Mamusie majowo- czerwcowe 2015 (3)

Zakładam nowy wątek:

Mariolka 03.05.2015
Anja 04.05.2015
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015
Nuska83 10.05.2015, synek
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015
Dwupak - 01.06.205
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Moni - 09.06.2015
Szminka21 15.06.2015
misia-27.06.2015
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo- czerwcowe 2015 (3)

Co do wózka to my jestesmy zdecydowani na Bugaboo - http://bugaboo.pl/poznaj-bugaboo/1-bugaboo-cameleon-3 Mysle, ze to sie juz nie zmieni. ;-) Choc widzialam tez fajny w Smyku tylko nie pamietam firmy... ;-)

Nie zalezy mi na mega duzej gondoli, bo polrocznego maluszka spokojnie mozna wozic w spacerowce (jesli jeszcze nie siada to w pozycji lezacej czy pollezacej). Do tego dobry spiwor i spacery nam nie straszne. ;-)

Moja sąsiadka ma dziecko z końcówki czerwca i teraz przeniosła się na spacerówki chłopak w święta ma 6 miesięcy, ale wg mnie to zależy czy dziecko będzie umiał siedzieć chyba ze wózek można obniżać oparcie a chyba wszystkie wózki spacerowe to maja chyba ze się mylę. Ja przy starszej córce miałam parasole tylko ze Weronika urodziła się we wrześniu i po 6 miesiącach było akurat ale w tym przypadku wolała bym spacerówki ocieplana

ja pierwszego syna urodziłam pod koniec maja i pamiętam, że zimą już jeździłam w spacerówce, bo gondole są niestety zazwyczaj małe, a w spacerówce są regulowane oparcia, więc mimo, że syn jeszcze samodzielnie nie suiedział to w pozycji półleżącej go woziłam, a dodatkowo była to dla niego mega frajda, bo widział wszystko z innej perspektywy.
Teraz będę korzystała również z tego samego wózka

W tako jumper nie jest za duża gondola Ale w listopadzie moje maleństwo będzie miało 7 mc to wystarczy na spacerowke od tako bo rozkłada się na lezaco i mamy zimowy śpiwór.

Dziewczyny a jak z wielkością gondoli w tych wózkach? Boje sie, ze jesienią/zima maluch już sie nie zmieści w gondoli z całym ekwipunkiem, a nie wiem czy takie 5/6 miesięczne dziecko moze już jeździć w spacerowce? Ja jestem zupełnym laikiem w tym temacie :-( Właśnie ze względu na gondole myślałam nad Camarelo... Ciężka sprawa, dobrze ze mam jeszcze tyle czasu :)

Witajcie Kobietki :)
My już wróciliśmy od rodziców i po wizycie w domu rodzinnym mam pełny bak energii- piorę, sprzątam, oglądam ciuszki dla maluszka(bo dostałam od przyjaciółki ), robię porządki :) Czuję się świetnie. W południe śmigamy ze starszym synkiem i psiakiem po dworze bo szkoda nie korzystać z takiej pogody.

Co do wózka to już pisałam że mam po starszym tako jumper-prawie nówka bo synek nie chciał w gondoli jeździć- wolał chustę, a potem przesiedliśmy się na lekką parasolkę peg perego pliko mini. Jumpera kupiliśmy 3 w 1 wiec mamy wszystko fotelik, gondolę i spacerówkę, ma pompowane koła i na s-acerach po trudnym terenie dają radę. Też mamy psiaka i długie spacery nie są nam obce- choć przyznam że wolałam spacerować z psem mając dziecko w chuście- bo ręce były wolne a młody smacznie spał.

http://sklep-baby.pl/index.php/action,product,nr,1,sub,17,id,3.html
mamy dokładnie taki

http://olx.pl/oferta/wozek-wielofunkcyjny-emjot-dla-dziecka-CID88-ID69weX.html#2cebd94e89

chce kupić wózek tego typu

Amelia, skoro waga nie jest dla ciebie istotna to spojrz moze na hartana topline x- ma większe koła od vipa. A jak dzisiaj pojezdzilam nim w sklepie, to wszystkie ich wozki lekko sie prowadza i bardzo latwe sa w skladaniu, lacznie z gondola.
Chyba, ze bardziej doswiadczone mamusie wypowiedzą się jeszcze.

