Mamusie majowo- czerwcowe 2015 (3)

Zakładam nowy wątek:

Mariolka 03.05.2015
Anja 04.05.2015
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015
Nuska83 10.05.2015, synek
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015
Dwupak - 01.06.205
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Moni - 09.06.2015
Szminka21 15.06.2015
misia-27.06.2015
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo- czerwcowe 2015 (3)

Marta z Tiulowe Love-oglądałam dzisiaj osobiście Twoje dzieła :) super sprawa, pięknie się prezentowały :)

połaziłam trochę po Jarmarku dzisiaj z synem, pogoda w sam raz, 5 st na plusie :) ale tyle ludzi, że godzinka i do domu :)

Pozdrawiam :)

Cześć dziewczyny. :-)

Wczoraj kupiłam w Smyku kojec Motherhood. Akurat była promocja. Boże, ale mi się dobrze spało ;-) hehe.

Ja z ostatniego przeziębienia wyleczylam się dzięki herbacie z cytryna i mleku z miodem. No i na co dzień popijam sok z malin (czasem dodaję do gorącej herbaty), ale od razu mówię że sok z malin dostaję od mamy - taki domowej roboty. ;-)

W pierwszej ciąży piłam jeszcze herbatę z lipy na przeziębienie. Teraz nie mogę znieść takich ziołowych zapachów...

hej mokołajkowo:) Ja po wizycie, wszystko ok. Płci się nie dało rozpoznać bo jakiś skryty bobas:)
Ale jeszcze przed świętami idę więc może w prezencie się ujawni:)
Co do przeziębienia ja się leczę (aktualnie również) herbatą z lipy, czosnkiem bądź tabl z czosnku, syropem prenalen i innymi pochodnymi, zazwyczaj dwa trzy dni przy przeziębieniu i jestem zdrowa. Jeszcze herbata z malin i syrop z malin, ale staram się kupować te gdzię rzeczywiście głównym składnikiem są maliny:)

No bóle do przyjemnych nie należą, na szczęście pojawiają się cyklicznie.
Ja staram się codziennie pić herbatę, lub gorącą wodę z cytryną i do tego miód. Odpukać ale na chwilę obecną nic mnie nie łapie, mimo, że w pracy parę osób było chorych.

Podczas ostatniej infekcji lekarz rodzinny polecił mi ten zestaw:

http://www.heel.pl/Heel-pl-pokonaj-infekcje-w-dwoch-r******h.html

+ syrop od kaszlu (jakiś łagodny dla dzieci). W niecały tydzień byłam zdrowa. Leki homeopatyczne są dostępne bez recepty (i bezpieczne w ciąży), gdy tylko coś mnie zaczyna drapać w gardle od razu biorę engystol.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Justicia, to współczuję tych boli, na pewno męczące.
Mnie wzięło przeziębienie, od 3 dni jestem zakatarzona i dostałam zwolnienie raptem do poniedziałku włącznie....ciekawe czy zdążę wyzdrowieć, bo prawie nic nie mogę brać z leków, tylko apap, rutinoscorbin i tabletki czosnkowe... Dziewczyny, czym Wy się leczycie?

Hmm.., dziwne,ze odrzuca. Wpisujesz na pewno prawidlowo? Ja sie wczoraj rejestrowalam i wszystko bylo ok, od razu dostalam maila aktywujacego. Moj adres: agata.mikuta@wp.pl

Tak podaj proszę bo ja nie mogę się zarejestrować na forum i nie mogę wysłać Ci wiadomości - Cały czas mi odrzuca mojego meila. Robię coś nie tak ?
image

Mariolka mozemy sie tak umowic:) mam podac tutaj maila? Pytam, bo nie za bardzo wiem czy gdzies jest widoczny mail, ktory podawalam przy rejestracji;)

http://www.kamama.pl/
Czy któraś z Was robiła zakupy w tym sklepie? Zna ceny i mogłaby polecić?

