Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *29*

Rozpakowane:

*MARZEC*
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena (1450g) i Julka (1800g) - Zaspa - CC

*KWIECIEŃ*
15.04 (01.05) magda30 - Synek Oskarek (3360g, 54cm) - Zaspa - CC
23.04 (01.05) katelajda - Synek Fabianek (3880g, 56cm) - Zaspa - SN
24.04 (17.05) gaskaa - Synek Igorek (4250g, 58cm) - Wejherowo - CC
29.04 (04.05) devil83 - Córeczka Zuzanka (3520g, 55cm) - Zaspa - SN

*MAJ*
02.05 (05.05) trzydziestka - Córeczka Lenka (3360g, 54cm) - Redłowo - SN
09.05 (06.05) enjoy - Synek Mikołaj (3775g, 49cm) - SN
10.05 (18.05) Hope - córeczka Pola Anna (3535g, 55cm) - Kliniczna - SN
11.05 (07.05) asia87 - Synek Kacperek - Wojewódzki
13.05 (31.05) aśku_85 - córeczka Jagoda (2760g, 50cm) - Swissmed - CC
15,05 (04.05) kinham - synek Leonard Kazimierz (3795g, 53cm) - Swissmed -CC
15.05 (06.05) moonika - synek Mareczek (4300g, 57cm) - Redłowo - SN
15.05 (16.05) Ola - synek (3980g, 57cm) - Wejherowo - SN
18.05 (15.05) Lusia - synek Stefan (3735g, 56cm) - Kliniczna CC
19.05 (24.06) GosiekG - córeczka Zosia (2880g) - Wejherowo - CC
23.05 (31.05) Witch_B - synek Mateusz (3950g, 57cm) - Wojewódzki - CC
23.05 (02.06) Luna - synek Jasiu (3370g, 54cm) - Zaspa - SN
26.05 (26.05) Graszka - córeczka Aleksandra (4290g, 58cm) -Wejherowo - CC
27.05 (24.05) ja3 - synek Tymon (3400g, 59 cm)
31.05 (18.05) Usiaa - synek Borys (4270g, 59cm) - Zaspa - CC

*CZERWIEC*
03.06 (27.05) ewwa - córeczka Amelka (3500g, 55cm) - Zaspa - SN
08.06 (11.06) Kasia - córeczka Lena (4550g, 59cm) - Puck - CC
09.06 (07.06) justyna1 - synek Fabian (4010g, 59cm) - Wejherowo - SN
10.06 (26.06) styczniówka - synek Franek (3100g, 53cm) - Zaspa - SN
10.06 (18.06) aniax - synek Pawełek (3730g, 53cm) - Kliniczna - SN
10.06 (12.06) mamma - synek Ksawery (2940g, 54cm) - Redłowo - SN
11.06 (13.06) Adrienne - córeczka Weronika (3500g, 53cm) - Zaspa - SN
13.06 (07.06) czerwcowa2014 - córeczka Alicja (3810g, 59cm) - Wejherowo - SN
15.06 (08.06) monica88 - córeczka Martynka (3560g, 56cm) - Redłowo - SN
17.06 (21.06) Laguna_m - synek Franek (3820g, 57cm) - Kliniczna - SN
19.06 (19.06) kamiku - synek Hubert (3770g, 57cm) - Kliniczna - SN
20.06 (20.06) nusia85 - synek Szymon (3600g, 53cm) - Kliniczna - SN
21.06 (22.06) kalitta - córeczka Zuzia (3225g, 52cm) - Kliniczna - SN
21.06 (28.06) marketa - córeczka (3800g, 59cm) - CC
22.06 (24.06) adg2014- synek Rysiu (3000g, 50cm) - Swissmed - CC
23.06 (27.06) Bozena19 - synek (3400g, 57cm) - Wejherowo - SN
24.06 (13.06) mimmossa - synek Staś (3450g, 55cm) - Zaspa- CC
24.06 (25.06) kkasita - córeczka Alicja (3890g, 57cm) - Zaspa
25.06 (14.06) funny007 - córeczka Lilianka (3600g, 56cm) - Kliniczna - SN
27.06 (25.06) Mar-chew - synek Gabriel (3700g) - SN
28.06 (22.06) Rija666 - córeczka Joanna (3300g, 55cm) - Kliniczna - SN
28.06 (20.06) pirat - córeczka (3200g) - Wejherowo - SN

*LIPIEC*
02.07 (29.06) Eljotka- córeczka Oleńka - Zaspa

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-28-t552830,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *29*

mój Junior jak upije 10 ml wody to cud!!!! czasami go oszukuje i daje wodę przed jedzeniem ale pociągnie ze 3 razy i wypluwa, cwaniaczek..

