Mamusie majowo- czerwcowe 2015 (3)

Zakładam nowy wątek:

Mariolka 03.05.2015
Anja 04.05.2015
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015
Nuska83 10.05.2015, synek
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015
Dwupak - 01.06.205
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Moni - 09.06.2015
Szminka21 15.06.2015
misia-27.06.2015
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo- czerwcowe 2015 (3)

margos99 - dziękujemy za link!
Dwupak -również dziękuję za spis
A co do prezentów dla męża- dostaje ode mnie elegancką piżamę (marzyła mu się), skórzane rękawiczki (stare już słabo grzeją) oraz głośnik JBL charge- przyda się akurat przy dziecku, bo już o tym rozmawialiśmy :)

Co do porządków - u mnie okna i podłogi to zawsze część męża, poza tym zostaje ogólne ogarnięcie mieszkania. Z gruntownymi porządkami wstrzymam się jak będę na zwolnieniu, tym bardziej, że święta spędzamy poza naszym mieszkaniem- w moim domu rodzinnym i u teściów - łącznie zostajemy pewnie do 17.12.

Ja z tej listy wielu rzeczy nie miałam i nie potrzebowałam,( butelek i akcesoriów, termometru do wody,aspiratora,nakładek) Część rzeczy zawsze można w dzisiejszych czasach zakupić od ręki w razie czego:) - z takiego założenia wyszłam. Mnie się bardzo przydał pokrowiec na przewijak, nie był taki zimny:)
Samopoczucie ciążowe u mnie ok, choć okropnie przeziębiona jestem.
Co do świąt... Prezenty prawie okupowane, o sprzątaniu narazie myślę tylko:) a dziś chcę zrobić pasztet:) Mnie się jakoś odechciewa całych świąt jak myślę że muszę wigilię spędzić z teściami:(((
miłego dzionka

Hej Dziewczyny, jestem z marcowo-kwietniowych. Sorki za wtrącenie, ale mam fajną wyprawkę, zwłaszcza dla tych z Was, które chcą rodzić na klinicznej. W pliku tabelka z wyprawką (zaktualizowałam po pierwszym dziecku - ja akurat używałam każdej jednej rzeczy z tych, które są w wyprawce), a poniżej tabelki aktualna lista rzeczy do zabrania dla dziecka i Mamy do porodu na Klinicznej.

Pozdrawiam

https://www.dropbox.com/s/p1vv4b305kr44me/Wyprawka.doc?dl=0

Ja miałam podobną listę jak Dwupak z tym że nie brałam pod uwagę arsenału butelkowego (kupiłam jedną na wszelki wypadek), chciałam karmić piersią. Jednak uprzedziłam męża co ma kupić gdyby okazało się że syn nie chciałby ssać piersi.

to lista, którą zrobiłąm sama kompletując wyprawkę dla pierwszego dziecka:

wózek
łóżeczko
materac do łóżeczka
przewijak
osłonka na łóżeczko
pieluchy tetrowe ok 15szt
butelki x2
wanienka
termometr kąpielowy+ zwykły
kosmetyki
pieluchy x2 paczki rozm. 1
husteczki nawilżone x3
kocyk x2
kołdra, poduszka, prześcieradło
ręczniki kąpielowe z kapturkiemx2
płaska poduszka do wózka
laktator
poduszka do karmienia
nożyczki do paznokci
aspirator do noska
podgrzewacz do butelek
płyn do prania dla niemowląt
nakładki na brodawki do karmienia
szczotka do butelek
pościel x2
torba do szpitala
biustonosz do karmienia
pieluchy flanelowe

Obecnie mogę powiedzieć, że jedynie podgrzewacz jak dla mnie jest zbędny- korzystałam z niego dosłownie kilka razy.

nie mam tu też wymienionych ubrań dla dziecka ponieważ na początku nic nie kupowałąm, gdyż miałam wszystko po siostry dzieciach i koleżanki synku.
Jedyne co kupiłam nowe to ubranko na wyjście ze szpitala dla syna.

Pozdrawiam

hejka :)
To ja z prezentami do tyłu jeszcze nie mam nic :( ale ruszamy na podbój sklepów w czwartek.

Moje Samopoczucie całkiem nieźle, gorzej z synkiem, który już wie że mama nie chodzi do pracy i jest w domu- ciężko mu z tego powodu wyjść rano do przedszkola bo wolał by być ze mną.

Świąteczne porządki, hmm.... też jestem w tyle, na razie ogarnięty salon bo ubraliśmy już choinkę(wyjeżdżamy do rodziców na mazowsze już 19.12-wiec chcieliśmy pocieszyć się naszą choinką)

co do prezentu dla męża to u mnie wybór jest prosty-gra na xboxa, lub jakaś dobra planszówa-bo jesteśmy maniakami :) tego typu spędzania wolnego czasu.

hej laseczki :)
co wy wszystkie chudniecie??!! ja się tak nie bawię :)

co do mężów hmmm.... właśnie u mnie trwają ciche dni :) także trafiłyście w 10tkę z tematem :) tak jak dziewczyny mówią temat rzeka.. u mnie niby sprawdza się mówienie prosto z mostu o co chodzi, ale mąż mam tak ogromne ego, że zaraz ma focha i nie potrafi przyjąć krytyki. gorzej niż baba:P No nic... cały czas czekam na przeprosiny :P

