Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (4)

No to ja założę nowy:)

Mariolka 03.05.2015
Anja 04.05.2015
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015 - chłopiec Wojtuś?
Nuska83 10.05.2015, synek
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015
Dwupak - 01.06.205
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Moni - 09.06.2015
Szminka21 15.06.2015
Agawera 25.06.2015
misia-27.06.2015

i link do poprzedniego:)
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-3-t579837,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (4)

u mnie zaczynają wystepowac lekkie skurcze macicy ale to chyba normalne bo zaczyna się przygotowywac :) od wczoraj też mnie kuje na wysokości pępka.

Ja sobie nie wyobrażam funkcjonowania bez przewijaka, ja miałam taki wolnostojący, nie chciałam nakładki na łóżeczko bo moim zdaniem średnio wygodny. Maluch miescił się po długości gdzieś do 4-5 mc ale używaliśmy do roku przy każdych zabiegach pielęgnacyjnych- wygodnie było posadzić dziecko na swojej wysokości coś mu robiąc :)

moje bóle to rozszerzająca sie macica tak przy najmniej myślę i tak ginekolog mówi 13.02 ide do innego lekarza i sie go spytam czy to normalne

jak myślicie czy warto kupić przewijak czy to zbędne ? i na ile starcza ?
mój to widział u sąsiadki i sie pyta czy ja też chce a ja tam nie wiem czy przydatne ale jak to ma długość 60 cm to chyba na 3 miesiące starcza czy sie mylę

U mnie co prawda 20tydz ale wczoraj czułam miałam typowe bóle miesiączkowe. Przeszły więc na razie nie panikuje...

Dziewczyny u mnie 26tydz, dziś mam częste i bolesne bóle takie jak na miesiączkę, czy u was również występują??? jestem teraz przewrażliwiona trochę może......

basia, ja też to badanie miałam przeprowadzane i mój wynik to 283 a jestem na heparynie i acardzie... odezwij się do mnie na maila, nie będziemy dziewczyną zaśmiecać wątku: nonnota@wp.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

~~Smerfeta: Ginekolog wysłał mnie na takie badanie bo mowilam ze cmi mnie glowa ale tak bardzo delikatnie z przodu czola i tak z daleka czasami zle widze, zamkne- otworze oczy i wszystko jest ok...
Co do wyniku ddimerów napisał, ze w ciazy jest zawsze podwyzszony poziom dedimerow wiec wyniki sa w normie.
Miewam tez skorcze nog w nocy- musze wziasc chyba aspargin..
I tak przeczytałam ze niedobory magnezu swiadcza minimalne bole glowy, zaburzenia widzenia...mozeliwe ze potrzebuje tylko dawek magnezu....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na allegro są też koszule bez nadruków, takie proste, za ok. 50 zł, więc pewnie takie zakupię. Co do chusteczek nawilżanych to osobiście lubię Dada Natural Care z Biedronki, ale one są tylko czasami w takich dwupakach i nie na dziale kosmetycznym, tylko z innymi bajerami. Są wilgotne, ale jednocześnie nie zostawiają mokrej powłoki. Póki co używam ich przy makijażu i do czyszczenia butów, zwłaszcza zimą z soli ;) Czytałam też, że dobre są z sieci Netto i pewnie je wypróbuję. A reszta kosmetyków prawdopodobnie z Rossmanna Babydream. Początkowo chciałam Nivea, ale zobaczyłam, że są dopiero od pierwszego miesiąca. Potem jeszcze natknęłam się na tego bloga o składach tych kosmetyków i chyba im podziękuję...

Ja w czerwcu leżałam w wojewódzkim na ginekologii i było ciepło, ale nie było przerażającego upału albo raczej zaduchu.

Miałam cc w listopadzie i na oddziale polozniczym było chyba 30 stopni... wtedy miałam koszulki na ramiączkach i było mi gorącO, więc nie wiem jak to będzie w czerwcu. Oby nie było upałów...
Ja kupuje zwyczajne koszulki na ramiączkach i raczej krótki, takie do połowy uda plus do porodu taką w wersji mini ;)

mój syn był wielkim fanem cyca i uwielbiał ssac, i dzieki temu że od urodzenia wisiał na cycu co chwilę, a smoka nie chciał to pokarmu było dużo- a coby było lepsze od 6 mc to właściwie tylko na jednym bo z drugiego nie chciał :) Na laktację najlepiej działa ssanie dzidziusia i spożywanie dużej ilości płynów.

