Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (4)

No to ja założę nowy:)

Mariolka 03.05.2015
Anja 04.05.2015
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015 - chłopiec Wojtuś?
Nuska83 10.05.2015, synek
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015
Dwupak - 01.06.205
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Moni - 09.06.2015
Szminka21 15.06.2015
Agawera 25.06.2015
misia-27.06.2015

i link do poprzedniego:)
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-3-t579837,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (4)

basiaa a kto Ci zlecił te badania? Miałaś jakieś wskazania? Migusiem do hematologa!

Justicia oglądam koszule na tej stronie- są... super :) ale cena też :)

Szminka- masz rację zazwyczaj koszule mają jakieś głupie nadruki- gdzie dorosła baba za przeproszeniem w koszulce z misiami i smoczkami, prawda ?? ale sprawdzałam i np na allegro już za 30-40 zł można dostać bawełniane neutralne koszule typowo do karmienia, także na pewno zakupię sobie jedną z takich :)

a do pupy używałam sudocrem lub zwykły talk/puder (jak zwał tak zwał), w zależności od tego jak bardzo pupa była odparzona.

Do pupy stosowalismy krem HiPP i ewentualnie sudocrem. Oliwki lepiej nie używać bo wysuszaly skórę. Lepiej sprawdzi się balsam czy mleczko do ciała także są z babydream.

Ja mogę tylko powtórzyć, że stosowanie emolientow gdy nie ma takiej potrzeby jest nienajlepszym pomysłem. Żeby nie napisać dosadniej ;) To tak jakby zdrowemu maluchowi podawać np. mleko dla dzieci z alergia na białko mleka krowiego.

A co do koszul to ja miałam w szpitalu 2 szt. Zwyczajne koszule na ramiączkach. Spisywaly się idealnie. Nie podobają mi się koszule do karmienia bo zwykle mają albo jakieś gluiutkie aplikacje typu misie, smoczki itd. Albo mają kosmiczną cenę tylko dlatego ze są zbliżone do tych normalnych.
W szpitalu byłam dwa dni (plus trzy na patologii - Nie pamiętam jaka koszulkę miałam)

Dzięki dziewczyny za rady, to moje pierwsze dziecko, więc stąd ufam głównie temu, co przeczytam w necie.
A co polecacie do pupy - słyszałam o bepanthen lub linomag. A może stosowalyscie jeszcze coś innego. I po kąpieli oliwka np. z babydream, czy macie coś innego sprawdzonego?
Nuska ja kupowałam koszule nocne z firmy Lupoline - mąż kupił mi jedną na boże Narodzenie i teraz zamówiłam właśnie drugą. Polecama stronę intymna.pl - mąż jest ich stałym klientem i nigdy nie miał problemów z wymianą, czy zwrotami. Ja mam 2 na cienkich ramiączkach - żółta i brązowa, mają odpinane miseczki, więc myślę, że się sprawdzą. Teraz szukam właśnie jakieś zwykłej ciemnej do porodu.

nuska- dzięki, czyli nie bede go zmuszać, co do picia to mam spokój, bo tutaj akurat muszę go stopować, bo nie ważne ile mu dam to wypije wszystko na raz :)

A koszulę nocną miałam miej więcej taką http://allegro.pl/koszula-ciazowa-do-karmienia-rekaw-3-4-dn-m-l-xl-i5005379934.html, oczywiscie inny wzór, ale chodzi tutaj o guziczki po środku, mnie w zupełności taka wystarczyła.
Ale teraz kupię sobie chyba nową, a do porodu wezmę starą koszulę. jedyne co mogę podpowiedzieć dziewczynom, które pierwszy raz będą rodzić- przy wyborze koszuli zwróćcie uwagę na jej długość :) widziałam babeczKI W SZPITALU w tak krótkich koszulach, ze to aż nie smaczne było :) - a w dodatku pewnie nie komfortowe :P

Dwupak mój miał to samo ale nie wciskałam, za to nalegałam na picie, też wciągał tylko paluszki, czy sucharki przez kilka dni.Podawałam probiotyk żeby florę bakteryjną odbudować a apetyt wrócił sam po kilku dniach :)

Ja używałam i do tej pory używamy przy starszym synu kosmetyków z babydream, ale bywało tak że jak coś go uczuliło to przechodziliśmy na emolium bo skóra była szorstka i zaczerwieniona, jak mijało uczulenie to wracaliśmy do babydream bo ja juz napisała któraś z mam nie jest dobrze używać cały czas emolientów jak nie ma takich wskazań.

Ja do porodu miałam koszulkę xxl taką zwykłą i też przebrałam poporodzie na czystą. Ale miałam takie rozpinane z dwóch stron do karmienia i wkurzała mnie strasznie bo guziczki non stop po całej długosci się odpinały, wiec poszukuje czegos innego.

ja przy pierwszym dziecku używałam i do tej pory używam w sumie Nivea Baby, szczerze nigdy nie przypatrywałam się składowi, syn po prostu dobrze na nie reagował, a one spełniały swoją funkcję. Ale przy drugim chciałabym spróbować właśnie Oilatum lub czegoś takiego.

Ja do porodu do szpitala miałam jedną koszulę, przy czym do samego porodu poprosiłam szpitalną, a po porodzie ubrałam swoją czystą, leżałam 2 doby wiec więcej nie było konieczne.

