Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (4)

No to ja założę nowy:)

Mariolka 03.05.2015
Anja 04.05.2015
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015 - chłopiec Wojtuś?
Nuska83 10.05.2015, synek
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015
Dwupak - 01.06.205
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Moni - 09.06.2015
Szminka21 15.06.2015
Agawera 25.06.2015
misia-27.06.2015

i link do poprzedniego:)
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-3-t579837,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (4)

Mnie głównie dziwią takie teksty jak w linku. Nie wiem, może mój syn był wyjątkowo grzeczny;) Ja pierwsze dni, tygodnie, miesiące z maluchem wspominam bardzo miło. Nigdy później nie miałam dla siebie tyle czasu co wtedy. ;) codziennie robiłam makijaż, zeby mylam zaraz po wyjściu z łóżka, mieszkanie lsnilo, codziennie był jakiś fajny obiad itd. No a przy synku robiłam wszystko sama, mąż głównie asystowal, hehe.

ja tak tylko na szybko :)
W końcu idę w poniedziałek z rana na USG połowkowe. Postanowiłam iść do Deringa tak jak w pierwszej ciąży. :)
I w końcu mam nadzieje się dowiedzieć co będzie.
Pracuje pracuje pracuje. Jade jeszcze na początku lutego na targi więc mam co robić:)
A teraz jak są tu jakieś mamy szyjące zapraszam na moja nowa strone na fb zbieram zamowienia na dresówkę typowo chłopięcą w auta takiej nigdzie nie ma. Coś przeczówam że u nas będzie teraz chłopiec ale .. się okaże. Była by świetna sprawa. Jeszcze mam pytanie czy są tu jakieś mamy z suchanina? zamierzamy kupić tam mieszkanie i zastanawiam się jak tam się mieszka. ?

Hehe ja mam siostrzencow i bratankow, troche juz doswiadczylam i tez sie usmialam:D teraz zwlaszcza z owlosienia na brzuchu- jak Gruzin w pelni lata...:D bo moj brzuch to masakra:D

Agata88 i i jakby Ci tu delikatnie odpowiedzieć.... 99% najszczerszej prawdy:) nie powiem na 100 bo niektóre rzeczy mi sie nie przydarzyły. No ale pośmiałam się :))))))

Dziewczyny czy w ciąży można jeść suszone pomidory?

Moja wydzielina tez sie zmienila,ale wydaje mi sie,ze ma ona swoje fazy,tak jak w cyklu;)

Ja zaraz zabieram sie za lody i ogladam film:) a dla Was na sobotni wieczor cos do posmiania:) mamuski majace juz pociechy moze sie wypowiedza ile w tym prawdy;)
http://weselnybox.pl/12984,gdy-jestes-w-zaawansowanej-ciazy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chyba też poproszę o zrobienie wymazu, co by mieć spokojną głowę.. a dziaiaj miałam tak intensywne twardnienie brzucha, bolące tak, że aż mnie obezwładniło.. masakra jakaś :/

Dwupak ja mam podobnie jak Ty- zapach intensywniejszy, dużo wydzieliny ale jest ok bo miałam robiony wymaz z pochwy ostatnio i wyszedł ok.bez wkładek nie dałabym rady.

dziewczyny co do badania u ginekologa, ja miałam tylko na początku badanie na fotelu, teraz od chyba 3 wizyt tylko usg, chyba będę musiała poprosić lekarza o takie badanie, bo.. trochę mi głupio pisać o tym, ale mój zapach intymny mnie niepokoi, zmienił się i jest dosyć nie przyjemny, noszę wkładki, częściej się myję, ale to nie robi róznicy, w dodatku dużo ze mnie leci takiej lepkiej ciągnącej wydzieliny.. nie wiem czy tak powinno być, bo w 1 ciąży nie miałam tego na pewno :(
jak myślicie ? jak z tym u Was>

Moni ja na razie napadłam na lumpeks, naprawdę śliczne rzeczy dorwałam. A faktycznie podobno w Smyku sprzedają 3paki w dobrej cenie.

Witajcie!
podczytałam na forum o poduszce - rogalu do spania, i jestem b. zadowolona - odkąd spie na rogalu nie wstaje rano tak połamana jak wcześniej :-)

Mamaleone - gdzie kupiłaś ubranka dla dziecka? Czy teraz sa jakies fajne wyprzedaże? wiem, ze kiedyś w styczniu były duże wyprzedaże w Smyku. Ja będę miała sporo rzeczy po starszej córce, ale chętnie bym pooglądała... Co do mnie - to wiem ze będę potrzebowała szlafrok do szpitala. Dziewczyny ! życzę miłego weekendu!

