Mamusie majowo- czerwcowe 2015 (3)

Zakładam nowy wątek:

Mariolka 03.05.2015
Anja 04.05.2015
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015
Nuska83 10.05.2015, synek
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015
Dwupak - 01.06.205
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Moni - 09.06.2015
Szminka21 15.06.2015
misia-27.06.2015
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo- czerwcowe 2015 (3)

Moni też bym chciała iść na zwolnienie od stycznia.. ale mój lekarz nie wiem czy mi da. Ale czuję się gorzej jak w pierwszej ciąży. Moja mała też ma dwa lata;) takie to fajne szkraby są:)
A co do powłoczki zapytam. Popytam ale wiem że teraz jest kociokwik u wszystkich przed świętami ale zapytam.

Justicia! a dlaczego Twój lekarz wysyła Ciebie na zwolnienie ? Czy są jakies problemy czy masz tylko odpoczywać ?
Ja też planuję od stycznia isc na zwolnienie, po prostu chcę mieć trochę czasu dla siebie i dla córki (2 latka).

Marta, a może któraś z Twoich znajomych uszyłaby zapasową powłoczkę do kojca motherhood? Szczerze mówiąc szkoda mi 50zł za oryginalną...

Mariolka nie chcę by to zostało potraktowane jak reklama. Ale znajdziesz moje produkty na razie tylko na fb pod hasłem TiuloweLove na dniach ruszy sklep internetowy ale tylko z kolekcją do kolorowania dla dzieci. :) reszta z czasem. Jarmark zaczyna się jutro czyli 5 grudnia i trwa do 23 grudnia. :) Zapraszam.
Ja już dzisiaj padam i ide spać zaraz z córką:)
Kojec do spania też muszę kupić i kupię od znajomej która szyje takie kojce. Od kiedy bawię się w hand made staram się kupować jak najwięcej gdzieś wśród znajomych szyjących. Zaraz się dowiem jakie ceny kojców i jakieś fotki może któraś będzie chciała.

Współczuję przejść z lekarzem. Niestety są różni. Ja się trzymam mojego na NFZ bo przynajmniej wiem że jest dobry i moge mu zaufać. A na połówkowe wybieram się chyba do Deringa bylam w pierwszej ciąży teraz też się zdecyduje:)

szminka21 - ja w pierwszej ciąży zakupiłam i super się sprawdził, nawet mąż mi podbierał:)) potem przy karmieniu super sprawa, także ja polecam

Dla mnie kojec motherhood to rewelacja. Kupiłam używany, jeszcze nie ze względu na brzuch a na nogi - jakoś nie mogłam dla nich znaleźć miejsca w nocy ;) Mężowi również bardzo podpasował, więc czuję, że będzie w użytku nie tylko na czas ciąży i karmienia ;)

na razie syn oszalał na punkcie kojca, zawinął się w niego i mówi że to jego baza i nie odda nikomu :) recenzja z nocy będzie jutro :)

jestem po wizycie, niestety płeć wciąż nie znana, dzidzia była źle ułożona żeby coś zobaczyć. kolejna próba 29 grudnia ;( ale coś czuje że pójdę przed świętami dodatkowo żeby na święta zrobić też o.niespodziankę rodzice ;)

co do tych boli w lewym boku, lekarz powiedział że to wiązadła macicy bolą w związku z tym że się rozciąga, także wszystko w normie, mam brać nospe i tyle.

pozdrawiam ;)

Nuska -koniecznie daj znać, jak się sprawuje ten kojec. Ja po koleżance dostane mały do karmienia i dlatego właśnie zastanawiam się, czy jest sens kupowania tego dużego.
Dwupak -też miałam dzisiaj niesamowite bóle z prawej strony, na szczęście przeszły później. Powiedziałam dzisiaj lekarzowi, on na to, że to raczej normalne, gorzej, gdyby się utrzymywały dłużej...

I jestem po wizycie dzisiejszej - dzieciak taki ruchliwy, że nie udało się za wiele zobaczyć, lekarz nawet nie mógł zrobić ładnych zdjęć w 3d, bo wszystkie rozmazane wychodziły ;) także na płeć poczekamy jeszcze.
No i zostaję powoli wysyłana na zwolnienie -lekarz wspomniał, że jeśli na następnej wizycie nię wspomnę, że chcę zwolnienie to sam mnie w szpitalu położy ;) planuję na szczęście od połowy stycznia.

No i też mam pytanie u jakiego lekarza robicie usg połówkowe, ja zapisałam się wstępnie do Augustyniaka...

W razie co, moje posty od teraz podpisane są Agata88 (wcześniej Agata)

Dwupak, ja też mam czasem wątpliwości czy oby na pewno jestem w ciąży, tym bardziej, że to mój 12ty tydzień co prawda, ale żadnych dolegliwości typu wymioty nie mam i nie miałam. Tylko 3 dni bólu głowy i napady astmy niestety, spowodowane alergią- a lekarstw nie biorę...

A te bóle to nie przypadkiem jakieś dolegliwości jelitowe...? Ja niedawno miałam takie kłujące jakby, po jednej stronie bardziej, wszystko przeszło gdy metabolizm się unormował i chodzę w miarę regularnie do toalety...

