Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (6)

Nasza lista:

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015
Nuska83 10.05.2015, synek
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015/ 06.06.2015 - Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-5-t591525,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (6)

Hela- nieźle. Rozumiem, że ta próbka moczu była pobrana tak jak moja? W sensie bez podmycia?

Jeszcze zastanawiam się z tą krótką szyjką... Zalecane jest leżenie, odpoczynek. A czy np. pozycja siedząca jest dopuszczalna? teoretycznie dziecko naciska na narządy prawie tak jak w pozycji stojącej... Ale jeśli nie leżeć, to lepiej stać czy siedzieć?;] Ja ostatnio wariuje od tego wszystkiego...

Justicia- ja też zanim pojawiły się moje problemy z szyjką i skurczami, prowadziłam dość intensywny tryb zycia... ćwiczyłam, ciągle gdzieś chodziłam, dużo sprzątałam. Staram sie więcej leżeć... No i lekarstwa juz włączone. Też zastanawiałam się nad mięśniami Kegla, bo czasem chwil je poćwiczę... ale tylko chwilę, bo boje się, że może mieć to wpływ na szyjkę.

@Agata, octanisept nic Ci nie da, nie usunie leukocytów ani nabłonków. Trzeba się PO PROSTU umyć i niczym nie dezynfekować.
Też raz sobie zrobiłam badanie moczu, z którego wynikło, że mam zapalenie pęcherza, nerek, otrzewnej, wątroby, prawdopodobnie raka i w ogóle to umieram ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Agata - nie chodzi o to żebyś wpychała sobie tampon, chodzi o to żeby zamknąć wejście do pochwy żeby na pewno zbadać tylko to co się dzieje z nerkami/pęchrzem. Podczas oddawania moczu może wypłynąć śluz z pochwy i już wtedy masz wyniki zakłamane, a octenisept nie zahamuje tego. Jeśli chodzi o nerki to trzeba bardzo uważać w ciąży - często zdarzają się bezobjawowe infekcje, które mogą mieć bardzo poważne skutki dla naszych maluszków więc lepiej dmuchać na zimne!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Agata - źle trochę napisałam. Nie chodziło lekarzowi o maksymalne ograniczenie chodzenia, co bardziej o oszczędzanie się właśnie. Spacery krótkie, wykluczyć zakupy zwłaszcza w galerii.
Ja nie ukrywam, że sporo się ruszalam (spacery 1,5-2 godz., zajęcia fitness 2 razy w tygidniu, drobne cwiczenia też w domu), ale te ciągnięcia pojawiły się niedawno.
Lekarz powiedział, że chce poobserwowac za 3 tyg., bo niektóre kobiety mają tendecje do krótkich szyjek i niewiadomo - może do takich należę, to moja pierwsza ciąża. Powiedział, że jeśli oszczędny tryb życia nie pomoże - dołączy leki. Mam jednak nadzieję, że przystopuje teraz i obejdzie się bez tych leków.
A czy któraś z was się orientuje, czy ćwiczenia mięśni kegla mogą wpływać na długość szyjki?

Dziękuję:) z tamponu chyba zrezygnuję:P Mam octenisept, myślę, że to dobrze zdezynfekuje bakterie z zewnatrz...

Agata - prawidłowe pobranie moczu wygląda tak: wpierw powinnaś się podmyć, potem założyć tampon, jeszcze raz podmyć się i dopiero wtedy łapać "środkowy" mocz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

aha- i ja słyszałam, że na granicy długość szyjkki to 25 mm... co lekarz to inaczej mówi...

Justicia, moja szyjka też ma 35 mm... Ja miałam skurcze i ciągnięcia w brzuchu też mam. Przyjmuje nospe,d*phaston, magnez... Idę w środę do innego lekarza, zobaczę co z szyjką po tygodniu. Dwóch lekarzy powiedziało, że mm prowadzić oszczędzający tryb życia, nie ćwiczyć, jedynie krótkie spacerki. A teraz jestem w szoku, że Tobie powiedzieli, żeby maksymalnie ograniczyć chodzenie... Ja ostatnio więcej chodzę niż odpoczywam... W związku z tą szyjką własnie się tak zmartwiłaam tymi bkteriami w moczu...