dziś od 11 do 16 znów w terenie :)

byliśmy na Jarmarku i jak zwykle co rok to samo, przeszliśmy Szeroką i dalej zrezygnowaliśmy

usiedliśmy w cieniu na Długiej i Juniorowi było super bo wiaterek zawiewał a on tylko jadł i spał, my z mamą tzn babcią Juniora trochę się zrelaksowałyśmy, spokojnie wypiłyśmy kawę i zjadłyśmy lunch :)

zazwyczaj przed południem jak Junior się o**** po pachy na zielono to sama biorę wannę i daje czadu hehe, a tak to kąpie tata

ja w ciąży bardzo dużo przytyłam, pofolgowałam sobie :)

jak zaszłam to 62 kg ważyłam a pod koniec ciąży 90 !!! szok !!! hehe

no po porodzie to wiadomo 12 kg, teraz jestem na dukanie (przed ciążą też byłam) no i zeszło dodatkowo 9 kg i jeszcze 7 zostało,

już nie mogę się doczekać jak w rozmiar S się zmieszczę :)

Luna oby Twoje nastroje były pozytywne :)

mój Junior jak wstaje rano to gęba uśmiechnięta

szczęśliwa mama=szczęśliwe dziecko

devil styczniówka o której będziecie na spacerze? jeżeli mogę dołączyć to dajcie znać, tylko nie wiem do końca jak to będzie bo mój braciak przyjeżdża, ale to najwyżej dojedziemy

majowa mama Leonarda
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Styczniówko z pomysłami nie pomogę, bo sama mam ich niewiele :P i prawie codziennie zastanawiam się co z dniem zrobić, bo nie zawsze trzeba jechać gdzieś "coś załatwić". I często gęsto kończy się spacerem u nas ;) Jak masz ochotę to wpadaj ;) pochodzimy troszkę a potem na kawkę przyjdziemy :) Z tym, że po Bartiego będę chciała jechać, bo to jego ostatni dzień w żłobku i mi jakoś tak smutno ;(

Luna oczywiście, że wszystko co robimy/podajemy dzieciom to sprawa indywidualna. Chodziło mi raczej o to, że Twoja położna to nie jedyna osoba, która mówiła, że dzieci karmionych cycem się nie dopaja... a ja się właśnie pytam "dlaczego" (pyt. retoryczne oczywiście). Tym bardziej, że widzę, że mała pije wodę na potęgę. Dzisiaj wypiła łącznie jakieś 130 ml wody. A jadła normalnie o swoich porach.
A docinkami się nie przejmuj :/

Luna pokaz zdjęcia kompletu jesli możesz. Ja dostałam dwa komplety do chrztu jeden to typowy biały garniturek ( mi sie do końca takie ubranie nie podoba) drugie to koszula i białe lniane spodenki. Jeśli ktoś z Was chce moge pożyczyć Wam ńa chrzciny, bo my robimy dopiero we wrześniu. No i nie wie, czy czegoś jednak nie kupie :)

devil - nie wiem czemu, ja wręcz jak mówiłam, że nie dopajam, to myślałam, że mnie opeirniczy bo myślałam, że trzeba, ale Jaś się nie domaga, mam czasem problem by mu zwykły smoczek dać a co dopiero butelkę z wodą. W te upały w dzień je co 2h najczęściej więc nie jest źle, no tyle, że dłużej wisi na cycku.
moja kąpiel chyba by ograniczyła się do wytarcia chusteczkami ;) a tak na poważnie, to pewnie gdybym musiała, to bym wykąpała sama, nawet mama dzowniła, że jakby co to przyjdzie mi pomóc, ale dzwoniłam kilka razy i mówił, że "już wychodzą" "już jadą" i "zaraz będą" więc stwierdziłam, że poczekam te "10 minut", które się rozciągnęly w godzinę...
Na szczęście Jaś zasnął pięknie sam, nawet światła nie zdążyłam zgasić.
Ale mąź opiernicz dostał :P

ja3 - ja zauważyłam już, że młody chłonie moje nastroje jak gąbka...

a ja dziś zamówiłam tort na chrzciny :)
I.... kupiłam ubranko dla Jasia :)
(muszę go trochę utuczyć :P)

Kupiłam w cocodrillo szara kamizelkę, szare spodnie, bawełnianego bodziaka z kołnierzykiem i muszkę :)
spodnie są trochę za duże w pasie, ale wszyję chyba gumkę dodatkową.
w weekend kupiłam też biały sweterek z szaro-beżowym wykończeniem gdyby było zimno

