Mamusie majowo- czerwcowe 2015 (3)

Zakładam nowy wątek:

Mariolka 03.05.2015
Anja 04.05.2015
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015
Nuska83 10.05.2015, synek
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015
Dwupak - 01.06.205
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Moni - 09.06.2015
Szminka21 15.06.2015
misia-27.06.2015
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo- czerwcowe 2015 (3)

nuska- dobrze, że już ok, daj znać koniecznie po badaniu! :)

u nas w domu masakra... synek od poniedziałeku zapalenie krtani, gorączka każdej nocy i smarki w całym domu :(
ja dzisiaj już też jestem rozłożona chorobą :( boli mnie głowa, mięśnie i też zakatarzona chodzę :(((((
już nie wiem co mam robić, nie mam siły na te choróbska :(
w [poniedziałek dopiero na kontrolę z synem, ale coś czuję, że ta krtań mu na oskrzela zeszła, bo ma okropny kaszel, wszystko mu się odrywa :(
oby to się nie skonczyło Wigilią w szpitalu :(

Witam, po wczorajszym stresie .... Dziś już nie mam plamienia, idę za to za 2 godziny na polowkowe - to zobaczymy jak się miewa maleństwo

nuska83 spokojnie napewno to nic groźnego, ja też miałam plamienia, będzie dobrze:) co do ruchów to ja czuję i to bardzo. Bardzo kopie nawet taki dyskomfort przez to czuję chwilami.

Są dni ze czuje spore wiercenie, ale są także dni jak wczoraj czy przedwczoraj ze czuje je sporadycznie tzn lekkie kopniecie i cisza prawie pół dnia . Także to jest b. różnie. Pewnie jeszcze wszystkich ruchów tez nie czujemy.
image

Nuska - głowa do góry, na pewno wszystko będzie dobrze! :) ja zaczęłam czuć dziecko dopiero jakieś 10 dni temu i w zasadzie codziennie je czuję. Jak tylko położę się do łóżka spać i się wyciszę to Mała zaczyna szaleć. Czasem zdarza się też w ciągu dnia, ale to bardzo rzadko.

Dr Matkowski zadzwonił do mnie i kazał się do jutra obserwować bo czaam takie krwawienie po badaniu się zdarza - ale mam stracha, jakby cokazał jutro na ip na zaspe śmigac
Dziewczyny te które są po 20 tg- mocno czujecie ruchy maleństwa?

Jesli chodzi o wage to mam - 3 kg. Dziwi mnie to... Podejrzewam, ze to dlatego, ze moja dieta od poczatku ciazy to tylko owoce i warzywa. Co kilka dni wmuszam w siebie jakies mieso... ;-) Co poradzic. Slodycze moga nie istniec, od kwasnych lub chocby lekko kwasnych produktow odrzuca mnie, mieso nie pachnie a smierdzi... ;-) ale owoce i warzywa czy to swieze czy gotowane sa dla mnie tak smaczne jak chyba nigdy przedtem ;-) Tylko ziemniaki mi nie smakuja.

W sumie, u mnie to akurat dobrze, ze chudne, bo do wagi sprzed pierwszej ciazy jest mi baaaardzo daleko ;-) Lekarz tez mowil, ze spokojnie moge sobie chudnac ;-) dzidzia rosnie jak na razie ksiazkowo, wiec nie ma powodu do obaw.

Justicia- ja mam to samo, w związku z tym, że nie czuję ruchów dzidzi to ciągle jakaś taka niepewna jestem :( czekam z niecierpliwoscia do kolejnej wizyty!

dziewczyn a jak z wagą u was ?? przybyło ? u mnie ok 3,5 kg na plusie :(

nuska- dr Matkowski nigdy nie robil problemu by mnie extra przyjac miedzy pacjetkami. Jedz do niego jak dzis przyjmuje a jak nie to na SOR.

Oddzwonia że starmedu jak przyjedzie dr cZzy mnie przyjmie... Raczej tak
Czekam zatem do 12

nuska 83 - próbuj tutaj- nasz lekarz akurat dzisiaj przyjmuje, może znajdzie się jakieś wolne miejsce:
http://www.przychodniastarmed.pl/ginekolog/

Nuska, może podjedź na IP- powinni sprawdzić, czy wszystko ok, ale może być, że podczas badania lekarz coś uszkodził

Dodam że nic nie nie boli i krew nie sączy się...dziwne... Czy możliwe że po badaniu ginekologicznym wczorajszym mogło to się zrobić...

o kurcze, nie wiedziałam, że siara może się tak szybko pojawić. U mnie w poprzedniej ciąży pojawiła się prawie 3 miesiące przed terminem i myślałam, że to bardzo wcześnie.

