Mamusie majowo - czerwcowe 2014 *3*

Dziewczyny, tworzę nowy wątek, bo tamten jest dłuuuugi.

*MAJ*

29.04 klara83
01.05 magda30
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83
05.05 trzydziestka
06.05 enjoy
06.05 monika
07.05 asia87
16.05 Ola
18.05 hope
24.05 ja3
26.05 graszka
27.05 ewwa
30.05 justyna1

*CZERWIEC*

08.06 Luna-
08.06 monica88
12.06 mamma
17.06 Takaja_84
18.06 aniax
22.06 kalitta
25.06 kkasita
25.06 Mar-chew

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-2-t501828,1,130.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2014 *3*

ewwa oszczędzaj się. robisz to przede wszystkim dla dziecka!

a mąż da radę :)

dziewczyny mam pytanie - wiecie czy w ciąży można coś stosować na rany?
dziś rano miałam małą przygodę i ogólnie stłukłam talerz i rozcięłam sobie łydkę przy kolanie na ok 5 cm. najgorsze jest to, że ta rana obrzydliwie sie rozchodzi na boki :(
zakleiłam plastrem tak, żeby ścisnąć ranę, ale dalej się rozłazi teraz...

Można to czymś myślicie posmarować, czy posypać, żeby się szybciej goiło?

Wiem wiem...
Ale wiecie jak to jest...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ewwa, nie miej absolutnie zadnych wyrzutow sumienia.Pomysl o sobie, poleniuchuj, facet da rade;)

ewwa kurcze zawsze lepiej leżeć w domu niż w szpitalu :( także chwilowo nie miej wyrzutów sumienia, że wszystko jest na głowie mężą - on to doskonale rozumie i na pewno nigdy nie będzie miał o to pretensji. Ważne jest teraz wasze zdrówko więc leż i wydawaj dyspozycję z pozycji horyzontalnej ;p

Wkurzam się, ze nic zrobić nie mogę, bo ja z tych, co muszą coś ciągle robić.
Mąż się stara i daje radę, ale nie chcę, aby wszystko było na jego głowie: praca, córka, pies, gotowanie, sprzątanie i inne.
Ja póki co nie mogę nic. Powiesilam pranie (nie dźwigałam) i już koniec. Chwila w kuchni i już boli :(
Muszę być ostrożna, żeby przypadkiem w szpitalu nie wyladować...

Ewwa, najwazniejsze ze dziecku nic sie nie dzieje, napewno jest ci teraz ciezko, ale dasz rade:) ruchy dzieciatka daja taka pocieche i sile, nie pracuj juz;) odpoczywaj, trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze:)

Ja też już czuję stukanie od tygodnia :)
Ból brzucha nie przechodzi :( Od pt leże plackiem i jak wstaje, to boli brzuch. Jak siadam, to boli. Dziś zaczął się też napinac i nie ustawal po nospie. Pojechałam więc na zaspe. Wszystko ok i z dzidzia i z szyjką. Dostałam ketonal w tyłek i dalej mam brać d*phaston oraz nospe. Oczywiście zakaz pracy, więc chyba już pracować w tej ciąży nie będę...

Czesc Mamusie, a ja dzis poczulam kopniaczka od dzidzki:) super, w pierwszej ciazy to byl 18 tydzien kiedy poczulam pierwsze ruchy, a teraz koniec 14- go:) ten kopniak byl taki fest, ze nie sposob go bylo pomylic z niczym innym

Pojutrze i ja ide do lekarza, moze wreszcie pozwoli sie troche poruszac :)
Od wczoraj plamienie ustalo i oby juz tak zostalo..

Cześć mamuśki te badania to jeden sres a do tego doszły mi chyba żylki sromu dziwnie to brzmi ale boli przy karzdym ruchu.Wizyte mam 16 zwariuje z bólu,chodze powolutku jak staruszka wstaje jak paralityk masakra.Cieszy mnie to że dzidziuś zaczoł sie ruszać .

