Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (4)

No to ja założę nowy:)

Mariolka 03.05.2015
Anja 04.05.2015
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015 - chłopiec Wojtuś?
Nuska83 10.05.2015, synek
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015
Dwupak - 01.06.205
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Moni - 09.06.2015
Szminka21 15.06.2015
Agawera 25.06.2015
misia-27.06.2015

i link do poprzedniego:)
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-3-t579837,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (4)

Cześć Mamuśki :) ja wczoraj zagłębiłam się w temat wózków, siedziałam do 23 i totalnie już zgłupiałam :( byłam już zdecydowana na jedo fyn, bo moja przyjaciółka go ma i bardzo go zachwala, opinie o nim też są bardzo dobre, ale potem kuzynka poleciła mi wózki bebetto i jak zaczęłam sprawdzać w internecie to w sumie są bardzo podobne pod względem funkcji, ale bebetto są tańsze i w cenie jedo 2w1 można kupić bebetto 3w1 już z fotelikiem. Czy któraś z Was zna te wózki i mogła by podzielić się swoją opinią? Pozdrawiam w ten zimowy poranek :)

Czekam na usg połówkowe z utęsknieniem:)
Jak Wam minął wczorajszy najsmutniejszy dzień w roku? Ja załapałam takiego doła, że już sama nie wiedziałam gdzie się schować żeby płakać. A do tej pory, tj do 18 tygodnia żadne huśtawki nastroju mi się nie zdarzały. Na dodatek w pracy zrobiła się afera, że jakim prawem w godzinach pracy śmiem wychodzić na badania (kadra kierownicza "nie jest na bieżąco z przepisami")a wg nich wyjście do dentysty czy neurologa absolutnie nie jest związane z ciążą. Tak mnie to wszystko zestresowało, że czułam się jeszcze gorzej.

Mam nadzieję, że u Was samopoczucie jest tylko lepsze:)

Ja też po połówkowym wszystko dobrze będzie chłopiec a więc w domu będzie parka:) ciesze się strasznie teraz jeszcze aby ogarnac temat mieszkanka i będzie z górki w końcu :)

Tego nie wiem będę wiedziała w srode ale z tego co piszą to 400 zł a to się nie opłaca wtedy bym poszła do obojętnie jakiej szkoły. zależy mi na oszczędzaniu wiec jak będzie tak jak na stronie po pójdę a w środę się zapisze

Masz rację, to inne szkoły rodzenia. Czytam o tej mojej opinie i rzeczywiście nie bardzo...
A czy do tej twojej tatuś dziecka może też chodzić? Czy tylko poprzez ten osobny kurs płatny 400 zł? Podobają mi się te zajęcia ruchowe, ale trochę daleko miałabym..

To jest chyba zupełnie inna szkoła tak mi się wydaj, na forum nie fajnie o niej pisali mam od nich emile i ta szkoła nie jest taka bezpłatna musisz zapłacić 25 jak sama 100zł
a ta na zaspie ma fajne godziny mogła bym młoda zaprowadzić do szkoły i pójść do szkoły rodzenia

A ja przegladalam tutaj:http://www.supermama.edu.pl/szkola-rodzenia
Zaraz erkam na Twoją strone.

Zobacz sobie na stronę
http://mamaija.info/oferta i tam masz KURS SZKOŁY RODZENIA

Agawera - zajecia w Mama i ja też mają, ale mi poprostu blizej do akpolu. Jutro zadzwonię i jak tylko się czegoś dowiem - dam znać. I przyjmują chyba od 20 t.c. - Nie mogę teraz tego znaleźć, ale tak mi się wydaje.

Justicia85 mi 21 tydzien mija 12 lutego, myślałam że ta szkoła ma zajęcia na zaspie a nie jak ty piszesz we Wrzeszczu
Jeżeli się zgodzi lekarz to bym chodziła na ćwiczenia

Mój mąż koniecznie chce chodzić na szkołę rodzenia ze mną i być przy porodzie. W mojej szkole na wszystkich zajęciach mogą być partnerzy, także nawet nie wnikałam w szczegóły.
Mam nadzieję, że nie będzie musiał być przy porodzie (może będę miała cc ;). Ale gdyby miało być jednak sn, to nie wyobrażam sobie porodu bez męża... W Wejherowie zostałam sama i bardzo dziękuję za taką "opiekę" lekarzy i położnych... ;) A byłam tylko na patologii i położniczym, wolę nie wiedzieć co byłoby na sali porodowej...

Agawera - jutro zamierzam do nich zadzwonić i zorientować się, od kiedy mogłabym zacząć. Interesują mnie zajęcia w akpolu - z tego co mają na stronie, to startują dokładnie za tydzień, więc może będzie szansa.
Interesowalaby mnie szkoła rodzenia refundowana i wybór położnej od nich.
A ty agawera kiedy możesz zaczynać? Dzwoniłaś już może do nich, wiesz jak z miejscami?

Justicia85 kiedy zamierzasz chodzić do szkoły rodzenia do mamy i ja zapisują od 21 tygodnia a na ćwiczenia nie zależnie od tygodnia

Hej, ja dzisiaj po polowkowym - wszystko w najlepszym porządku i ostatecznie potwierdzona Zosia.
Z radości były dzisiaj pierwsze zakupy ubranek + kocyk, ręcznik z kapturkiem. Póki co chce powoli kupować, bo mam też dostać ubrania od znajomych. Rodzina też pewnie będzie chciała coś kupić :)
Co do szkoły rodzenia -ja dzisiaj odebrałam zaświadczenie od lekarza właśnie. Nie zdecydowałam się jednak na żadną konkretną - rozważam między szkoła na Zaspie w szpitalu i w Mama i ja. A powiedzcie jakie zajęcia mogą być wspólne z partnerem - bo mój mąż chciałby chodzić, jeśli będą zajęcia z pierwszej pomocy, czy pielęgnacji maluszka. Na oddechpwe zajęcia niekoniecznie, bo przy porodzie i tak nie będzie obecny.

U mnie ze skurczami i bólem w miejscu blizny nie ma przeciwwskazań. Ale każdy przypadek jest inny, więc wiesz... ;-)

Ja też głównie pisze z telefonu, błędów się nie uniknie hehe.

pisze czasami z telefonu wiec wybaczcie za błędy :(
chodziło mi o ćwiczenia na oddychanie

Szminka mi właśnie zależy na takich badaniach na oddychanie w środę będę wiedziała czy mimo moich dolegliwości mogę chodzić

W mojej szkole polozna powiedziała ze nie musze mieć nic, ale u mnie ćwiczenia odpadają bo mam skurcze. Wiec ja będę chodzić tylko na teorie(a tam ćwiczenia to tylko oddechowe hehe).

Zaświadczenie jest wymagane jeśli chcesz chodzić na gimnastykę, lekarz musi potwierdzić brak przeciwwskazań

Madeline, 19ty tydzien to nie za wczesnie:) pisza na stronach kazdej szkoly,aby kyes rozpoczynac najlepiej okolo 20 tyg ciazy. Ja 2 dni po rozpoczeciu kursu zaczne 20ty tydzien, Ty zatem 3 dni, wiec spokojnie :)

Tez zastanawiam sie co z zaswiadczeniem... bo nic faktycznie nie pisali...a ja lekarza mam dopiero 4 lutego.

Inne tematy z forum

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (104 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...