Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (4)

No to ja założę nowy:)

Mariolka 03.05.2015
Anja 04.05.2015
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015 - chłopiec Wojtuś?
Nuska83 10.05.2015, synek
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015
Dwupak - 01.06.205
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Moni - 09.06.2015
Szminka21 15.06.2015
Agawera 25.06.2015
misia-27.06.2015

i link do poprzedniego:)
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-3-t579837,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (4)

Witam z rana, właściwie nie tekiego poranka, ale ja własnie wstałam :)
Mam nadzieje, że tak jak efik napisała - bóle były spowodowane innym położeniem małej. Czuje ja przez ostatnie dni zdecydowanie bardziej. Na szczęście wszystko minęło, dzisiaj juz ok, chociaż nospambyla w pogotowiu.
Nuska z wymiotami nie pomogę niestety, może warto udać się do apteki i coś na miejscu poleca?
Justyna - jeśli chodzi o wózek sprawdź może hartan. Xperia tez ma przekladana rączkę, ale vip już ma przekladane całe siedzisko - niby mniej wygodne, ale dzięki temu nie masz tych małych kółek z tyłu. Polecam wyprawę do Mama i ja, jest tam sporo modeli, można też niby pojeździć, więc łatwiej podjąć decyzję :)

Myśmy takie coś na majorce przechodzili:P niestety zadzwoniłam po lekarza przepisał probotyki,elektrolity ale dał również jakiś zastrzyk po którym młody jak nowy wstał. Może zadzwoń do lekarza skonsultować żeby się nie odwodnił bo już długo nie dostaje płynów

biegunki nie ma, to też smecte? jak na razie to wszystko zwraca, każdy płyn :(

Justyna90 zobacz navington stelaż corvet fajnie się składa, gondola jest duża i spacerówka również.Mam po pierwszym dziecku coprawda na innych stelaży ale siedziska sie nie różnią. Za "moich czasów" w mama i ja można było je pomacać:) ale w bobowózki też je mają i są o wiele tańsze niż jak ja kupowałam.

nuska83 myśmy kilka razy różne jelitówki przechodzili więc z naturalnych środków to kleik ryżowy, gotowana marchewka z środków aptecznych śmiało można dać smecte, koniecznie probiotyki i jeśli nie jest wybredny to elektrolity,ale to straszne paskudztwo:)

Dziewczyny dziękuję za opinie o wózku.
Co do kół to w opisie jest, że są pompowane, ale wydaje mi się że tylko duże z tyłu. Nasze spacery będą raczej miejskie, ewentualnie trudniejsze tereny weekendowo. Przyglądałam się tej spacerówce i też siedzisko wydawało mi się zbyt małe.. Zobaczymy, musimy obejrzeć ten wózek "na żywo" i się przekonać. Niestety szukając wózka muszę kierować się wielkością stelaża po złożeniu (mamy opla corse i brak możliwości zmiany na coś większego) i póki co nie znalazłam nic w podobnych niedużych rozmiarach...

na wymioty nie kojarzę co się daje jak Wera była mniejsza 2 lata dawaliśmy kleik marchewkowy ale się odwodniła i trafiła na zaspe :(
na rozwolnienie smekta

witajcie wczoraj wieczorem bolał mnie brzuch ? proponujecie cos ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Efik - my też jesteśmy z Tobą.

Co do wózka to mnie też się wydaje mała spacerówka a nasze szkraby będą w niej jeździły jesienią i zimą ciepło ubrane, wiec będzie ciasno.

u nas dziś szpital w domu, starszy synek chyba załapał jakąś jelitówkę bo od 2 w nocy wymiotuje, nawet po wodzie i mówi że kości go bolą :( Dziewczyny co mogę mu podać żeby pomóc?? czy musimy przeczekać i powoli nawadniać???Pytam bo nigdy przez 4 lata go nic takiego nie złapało....

Justyna90- moja koleżanka ma ten wózek, na początku jak go zobaczyłam byłam nim zachwycona- bardzo dobrze się prezentuje :) Ma fajne bajery jak przekładana rączka (nie trzeba przekładać siedziska z dzieckiem) no i jest ładny :) ale teraz jej synek ma 10 miesięcy i sytuacja wygląda tak, że z gondoli wyrósł jak miał 4-5 miesięcy, bo jest dość mała (ja swojego synka woziłam 7 miesięcy i miał jeszcze miejsce), przekładanej rączki i tak nie używała, bo niewygodnie się prowadzi ten wózek jak duże koła są z przodu, a ostatnio ją spotkałam i byłam zdziwiona, bo szła z inną spacerówką- zapytałam do się stało z symbio, to powiedziała, że w kombinezonie mały miał ciasno i musiała kupić spacerówkę z większym siedziskiem- a młody ma dopiero 10 miesięcy! Poza tym raczej była zadowolona z tego wózka :) Z tym, że ona spaceruje głównie po mieście, parku (po utwardzonych alejkach), a ja często wypuszczam się w teren i tak jak Magdzie zależało mi na pompowanych kołach i dobrej amortyzacji :)

Efik- strasznie mi przykro z powodu tego serduszka :(((- trzymaj się dzielnie i staraj się myśleć pozytywnie!

