Mamusie majowo - czerwcowe 2014 *3*

Dziewczyny, tworzę nowy wątek, bo tamten jest dłuuuugi.

*MAJ*

29.04 klara83
01.05 magda30
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83
05.05 trzydziestka
06.05 enjoy
06.05 monika
07.05 asia87
16.05 Ola
18.05 hope
24.05 ja3
26.05 graszka
27.05 ewwa
30.05 justyna1

*CZERWIEC*

08.06 Luna-
08.06 monica88
12.06 mamma
17.06 Takaja_84
18.06 aniax
22.06 kalitta
25.06 kkasita
25.06 Mar-chew

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-2-t501828,1,130.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2014 *3*

My dzisiaj też po wizycie. Niestety po ponad 2h czekania w poczekalni dostałam tylko kolejne skierowanie na badania laboratoryjne, a maluszka nie podglądaliśmy :( Teraz znowu trzeba czekać 4 tygodnie do następnej wizyty, ehhhh... Ale może wtedy dowiem się czy będzie upragniona córeczka :)
Dobrze, że póki co żadne dolegliwości mi nie doskwierają... No i cały czas czekam na ruchy, bo jak na razie cisza :/

Kalitta, zazdroszczę :) ja jutro idę na wizytę, mam nadzieję, że i ja się wzruszę :)

Jeśli chodzi o lekarza, to ja mam pakiet medyczny od naszego forumowego Sadyla i polecam. za 94 zł/m-c mam dostęp do lekarzy w wielu placówek medycznych (m.in. swissmed, invicta, polmed), prawie wszystkie badania w cenie, a wizyty u specjalistów udało się umówić na za 3 dni, więc super.

Ciążę prowadzę u doktora Adamskiego (w polmedzie), pracuje na Klinicznej, więc mam nadzieję, że w razie czego mnie wciśnie na porodówkę ;)

Adrienne- ja chodzę prywatnie do niej na Skarżyńskiego. Podaje link
http://www.pcditp.pl/lekarze.html

Przy każdej wizycie umawiam się na następną. Koszt 150zł. Od stycznia będę miała znowu pakiet w luxmedzie ale będę tam chodzić tylko po skierowania na badania.

Ja dziś po wizycie. Niestety krwiak dalej jest :( Jedynie troszkę tak jakby się spłaszczył :/ dalej muszę brać luteinę no i się oszczędzać. Najlepiej gdybym polegiwała tylko jak to zrobić z 1,5 rocznym dzieckiem :/ ehh ta ciąża jest zupełnie inna niż poprzednia. Oby do następnej wizyty się wchłonął.

Rozmawiałam z doktor i mówiła że mogę brać espunisan na te problemy żołądkowe.

No a poza tym jak zobaczyłam maluszka jak machał rączkami i nóżkami to się popłakałam ze wzruszenia :)

kalitta ja też chodzę do Papińskiej- Stachowiak, ale terminy ma okropnie dalekie. Często muszę przychodzić i się pytać czy mnie przyjmie? A ty jak radzisz sobie z tymi terminami? W poprzedniej ciąży udało mi się zapisać na kilka wizyt do przodu, a teraz zbyt odległe terminy. U mnie mdłości mijają i cały czas jadłabym wędliny i pieczone mięso. Na słodycze i owoce nie mogę patrzeć. W przyszłym tygodniu mam usg i sprawdzenie przezierności. A to będzie już początek 14 tygodnia. Mam nadzieję, że nie za późno. Też się denerwuję

kapusta niestety odpada, probowałam dwa razy i nie... gołąbki są do tego gazujące:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Magda30 czytalam na telefonie i jakos kliknal mi sie kciuk w dol, przepraszam Cie. Nie no moze sie przelamie i sie umowie bo juz chce miec kogos kto sie mna porzadnie zaopiekuje, place ciezkie pieniadze a mam wrazenie ze sie mnie notorycznie zlewa .

Ja mam wizytę u Zabula w piątek i juz się stresuje ze jest młody i przystojny :). Robię badania pren. w Gamecie. Dziś mogą gin mierzyła dzidzie. Ma cale 5,5 cm. Jakości jak na razie przeszły za to sennos mnie dopadła okropna :|. Ja w tej ciąży jeszcze nie mam fazy na ciuszki, smoczki oto..jakos tak wszystko inne jest. Człowiek się tak nie podnieca. Ktoras z Was robiła badania w Gamecie?