1,5 robu na cycu marzenie :D i ile kasy zaoszczędzone
co robiłaś że mialaś tyle mleka ?

he he tego to nie wiem bo mój syn nigdy nie potrzebował modyfikowanego :) najpierw cyc do 1,5 roku a od roczku też normalne.

niestety nikt nie daje promocji na mleko modyfikowane do 6miesiąca

ja bardzo lubię babydreamy nawet pieluszki jednorazowe są fajne, a przy wyrobieniu karty jest sporo zniżek, na cały asortyment dzieciowy z rossmana.

Czyli babydream rządzi jednym słowem :) o zielonych chusteczkach huggies też czytałam, że mają bardzodobry skład. Dzięki za wszelkie cenne rady.
Dwupak - koszulki nie są może tanir, ale jakościowo super. Chciałam kupować wcześniej italian fashion, ale jak zobaczyłam je na żywo, to przerazilam się, że po jednym praniu będą nieciekawie wyglądały... A zakładam że w tych koszulkach będę spała podczas całego okresu karmienia piersią. Do porodu kupie już na pewno zwyklejsza - te z allegro wyglądają całkiem ok, tylko czy dłuższy rękaw do porodu sprawdzi się w maju/ czerwcu?

dziewczyny dla tych które kupują ubranka dla bąbelków od 5 lutego w lidlu będzie można coś kupić , mam nadzieję ze coś kupię i bebe znała płeć malucha 4 lutego mam połówkowe usg

http://gazetka.lidl.pl/e572e913-0a1a-4d5f-ba74-58918f5aceba/#/14

ale się dziś rozpisujecie :)
koszule 2 sztuki kupowałam na rynku na przymorzu później moja mama zrobiła piżamkę dla wery , z tego co pamiętam to były na guziki do poniżej piersi i były wygodne przy karmieniu

co do kosmetyków myślałam ze kupić ziajkę NATŁUSZCZAJĄCY PŁYN DO KĄPIELI uwielbiam ta firmę maja dobre kosmetyki i tanie ale wśród kuponów od hippa jest żel do mycia ciała i włosów

krem na pupę dużo przetestowałam nic nie działało bo Werce schodziła skóra i nic nie pomagało i my mieliśmy zamawiana w aptece na zlecenie lekarza jestem ciekawa czy teraz tez tak będzie bo nie wiem co kupować myślę ze chyba kupię sudokrem jak nie będzie działać do dam sąsiadce wiem ze go używa a Piotruś ma teraz nie całe 3 miesiące

Efik, zobaczysz tymi chusteczkami to racja. Większość to woda plus konserwanty... Zwłaszcza te topowych marek. U nas sprawdzały się Huggies w zielonym opakowaniu. Teraz przy córce przewijak instalujemy ;-) w łazience i pupę będziemy przemywac woda z mydłem biały jeleń. A do szpitala i na wyjścia zielone Huggies.

ja do pupy używałam sudocrem ale sporadycznie i cieniutką warstwą bo wysusza bardzo, a po kapieli zawsze robilismy(właściwie to była działka męża) masaż shantala i do tego uzywaliśmy balsamu babydream. Im mniej kosmetyków tym lepiej :)

Witajcie dziewczyny. Jeśli chodzi o koszule to ja na 7 dni "zużyłam" 3szt. Jakoś udało mi się nie wymazać:P Do porodu miałam jedną zwykłą i powiem szczerze że też jest czysta i dalej w użyciu:). Nie wiem jak to się stało:)
Jeśli chodzi o kosmetyki myśmy na początku stosowali emolium potem nivea lub rossmana teraz jesteśmy na ziaji bo strasznie nie lubię zapachu rossmanowskich:P Kąpałam młodego również w krochmalu bo miał straszną wysypkę. Do pupy stosowałam tylko w razie potrzeby sudocrem, ale tylko jak coś się pojawiało. W szpitalu na zaspie dają krem pośladkowy taki robiony przez nich.
Dziewczyny nie zaopatrujcie się w chusteczki nawilżające dla dzieciaków w zbyt dużych ilościach, mojemu pupę po nich odparzyło, uczuliło już po 2 razie używania i oddałam dziewczynie z pokoju. Są strasznie alergizujące, drogie a wacik z wodą sprawdza się super i jaki ekonomiczny:))

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (32 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...