agawera - a jaki wózek wybrałaś?
Ja już pytałam tu na forum o wózek, taki co da radę na leśnym terenie, w górach czy na plaży (duży pies, codzienne długie spacery), do tego na codzień jazda samochodem więc ważne aby się łatwo składał, ale mamy domek więc nie muszę go wnosić po schodach wysoko... Może ktoś coś jeszcze podpowie? ;)

Agawera -dzięki za opinię o wózku. Mnie sprzedawca zapewniał, że w leśnym terenie wózek da rade, chciałabym mu wierzyć. Inne ważne dla mnie kryterium to waga - czeka mnie wnoszenie na trzecie piętro bez windy...
Co do imion u nas będzie Zosia, albo... Zosiek- tutaj jest problem ;)
Mateusz Tadeusz bardzo fajne połączenie :)

justicia85 jak dla mnie koła są za małe wole grubsze często chodzimy po lesie i z 2 dzidzia tez bym chciała no i często latem chodzimy do teściowej na działkę wiec wózek musi mieć grube koła bo nie przejedziemy

imiona dla dzieci mam wybrane Zosia Anastazja lub Mateusz Tadeusz
wiec czekamy na wyrok

hej, ja po kolejnej wizycie tym razem już u mojego gino prowadzącego... on również na 90% mówi, że będzie synek..
jeszcze kilka dni i to przegryzę i zacznę szukać imienia dla drgugiego syna.

Pozdrawiam

Witam po świętach!
U mnie o dziwo waga przez ten czas nie poszła do góry, więc się ciesze :)
Dzisiaj oglądaliśmy z mężem wózki, a wlasciwie jeden wybramy przeze mnie wcześniej i chyba się na niego zdecydujemy -to hartan VIP - czy któraś z was ma jakieś z nim doświadczenia?
Ni i powstał przy okazji kolejny dylemat - jaki fotelik. W Mama i ja polecali nam maxi cosi i cybex, oba wpinaja się do stelaża od wózka. Na pewno ważny jest dla nas system isofix, ale na co jeszcze zwracać uwagę?

Inhalacje z soli fizjologicznej, na przeziębienie syrop : czosnek + miód +cytryna .

Mój pierworodny urodził się w pod koniec 38 tyg. Wiec nie jest to regułą że jak chłopczyk to będzie przenoszony.

syrop z cebuli

Dziewczyny, co polecacie na przeziebienie? Na kaszel odrywajacy i katar...?

Agata88- mój synek urodził się 4 dni przed terminem i mam nadzieję, że teraz będzie podobnie :)

Efik- mój też najbardziej kopie i wierci się w nocy, co mnie lekko niepokoi, ze po porodzie też mu tak zostanie i będzie aktywniejszy w nocy niż w dzień

witaj agawera. U mnie po świętach tak jak i przed:) brzuch duży,ale raczej nie od obżarstwa:)bo jakoś mi apetyt nie dopisuje specjalnie. Synek mnie kopie tylko strasznie mocno. Nocami mnie budzi, czasem to już nawet boli. Oby po urodzeniu mu się dzień z nocą tylko przestawił. Czekam na śnieg:D

Witajcie mamuśki ;)
u nas same Święta bardzo leniwie, ale dziś już od rana sprzątam mieszkanie, coś mnie tak wzięło i jadę wszystkie pomieszczenia po kolei :))

Mój synek urodził się 4 dni po terminie, więc 41 tc :)
mam nadzieję, że druga dzidzia urodzi się najwcześniej 1 czerwca czyli tak jak mam termin, lub później :)

w poniedziałek idę do swojego gino, ciekawa jestem czy ppotwierdzi chłopaka czy może wypatrzy coś innego :)

przez ostatni tydzień strasznie wywalił mi brzuch, aż to jest normalnie dziwne :P
no i siara już leci od 2-3 dni :)
wciąż nie czuję ruchów dziecka, ale to pewnie przez łożysko na przedniej ścianie brzucha.

pozdrawiam Was serdecznie :)

Moja Weronika urodziła się 1 dzień po terminie wiec zaliczyli to jako 41 tydzień przez cc było brak tętna ale miała 10 punktów wiec wszystko było ok teraz też liczę na cc

Inne tematy z forum

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

malejące piersi po porodzie? :) heh... (54 odpowiedzi)

hej dziewczęta... Temat może i banalny, ale dla mnie taki se :) Pytam z ciekawości-czy...

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?