mokra i ja. Ale mam wrażenie, ze przez to sie nie najada :( je częściej i krótko.

Styczniówka, ja w poprzedniej ciąży tak miałam, że po porodzie strasznie spuchły mi nogi i do dziś nie wiem dlaczego.

Jeśli chodzi o sesję maluszka to synkowi robiła i teraz też zamierzam-super pamiątka. Ja w ogóle jestem fanką takich zdjęć. ;-)

Mogę z czystym sumieniem polecić:

http://waniliaart.pl/

Można umówić się także na sesję u siebie w domu, chociaż ja wolałam podjechać do nich-obwodnicą to chwila moment i jest się na miejscu.

Adrienne gratulacje :)

My sie powoli organizujemy w domu. Dziś przychodzi do nas położna.
Tylko nogi mi bardzo spuchły i nie mam pojęcia dlaczego. Nawet w ciazy nie miałam z tym problemu, a teraz kostek brak. Czy któraś z Was tez tak miała?

Musze dziś w dzien chwile z Frankiem pospać, bo chodzę jak zombi. Co 2,5h karmienie, ale na szczęście rozkręciła mi sie laktacja i wystarcza mi mleka. Mam nadzieje ze niedługo sie wszystko unormuje i tak co 3-4h będzie karmienie. Dobrze ze maż ma wolne to z córka chociaż na spacer wyjdzie, bo ja mam wrażenie se non stop karmie :)

Dziewczyny trzymam kciuki za szybkie i pomyślne rozwiązania, ja byłam jeszcze dwa tygodnie przed terminem, a juz to oczekiwanie mnie drażniło, nie wyobrażam sobie siebie po terminie :/.

Dziewczyny robiłyście sesje zdjęciowe waszych maluchów, ja tez bym chciała podrzucie namiary.
Nasza koleżanka forumowa to juz chyba nie da rady co?

Adrienne gratulacje!

Mam do Was kolejne pytanie:
Mamy gości na długi weekend, macie pomysł na jakąś sałatkę, która będzie "w miarę bezpieczna" przy karmieniu piersią?

Mam chwilę to napiszę parę słów :) Co do samego porodu to był szybki, druga faza trwała 20 minut. Dostałam gaz - ogólnie bardzo pomógł i skurcze mniej bolały, chociaż sama końcówka i parcie bolą jak.....

Głupio trochę mi było, bo była noc, a ja wrzeszczałam na końcu tak, że chyba cały szpital mnie słyszał :)

Na położnictwie ok. Położne ogólnie fajne i pomocne - nie mogę narzekać.

Malutka póki co jest aniołkiem. Je i śpi. Ale jak tylko zacznie marudzić czy płakać, to starszy synek też zaczyna płakać i jest masakra.

Z czasem się przyzwyczai :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Adrienne gratulacje!!! Ciekawe jak czerwcowa... nic się nie odzywa:) pewnie już jest po:):)

A u mnie nadal nic!! Choć wczoraj wieczorem myslałam że już się zacznie...Za to dzis od rana boli mnie głowa..masakra!! Ciekawa jestem co dziś mi powie gin.

Co do telefonów...to ja niby termin mam na za tydzień a tez juz codziennie do mnie dzwonią czy urodziłam. Drażni mnie to strasznie i już wczoraj zapowiedziałam, że nie życzę sobie więcej takich telefonów, bo jeszcze gorzej działa to na moją psychikę i że jak urodzę to powiadomię !!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Adrienne, gratulacje! Duzo zdrowka dla Ciebie i maluszka :-)

Mi też ciąża zleciała, w sumie dopiero od 3 tygodni jestem w domu, ale w domu też pracuję, bo mam swoją firmę, więc mi się nie nudzi;)

Póki śpi mi się nieźle, to mogę jeszcze z porodem poczekać ;)

Cala ciaza przebiegla mi szybciutko. Dlugo pracowalam a na zwolnieniu tez mi sie nie nudzilo. Odtatni tydzien jednak dluuuuuzy sie jakby to byl miesiac. Caly dzien mysle tylko o tym kiedy urodze i jeszcze te telefony od wszystkich. Dzisiaj odwbralam ich z pytaniem " i co?" Od 5 osob....

Gratulacje :)

Kurcze dziewczyny jak tak was czytam, to aż normalnie współczuję tego oczekiwania :( Z Bartkiem też tak miałam ale w sumie nie za długo, bo miałam termin na 16 a 17 odeszły mi wody także też aż takiego wyczekiwania nie miałam. Teraz natomiast Zuzia wzięła mnie "z zaskoczenia" i tak jest zdecydowanie lepiej :)

także trzymam kciuki za te wszystkie, które są już po terminie, w terminie lub bardzo blisko terminu. Obyście jak najszybciej urodziły :)

Gratulacje dla nowych rozpakowanych mamusiek! :)

Ciekawe kiedy przyjdzie pora na mnie...
Dziś byłam u lekarza i jest postęp...rozwarcie na opuszek :P szału nie ma ale w środę nie było w ogóle :)
Jutro mam ktg to może jakiś skurczyk pokaże.
Młoda to już tak siedzi mi na pęcherzu że mogłabym z kibelka nie wychodzić. masakra!

Adrienne gratulacje również ode mnie :)

Jak będziesz miała chwile napisz coś o córci i o porodzie :)

Dzięki :) Ja rodziłam na Zaspie. Jak byłam na porodówce to były pustki, ale w piątek to było przepełnienie. Chyba pełnia podziałała :)

Adrienne gratulacje! takie podejrzenia padały, że Ty i czerwcowa odezwiecie się dopiero z domku :)
teraz czekamy na wieści od czerwcowej :)

Adrienne - Gratulacje!!!!
W jakim szpitalu rodziłaś?

ciekawe czy Czerwcowa też już urodziła - myślę, że tak skoro cisza taka... :)