Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (4)

No to ja założę nowy:)

Mariolka 03.05.2015
Anja 04.05.2015
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015 - chłopiec Wojtuś?
Nuska83 10.05.2015, synek
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015
Dwupak - 01.06.205
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Moni - 09.06.2015
Szminka21 15.06.2015
Agawera 25.06.2015
misia-27.06.2015

i link do poprzedniego:)
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-3-t579837,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (4)

aaa no i powoli rozglądam się za wózeczkiem ale chciałabym jakiś neutralny kolorek i raczej kupimy używany ...dla synka tez mialam uzywany i nie załowałam ..... tylko jak u synka koniecznie chcialam miec leviroo tak teraz nie wiem co chce:)

Hej dziewczyny, kiedys mialam konto ale dawno się nie logowałam musze pokombinować z odzyskaniem hasla a puki co moge sie dopisać...:) mam termin na 22.05.2015 to bedzie moje 2 dziecko mam juz synka z 09.2010r. a teraz juz z piątku z badań prenatalnych mamy potwoierdzenie ze na 100% będzie dziewczynka...prawdopodobnie będzie Juleczka ale to jeszcze nie zatwierdzone to pomysł synka:)
troszke Was podczytuje a teraz postanowiłam dołączyć....generalnie bałam się wcześniej bo mialam jedno poronienie i jakoś do teraz się boje jak niektóre dziewczyny i ciagle czekałam na Usg i bicie serduszka ale teraz juz od dość dlugiego czasu czuje ruchu mała fika ze hoho więc jestem spokojna...:) a co do energii ja juz jakis czas temu odzyskalam na szczescie...bo robię kartki i zaproszenia na różne okazje a że zayczna się powoli rozkręcać sezon ślubny to coraz więcej pracy mam i energię mieć musze..hehe :)

Ja sie pytam: gdzieeeee podziała sie energia, o ktorej wszyscy pisza, ze II trymestr ciazy to "miodowy czas" ciazy??? U mnie kompletnie to sie nie zgadza...:(

Agawera - dzwoniłam dzisiaj do szkoły rodzenia na Zaspie, ale niemiłe wrażenie odnioslam. Pani nie potrafiła mi nawet powiedzieć, kiedy startują z nowymi zajęciami, powiedziała tylko, żeby wysłać smsa z danymi w tym z nazwiskiem lekarza (po co?). No i zanim powiedziała cokolwiek wtracila, że szkoła jest oczywiście płatna...
Zadzwoniłam też do http://mamaija.info/oferta
Kobieta poinformowała mnie, że na zajęcia mogą uczęszczać też z mężem. Zajęcia odbywają się w ramach NFZ, uzupelniam tylko u nich deklaracje ( zapewne wybór położnej). Sama zaproponowała mi też zajęcia fitness. Mialam czekac na telefon z terminem - startuje ostatecznie 30.01 że szkoła rodzenia i od 02.02 z zajęciami fitness. Wrażenie zdecydowanie lepsze odnioslam po tej właśnie szkole.

jutro mam wizyte i licze ze sie pokarze na tyle ze bedzie cos widać :) no i pod warunkiem ze pódziemy do tego 2 usg które jest lepsze niz to co ma w gabinecie

WITAJCIE kobietki :)
ja mam wózek 3 w1 i u mnie bardzo czesto używalismy stelarza od wózka z fotelikiem.

Byłam wczoraj u gino, z dzidzią wszystko ok, ale lekarz nie potwierdził płci, bo nic nie było widać, mimo, że na poprzedniej zasugerował chłopca, to teraz nie potwierdził, dzidzia ma 400gram i ok 25 cm dł, wszystko książkowo. Powiedział również, że dzidzia się już obróciła główką do dołu i jest dosyć nisko, ale nie zbadał mnie na fotelu :/ stwierdził, że to normalne. hmm sama nie wiem.

Kolejna wizyta powinna rozwiązać zagadkę płci mojego maleństwa- ale to dopiero 9 lutego.

Pozdrawiam

Część dziewczyny - ja wczoraj zaliczyłam totalny zgon, jelitowka nas pokonała ale dziś już jest ok.

Jeśli chodzi o wózki 3 w 1, to faktycznie fotelik do przewozu dzieci się nie nadaje, my taki mamy taki jumper ale nie uzywalismy go w samochodzie tylko czasem do stelaża np na zakupach, a w samochodzie mieliśmy maxi cosi.

W pierwszej ciąży ruchy poczułam w 21t z małym hakiem. Także spokojnie. ;-) Ale druga ciąża mi to wynagrodzila bo od 14tc czułam bąbelki a od tygodnia z hakiem prawdziwe kopniaki. (jak nic córka Będzie albo gimnastyczka albo akrobatka hehe)

Też musimy się wybrać na oględziny wózka... Tylko jakoś brak nam mobilizacji. Wiosną czeka nas remont i nie chce kupować tak dużych rzeczy, bo nie będę miała gdzie tego trzymać. ;) dopiero po remoncie zamowimy wózek, kołyskę i szafę (regał i komodę juz mamy).

Naprawde Madeline?? Bo ja mialam tez 6 usg,zle policzylam;) i teraz mialabym 3 usg co 1,5 tyg... moze jednak pojde zeby sie uspokoic...

