Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (4)

No to ja założę nowy:)

Mariolka 03.05.2015
Anja 04.05.2015
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015 - chłopiec Wojtuś?
Nuska83 10.05.2015, synek
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015
Dwupak - 01.06.205
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Moni - 09.06.2015
Szminka21 15.06.2015
Agawera 25.06.2015
misia-27.06.2015

i link do poprzedniego:)
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-3-t579837,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (4)

*ja mam taki materac- http://allegro.pl/materac-120x60-gryka-pianka-kokos-danpol-i4991301072.html tzn nie z tej aukcji ale wypełniony gryka/pianka/kokos. byłam bardzo zadowolona. teraz posłuży dla drugiego dziecka.
*nie pamietam ile miałam bodziaków, ale na pewno około 15 sztuk.
*Pieluch tetrowych miałam kupionych 20 szt, używam ich do teraz :) a flanelowych miałam chyba ze 4, ale przydawały się sporadycznie.

Przy weronice kupowałam żeby w sumie było 10 kompletów body + pajacyk czy kaftanik i śpioszki , ale po porodzie od rodziny tez dostaliśmy wiec teraz jak wstepnie patrzyłam to w sumie mam chyba ok 15 kompletów 56 62

Agawera też właśnie myślałam, żeby tam gdzie ty kupować łóżeczko - duży wybór mają! I cieszę się, że szkoła rodzenia wygląda ok :)

Ja wczoraj i dzisiaj dostałam ciuchy dla dzieciaczka, część też kupiłam uzywanych od znajomej. Wyszło tego całkiem sporo, jak teraz rozlozylam - i mam pytanie do doświadczonych mam - ile mniej więcej powinnam mieć body z krótkim, długim, pajacow na jakieś pierwsze 3 miesiące? Nie wiem, czy jest sens teraz dokupić, skoro niewiadomo jak duże będzie dziecko. Ile warto kupić pieluch flanelowych i tetrowych?

łóżeczko mam wybrane czekam na marzec az dostane kase z pitów mam nadzieję że cena zostanie fajnie by było do tego czasu mam zamiar pojechać do tego sklepu i pomacać

http://boboraj.pl/zestaw-na-poczatek-dominik-venge-z-posciela-gratis-wzor-blekitna-lodka-p-10554.html

A ja mam pytanie czy szukacie już łóżeczka i przede wszystkim materacy? Spory tego wybór, ale chyba zdecyduje się na lateksowy lub z pianki termoelastycznej. Polecacie jakieś firmy z atestami? Bo na razie znalazłam tylko Hevea

dziewczyny pytanko, czy wiecie w którym szpitalu jest możliwy poród w wodzie ?? rodzinny poród oczywiscie. dajcie znac jak coś wiecie pls :)

Witajcie wyszła z domu ok 12 i dopiero wracam skm do domu masakra jakas próbowałam dodzwonić do przychodni do alergologa a tu włącza się sekretarka ze od 11-14 od poniedziałku do piątku czynna rejestracja a była godzina 11.30 wkurzyłam się i pojechałam do przychodni by skierować kartę choroby i pójść do innego lekarza bo do tego nie można się dostać ani dodzwonić
Dokoła rodzenia zaliczona zapisałam się na 1 wizytę na 18.02 na 17.30 bo wcześniej nic nie było dla mnie to było na 3.02 ale ja jeszcze nie będę w 21 tygodniu tylko tu u mnie będzie problem bo też na 18.02 mam wizytę na usg połówkowe na 15 w Gdyni i nie wiem czy się wyrobie :( szkoła wygląda fajnie tak jak są zdjęcia na stronie wiec ok chwile rozmawiałam z polozna i według niej nie ma przeciwwskazań i miała rację lekarz dal mi zaświadczenie ze mogę chodzić :)
Wizyta wyszła dobrze nie świetnie bo nadal nie wiem kto to jest dzidzia pokazała profil i nogi i rączkę wiec lekarz powiedział ze macha potwierdził ze mogę odczuwac ruchy

hejka Mamusie :)