Gorzej ze mną... we wszytskim w co się mieszczę wyglądam masakrycznie :( już nawet nie patrzę, czy będzie to coś "do karmienia" - byle co bym wyglądała w tym względnie ok... koszmar jakiś.
Wiem, że zrobiłam się wielka, po ciąży zeszło mi 12-13 kg, 7kg mi zostało, ale moja mama wręcz po 3x dziennie mi o tym przypomina. No przecież karmiąc piersią nie zrobię sobie diety rygorystycznej... eh.. :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja dziś tez sama kompalam, Maż sie rozłożył :/ i poszedł biedak spać. Taka piękna pogoda a u nas chorobowo :(

Dziewczyny jakie plany macie na jutro, gdzieś chce wyzbyć z domu z Franiem i nie mam pomysłu

Juz sobie ściągnęłam ta aplikacje zobaczymy czy mi sie sprawdzi :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Moja aplikacja jest na androida i nazywa się breast feeding, są dwie wersje darmowa i płatna. Ja mam tą darmową i w niej jest tylko karmienie, ale sobie sprawdziłam i ten dziennik maluszka też jest w sklepie play.

Ja niestety też muszę często kąpać Tymcia sama, bo mój mąż pracuje 24h lub znika na 5 dni, choć parodniówki dopiero przed nami. A jako, że kąpiemy Małego w wanience na stelażu u niego w pokoju, to jest masakra z noszeniem wanienki.

Nam nawet pediatra zalecała woda, tylko że Tymona to jakoś nie uspokaja. Cyc to cyc i tyle.

Dziś bardzo zdenerwowałam się na męża, rety jak nasz synek to przeżył. Wieczorem była taka histeria (zaraz po zdarzeniu), że myślałam, że nie uda mi się go uspokoić :( Nie sądziłam, że Maluch może aż tak przeżywać.

GosiekG - ja mam smoczki (uspokajacze) lovi 0-3 i na razie nie zmieniam, spróbuję zmienić jak skończy te 3 miechy, ale zastanawiam się, czy nie zmienić razem z butelkami także smoczków do picia na następne?

luna to ja na spacerze musiałabym co chwila wyciągać cyca ;) nie rozumiem - że niby czemu nie dopajać?? inaczej... nie rozumiem aż takiego ciśnienia na karmienie piersią. Toć to ja nie daję wody zamiast cyca :P tylko pomiędzy karmieniami, a z cycka je ładnie, więc niby czemu miałabym nie dawać wody?? ;)
a sama nie jesteś w stanie wykąpać Jaśka?? W życiu nie czekałabym godzinę na faceta jeśli bym wiedziała, że potem dziecko będzie przemęczone i będzie się męczyć z zaśnięciem. Wykąpałabym na tyle na ile dałabym radę a potem powiedziała co o tym sądzę :/ Z resztą Bartiego musiałam się nauczyć sama kąpać, bo mąż pracował do 21 a w domu był przed 22 więc do takiej godziny to bym nie czekała z kąpielą.

A poza tym to jakiś czas wcześniej napisałam posta to mi go nie opublikowało tylko wyskoczyła blokada antyspamowa :/ masakra z tym forum :/ nie pierwszy raz takie coś :/
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

my nie dopajamy wodą, nie próbowałam jeszcze, ale połozna laktacyjna mówiła, że lepiej dać częściej cycka niż dopajać wodą.

Jaś cały dzień w zasadzie drzemał a nie spał :( do tego teraz idą ziewaki na potęgę, a mojego męża jeszcze nie ma :( (kąpiemy ok 19.30...) mój tata go wział na jakieś pomoce, ja się wkurzam, bo Jaś będzie przemęczony i mi nie zaśnie, a aj jestem po ostatnich dwóch nocach skonana.
masakra jakaś - faceci są niepoważni!

ja3 - co to za aplikacja??

Gosiek - sos czosnkowy o tak.... :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Enjoy tak aplikacja jest darmowa, jest w app store. Nazywa sie maluszek wlbo dziennik maluszka - chyba jest sponsorowana przez Nivea bo sa tam reklamy nivea ale w niczym to nie przeszkadza :)

Lusia wlasnie nad tym zastanawialam sie dzisiaj. Ja tez musze zmienic butelki na wieksze. Ale zostane chyba przy tt i mam. Zastanawiam sie czy zmieniac smoczek w butellkach na 2. Jest jakis czas w ktorym sie to robi? Co do smoczka to ja kupiłam mam perfect i on jest 0-6 ale Zosia jednak bardsiej lubi ten 0-3, wiec nie wiem poki co czy go zmienię.

Luna pisalas ze jesz wszytsko - a jak pisalas o kebabie to sos czosnkowy do niego bierzesz? O ile lubisz oczywiście ;)

Ja3, a co to za aplikacja? Na jaki telefon?