Dziewczyny ale mi się nie chce zabrać za "świąteczne" porządki... czeka mnie "remanent" wszystkich szaf z ciuchami i pierdołami.. na szczęście mąż już wcześniej zgodził się umyć mi okna w domu, więc chociaż z tym mam spokój :)

Justicia a co kupiłaś mężowi ?? ja mam odwieczny problem, mimo, że znamy się od podszewki.. tym bardziej, że w pazdzierrniku miał urodziny i teraz znów trzeba wymyślać.. (chociaż jak wciąż będzie taki uparty to nic nie dostanie:P )

Ja mam do kupienia łącznie 9 prezentów dla dzieci (pociechy naszego rodzeństwa i nasz syn) no i mąż. Póki co mam 4 kupione :)

buziaki

image

Witam w kolejny dzień! Mam nadzieję, że samopoczucie dopisuje wszystkim z was :)
Jak tam z prezentami świątecznymi - zabrałyście się już za kupowanie?
Ja właśnie zamówiłam ostatni prezent dla mężą i jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu :)
Kiedy zaczynacie kompletować wyprawkę? ma może któraś z was gotową listę?

Ja ważę o 2 kilo mniej w porównaniu do wagi sprzed ciąży, a jestem w 16 tygodniu. Myślę, że w sumie to lepiej, bo jakbym teraz była duża to co by było później, hehe

To fajnie, wiedzialam,ze problem z dogadywaniem sie z mezem nie dotyczy tylko mnie;) wydaje mi sie, ze to błąd,ze kobieta wiąże sie z mężczyzna... no ale bez tego nie byloby naszych slodkich dzieciaczkow...

Ja poki co nic nie przytylam,ale to 12 tydzien dopiero;) mama w ciazy z siostra przytyla 30 kg,wiec trzeba uwazac:)

Temat dogadywania się z mężem to temat.......RZEKA . Ja już też pisałam pozew, bo już nie mam siły.
A dziewczyny jak byłam ostatnio u lekarza to się okazało że schudłam 1kg od początku ciąży:D ale sobie za to zjadłam kolacyję:)) W pierwszej ciąży przybyło mi ponad 20kg, na szczęście szybko zrzuciłam, bo maluch był strasznym alergikiem i jak karmiłam pół roku to prawie nic nie jadłam, suchy chleb (prawie dosłownie).

Nie mam dlugiego stazu malzenstwa,ale juz dawno nauczylam sie mowic wprost o swoich oczekiwaniach, potrzebach czy prosbach. A on tego nie docenia i twierdzi,ze to ja mam problem. Chyba sie nie dogadamy, a wykladam "kawe na ławe" i mowie nawet co chcialabym uslyszec...a tu nic.

Justicia- migdały nic mi nie pomagają.
Agata88- mój mąż jest do 19 w pracy więc nie mamy kiedy się kłócić :) a tak na serio to ja przez kilkanascie lat bycia ze sobą nauczyłam się niczego nie oczekiwać tylko wprost komunikować swoje potrzeby, tak jest łatwiej :)

A ja rozwiode sie z mezem... nie wiem czy to przez hormony czy przez to,ze on jest taki uparty i nie potrafi zrobic, powiedziec tak,jakby tego chciala jego zona w ciazy...:( czy Wy tez wiecej sie klocicie teraz?

No cicho ostatnio, cicho :)
Nuska - na zgage ponoć dobre migdały.
Ja po piątkowym i sobotnim bólu głowy niedzielę miałam bardzo spokojna -był spacer i super samopoczucie, dzisiaj też nie narzekam.
No i brzuszek mi konkretnie wyskoczył przez ostatnie dni.
Zakupiłam też witaminy z kwasem foliowym i dha, wiec jak tylko skończy mi się sam kwas foliowy, to zaczynam brać.

Coś tu cicho.... :)
Jak wasze samopoczucie dziewczyny? Ja walczę od soboty ze zgaga.jakoś wcześniej mnie to paskudztwo złapalo, w pierwszej ciąży miałam od 35 tc.

Dwupak tylko stoisko w środku wchodziło w grę inaczej rezygnowała bym z Jarmarku całkiem. Nie w "tym stanie" naszczescie mam super kolegę z nim stoję i wiem że jak coś się bedzie działo to on mnie na spokojnie zastąpi a ja moge pojechać do do mku. Odpukać w weekend ciagle było tyle ludzi tylko się cieszyć. Zobaczymy jak w tygodniu ale zmęczenie jest;) a od jutra trzeba doszywać:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Marta tak widziałam Cię, może gdyby było mniej ludzi tobym podeszła się przywitała, ale miałas pełny boks więc odpuściłam ;) fajnie że masz stoisko w środku a nie na dworze ;)

Dziewczyny,a czy ktoras z Was brała w ciąży tran? Niby moj lekarz pozwolił,ale na internetowych stronach aptek przeczytałam,że w ciąży nie stosować...

Dwupak mega mi miło i dziękuję za odwiedziny :) bardzo dużo ludzi ale super mega zadowolona jestem :) puki mam siłe i mi się chce jest fajnie:) To i na mnie się pewnie napatoczyłaś:)
Pozdrawiam :)
ja nie mam czasu się zastanawiać czy coś boli czy nie bede myśleć w styczniu :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (22 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...