Ja też już pisałam że mam bardzo intensywny zapach wydzieliny, robiłam badania, lekarz pobrał próbki i okazało się że jest ok. Tak jak Dwupak muszę często się podmywac, zmieniac wkładki bo jest to straszny dyskomfort-cóż taki urok :)

My powoli wychodzimy z jelitówki, teraz mąż dogorywa :( a my z młodym już po :)

Ja nie bedę chodziła do szkoły rodzenia bo przeszłam cykl przy pierwszym synku i myslę że wiele się nie zmieniło :) ale polecam wszystkim zwłaszcza udział z partnerem, mężem :)

Dwupak - dziękuję, trochę mnie uspokoiłaś

Amelia - również dziękuję! niestety nie przygotowałam się w ten sposób, co mówisz, miałam po prostu jałowy pojemnik na mocz :/ a lekarza na pewno poproszę o wymaz, mimo że nie ma praktycznie żadnych upławów, tylko ten intensywny zapach...

anja.d - a jak przygotowałaś się do zebrania moczu? Bo jak chcesz zbadać co się dzieje w moczu to przed zebraniem porannej próbki trzeba wpierw włożyć tampon i potem umyć się, żeby w próbce na pewno nie znalazło się absolutnie nic z pochwy. Jeżeli natomiast podejrzewasz jakąś infekcję pochwy powinnaś niezwłocznie udać się do ginekologa i zrobić wymaz z pochwy. W ciąży normalne jest to, że są bardzo obfite upławy które sprzyjają infekcjom. Jeżeli niepokoi Cię ich zapach (lub kolor) to koniecznie powinnaś to sprawdzić.

anja to ja wspominałam o tym problemie, ale najzwyczajniej w świecie to podobno normalne, bo zmienia się gospodarka hormonalna u kobiety i dlatego to może tak wyglądać- wiem bo phytałam lekarza. A raczej infekcja bez innych objawów by nie wystąpiła. Ja przed zajściem w ciąże też miałam infekcję, ale występowałą ze swędzeniem, pieczeniem i bólem, dostałam antybiotyk i po sprawie. Trzeba bedzie po prostu po porodzie zwrócić uwagę czy to minie czy nie. Ja mam na to tylko jeden sposób, myję się kilka razy dziennie i co rusz zmieniam wkładki higieniczne. Jeśli byś mogła to daj znać co wyszło z tego posiewu, bo ciekawa jestem, być może też powinnam zrobić.

u mnie "czarny poniedziałek" przyszedł z opóźnieniem.. od wczoraj dół jak nie wiem co :(

cześć Dziewczyny :)

ja również zapisałam się do szkoły super mama i też nie doszukałam się kiepskich opinii, a korespondowałam z tym samym bardzo miłym panem. Zaczynam 26 stycznia więc będę mogła przekazać Wam swoje pierwsze wrażenia :)

natomiast mam problem, wczoraj przepłakałam całe popołudnie z tego powodu... część z Was już o tym też wspominała, chodzi o taki bardzo intensywny zapach z okolic intymnych, czasem bardzo nieprzyjemny. Mam to już od dłuższego czasu, ale nie wspominałam nic lekarzowi bo nie towarzyszą temu inne objawy typu swędzenie, pieczenie czy niepokojące upławy. Pomyślałam, że to może być normalne ze względu na zmiany hormonalne, tymbardziej, że przed ciążą zdarzało mi się tak przed okresem. Krótko mówiąc zbagatelizowałam sprawę. Ale wczoraj ten zapach był wyjątkowo silny i nieprzyjemny... wystraszyłam się :( boję się że mogę mieć jakąś infekcję tyle że bezobjawową i że zaszkodziłam maleństwu przez własną głupotę ;( zrobiłam dzisiaj badanie moczu z posiewem, ale wyniki dopiero w piątek lub sobotę rano, chce się zapisać jak najszybciej do lekarza... sama już nie wiem co z tym zrobić :(

Czesc Dziewczyny z rana:)

Ja jestem zapisana do Szkoly Rodzenia Super Mama w Wejherowie. Nie szukalam, nie czytalam o nich opinii... Zapisywalam sie droga mailowa, przeuprzejmy Pan ze mna korespondowal i wszystko wyjasnial cierpliwie... wiec sie nie martwie:)

Dziewczyny, ostatnio kluje mnie brzuch,czasem boki,czasem caly. Zwlaszcza przy wiekszym wdechu czy np.przy przeciaganiu, czasem tak po prostu. Tez tak macie/mialyscie?

