Re: mamusie majowo-czerwcowe 2015 (4)
o rany Dziewczyny, ale się rozpisałyście! :)
wczoraj byliśmy na kolejnym USG. Potwierdziło się, że będzie córka więc jesteśmy przeszczęśliwi. Z małą wszystko w porządku, rozwija się bardzo prawidłowo ale jest niezwykle wstydliwa i wciąż zasłaniała się rączkami, miała je złożone jak do modlitwy, hehe. Niestety lekarz po raz kolejny nie mógł dojrzeć jakiegoś szczegółu serca i to mnie zmartwiło, ale lekarz uspokaja że nie się czym martwić. Wszystkie wyniki mam na szczęście w normie. Glukozę robiłam w 24 tygodniu i faktycznie ciężko było wytrzymać, tymbardziej że nikt mi nie mówił że można popić sokiem z cytryny :/
Dziewczyny, które pisały o SR - z doświadczenia powiem, żebyście się pospieszyły z zapisami. Ja zapisałam się do supermamy we Wrzeszczu (zaczynam 26 stycznia). Początkowo chciałam na Przymorzu ale za późno się zorientowałam i nie było już miejsc na styczeń. Dlatego warto chyba zapisać się nawet z dużym wyprzedzeniem. Jak zacznę będę już rozpoczynać 27 tydzień ciąży i mam nadzieję, że uda mi się zrobić cały kurs ;) Jeśli chodzi o samą szkołę Super Mama to najlepiej napisać do nich maila bo telefony odbierają tylko w godz. trwania zajęć. Któraś z Was pytała o SR na Zaspie. Wiem, że od tego roku jest płatna 300 zł więc chyba lepiej zapisać się właśnie do Super Mamy, gdzie koszt wynosi 100 zł a opinie o tej szkole są bardzo pozytywne.
Co do sposobu rodzenia to staram się o tym nie myśleć, bo przeraża mnie zarówno, sn jak i cc. Przyjmę to, co przyniesie mi los. Może z takim nastawieniem pójdzie łatwiej :) Jedyne co wiem, to że przy sn niezwykle pomaga, jeśli kobieta dużo spacerowała w czasie ciąży. Tak więc jak tylko pójdę na zwolnienie, zabieram się za spacerowanie!
Ciuszki dla małej też już zaczęłam kompletować, bo wszędzie teraz takie promocje że aż żal nie skorzystać. Kupiłam też w empiku 3 płytowe wydanie kołysanek i zamierzam puszczać małej codziennie :)
Dzisiaj wreszcie wyszło słonko więc życzę Wam i sobie żeby zostało z nami jak najdłużej! miłego dnia Dziewczyny!
0
0