Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (6)

Nasza lista:

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015
Nuska83 10.05.2015, synek
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015/ 06.06.2015 - Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-5-t591525,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (6)

Justica ja mam podobnie od kilku dni a wczoraj lapalo mnie taki kłucie i ból po kilku krokach, dziś jest lepiej bo spokojnie mogłam wyjść z psem rano

Wczoraj jadłam to, co zwykle. Głównie warzywa i owoce, plus kanapka z wędlina i pomidorem na kolacje.. Tylko na obiad zrobiliśmy pizze (a nie zupę czy jakieś normalne danie) i może to przez to?

Słodyczy nie jem. Pije głównie wodę lub sok pomarańczowy.

Jutro idę znowu i jestem ciekawa jaki będzie wynik.

szminka co jadłaś ?

Szminka rzeczywiście wysoki wynik.. Oby to jednorazowe, jadłaś wczoraj dużo słodkiego? Może to dlatego. Mi lekarz kazał ograniczyć słodkie, bo po 2 godzinach wynik miałam 136.
Agata bądź dobrej myśli, wszystko musi dobrze się skończyć:) Daj znać jak dzisiejsza wizyta.
Ostatnio też miałam takie suche "placki" pomiędzy palcami, ale zaczęłam częściej i z większą ilością kremu smarować dłonie i mi przeszło.

Dwupak dzięki za informację - mi też wyskoczył taki "suchy placek" ale na wierzchu dłoni i myślałam, że to jakieś uczulenie. Dobrze wiedzieć, że to za mało nawodniony organizm. Chociaż staram się pić zdecydowanie więcej, widać nadal mało.
Dzisiaj od rana zaczął mnie boleć brzuch - z lewej strony w środkowej części. Trochę takie wrażenie, jakby mnie kolka złapała. Pobolewa jak chodzę, ruszam się, jak siedzę i leżę jest ok. Mialyscie może coś podobnego?

Byłam dziś na badaniach. Chciałam zrobić test obciążenia glukoza i pielęgniarka po pierwszym pobraniu krwi sprawdziła mi glukozę na glukometrze i pokazało wynik 121. Szok.

Co miesiąc robie glukozę na czczo na każda wizytę u lekarza i zawsze miałam w normie (max 98 mg / dla).

Jutro mam przyjść po raz drugi. Bo może to jednorazowy skok.

Amelia, najpierw zaczęły mi się robić takie suche placki a teraz pękają.. masakra, bo utrudnia mi to np sprzątanie, nie mgoę złapać niektórych rzeczy bo rana boli.

Mariolkka a co to znaczy czeste skurcze w Twoim przypadku? Byly bolesne czy raczej tylko brzuch twardnial? Mam nadzieje,ze uda mi sie dostac jutro do poradni patologii ciazy,bo zwariuje. Mam skierowanie, wiec licze na to,ze bedzie dobrze.

Dwupak - bolesne pęknięcia między palcami? To u mnie tak samo... a już myślałam, że od dezynfekcji rąk w pracy, chociaż wiele lat już pracuje w laboratorium i nie miałam nigdy problemów z tym... Chyba faktycznie trzeba się nawadniać mocniej....

Szminka napisałam wiadomość

Ja przed cc w Wejherowie nie miałam lewatywy.

Ale w moim przypadku byłaby bez sensu, bo raz, że organizm sam się oczyscil a nawet oczyszczal przez kilka dni a dwa, że przez 3 dni na patologii nic nie jadłam (w jeden dzień śniadanie, w dwa tylko kolacje) bo nie wiedzieli czy i kiedy będą mi robić cc.

W pierwszej ciąży lewatywa była obowiązkowa i to samemu trzeba było ją sobie zakupić i przynieść do szpitala:) Jednak było to 7 lat temu, stąd moje pytanie.

Agawera, miałam prawo spadkowe na studiach kilka lat temu. ;) Może pomogę. Jak coś to pisz wiadomość.