Witam Mamusie!
postanowiłam wreszcie się odezwać, zaglądałam tu jakoś na początku ciąży ale potem kompletnie nie miałam czasu na przesiadywanie przed komputerem. cały czas pracuję i jeszcze działam w wolontariacie więc czytanie forów schodzi na ostatni plan. No ale kiedyś trzeba zacząć szykować się na przyjście na świat dzidziusia wiec zaczęłam czytać Wasze wszystkie porady i wątpliwości.
Termin mam na 12.05, dzidzia tak się zasłania, że ani mój lekarz z NFZ ani prywatny nie są w stanie określić czy to chłopak czy dziewczyna.

Zapisałam się na luty do szkoły rodzenia super mama, czytam teraz, że w internecie są o nich słabe opinie. nie udało mi się do nich dotrzeć, mogłybyście podać jakieś linki albo napisać co jest nie tak?

do moich zajęć jeszcze prawie miesiąc wiec może będę miała więcej możliwości :)
dziś po kolacji kropek chyba zaszalał i zaczął tańczyć no chyba ze podobały mu się pieluszki wielorazowe których szukam ;) ale jak to nie to ja już nie wiem

No mi pani zaproponowała tylko piątki na 10.00. Powiedziała, że na inne nie ma miejsc, ale może jak pojdziesz osobiście, to powie inaczej...
Na szczęście mąż może zwolnić się z pracy na czas szkoły rodzenia a ja jestem już na zwolnieniu, więc jest dla mnie ok :)

tez nie moge sie doczekac na pewno zdam relacje tak pod wieczór badz jak bede wracać kolejka bo umówiłam sie z babka na ok 15 a o lekarza 16 i nie wiem czy sie do lekarza wyrobie niby to mała odległość ale mysle ze pójde do tej babki szybciej zeby sie nie spóżnić o lekarza
na pewno zdecyduje sie na ta szkołę bo godziny ma super tylko ze szkoda ze w srode szkołę rodzenia maja w godzinach mojego lekarza bo on przjmuje 15,30-17 a zajecia szkoły sa na 16 i 17.30 ale zawsze moge wybrac inny dzień i to mi sie w tej szkole podoba :)

To ja dorzucam Yasmine87

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015
Nuska83 10.05.2015, synek
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015/ 06.06.2015 - Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.205
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Moni - 09.06.2015
Szminka21 15.06.2015, córka
Amelia83 20.06.2015
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madlin 26. 05.2015
misia-27.06.2015
Mama87-08.06.2015

U mnie książkowo - energii cała masa. Na szczęście 😀.

Agawera - że szkoły super mama w ogóle zrezygnowałam - poczytalam trochę opinie i nie były zachęcające.
Ta pani średnio miła to że szkoły przy szpitalu na Zaspie.
Ostatecznie stanęło na tej polecanej przez ciebie i cieszę się, że mąż będzie mógł uczęszczać. Powodzenia jutro - daj znać koniecznie jak będziesz po jutrzejszym spotkaniu u nich, bo ja tylko dzwoniłam.

justicia85 rozumiem ze ta bani nie miła to szkoła rodzenia super mama - nie mogłam sie do nich dodzwonić i wysłałam emile
dzwoniłam do mama i ja to wydawała mi sie babka spoko bardzo fajny głos jutro ide zobaczyć i sie okaże

Inne tematy z forum

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

Ryanair- czy opłaca się wykupić ubezpieczenie turystyczne? (35 odpowiedzi)

W lipcu lecimy na tydzień do Londynu Ryanairem. Czy opłaca się wykupić ubezpieczenie? (60 zł)...

Pomysły na tegoroczne prezenty : (44 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...