Lidka ma super podejście, martwi sie o ciebie i maluszka zawsze sie pyta czy chciała byś coś wiedzieć zapytać i nie krępuje sie wcale na jego wizytach.Jak byłam na wizycie z moim synem i mężem to zawołał jak to powiedział SENIORA I JUNIORA by podglądnąć co tam mamy i smiechu było co nie miara w gabinecie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak czytam o nim, serio taki młody i przystojny? Chyba bym się czuła skrępowana jak jest u Was?

Klara trzymaj się dzielnie i spokojnie przede wszystkim. Zabula już googluję, dzięki.

potwierdzam, dr zabul jest bardzo dobry, jestem jego pacjentką od lat i jest meeeega super
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

hej, znowu jestem do tyłu z bierzącymi sprawami
na początek witam nowe mamusie i bardzo się cieszę że nas tak dużo :)
u nas jak zawsze coś, dopiero co wróciłam ze szpitala po kolejnych 9ciu dniach, łożysko mam bardzo nisko, zachodzi na szyjkę, krwawienia co rusz, masakra jakaś.zawsze coś...
część tych dolegliwości związane jest ze stresem dlatego ostatnio unikam ludzi :/, sama już nie wiem czy to ze mną jest coś nie tak, czy świat zwariował
tak się zawzięłam w sobie że dziś skończyłam prawie całą wyprawkę bo nie wiem co będzie jutro i czy tym razem nie będą kazali mi leżec do końca ciąży
mam nadzieję że najbliższe dni będą spokojniejsze i się odstresuję, odpocznę, wybyczę czego i Wam życzę
udanego wieczoru :)

LidkaJ ja chodze prywatnie 100 za wizyte z usg i jestem zadowolona to jest lekarz z zaspy ale tylko prywatnie przyjmuje jak karzdy by tak podchodził do pacjentek to było by super jest to Zabul Piotr a co do zwolnienia,to ja jestem od 5 tyg bo trofoblast mi sie odklejał i już mi powiedział że do konca w domku

Ja jestem na zwolnieniu lekarskim od dnia w ktorym sie dowiedzialam o ciazy, czyli jeden dzien po miesiaczce, ktorej nie dostalam:) zwolnienie dostalam od lekarza rodzinnego, pobieglam do lekarza z testem ciazowym i powiedzialam ze nie moge pojsc na nocke do pracy i prosze o L4:))

Dziewczyny możecie polecić jakiegoś dobrego ginekologa w Gdańsku? Ja się przenoszę jednak.

Mi lekarz dawał jak prosiłam ze względu na złe samopoczucie.
A teraz to dni do 20 grudnia odliczam, bo od tego dnia będę na zwolnieniu :)

O matko, i ja szaleje za mandarynkami ostatnio, a tym bardziej za moimi ukochanymi klementynkami!

Golabki, hmmm... to jest mysl! :-)

muszę spróbować z tymi owocami, może pomoże :)

ostatnio zjadłam na obiad gołąbki. boże jak mi było później niedobrze. tragedia myślałam że wyjde z siebie :/ nigdy wiecej kapusty

Luna myślę, że powinien dać zwolnienie chociaż to pewnie zależy od lekarza :) mi w pierwszej ciaży bez problemu dawali L4 a teraz jeszcze nie brałam.

ja ogólnie też mam problem, ale u mnie nigdy nie było łatwo. jem mega dużo mandarynek (swoja droga ponoć cytrusy wzmagają mdłości, ale jakoś nie mogę się opanować ;) )

i jabłka i trochę lepiej ;)

udało mi się dostać do stachowiak w grudniu więc już jestem spokojniejsza.

A myślicie, że lekarz da mi zwolnienie tak po prostu beż żadnych super wskazań? bo szkoda mi brac urlop na święta :P a pozniej chce jeszcze troche popracować :)

jabłka i ostatnio owoc khaki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

dobry stomatolog - kogo polecacie? (132 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

Galeria twarzy - pytanie. (19 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...