Ja badanie w na fotelu w ciąży miałam tylko raz i to tyko dlatego, że miałam infekcję i sama o to badanie poprosiłam. Za to i w 12 i w 20 tygodniu miałam usg dopochwowe, na którym sprawdzana byłą długość szyjki. Lekarz zawsze zbiera na wejściu szczegółowy wywiad, pyta czy są jakieś nowe objawy, zadaj też konkretne pytania, więc gdyby wynikło coś podejrzanego to zaprosiłby mnie na fotel. Powiem wam szczerze, że przed ciążą chodziłam ginekologa raz-dwa razy w roku (chyba że miałam infekcję, to częściej), więc jakoś "nie kręci mnie", żeby teraz rozbierać się częściej ;) Samo comiesięczne badanie moczu jest dla mnie wystarczająco upiardliwe. Niby ciąża nie choroba, ale co chwilę trzeba do lekarza i laboratorium latać...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Agata88, ja jestem z Kostkowa wiec w sumie niedaleko chyba napisze do tej szkoły, bo właśnie sobie przypomniałam, że ostatnio zmieniłam polozna, jak zapisywałam się do osrodka, a miałam dopiera po porodzie to zrobić. Moja gin na ostatnich dwóch wizytach tez badała mnie na fotelu. A że jest mokro to normalne w ciazy

Agata moim zdaniem poproś lekarza o badanie ginekologiczne na fotelu nic nie powinien chyba powiedzieć tak myślę
aqua aerobic słyszałam ze jest na chełmie ale trudno sire tam dostać i chyba we wrzeszczu ale nie jestem pewna
z kupowaniem rzeczy poczekam na połówkowe jak będę znała płeć i zastrzyk gotówki z podatku wtedy zaszaleję

Agata88 myślę, że to normalne. U mnie zaczął badać szyjkę ok. 18-19 tc i mówił, że teraz będzie tak na każdej wizycie.

Wiem, że aqua-aerobic jest na żabiance w szkole. Moja koleżanka poleca.

Ja już zaczęłam się obawiać, że nie mam nic dla córci i w tym tygodniu kupiłam paręnaście ubranek, a to dopiero kropla w morzu...trochę trzeba tego mieć.

To mnie zmartwilyscie tym badaniem ginekologicznym na fotelu...:( ja nie mialam ani jednego!!!!:( zawsze tylko usg... teraz jak to ja zaczynam sobie wkrecac,ze szyjka nie tak zamknieta, bo mam ciagla "mokrosc" i od poczatku ciazy uzywam wkladek higienicznych... nie wiem czy to normalne? Tez tak macie?

Hej;)
dziewczyny może Wy pomożecie- bo szukam na forach i pusto:( termin mam na 01.06.2015- i chciałabym sie zapisac w Gdańsku na jakieś zajęcia w wodzie- typu aqua areobic- czy któraś z was chodzi i może coś polecić? Albo słyszała, gdzie sie takie zajecia odbywają? z góry dziękuje i pozdrawiam :*

A ja się znowu nie widzę wiec sama się dodaje ;-)
Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015
Nuska83 10.05.2015, synek
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.205
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Moni - 09.06.2015
Szminka21 15.06.2015, córka
Amelia83 20.06.2015
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madlin 26. 05.2015
misia-27.06.2015
Mama87-08.06.2015

Z tego co zrozumialam żeby szkola była bezpłatna musisz wybrać położna ze szkoły rodzenia w przypadku szkoły płatnej takiego musu nie ma
Mama i ja jest na zaspie ul. Hynka, super mama np, w akpolu

Ale tu tłoczno :)
Babelki czulam sporadycznie, potem nie bylo nic i nagle konkretniejsze ruchy!
Co do badania u gina- ja mam zawsze usg i na leżąco lekarz spradza mi szyjke i ph w pochwie.
Agawera - ja chyba zdecyduje sie na ta szkołę w Mama i ja, raczej w akpolu- bo najwygodniej dla mnie. W poniedzialek mam usg polowkowe i wtedy też chcę odebrać zaświadczenie od lekarza do szkoly, takze wtedy pewnie bede dzwonila i sie dowiadywala. Jak tam sie nie uda - to wybieram szkole w szpitalu na Zaspie.
A jak to jest wlasnie z wyborem poloznej? Muszę wybrac jakaś ze szkoły rodzenia?

Inne tematy z forum

Trening siłowy w ciąży (6 odpowiedzi)

Witajcie. Jestem w 9 tygodniu pierwszej ciąży. Do tej pory ostro trenowałam - treningi siłowe -...

Dobry ortodonta (34 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (5 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...