Re: Mamusie majowo- czerwcowe 2015 (3)
Cześć Dziewczyny! jak się macie? witam po dłuższej przerwie :) strasznie miło się czyta wszystkie Wasze wiadomości po tygodniowej nieobecności. Super, że część z Was zna już płeć! Sporo się u mnie działo - przyplątało się do mnie małe przeziębienie, więc w piątek poszłam po zwolnienie. W przychodni czekałam ponad godzinę, ale za to w aptece spotkała mnie miła niespodzianka. Jak to w aptece przy przychodni kolejka masakryczna, ale grzecznie stanęłam i czekałam. Rozpięłam w końcu kurtkę i położyłam sobie rękę na widoczny już brzuch. Po chwili jakaś babka mnie pyta czy jestem w ciąży i czemu stoję w kolejce skoro mam pierwszeństwo, na co powiedziałam że nie chcę robić zamieszania a ona na to zaczęła krzyczeć na całą aptekę "proszę państwa!ta pani jest ciąży! trzyma się za brzuch! trzeba ją przepuścić, to jej prawo!" Rany! jeszcze nigdy nie było mi tak głupio, myślałam że zapadnę się pod ziemię, ale w sumie to strasznie miłe było i uśmiałam się trochę :) tak więc są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie ;)
Poza przeziębieniem, które na szczęście szybko zwalczyłam, mieliśmy mały remont mieszkania i do tej pory jeszcze nie do końca wszystko uprzątnęłam, ale powolutku w domu zaczyna się robić świątecznie.
No i najważniejsze! We wtorek mieliśmy połówkowe w 4D i na 100% będzie Dziewczyna. Strasznie się cieszymy :) Z Malutką wszystko w porządku, rozwija się prawidłowo, waży już 400g. Jest bardzo wstydliwa i większość czasu zasłaniała buźkę rączką ale w końcu trochę się nam pokazała i mamy wspaniałe zdjęcia. W rodzinie już rozpoczęły się zakłady do kogo jest bardziej podobna, hehe :) AMELIA83 - mamy tego samego lekarza! Mam nadzieję, że jesteś równie zadowolona co ja. SZMINKA21 - u dr Piskulaka jestem pod kontrolą endokrynologiczną ale mam zamiar też się do niego wybrać na jedno usg :)
Czas strasznie szybko leci. Cieszę się na te święta jak głupia, chociaż przydałaby się jeszcze chociaż odrobina śniegu na samą wigilię :) U nas też święta w większym gronie - uwielbiam ten czas!
Dzisiaj od rana dopisuje mi wyjątkowo dobry humor! Może to za sprawą nieznajomego psa, który dosłownie uśmiechnął się na mój widok ;) życzę Wam równie miłego dnia i do usłyszenia :)
1
0