Hej Justyna,
A propo wozka, przede wszyskim zalezy gdzie edziesz go uzytkowac, czy tylko miasto, czy tereny nierowne. Ja przy 2 swoich dzieci mialam Emmaljunge na pompowanych kolach, teraz pozyczylam siostrze, a za pol roku wraca do mnie, i nadal jest w super stanie. Z tym ze my duzo spacerow odbywalismy w terenach niemiejskich:), wczasy w gorach, czy na dzialce. Bratowa z xlanderem na podobnych kolach (ale nie wiem jaki stelaz), po 1 dziecku musi kupic drugi wozek. Wiec kieruj sie Waszym stylem zycia, spacerow itp. A pozniej i tak dokupilam mala spacerowke-wlasnie na wypady do sklepow, czy wyjscia do miasta-bo Emma jest duza i w miescie malo wygodna.

Mnie ostatnio parę razy też strasznie nisko brzuch bolał tak jakby ciągną, ale okazało się że to synuś robi mamie bolesne psikusy:)) bo jak się przekręcił to przestawało boleć. Ależ on się wierci :)

Dziewczyny dzięki za słowa wsparcia:) No ja już chyba swoje wypłakałam na ten temat, teraz włąsnie organizuję wszystko w myślach, no przynajmniej się staram to ogarnąć. Co do porodu to właśnie nie wiem. Operacja ok tyg po porodzie w wojewódzkim, ale poród może się odbyć gdziekolwiek i najważniejsze nawet wskazane SN:D i to jest dobra wiadomość. POgadam z lekarzem, za tydz mam wizytę to może pomoże jakąś decyzję podjąć.

Justicia, mialam bole bardzo nisko w podbrzuszu i to byly skurcze macicy. Bralam luteine i przeszlo. Teraz za to mam bole chyba jeszcze nizej (tak to odczuwam) w miejscu blizny po cc, bardziej klujace i troche jakby cos mi sie mocno naciagalo - no i to wlasnie boli blizna po cc. I teraz biore magnez.

Juz sie boje, co bedzie mnie bolalo na nastepnej wizycie, hehe.

Efik- trzymaj się i życzę dużo spokoju, teraz do szczególnie ważne dla waszej dwójki!!!
Ja dzisiaj zaliczyłam gorszy dzień, polowe przelezalam, brzuch mnie bolał strasznie nisko - co to moze być? Na szczęście teraz jest już trochę lepiej.

Efik - nie napisze, że rozumiem i wiem co czujesz i zupełnie nie wiem jak ja bym się zachowywała. Jest mi ogromnie przykro, że Ciebie to spotkało. Ale ja jestem z tych co nie załamuja się tylko organizują "plan działania" stąd moje pytanie - wiesz gdzie będziesz rodzić? Operacja będzie od razu po porodzie?

Co do wózka, a raczej kół... ;)

Przy synku mieliśmy wózek, w którym tylne koła były duże, pompowane, a przednie bardziej skrętne, plastikowe (można je było zablokować tak, by się nie okręcały) Prowadziło się super.

co do wózka, również bym polecała duże pompowane koła- zwyczajnie łatwiej się prowadzi :)

EFIK kochana, nie wiem co powiedzieć żeby Cię pocieszyć, gdyż pewnie sama byłabym załamana taką świadomością, jednak jestem przekonana, że dzidzia będzie w rękach specjalistów, którzy pewnie już nie jeden raz robili takie operacje! Nie stresuj się kochana, bo dzidzia czuje twoje emocje.
Wiem, że to łatwo się mówi, ale ściskam Cię mocno i wysyłam e-buziaki na pocieszenie :*:*

Efik, nie zamartwiaj się. Zobaczysz, że lekarze świetnie się Wami zajmą i maluszek szybko będzie zdrów jak ryba. Wiem, że łatwo się mówi, ale zobaczysz, będzie dobrze. Moja znajoma miała podobna sytuacje i dziś jej synek to zdrowy, wygadany lobuziak - juz 5 latek.

U nas córcia zdrowa i niesamowicie ruchliwa. Tylko mamy problem z imieniem bo nic nam się nie podoba hehe.

Dziewczyny, uaktualniam listę.

Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015
Anja 04.05.2015
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015
Nuska83 10.05.2015, synek
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015
Dwupak - 01.06.205
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Moni - 09.06.2015
Szminka21 15.06.2015, córka
Amelia83 20.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Madlin 26. 05.2015
misia-27.06.2015
Mama87-08.06.2015

Jestem po wizycie. Juz mamy pewność że będzie córcia. Waży 200g.

Inne tematy z forum

Jaką nakładkę na WC polecacie? (11 odpowiedzi)

Jestem zielona w temacie, każda pasuje? jaka jest najlepsza, najwygodniejsza? proszę o poradę....

anoreksja (23 odpowiedzi)

Mamy w rodzinie taki problem. Moja kuzynka przez drastyczne odchudzanie zachorowała. Nie...

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...