Witam po małej przerwie!
Agata spróbuj jak dziewczyny napisaly powyżej najpierw się podmyc.
W glukozie nie pomogę, bo moje laboratorium podało inne ramy...
Ja własnie po wizycie u lekarza. Z małą wszystko ok, waży 1,170 kg - mogłaby więcej, ale nie jest źle.
Za to mam problem z szyjka - wspomniałam lekarzowi, że mam czasami ciągnięcia w brzuchu na dole. Zbadał i okazało się, że szyjka ma 35 mm - lekarz stwierdził, że to na granicy. Mam leżeć i maksymalnie ograniczyć chodzenie, fitness niestety wykluczyć. Zobaczymy za 3 tygodnie, co wyjdzie i czy będzie poprawa.

Dzięki Efik, tak zrobię:) Mam w domu Octenispet, więc tym się zdezynfekuję rano i zaniosę jeszcze jedną próbkę.

no właśnie ja do tego "pierwszego" razu też nigdy tego nie robiłam a wyniki były ok:) Spróbuj tak zrobić badania jeszcze raz:) teraz robię tak za każdym razem i zawsze wychodzi wynik ok, Powodzenia

Hmm, no pobieram środkowy mocz. Ale nigdy nie podmywałam się tuż przed pobraniem próbki... Właśnie siostra mi powiedziała, że powinno sie octaniseptem psiknąć czy właśnie podmyć. Ale nigdy tak nie robiłam i wyniki były ok....

Agata nie denerwuj się na zapas, ja w pierwszej ciąży też miała takie kosmiczne wyniki moczu i okazało się że źle robiłam badania, taz odrazu rano zrobiłam co trzeba do kubeczka, a trzeba najpierw się porządnie podmyć, potem "upuścić" trochę moczu i dopiero ten "środkowy" dać do badania. Tak robiłaś??

To daj znać Szminka co tam Ci wymyślili:)
Ja dziś byłam robić glukozę i inne badania. Glukozę na czczo mam 72 (norma 74-106), po godzinie mam 123, a po dwóch 112. To chyba też słabo? Bo norm żadnych nie ma podanych, może Wy jesteście bardziej na bieżąco:)

Dodatkowo mam załamkę... Mam leukocyty w moczu w ilości przekroczonej, jakieś nabłonki, liczne bakterie... :( Martwie się, że to ma jakiś związek z tymi moimi skurczami macicy:(

Hej dziewczyny. Jak po weekendzie?

17 marca mam wizytę w poradni na klinicznej z ta moja cukrzycą.

Po niecalym tygodniu mam już serdecznie dość. Palce mam poklute (bolą jak nie wiem), cukry ciągle w normie a gin dalej mówi, żeby się kluc i być na diecie.

Wkurzona jestem na maksa, a niby kobiety w ciąży nie powinny się denerwować...

my byliśmy na targach moja córka bardzo zadowolona wybawiła się tak że nie mogliśmy jej wyciągnąć, Mała widziała braciszka na USG więc emocji miała co nie miara. A tak poza tym targi jak to targi.
Mało mnie tu bo dokańczamy proces papierowy z nowym mieszkaniem i remont czas zacząć,, więc jeszcze pakowanie i przeprowadzka.. Ale staram się czytać Was na bierząco.
Dokumenty dzisiaj składałam do przedszkola państwowego dla córki ciekawe czy się dostanie..

Ja zadwolona nie jestem z targów, ale kupiłam przynajmniej wanienkę :)

A my jesteśmy zadowoleni:-) Co prawda wielkość hali i mała ilość wystawców mnie rozczarowała to podpatrzyłam jak się prawidłowo montuje fotelik samochodowy, jak się wiąże chustę (i tak się do niej nie przekonałam) i jak udzielić 1.pomocy. I przede wszystkim dobrze się bawiliśmy, bo byliśmy prawie cały czas pod sceną. Dzięki temu że mąż nosił brzuszek, mnie wylosowano z kuponów i byliśmy do końca dostaliśmy kosmetyki tołpa dla kobiet w ciąży, 2 książki w tym o zdrowiu malucha, kosmetyki avon i oriflame. Poza tym ze stoisk pełno próbek różnych kremów, pieluchy flanelowe, mleko enfamil... Ale przyznać trzeba że większość to dla mnie a nie dla maluszka

Hej! Byłam dziś na targach - rzeczywiście nie było próbek, czy gratisów, a właśnie chciałam zdobyć jakieś żeby mieć do szpitala na poród, zawsze to mniej miejsca zajmują. Ale ja jestem zadowolona, bo pogadałam z p Pawłem Zawitkowskim i poradził co robić z córką, bo mała ma koślawe stopy. Potem poszliśmy na spacerek, bo pogoda była super i jestem zadowolona, a córka wybawiła się całego na targach. pozdrawiam!

Inne tematy z forum

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (77 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (122 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...