Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (4)

No to ja założę nowy:)

Mariolka 03.05.2015
Anja 04.05.2015
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015 - chłopiec Wojtuś?
Nuska83 10.05.2015, synek
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015
Dwupak - 01.06.205
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Moni - 09.06.2015
Szminka21 15.06.2015
Agawera 25.06.2015
misia-27.06.2015

i link do poprzedniego:)
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-3-t579837,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (4)

justyna90 dzięki za info na zajęcia ruchowe zaczynam chodzić 3.02 na 15.00 może się spotkamy :)

dziewczyny czy któraś z was wybiera sie o szkoły rodzenia super mama
znalazłam tez szkołe bezpłatną mamai

ok a zajęcia teoretyczne wtedy od marca ?? znalazłam już wszystko na stronie dzięki :)

Mama87 zadzwoń do p. Magdy i zapytaj czy możesz chodzić na zajęcia już teraz. Z tego co wiem to wolne miejsca jeszcze są, bo mi proponowała godzinę 15 bądź 16. Wystarczy przynieść zaświadczenie od lekarza oraz wypełnić deklaracje wyboru położnej.
Wiedziałam że na świętokrzyskiej są zajęcia, ale nie zapisałam się bo musiałabym dojeżdżać tam autobusem, a to znacznie zwiększa koszty..

Justyna ja też będę chodzić od marca na zajecia :-) ale o zajęciach ruchów nic mi nie mówiła a z chęcią bym chodziła
aktywne 9 miesięcy jest na świętokrzyskiej sama się zastanawiam czy się nie zapisać :-) na razie też chodzę na spacerku :-) wnioskuje że mieszkamy nie daleko od siebie :-)

Justicia ja bym się wstrzymała z zakupem pieluch i na bieżąco kupowała bo promocje są co chwilę , a przynajmniej nie będzie sytuacji że zostanie ci np. 2 op 2 bo się okaże że maleństwo szybko wyrosło :)

W pierwszej ciąży pierwsze kopniaki poczułam w 21 tc, a takie bąbelki może dwa tygodnie wcześniej. I tez nie byłam pewna czy to na pewno ruchy dziecka. ;-)

Teraz za to w 14 tc poczułam pierwsze takie bąbelki.Zwykle późno wieczorem, gdy już prawie zasypialam. Byłam w szoku ze tak szybko. A teraz od około tygodnia to już takie prawdziwe kopniaki. No i mąż w końcu mógł je poczuć. Syn się jeszcze nie załapał, bo albo jest w przedszkolu albo już śpi. ;-)

Justicia85- a te babelki na poczatku czulas regularnie czy tylko od czasu do czasu? Bo ja przede wszystkim rano jak jade do pracy;)

Mam nadzieje,ze babelki niebawem przerodza sie w kopniaki:)

Co do cwiczen, ja cwicze sama w domu. Zakupilam pilke w Lidlu ostatnio i cwicze:) na youtube mozna znalezc rozne cwiczenia dla ciezarnych, ja wybralam te Pani Angeliki Pióro. Ma zestawy po 13 min, robie takie 2,3:) i zakwasiki sa:D ale ja cwiczylam i przed ciaza,dlatego dla dziewczyn nieaktywnych fizycznie przed, polecalabym naprawde spokojne cwiczenia

Szukałam jogi dla ciężarnych bądź innych zajęć na siłowniach, ale w pobliżu nic nie znalazłam (Gdańsk południe). Zapisałam się do szkoły rodzenia Magmed w Kowalach na zajęcia teoretyczne od marca, ale już teraz mogę chodzić na zajęcia ruchowe. Jeszcze nie byłam, pierwszy raz idę we wtorek. Zajęcia godzinne, bezpłatne. Zobaczymy czy warto.
Póki co to chodzę na spacery i nic więcej.

Agata, ja też w granicach 16-18 tygodnia czułam bąbelki, tak jakby oranzada w proszku mi się rozpuszczala :)
Teraz już zdecydowanie wyraźniejsze ruchy, więc pewnie za jakieś 2 tygodnie i u ciebie będą.
Co do pieluszek - dostałam z pracy wyprawkę i były tam 3 opakowania pampers premium care, więc na początek właśnie te pójdą, a potem zobaczymy, jak dziecko będzie reagowalo. Doświadczone mamy - jest sens kupować teraz dodatkowe pieluchy, czy na razie właśnie wstrzymać się?