Ja oczywiście też gratuluję wszystkim, które poznały już płeć :D Jeszcze nie znam płci na 100%, ale już mam ochotę poprzeglądać te najmniejsze ubranka po synku, żeby zobaczyć, ile z tego się nada dla ewentualnej córci :)

DziewcYny pomocy- gdzie mogę się udać teraz Żeby jakiś gin sprawdZił czy nic się nie dzieje bo robiłam kupę i z pochwy wyciekł mi skrzep krwi...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

hej dziewczyny, witam się i ja dzisiaj.
Niestety u mnie samopoczucie średnie, pobolewa mnie od rana trochę brzuch, takie jakby gniecenie, mam nadzieję, że przejdzie.
Szminka- dzięki za kolejny model wózka, biorę póki co pod uwagę wszystkie propozycje :) Na szczęście teściowie zapowiedzieli już, że kupią wózek, więc jeden spory wydatek odpada.

Czy czujecie już ruchy dziecka? Ja póki co miałam tylko raz takie wrażenie, a teraz kompletnie nic. Następna wizytę mam dopiero 12.01 i zaczynam się jakoś wszystkim stresować...

Co do wozkow, to strasznie podobaja mi sie te z Bugaboo - zwlaszcza Cameleon 3 (o taki http://i.huffpost.com/gen/943075/original.jpg ), ale nie wiem, czy uda mi sie namowic meza na taki zakup ;-)

Po nowym roku zaczniemy maraton po sklepach z wozkami.

A co do siary... W pierwszej ciazy mialam ja juz w 16 tygodniu, teraz rowniez czuje, ze znow sie zaczyna ;-)

Cześć Dziewczyny! jak się macie? witam po dłuższej przerwie :) strasznie miło się czyta wszystkie Wasze wiadomości po tygodniowej nieobecności. Super, że część z Was zna już płeć! Sporo się u mnie działo - przyplątało się do mnie małe przeziębienie, więc w piątek poszłam po zwolnienie. W przychodni czekałam ponad godzinę, ale za to w aptece spotkała mnie miła niespodzianka. Jak to w aptece przy przychodni kolejka masakryczna, ale grzecznie stanęłam i czekałam. Rozpięłam w końcu kurtkę i położyłam sobie rękę na widoczny już brzuch. Po chwili jakaś babka mnie pyta czy jestem w ciąży i czemu stoję w kolejce skoro mam pierwszeństwo, na co powiedziałam że nie chcę robić zamieszania a ona na to zaczęła krzyczeć na całą aptekę "proszę państwa!ta pani jest ciąży! trzyma się za brzuch! trzeba ją przepuścić, to jej prawo!" Rany! jeszcze nigdy nie było mi tak głupio, myślałam że zapadnę się pod ziemię, ale w sumie to strasznie miłe było i uśmiałam się trochę :) tak więc są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie ;)
Poza przeziębieniem, które na szczęście szybko zwalczyłam, mieliśmy mały remont mieszkania i do tej pory jeszcze nie do końca wszystko uprzątnęłam, ale powolutku w domu zaczyna się robić świątecznie.
No i najważniejsze! We wtorek mieliśmy połówkowe w 4D i na 100% będzie Dziewczyna. Strasznie się cieszymy :) Z Malutką wszystko w porządku, rozwija się prawidłowo, waży już 400g. Jest bardzo wstydliwa i większość czasu zasłaniała buźkę rączką ale w końcu trochę się nam pokazała i mamy wspaniałe zdjęcia. W rodzinie już rozpoczęły się zakłady do kogo jest bardziej podobna, hehe :) AMELIA83 - mamy tego samego lekarza! Mam nadzieję, że jesteś równie zadowolona co ja. SZMINKA21 - u dr Piskulaka jestem pod kontrolą endokrynologiczną ale mam zamiar też się do niego wybrać na jedno usg :)
Czas strasznie szybko leci. Cieszę się na te święta jak głupia, chociaż przydałaby się jeszcze chociaż odrobina śniegu na samą wigilię :) U nas też święta w większym gronie - uwielbiam ten czas!
Dzisiaj od rana dopisuje mi wyjątkowo dobry humor! Może to za sprawą nieznajomego psa, który dosłownie uśmiechnął się na mój widok ;) życzę Wam równie miłego dnia i do usłyszenia :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nuska - normalne ja mam też od jakiegoś czasu, a w pierwszej ciąży tez miałam to wcześniej

Miłego dnia dziewczyny

Dziewczyny właśnie zauważyłam że cieknie mi siara z jednej piersi, nie za wcześnie? W pierwszej ciąży nie miałam w ogóle.

Inne tematy z forum

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (5 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...