Justynko z tych wyników ja też wnioskuję, że wszystko jest w jak najlepszym porządku :) więc tylko się cieszyć

ja we wtorek idę na to usg ze sprawdzeniem przezierności i przyznam, że trochę się stresuję. Tłumaczę sobie, że przecież wszystko musi być ok tak jak u Was wszystkich :) ale te nerwy i tak gdzieś tam są, to silniejsze ode mnie :/

justynko, wyglada na to ze wszystko ok.masz niskie ryzyko;-)

Dziewczyny jestem po badaniach prenatalnych mimo iż miałam skierowanie to niedostałąm sie w Gdyni mieli miejsce ale sie nie kwalifikowałam bo nie mam ukończonego 35 roku zycia i paru innych rzeczy wiec zrobiłam prywatnie po badania USG wyszło.
akcja serca 153ud/min , crl 73 cm , płyn owodniowy w normie pina 3 naczyniowa.
Markery wad chromosomalnych : kośc nosowa prawidłowy, niedomykalnośc zastawki trójdzielnej prawidłowa, przepływy w przewodzie zylnym w normie.
Wady płody: czaszka w normir kręgosłup w normie, brzuch w normie, pęcherz moczowy widoczny, ręce obydwie widoczne stopy obydwie widoczne.
Szacowane ryzyko trisomii 21 ( ZD) ryzyko podstawowe według wieku 1: 1442 ryzyko obliczone 1: 3061, trisomi 18 podst. 1: 17019 obliczone 1: 50559, trisomii 13 podst. 1: 40063 obliczone 1: 287058. Według tego lekarza nt w róznych miejscach od 2.0 -2.3 i średnia 2.3 [powiedział że według niego powinno być wszystko wporządku co o tym myślicie ????
Teraz czekam na wyniki z krwi mają być w środę i powiem wam ze sie stresuję

Dziewczyny, starajcie sie tak nie przejmowac, wszystko bedzie dobrze. Lekarze czasami niepotrzebnie nas czyms strasza, a pozniej okazuje sie, ze wszystko jest ok.
Mialam tego typu akcje w pierwszej ciazy z cysta i podwyzszonymi wskaznikami nowotworowymi. Cysta oczywiscie po kilku tygodniach zniknela bez sladu, ale co sie nadenerwowalam! Wlasnie Sztramski z Medicover sam stwierdzil, ze niepotrzebnie mnie tym wogole straszyli i robili markery nowotworowe w trybie pilnym, bo te cysty zazwyczaj w ciazy szybko znikaja.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lidka nie stresuj sie na zapas.
Gdyby coś było nie tak, to wg mnie lekarz od razu by zaalarmowal i skierował prewencyjnie na badania.

My mamy na koncówce 13 tcm (wg om) tętno 166 (wg usg 14tc)

Kumpela robila w 11 tc i miala 198 (pamietalam ze wysokie i sie upewnilam teraz)

Lekarz jej mowil, ze to normalne i ze do 200 moze skakac, zwlaszcza przed 14 tc.

Wiec nie denerwuj sie na zapac, bo to bardziej zaszkodzi maluchowi.

Co do pakietow- ja mam medicover. nie wiem ile kosztuje normalnie bo ja place tylko podatek - w cenie poki co na razie mam wszystko (wlacznie z pappa i z wiekszoscia badan hormonalnych - jak sie staralismy o malucha to w cenie mialam w zasadzie wszytsko dhea-s androstendion itp itd)

Mar-chew gratulacje dostania się na studia :) Fajnie też, że przechodzisz drugą ciąże bezproblemowo :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A Mati jest przeszczęśliwy że chodzi do przedszkola, codziennie chodzi bardzo zadowolony:) nigdy nie było problemu żeby płakał, raczej należy do przywódców w grupie;) A jak Twoja pociecha?

jakoś rzadko sie udzielalam w ogóle na forum, a login zmieniłam bo już od dawna mnie tamten drażnił :)

cześć gwiazduś:) po co zmieniasz login?:) jak pociecha w przedszkolu sobie radzi?

ja dzisiaj miałam usg... jak mi ciężko uwierzyć, że we mnie rośnie życie - w ogóle się nie czuję jakbym była w ciąży... śmieję się w duchu, że chłopka - bo kto jak nie chłopka gmerał by sobie między nogami ;P

no i nie wiem w sumie co mam zrobić - dostałam się na studia - 7 marca mam zacząć... ale czuję, że raczej nie dam rady tak szybko zacząć...

Inne tematy z forum

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

Rozwiązania w domu (3 odpowiedzi)

Opłaca się ładować się teraz w te wszystkie dodatki typu kolektory, rekuperacja, studnia itd.?

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...