Jutro idę na badania w tym 75g glukozy. Na samą myśl mnie skreca, bo miałam ogromny problem z wypiciem i wstrzymaniem tych 2 godz w poczekalni... A że miałam kilka tych badań (test glukoza pokazywał podwyższony wynik a gdy klulam się w domu po posiłku to zawsze był w normie...) to już się boje co będzie teraz...

Mam nadzieję, że w razie podwyższonego wyniku lekarz nie skieruje mnie do szpitala, bo nie miałabym z kim zostawić syna...

Olcia widze ze nie tylko moja ciąża druga gorsza od pierwszej. Mam już dość oszczędzania się....
Mnie nie robili na zaspie lewatywy ale w czasie porodu jeszcze leciałam do toalety za potrzebą.
Nie ma teraz obowiązku robienia to już jest nasz wybór.
Idę kłaść córkę i spać razem z nią :)
Już wiem dla czego nie oglądam tv mimo posiadania 200 iluś kanałów nie ma w niej co oglądać...

Po mnie w Redłowie przebiegła pielęgniarka, że szybko mam iść bo za 10 min zrobią mi cc i już leżałam byłam przed cewnikowaniem jak przyszedł lekarz i stwierdził, że jednak nie teraz więc zrobili mi lewatywe i zdążyłam wziąć prysznic i wtedy miałam cc.

Mnie ostatnio ciągle pobolewa brzuch i swiruje bo w 1 ciąży tak nie było, do tego ciągle kicham a że mam po 1 ciąży przepukline okolopepkowa to nie dość, że boli to się muszę mocno za brzuch trzymać, żeby flaki nie wyszły.

Dziewczyny mam do was nietypowe pytanie czy któraś z was zna się na prawie spadkowym

3 lata temu w Wojewódzkim przed porodem położna sama mi zaproponowała lewatywę, oczywiście skorzystałam i teraz też zamierzam:)

ja też muszę zacząć pić więcej, bo mam też taklie twardnienia brzucha/skurcze i dodatkowo zaczęła mi boleśnie pękać skóra na rękach między palcami :(

też jestem ciekawa czy robią teraz lewatywę na Zaspie? przy poprzednim porodzie miałam i sama o nią poprosiłam bo organizm mi się sam nie oczyszczał przed porodem a byłam po porządnej kolacji jak odeszły mi wody :). i powiem że nie jest to takie straszne a przynajmniej oszczędzi nie fajnych widoków męzowi rodzącemu ze mną :)

Agata ja od 14 tyg do 29tyg brałam Luteine lub d*phaston/ magnez/nospe forte. W tym 2 miesiace przelezalam plackiem. Powód plamienia i częste skurcze. Wiem ze jest to mega stres dla ciebie no i b. męczące szczególnie jak ma się już starsze dziecko -jak jest to moim przypadku -ale do przezwyciężenia. Powodzenia i trzymam kciuki.
Dziewczyny zastanawiam się czy lewatywa przy porodzie nadal jest stosowana w szpitalach. Jak jest na zaspie?

Ja wczoraj wzięłam 2 zwykłe nospy, dzisiaj jedną. Dodatkowo staram się unikać za wszelką cenę siedzenia (chyba przez ten tydzień przeziębienia źle polegiwałam, bo w pozycji półsiedzącej), tylko leżę albo chodzę. Odstawiłam też wszelkie leki wykrztuśne, więc zagęścił mi się śluz w gardle, no ale trudno, dziecko ważniejsze niż ja. Przy każdym kaszlnięciu zaczęłam się schylać lub podkurczać nogi i to też w sumie daje dużą ulgę, brzuch mniej pracuje. W porównaniu z piątkiem lub wczorajszym przedpołudniem widzę dużą poprawę, więc mam nadzieję, że się z tego w miarę szybko wykaraskam.

Tak więc pamiętać drogie panie: nie kichać, nie kaszleć, nie smarkać! A jak już to w pozycji zgiętej, żeby mniej brzuch obciążać.

Inne tematy z forum

gdzie ksero na chełmie lub ujeścisku? (7 odpowiedzi)

Mieszkam tu od niedawna a pilnie potrzebuję skserować dokumenty medyczne,znacie jakiś punkt ksero...

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...