Ja mam usg prenatalne już 17 grudnia w swissmedzie. Ciekawa jestem czy poznam płeć naszego Bąbelka :)

cześć dziewczyny, witam się w nowym wątku ;) i witam też może mamuski ;)!);)
kilka dni mnie nie było, trochę załatwiania i jedzenia miałam a poza tym mąż zabiera do pracy mojego laptopa bo jego się popsuł. pisze z telefonu co doprowadzą mnie do szału!

od kilku dni mam okropne bóle w podbrzuszu ale tylko po lewej stronie, myślę że to jajnik. ale nie wiem czemu,ból tak mocny że zgina mnie w pól;( jakieś pomysły? rady? będę wdzięczna.
dziś o 18 mam wizytę u gino to go oczywiście zapytam. ciekawe też czy poznam płeć dzidzi. idę niestety sama na wizytę bo mąż ma bardzo ważne zlecenie i jeszcze będzie w pracy.

u mnie brzuch już widoczny, ruchów nie czuje i czasem mam film czy ja na prawdę jestem w ciąży ???;)
ja również cierpię ba bezsenność, a w ciągu dnia chodzę nie przytomna

Ola R. - chociaz ne udzielam sie w tym watku przyznam, ze mam podobne odczucia odnosnie tego lekarza :( jestem zdruzgotana, ze w Medicover Gdynia nie pracuje zaden porzadny ginekolog tylko jacys z lapanki i tym samym trzeba placic za cos, co mogloby byc teoretycznie za darmo (abonament oplacany przez pracodawce)

Moją ciążę prowadzi dr Marciniak i jak na razie jestem bardzo zadowolona. Miałam usg w 6 i 9 tygodniu - niewiele było jeszcze na nim widać ;) ale dr pomierzył i posprawdzał wszystko co się dało. Nie odfajkował wizyty. Poświęcił mi sporo ponad pół godziny.
Teraz to pierwsze "ważne" usg też zrobię u niego w gabinecie. Choć lekarz zastrzegł, że nie muszę i spokojnie mogę je zrobić gdzie tylko chcę (polecał Gametę i coś jeszcze, ale już nie pamiętam). Zapowiedział już, że to będzie trwało znacznie dłużej niż wcześniejsze badania, bo musi wszystko dokładnie obejrzeć i mieć absolutną pewność.
Jeśli nie będę miała uwag to połówkowe też zrobię u niego i nie będę szukała innego lekarza.

Mam porównanie z pierwszą ciążą. Prowadziłam ją w Swissmedzie i badania były tam na naprawdę wysokim poziomie. Mam nadzieję, że ten lekarz również się spisze. ;)

USG połówkowe robię u swojego lekarza czyli dr F. w Sopocie. Całkowicie mu ufam i muszę przyznać, że poświęca pacjentce tyle czasu ile trzeba, nie trzymając się ściśle wytyczonego limitu 15min/pacjentkę. W Gdyni mogę polecić świetnego ginekologa-położnika i endokrynologa w jednym - dr. Piskulaka. Jestem pod jego opieką głównie pod kątem endokrynologicznym i też jestem bardzo zadowolona. W Gdańsku niestety nie znam żadnego lekarza, którego mogłabym polecić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny a podpowiedzcie gdzie robicie te ważniejsze usg? mnie czeka niedługo połówkowe, na prenatalnym byłam u dr Agustyniaka i było ok ale pojawia się coraz więcej kiepskich opinii o nim( że ignoruje pacjentki, że usg trwa bardzo krótko, nic nie mówi... itp) Płacąc 250 zł chciałabym żeby to zrobił ktoś bardzo rzetelnie ze szczegółowym opisem tego co widzi.

W pierwszej ciąży nie potrzebowałam takiej poduszki. Nie miałam problemów z niewygodą w czasie spania. Poduszka do samego karmienia jakoś mnie nie przekonywała. ;) I może dobrze, bo syna karmiłam tylko przez pierwsze 3 miesiące i to głównie leżąc na łóżku - tak nam było najwygodniej.

Ale teraz jest mi strasznie niewygodnie w łóżku. Nie ważne w jakiej pozycji śpię, rano i tak czuję się jak połamana. ;) Od kilku dni ratuję się zwykłymi poduszkami, ale to jeszcze nie to co być powinno.

Sprawdziłam i mój kojec też jest z motherhood :)

Olu, to straszne że spotkało Cię tyle nieprzyjemności i niepotrzebny w naszym stanie stres. Tym bardziej serdecznie witam w naszym gronie i życzę dużo uśmiechu :)
Dziewczyny, ja mam podobny rogal, nie wiem jakiej firmy, pożyczyła mi go koleżanka i jest naprawdę wielkim zbawieniem. Nie wyobrażam sobie spania bez niego. Nawet moja druga połowa czasem się w niego zawija ;)

ja w pierwszej ciąży pożałowałam kasy, ale teraz postanowiłam zadbać o swój kręgosłup. Jeśli trafi mi się taki ssak jak pierwszy synek to karmienie też będzie przyjemniejsze bo mam nadzieję że zniweluje to trochę ból pleców. Moja kumpela używała i była zachwycona :)

Inne tematy z forum

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....