Joga pilates w ciazy, niektóre kluby mają zajęcia dla kobiet w ciąży, ja na razie sobie musze odpuścić i szkole rodzenia tez bo jeszcze mam mdłości i wymioty. Myślę że jeszcze z miesiąc musze wytrzymać

Hej. Zastanawiałyście się może nad jakimiś ćwiczeniami dla kobiet w ciąży? Mam na myśli jakiś klub fitness. No chyba, że któraś ćwiczy sama w domu? Może macie jakiś fajny zestaw ćwiczeń?

Co do pampersów wera byka wybrana prawie wszystkie ja odpażały mogła używać tych oryginalnych pampersów później koleżanka poleciła nam pieluchy dla alergików http://www.pieluch.net i na nich byłyśmy do końca

Dzieki za odpowiedzi:) moze od poczatku sprobuje Dady;)

Dwupak- masz racje,nie moge doczekac sie pierwszych ruchow... czuje cos takiego bardzo w dole vrzucha, takie babelki jakby, zwlaszcza gdy siedze...i jestem ciekawa czy moze to byc to:) zwlaszcza ze moj synek bardzo szybko rosnie,pan dr powiedzial,ze rosnie duze chlopisko:) skoro jest taki duzy to zaczynam sie martwic czy nie powinnam juz czuc ruchow i byc prwna na 100% ze to wlasnie one;)

Na wymioty nie mam zadnych sprawdzonych sposobow. Syn mial chyba raz w zyciu cos w rodzaju grypy zoladkowej. Ale nie mial temperatury. Ja pojechalabym do pediatry.

Co do pieluszek. My uzywalismy najpierw tych pampers, ale czesto przeciekaly a nawet pekaly. Mielismy po kilka sztuk (probek) pieluszek z belli, huggies i tez nam nie podpasowaly. Najlepsze byly dla nas dada. Teraz na poczatek kupimy po 1 opakowaniu dada i tych z Rossmanna.

mój starszy dziec był uczulony na pampersy pampersa- już w drugiej dobie dostał odpieluszkowego zapalenia skóry od nich. Kupiliśmy wtedy huggiesy te z bawełną (dziś już chyba ich nie ma), a potem uzywaliśmy babydream z rossmana bo dady przesikiwał. A na odpieluchowanie jak miał 1,5 roku przeżucliliśmy się na wielorazowe.

Agata, ja czułam ruchy od ok 18 tc, ale takie już na 100% to dopiero koło 20 tc :) rozumiem, że się doczekać nie możesz ?? :)

a co do pieluch, to Dada są podobno produkowane przez firmę pampers, i jak dla mnie są bardzo podobne, przez pierwsze pół roku używaliśmy przy 1 dziecku pampersów, a potem się przerzuciliśmy na dady. W między czasie poróbwałam Happy, ale to wogóle koszmar jak dla mnie i jeszcze jakieś, ale nie pamietam, wiem że przeciekały synkowi.
Dady polecam z ręką na sercu :)

Efik, rowniez jestem z Toba... bede myslala o Was i mocno trzymala kciuki!!!

Czytam te Wasze wpisy o pieluszkach,wozkach... co do pieluszek- nie mam chyba tyle samozaparcia... ale jak zobaczylam,ze pampersy pampersa 1 kosztuja 25 zl za 43 szt.,a te starcza pewnie na max 5 dni, to sie przezegnalam...:D macie sprawdzone jakies pampery innej firmy? Ja pracuje w zlobku,mam pewne porownanie. Pampersa sa najlepsze
Ale Dady tez nie najgorsze...

Dziewczyny... od kiedy czulyscie te pierwsze ruchy dziecka i bylyscie pewne,ze to wlasnie ruchy??? Cxulyscie je od razu czesto??

poczekamy do południa i zobaczymy, jak nadal bedzie zwracał to pojedziemy do lekarza. Ma stan podgorączkowy, bladziutki ale całkiem dobrze się trzyma.

Inne tematy z forum

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

Ryanair- czy opłaca się wykupić ubezpieczenie turystyczne? (35 odpowiedzi)

W lipcu lecimy na tydzień do Londynu Ryanairem. Czy opłaca się wykupić ubezpieczenie? (60 zł)...

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...