Gosiek, ta Twoja to darmowa aplikacja? Jest w App Store? Jak dokladnie sie nazywa? P.S. Fajna torebka :-)

Ja tez zapisywalam wszystki, ale jakos ostatnio przestalam, ale wlasnie na tel. Byloby wygodniej.

No i bylismy dzis na szczepieniu, krzyku bylo co niemiara. Maly wazy 6020gr i 61,5 cm. Bylam na podwojnej wizycie jeszcze ze starszym, dobrze, ze tesciowa ze mna byla, bo nie wiem jak bym ich ogarnela.

Ja karmię butelką tylko na rękach, jakoś inaczej nie próbowałam i tak jest nam ok. układam Stefcia główkę sporo wyżej, inaczej się krztusił.

On nawet w upały nie chce pić. O wodzie to nie ma mowy, weźmie góra łyczek zanim się zorientuje, że to woda ;)
Za to potrafi spić troszkę herbatki z kopru włoskiego.
Rumianek mu w ogóle nie smakuje, nie ma szans.

Muszę kupić nowe, większe butelki i chyba też powoli zmienić w nich smoczek na 2. Do tej pory używaliśmy tt i avent i dalej też bym chyba chciała tt albo chicco - o takim kształcie smoczka jak w tt też, taki szeroki "cyckopodobny" ;)

któraś używa buteleczek chicco?

zmieniłyście już smoczki na kolejny etap?

Poprawialam posta i sie nie pojawil :-/ dodawalam w nim informacje
, ze jak cos to cena jeszcze do negocjacji.

Nie mogłam znaleźć linku do tej strony gdzie zdjecie sie wysyła, wiec wrzucam Wam link do ogłoszenia

http://olx.pl/i2/oferta/torebka-goshico-kuferek-CID87-ID6C30t.html

Ja3 jak najbardziej :)
Ja mam aplikacje dziennik Maluszka na iPhone i tam pokazuje z której piersi albo ile ml mleka, kiedy drzemka i kupka :)

Dziewczyny, moze któraś sie skusi. Mam do sprzedania torebkę - kuferek Goshico. Postaram sie zamieścić zdjecia. Stan prawie idealny, nosilam ja 3 lub 4 razy. Wystawilam ja drożej bo za 200 zł ale dla Was mogę ja sprzedać za 160 zł. Normalnie kosztuje 230.

Ja3 a co to za aplikacja? Ja tam też zapisuje i nie widzę w tym nim złego:) po Bartku też mam zeszyt. Co prawda w sumie inaczej go prowadziłam niż teraz ten, ale może to kwestia doświadczenia co warto zapisywać a co nie;)

ja chyba nigdy nie wyjdę na miasto, tak żeby nakarmić dziecko,,,,,,
dziś byla połozna i chciałam nakarmic na fotelu, to tak sie rozdarł, że migiem trzeba było na łóżko przekladac i na leżąco karmić, a i to musiałam uspokoić smoczkiem tak się wkurzył :/

poza tym zwolnił z rośnięciem i tyciem... uffff...... teraz 6650gram,
wychodzi około 100 gram na tydzień...... wolalabym chyba troszkę więcej, ale w te upały to ponoć normalne...

Luna, ja tez wczoraj przedwczoraj, co 1,5-2 godziny karmię, w nocy łaskawie co 3... i tak po 5 minut, góra 8 :/ myslałam że jak przetrzymam 4 godziny i go usypiałam na brzuszku, to dłużej poje, ale gdzie tam, 6 minut...... za to był mega wkurzony i wierzgal jak osmiornica :/:/

Nie śmiejcie się z tego notowania, ja tez mam zeszyt, gdzie zapisuję ile minut i która pierś, kiedy kąpanie i kiedy spacer. Czy tez inne ważne rzeczy żeby nie zapomnieć.kupki to akurat mam codziennie i to ze dwie, więc nie zapisuję.

Teraz zasiadłam z jedną piersią na wierzchu - wietrzyć bo mnie sutek kłuje, albo maly mnie pogryzl, albo nie wiem co :/

aaajjj Nusia cześć! :) ja to ciemna jestem. W ogóle nie skumałam że Ty to Ty :D

Gosiek- pewnie kwestia przepływu też ale u nas młoda miała problem żeby w ogóle smoka dobrze złapać.W tt jest taki okrągły a w nuku wyprofilowany.

GosiekG- to może w przyszłym tygodniu spacer, a potem odpoczynek w jakiejś fajnej knajpce. Z tego co wiem, to w Gdyni jest kilka przyjaznych maluchom, Galeria maluch, Minga, Slow Cafe.
Może ktoś jeszcze się dołączy??

Ja sobie nie zapisuję godzin spania, ale mam fajną aplikację na telefon. Tam sobie włączam, ile czasu je, z której piersi lub butelki. Polecam!