Mamusie majowo- czerwcowe 2015 (3)

Zakładam nowy wątek:

Mariolka 03.05.2015
Anja 04.05.2015
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015
Nuska83 10.05.2015, synek
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015
Dwupak - 01.06.205
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Moni - 09.06.2015
Szminka21 15.06.2015
misia-27.06.2015
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo- czerwcowe 2015 (3)

Efik- jestem z Tobą, mój starszy też miał podejrzenia wady serduszka, na szczęście urodził się tylko z niewielkimi dziurkami które już dziś się pozarastały i jest ok,trzymam kciuki za Twoje maleństwo.

Dziewczyny jak żyjecie? jak samopoczucie- u mnie brzusio już przeszkadza w wiązaniu butów :) maluszek wierci się bardzo od świąt stał się bardziej aktywny, nawet zdarza się że budzi mnie w nocy.

Pytanie do mam szyjących- jaką maszynę do szycia warto zakupić na początek?prossę o radę bo wzięło mnie na dzierganie samemu :)

Pozdrawiam w Nowym Roku :)

czesc Dziewczyny! Witam noworocznie:-) ja będę miała wózek po córce, mieliśmy Inglesina -ja jestem zadowolona, duże pompowane koła i dość głęboka gondola - w niej można też podnieść zagłówek żeby dziecko więcej widziało jak jest większe, jedyny minus ze nie miała skręcanych kół - ale łatwo przyzwyczailiśmy się. Pozdrawiam

Moja Weronika w trzeciej dobie miała słyszane szmery na szczęście byłyśmy jeszcze w szpitalu przewieżli ja do wojewódzkiego bo tam jest tylko urządzenie , niestety 2 dni czekaliśmy na karetkę noworotkową tylko 1 na województwo , po 3 miesiącach wizyta u kardiologa ale było wszystko wporządku i dostałam z***y od lekarza ze przychodzę ze zdrowym dzieckiem .:( Pediatra stwierdziła ze do 13 roku życia mogą się pojawiać szmery

Efik, ja również nie słyszałam o takiej wadzie, współczuję Ci ogrmonie, wiadomo, że strach jest ogromny, ale lekarze pewnie wiedzą co robić, żeby pomóc maluszkowi tuż po porodzie.
3maj się kochana :*

Tak podczas połówkowego. BYłam raz na wizycie normalnej, ale lek powiedział że mam do niego jeszcze do spzitala przyjechać bo coś niemoże dojrzeć i maluch nie współpracuje, no i dziś pojechałam. Eh podobno jak wykryte wcześnie to potem nie ma problemu jak specjaliści przygotowani. No nic, muszę to jakoś przetrawić bo narazie jeszcze w lekkim szoku jestem.

Efik, współczuję bardzo. I może jednak podejrzenia okażą się bezpodstawne- tego Tobie życzę.
Ja niestety nic nie słyszałam o tej wadzie serca. A wyszło to podczas twojego usg połówkowego, czy robiłaś jakieś inne badania?
Trzymaj się!!!

witajcie Noworocznie. Ja niestety dziś dowiedziałam się od lekarza że podejrzewa u dzidzi TGA i jeśli się potwierdzi mały będzie musiał mieć operacje serca zaraz po porodzie:( ale nie to rozbiło:(((( Eh muszę jeszcze pochodzić po specjalistach aby potwierdzić,ale dwóch lek mnie badąło i oboje potwierdzają podejrzenia:( Czy któraś się z tym spotkała może? podobno to bardzo rzadka wada serca.

Ja zawsze walczyłem z wagą zawsze miałam problem z wrzytyciem zazwyczaj ważyłam 47 kg ale gdy ważyłam się pierwszy raz to bylo 45 wiec dla mnie dramat teraz na szczęście nie gubię wagi jak w pierwszej ciąży na razie jestem na +4 i dla mnie to sukces

Witam sylwestrowo :)
Ja ochraniacze do łóżeczka raczej odpuszczę... Nie wydaje mi się, aby dziecko miało szansę uderzyć się z dużą siłą. Chociaż może zmienię zdanie po jakimś czasie, ale na razie nie planuję takiego zakupu.
Co do wagi - u mnie +5 kg. Spodnie XS/S zamieniłam na M. Najwięcej poszło na szczęście w brzuch, potem cycki. Reszta w uda i pośladki :/