Agata może wyślę Ci najpierw zdjęcia i wymiary. Jak będziesz dalej zainteresowana to zapraszam na przymiarke
image

Marta - świetne ciuszki. Szczególnie te 'kolorowanki ' no i wspaniałe spódniczki. Aż szkoda że nie mam komu ich ubrać. Ew. samej sobie ;) Uwielbiam rzeczy ręcznie robione. Sama przymierzam się do uszycia własnej torebki. Wszystkie elementy zakupione czekają w szafie na lepszy czas.
Tym razem na jarmark nie dam rady pójść osobiście ale wyślę kogoś oczywiście po przyprawy :-)
image

Jestem chetna, by zobaczyc spodnie wtedy:)

Co do bezsennosci, chyba nie ma na to sposobu... ja probowalam ostatnio nie spac w dzien, zmeczyc sie cwiczeniami i nic... to chyba trzeba przetrwac i odsypiac sobie kiedy sie da;)

Cześć dziewczyny. Ja dziś po wizycie. Niestety leżenie w dalszym ciągu obowiązkowe. Śmieję się ze mam już wyleżaną nieckę w łóżku. Następne badanie będzie połówkowe za tydzień.

Dziękuję za informacje odnośnie dr.Szymczyka. Niestety jest on jednym z nielicznych który ma jakieś wolne terminy w Medi-co jest bardzo zastanawiające. Jestem wpisana na rezerwową u dr Sztramskiego.
A co do usług Medi to niestety pozostawiają wiele do życzenia...

Jak pisałam wcześniej, nie Wbijam się w rozmiar spodni 36 wiec jakby co mogę je odstąpić. (H&M mama, granatowe jeansy
)

Dziewczyny macie soposob na bezsenność? Do 3 rano dziś nie spałam a położyłam się o 23

image

Dziewczyny kojec super, spało się fajnie, wygodnie. Poleca m
Ja kupowałam spodnie w h&m za 79 z dodatkiem strechu.
Mimo że spało mi się wygodnie to od rana mam lekkie bóle w ledzwiowym

Ostatnio widzialam dosc fajne spodnie do odkupienia na olx.pl wiadomo, lepiej je najpierw zobaczyc i przymierzyc... duzo ogloszen jest z Gdyni i Rumi.

Jakbyscie mialy dziewczyny spodnie to jestem chetna na zakup;) bo 150 zl to sporo,zwlaszcza w okresie swiatecznym...

Agata88 - ostatnio kupowałam właśnie spodnie ciążowe w H&M - ceny wahają się od 120-150 zł... Też chętnie odkupiłabym jakieś spodnie w rozmiarze 36-38 :)

Amelia83 - lekarz trochę się przeraził tymi moimi bólami, nawet mnie "ostukał" w kilku miejscach na plecach, na szczęście nic nie bolało, więc powiedział tylko, że coś poważniejszego wyklucza (nie pamiętam dokładnej nazwy), ale dziwił się też, że już teraz bóle, tym bardziej że wcześniej nie miałam problemów z kręgosłupem. No i u mnie ewidentnie od chodzenia - miałam 2 razy silne bóle po zakupach w galerii... Trzeba się oszczędzać i tyle :)

Justicia - ja też mam bóle kręgosłupa w odcinku lędźwiowym czy nawet krzyżowym. Nie wiem czy to od siedzenia czy od czego... Staram się codziennie spacerować minimum godzinę i też ćwiczę w domu, ale jakoś nie pomaga.
Trochę za wcześnie chyba na takie doolegliwości :(

Ja pracuje w zlobku, tez planuje isc na zwolnienie z poczatkiem lutego :) jednak praca z grupka maluchow, nie jest komfortowa w tej sytuacji.
Dziewczyny macie moze kogos, kto chcialby odsprzedac spodnie ciazowe? W rozmiarze 36... albo znacie tansze sklepy ze spodniami? To moja pierwsza ciaza, slyszalam,ze w h&m mozna dostac cos w przyzwoitej cenie? Bo u mnie w "miescie" 100-150 zl...i to jeszcze niezbyt fajne...

Monika - miewalam ostatnio silne bóle głowy, aż kontaktowalam się z moim lekarzem, czy to normalne. Dodatkowo boli mnie kręgosłup w części lędźwiowej,co też go zaniepokoilo. Nie pomógł też mąż, który podczas wizyty powiedział, ze zamiast w weekend odpoczywać zabieram się za sprzątanie ;)
Ale już uspokoilam i lekarza i męża - kończę w pracy najważniejsze sprawy i w połowie stycznia, to będzie 20 t.c. planuje pójść na zwolnienie.
Nuska - jak synek odda tobie kojec to czekam na relacje ;)

Inne tematy z forum

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...