Dziewczyny mam pytanie, syn już nie wymiotuje, a i biegunka też powoli schodzi, ale nic nie chce mi jeść, na samo słowo jedzenie robi odruch wymiotny, wczoraj np był cały dzien na kilku słonych paluszkach bo tylko to udało mi się mu wcisnąć :(

Justicia jakie koszule zamówiłas?ja nadal poszukuje bo te co miałam do pierwszego porodu nie sprawdziły się. Spokojnie 3 wystarczą, ja lezalam tydzień to mąż raz mi prał w domu i przywiózł na zmianę.

Jeśli dziecko nie ma AZS to emolienty są niepotrzebne. Choć słyszałam, że teraz położne i niektórzy lekarze zalecają ich używanie od narodzin. Dla mnie to bezsens, żeby od malenkosci smarować dziecko parafina, która powoduje, ze na skórze powstaje warstwa, na której mogą się rozwijać bakterie.

Używałam Oilatum - całkiem dobre, ale ich skład jest taki sobie. Zwłaszcza, że Oilatum to chyba najdroższe emolienty . Przetestowalam tez Balneum i Oillan.
Jak dla mnie kosmetyki HiPP, Pat & Rub i Babydream z Rossmanna to jedyne, które mają fajny skład bez zbędnego syfu typu Peg , Sls , itD.

Ja również słyszałam o hippie pozytywne opinie. Na początek myślałam jednak o oilatum lub emolium - stosowała któraś z was?
Dzisiaj przyszła przesyłka - druga koszula ciążowa i do karmienia - czy waszym zdaniem 2 koszule + trzecia do porodu wystarczą na pobyt w szpitalu?
Wczoraj projektowalismy też z mężem pokój dla małej Zosi. Na początku będzie spała z nami, ale chcemy, żeby miała swój kącik :)
No i uspokoje wszystkie, które słabo czują ruchy - u mnie wcześniej były słabo wyczuwalne, potem, trochę bardziej, a dzisiaj praktycznie cały dzień czuje :) bardzo mile ododczucie, na pewno wszystkie z nas się doczekają swoich!

Agawera, my do dziś używamy kosmetyków HiPp. Jak dla mnie są rewelacyjne i mają dobry skład. Syn ma lekkie AZS i to jedyne "normalne " kosmetyki, które go nie uczulaja i nie przesuszaja skóry. (oprócz emolientow). Przy córce tez będę ich używać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam wszystkie mamusie.
Obecnie jestem w 20 tc. Ruchy czuje minimalne, czasami wydaje mi sie ze prawie wogule.
czy ktoras z mam robila moze badania krzepliwosci krwi z ddimerami??
Ja zarobilam dzisiaj i wynik mnie przerazil.
Ddimery norma jest < 500 a moj wynik to 850...

Witam wszystkie mamusie.
Obecnie jestem w 20 tc. Ruchy czuje minimalne, czasami wydaje mi sie ze prawie wogule.
Pisze z takim zapytaniem czy ktoras z mam robila moze badania krzepliwosci krwi z ddimerami??
Ja zarobilam dzisiaj i wynik mnie przerazil.
Ddimery norma jest

Czy ktos uzywal kosmetykow dla dzieci hipp dzis otrzymalam koporte od hippa w srodku byla probka mleczka do ciala dla dzieci i kupony do rossmanna

Cześć Dziewczyny! Wczoraj byłam u lekarza i z dzidzią wszystko w porządku. Tak więc dalej czekam na pierwsze ruchy :) Tylko zapomniałam poprosić o brak przeciwwskazań na szkołę rodzenia... Jak będą tego wymagać to klops :(
A tak z innej beczki, jakby któraś już zastanawiała się nad kosmetykami dla dziecka to tutaj znalazłam fajne opisy: http://www.srokao.pl/2011/06/analiza-kosmetyki-dzieciece-kapiel.html#
Chyba zdecyduję się na babydream z Rossmann'a

miało byc Dwupak :) sorki z telefonu poszło z błędem

Dworak- zdrówka oby tylko lepiej już teraz. Ja załapałam od sunia wirusa Maszkowo katarowego i noc miałam z głowy.
Zazdroszczę Wam kobietki czasu ze szkołą rodzenia, najfajniejszy okres to był dla mnie i meza przy pierwszym dziecku, korzystajcie...

hej dziewczyny,
my wczoraj wkoncu wylądowaliśmy w szpitalu wojewódzkim- 5 godzin w przeróżnych kolejkach, o 3.30 byłam w domu. Mały dostał kroplówkę, bo był odwodniony i wypuścili nas do domu. ale ile tam dzieci.. wszystkie z jelitówką, płaczące, żygające jedno przez drugie na korytarzu :(
a lekarze.. lajtowo, powoli, bez pośpiechu jakiegokolwiek robili swoje.. ehh

dzisiaj póki co biegunki nie ma i też nie wymiotuje na razie, więc oby to już przechodziło :)

pozdrawiam

Inne tematy z forum

Pomysł na prezent dla 60latki (164 odpowiedzi)

podsuńcie pomysły na prezent dla 60latki, z okazji okraglych urodzin,bliska ciotka najchętniej...

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...