Z tego co czytałam, to każde dziecko do 18 miesiąca życia jest narażone na śmierć łóżeczkową nie zależnie od tego czy są osłonki czy nie.
Ja również sobie nie wyobrażam, żeby ich nie było, bo pierwszy syn strasznie się wiercił w łóżeczku i gdyby nie osłonki to byłby cały poobijany- nie wspomnę już o utknięciu ręki lub nie daj Boże główki między szczebelkami.
Również mam ten niski ochraniacz z Ikei w biedroneczki, ale teraz kupując nową pościel dla dzidzi będę w komplecie zamawiać nowy.
--
co do wózków dla mnie była jeszcze istotna głębokość siedziska w spacerówce, żeby dziecko mogło wygodnie usiąść.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mm90 - ja mam -4 kg i zaczyna mnie to przerazac... Ale za to brzuszek mam coraz wiekszy ;-)

Jak tak dalej pojdzie, to po porodzie nie bede musiala nic zrzucac i moze uda sie wrocic z obecnego L do dawnego S hehe ;-)

Co do sledzi - to chyba zalezy tez od tego z jakiego zrodla pochodza. Ale nie slyszalam, by byly na czarnej liscie jesli chodzi o diete kobiet w ciazy ;-)

A co do ochraniaczy. Mialam ochraniacz taki nizszy, ktory byl w komplecie poscieli przy synku i nie moge mu niczego zarzucic. Jakos nie wyobrazam sobie lozeczka czy kolyski bez niego... Noworodek moze jeszcze sie tak nie wierci, ale kilkumiesieczne dziecko owszem. Wolalabym zeby nie obijalo sie o szczebelki czy wcisnelo pomiedzy nie raczke/nozke. Teraz tez bede miala, bo jest w wybranym przeze mnie komplecie.

Nie wiem jak niby dziecko mialoby sie zaplatac w ten ochraniacz... Mojemu synowi nigdy sie to nie udalo...
Jesli jest prawidlowo i mocno przywiazany do szczebelek, to chyba nie ma takiej mozliwosci...

Mysle, ze do artykulow w internecie trzeba dla spokoju wlasnego sumienia podchodzic z przymrozeniem oka. Bo czasami mozna tam przeczytac niesamowite rewelacje ;-)

Co do Bugaboo - nie sa tanie, ale zdecydowanie warte swojej ceny.

Niby listeria, toksoplazmoza i coś tam jeszcze może się czaić w sledziach. ..

http://tatapad.pl/sprzet/ochraniacze-do-lozka-sa-niebezpieczne-wyjmij-je-z-kolyski-asap/

ja bym chyba chciała kupić albo zrobić taki na połowę łóżeczka

Witam was mamusie wieczorowo
Widzę że tu ostra dyskusja o wózkach,fajnie tak już oglądać wybierać i robic pierwsze zakupy,nie ma nic przyjemniejszego ;) chociaż ja wózek mam po córci i też jeszcze nic innego nie kupowałam to wkońcu może zacznę bo dziś się potwierdziło że będzie miała córcia wymarzoną siostrzyczkę :) tak się cieszę jejku :)
Z mniej przyjemnych rzeczy to że dziś stanełam na wadzę i jest już +6 kg,niewiem gdzie to jest bo tylko biust trochę większy i lekko brzuszek ehhh.A Jak tam po świętach? Wam dziewczyny coś przybyło ciałka?
Czujecie już swoje maluszki? :)
Pozdrowionka i miłego wieczorku :)

A czemu ma być niebezpieczne? Ja jem, uwielbiam!

Ja mam wózek jedo bartina (jeśli dobrze nazwę pamiętam ) pompowane koła, dość duża gondola, swobodnie się prowadziło szczególnie obladowany zakupami. Nowego nie planuje z ekonomicznego punktu widzenia poza tym funkcjonalnie nie miałam zastrzeżeń.

Dziewczyny czy jecie śledzie ala matjasy w ciąży?
Ja podjadam ale zaczęłam się zastanawiać czy jest to bezpieczne?

ja mam po starszym synku taki z Ikei i jest on dosyć niski i wąski wiec widać malucha, nie zasłania go całkowicie.

mam do was pytanie czy będziecie kupować ochraniacz na szczebelki ostatnio słyszałam ze są nie korzystne szczególnie dla dzieci zespołem nagłego zgonu niemowlą

wózek fajny ale jak dla mnie za drogi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??