Ja chodzę z NFZ, a miałam już 6 usg. Pierwsze słyszę, żeby to szkodziło dziecku. Moja koleżanka miała ciążę zagrożoną, to co chwilę miała usg i lekarz powiedział jej, że to nie szkodzi dziecku.
Ja w ogóle nie czuję żadnych ruchów - nawet jakichś bąbelków czy przelewania. Cierpliwie czekam na poniedziałkową wizytę u lekarza

I aktualizuje listę, u mnie termin podczas wczoeajszego usg przesunął się na 06.06, ale zobaczymyco tak naprawdę wyjdzie, bo różnica tygodnia wychodzi :)

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015
Nuska83 10.05.2015, synek
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015/ 06.06.2015 - Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.205
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Moni - 09.06.2015
Szminka21 15.06.2015, córka
Amelia83 20.06.2015
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madlin 26. 05.2015
misia-27.06.2015
Mama87-08.06.2015

Witam i ja!
I uspokajam wszystkie niecierpliwe - bąbelki czułam gdzieś od 18 t.c., natomiast takie prawdziwe ruchy pod koniec 21 t.c. Teraz w 22 ruchy już batdzo wyraźne, więc bądźcie cierpliwe na pewno wszystko jest ok i każda z nas doczeka się ruchów.
Ja czekam do 12 i planuję jednak w pierwszej kolejności umawiać się do szkoły rodzenia w szpitalu na Zaspie.
Ja wizyty mam co 3 tygodnie średnio, teraz wyszło mi tydzień po tygodniu, ale to dlatego że połówkowe.
A co do wózków - polecam Mama i ja - chyba największy wybór!
I również pamiętam, że pan wystrzegal przed zestawami 3 w 1. My zdecydowaliśmy się na 2w1 i do tego osobmo adaptery i fotelik - mamy przynajmniej gwarancję, że fotelik jest dobry i ma świetne wyniki w testach ADAC.

chodze do lekarza co 2 tygodnie bo tak lekarz chce i to on decyduje kiedy robi usg chyba na 2 wizytach nie robił usg ateraz robi i to mnie cieszy :) widze i słyszę "cośka "

No a my z agawera juz tez w koncowce 18 tyg i co?:( wlasnie takie delikatne wypychanie czuje ale sporadycznie... teraz jestem umowiona na piatek na usg ale chyba zrezygnuje, poniewaz ja od piczatku mialam juz chyba 7-8 usg...a wyczytalam,ze dzieci,ktore maja tak czesto usg w zyciu prenatalnym wolniej rosna...poza tym dzieci slysza bardzo nieprzyjemny dla nich dzwiek podczas badania... po cogo meczyc? Skoro kobiety,ktore prowadza ciaze z nfz maja 3 usg przez cala ciaze...
Nastepny termin usg mam umowiony na 4 lutego... ale agawera masz racje- ja tez uspokajam sie tylko po badaniu jak uslysze serduszko i go zobacze... ale nie moge co 2 tyg chodzic na usg...

ja chyba mam ale nie są wyraźne wie to na razie jakby takie przelanie lub wypychanie takie szybkie i delikatne

Agawera i Agata88 - spokojnie! ja poczułam pierwsze konkretne ruchy dziecka dopiero ok 18-19 tygodnia ;)

Co do wózków 3w1 to na stronie bobowózki.pl proponują zestawy wózek bebetto i fotelik np. maxi-cosi, więc jest opcja wyboru. A do sklepów na pewno się jeszcze wybiorę. W niedzielę oglądaliśmy w mama i ja wózek jedo i jesteśmy zachwyceni ale chcemy się jeszcze rozejrzeć za innymi opcjami :)

nie znam płci ale imiona mamy Natalia Zosia albo Natalia Anastazja la chłopaka Mateusz Tadeusz

Agata88 witaj w moim klubie też mam taka fobie dopiero się uspokajam mniej wiecej jak lekarz zrobi usg i jest bijące serce

Moj synek tez jest bezimienny...masakra:) o wozku jeszcze nie mysle, bo szwagierka chciala kupic i musze z nia pogadac...

A ja nadal czekam na mocniejsze ruchy i sie martwie i sobie wkrecam:( bo czuje cos przewaznie tylko z rana i naprawde malutko... echhh...

Wczoraj był Blue Monday, podobno Najbardziej depresyjny dzień w roku. U mnie było ok, więc się nie sprawdziło ;-)

Ja miałam wózek 3w1. Fotelik był taki sobie. Teraz jesteśmy zdecydowani na 2w1. Raz ze względu na fotelik, a dwa, że nigdy nie wykorzystaliśmy wózka z zamocowanym fotelikiem.

Moja koleżanka urodziła latem i ma Wózek bebetto i bardzo sobie chwala. Spacerują po mieście i po lesie, i wózek daje radę.

Moja córka nadal jest bezimienna ;-) nie podoba mi się zadne z imion... Masakra.

co do wózków 3w1 Pan w "mama i ja" przestrzegł nas, że bardzo często foteliki w tych zestawach są bez atestów bezpieczeństwa i lepiej kupić go osobno. Nie zgłębiałam tematu, uwierzyłam na słowo:) Co do wózków najlepiej pójsć do sklepu na macanto:D pojeździć, złożyć i rozłożyć, spytać czy można po chodniku się przejechać (bo zupełnie inaczej się prowadzi niż na wykładzinie sklepowej) i wtedy podjąć decyzję, nie zawsze sklepy int mają lepsze ceny!
A co to był za dzień wczoraj?? bo ja też miałam paskudny, mojemu szefowi odbija:((

Inne tematy z forum

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (70 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

Czynna logopeda z Rumi z przedszkola "Pod Topolą" na showup (3 odpowiedzi)

Zróbcie co chcecie z tą informacją, ale Pani i występuje na żywo i pracuje z dziećmi...

księgowa?? czy warto? (43 odpowiedzi)

post dotyczył będzie pracy.. a właściwie jej zmiany...obecnie pracuję jako powiedzmy pracownik...