Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (6)

Nasza lista:

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015
Nuska83 10.05.2015, synek
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015/ 06.06.2015 - Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-5-t591525,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (6)

Wiem Basia. :-)

Wydrukowalam juz rozpiske i według tego będę przygotowywać swoje posiłki.

Po obiedzie (rosół od mamy ze swjskim makaronem) cukier mam w normie (mierzylam po godzinie). ;-)

Szminka potrawy. Owoce i warzywa tez zawieraja cukier.
musisz zobaczyc w internecie ile cukru zawieraja

Kupiłam juz glukometr (cena zawrotna bo aż 2,95 hehe) i zaczynam mierzenie. ;)

Ja słodyczy nie jem. Może raz na jakiś czas, gdy jesteśmy z wizytą u kogoś to zjem np. kawałek ciasta, a tak na co dzień nie czuje potrzeby. Fast foody tez odpadają. Kawy czy herbaty nie musze slodzic.

Bardziej obawiam się, że sama dieta nic nie da...

Szminka dobrze bedzie. Ja miałam wynik powyżej 150 i codziennie badam sobie sama wyniki w domu. Taki glukometr do samodzielnego badania można czasem dostać w aptece tylko paski się dokupuje. Będzie wszystko dobrze ja też troche zmieniłam dietę ale czasem nie daje rady i sięgam po coś słodkiego. Jak w poprzedniej mnie odrzucało od słodkiego tak w tej aż mnie ciągnie...

Szminka czy Ty te badania glukozy robilas w tym samym labolatorium??
Mojej znajomej tez wyszedl powiekszony wynik zmienila labolatorium i wynik zupelnie inny.
Masz glukometr w domu moze?? Bo moja znajoma mierzyla sobie po zjedzeniu czegos ciezkiego i lekkiego i wiedziala co moze jesc a co nie.

szminka będzie dobrze, mam nadzieję że dieta i pomiary wystarczą.

Bardzo mi przykro :( Mam nadzieję, że dieta pomoże!!!
Trzymaj się!!!

Mam już wynik 2h po glukozie 199. Super po prostu :/ Dzwoniłam do lekarza i powiedział, że da mi skierowanie do poradni cukrzycowej. Będę musiała mierzyc cukier i trzymać dietę bezweglowodanowa. A jak to nie pomoże to insulina lub szpital.

Tak samo jak i u nas, córka dostała kopniaka;) najpierw się zdziwila a potem zaczęła śpiewać kołysanki żeby braciszek zasnal :)

Nuska, to u mnie jest podobnie. Mała juz na tyle mocno kopie, że synkowi juz się kilka razy dostało w trakcie czytania bajki ;)

a ja dziś porządkowo od rana- odświeżam wszystkie pokrycia z wózka po starszaku, wkładki, obicia fotelika, ochraniacze na szczebelki- zobaczymy czy nie trzeba będzie zakupić nowych :)
Moj synek też najbardziej wierci się wieczorami 20-23 i rano po przebudzeniu a w ciągu dnia jak zjem coś wyrazistego, słodkiego to wtedy mocniej kopie. Wczoraj nawet starszy synek mógł doświadczyć kopniaka przy czytaniu mu do snu bajek, bo to akurat pora na fikołki maluszka a starszy wtula się we mnie przy czytaniu :)

A ja dostałam właśnie potwierdzenie ze sklepu - w piątek odbieramy wózek. Zdecydowaliśmy się na Mutsy Igo. Mąż średnio przekonany, ale moje argumenty przewazyly hehe.

26 tydzień i juz takie zakupy ;)

Hej,
Agata to super, że już się wszystko stabilizuje.

Ja już wcześniej pisałam, mój synuś to chyba jakiś niezły temperamencik bo bardzo dużo się rusza. Stale godziny to 10-11 14, 16/17, 23 a nocy i rano to różnie. Dziś mi dał nockę przespać:)

Mnie tez korcilo aby wrócić do smoka, bo wcześniej zasypiała sama w pokoju a odkąd 2 msc temu pożegnaliśmy smoka to musi ktoś z nią być w pokoju. Na szczęście nie trzeba nic robić, mówić tylko siedzieć po drugiej stronie pokoju na kanapie i po prostu być. Początkowo się tez w nocy budziła, teraz już przesypia całe noce.

Ja również glukozę przeszłam przyzwoicie, na początku trochę mdliło, ale dałam radę i przy jedynej okazji nadrobiłam prasówkę:)))
Ja jakiegoś specjalnego usg w 30 tyg nie będę robić, myślę że już wszystko zostało wypatrzone:) tym bardziej że lekarz robi usg na każdej wizycie.

Basia. Każde dziecko ma inny temperamen. :)

Ja najczęściej czuję mała wieczorami i przed snem. No i z rana , gdy się budze. To są stale pory. W ciągu dnia tez, ale nie ma konkretnych godzin.

W pierwszej ciąży syn wiercil się zawsze wieczorami (tak od 20-23), a w ciągu dnia różnie . Były dni, że w ciągu dnia nic nie czułam i wtedy ratował mnie mąż. Przykladal ucho do brzucha i słuchał bicia serca synka. Ale podobno nie u każdego da się wysłuchać to bicie serca . Teraz jeszcze nie sprawdziliśmy ;)

Ja glukoze przeszlam b.dobrze bo uwielbiam slodkosci:)
Tylko te siedzenie 2 h mnie dobijalo:/
Moj synus jest chyba malutkim leniuszkiem bo raz sie rusza raz dlugo spi...a kobieta juz lapie swoje" schizy" czemu on sie nie rusza.
Jestem w 25 tyg wiec moze jeszcze ma duzo miejsca na fikolki;) Moze jestem za bardzo aktywna i go ukolysze nie wiem sama

Szczęściary z Was, ja się męczę ze spaniem od początku ciąży w sumie.
Szminka - mnie to czeka za tydzień. Na samą myśl mnie mdli, tak mnie odrzuca od słodkiego. Zawsze byłam czekoladowym łakomczuchem, a teraz zupełnie nie mogę nawet myśleć o słodkościach...

Ja problemów ze spaniem juz nie mam. W pierwszej ciąży przez ostatnie 3-4 tygodnie nie mogłam spa, pewnie teraz będzie podobnie.

Wieczorem będę miała wyniki krwi . W pierwszej ciąży gorzej znosilam ten test - miałam mroczki przed oczami i mdlilo mnie okropnie. Siedziałam przy otwartym oknie a i tak świeże powietrze nie pomagało.. To był horror. ;) A miałam w sumie trzy testy bo wyniki były niejednoznaczne.

Teraz było o niebo lepiej. Tylko lekko mnie zemdlilo po wypiciu. Teraz zżera mnie ciekawość.

ja ze spaniem nie mam problemów- tylko od kilku dni wędruję po 3-5 razy do toalety, pomimo tego wstawania zasypiam natychmiast.

Ja od dawna bardzo źle sypiam, zasypiam tylko na 2-3h, a tak całą noc się kręce. A pracuję cały czas i w pracy oczy mi się kleją...
Co do ruchów maleństwa to właściwie ja czuję całe dnie, że się kotłuje. Raczej nie ma 30 min żeby mnie nie kopał ;)

Inne tematy z forum

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??