Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (6)

Nasza lista:

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015
Nuska83 10.05.2015, synek
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015/ 06.06.2015 - Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-5-t591525,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (6)

Agata Jedz lepiej niech sprawdzą. Ja tez tak mialam do tego one byly dlugie. I okazalo sie ze maly jest w kanale rodnym i musialam lezec.... Oby sprawdzili i bylo wszystko dobrze.

Agata, faktycznie lepiej sprawdzić na pogotowiu. Może to nic poważnego, ale przynajmniej się dowiesz co i jak.

U mnie nigdy takie skurcze nie były regularne, nawet gdy w pierwszej ciąży w okolicy 8 miesięca stały się dość bolesne.

ja niestety jade na pogotowie. Moj lekarz nie odbiera telefonu,a skurcze mam co 3 minuty... bezbolesne ale brzuch caly sie napina...

Hej dziewczyny, jak Wam mija weekend? :)

Dzisiaj z mężem zrobiliśmy sobie rundke po sklepach dziecięcych i w końcu wybraliśmy wózek - Mutsy Igo. Fajniej się prowadzi niż Bugaboo i Concord .
najbardziej konkretnych informacji udzieliła nam pani z Mama i ja w Gdyni. W Bobowozkach na Karwinach myśleliśmy, że padniemy ze śmiechu, bo babki zachowywały się jak jakieś nawiedzone. Asortyment w sklepie internetowym mają fajny, ale stacjonarne to jak dla mnie porażka.

Oglądaliśmy tez inne akcesoria typu podgrzewacze laktatory itd i wszystko sobie wybraliśmy. Ale zamawiać będziemy w sklepach internetowych bo wychodzi o wiele taniej. Jeśli któraś z Was zastanawia się nad niania z video to ta z Tomme tippee ma bardzo ładny obraz - sprawdziliśmy dziś z mężem w Akpolu.
Początkowo chciałam mieć nianie Angel Care, ale ta jest fajniejsza.

Co do skurczy przepowiadajacych to ja mam max kilka w ciągu dnia (przynajmniej tyle czuje) bez względu na to czy leżę czy nie.

Hela dzieki za informacje... no todobrze, postaram sie wiecej pic, bo tez wyczytalam,ze to moze byc od tego... poki co jade na uczelnie:) od jutra bede lezec i pachniec:)

@Agata88, byłam dzisiaj u lekarza. Te skurcze jak najbardziej mogą być od kichania, kasłania i smarkania. Najpierw padło stwierdzenie, że pewnie za dużo pracuję, ale jak powiedziałam że od tygodnia tylko siedzę/leżę w domu, a skurcze mam od 2 dni, to stanęło na tym, że to jednak od kasłania. Dodatkowo na USG wyszło, że mam wody płodowe w dolnej granicy normy, więc mam więcej pić i leżeć na lewym boku (to już nie kwestia przymusowego odpoczynku, tylko podobno w tej pozycji najlepiej produkują się wody płodowe). Do tej pory wydawało mi się, że piję tyle co zwykle, ale wychodzi na to, że przy chorobie to za mało. No i na początek nospa 3x dziennie, jak skurcze będą mijać to powoli odstawiać. Tak więc ja odkurzanie zostawiam mężowi, a sama idę napić się mleka z miodem i poprzytulać się do motherhooda ;)

Madeline- o skurczach przepowiadających wyczytałam już prawie wszystko... i to na pewno one, jednak wydaje mi sie, że występują u mnie za często. Najpierw były 2-3 w ciągu dnia (nawet myliłam je z r******i synka, myślałam, że to on się tak rozciąga), a teraz mam kilkanaście w ciągu dnia. Mój Pan dr powiedział mi w czwartek, że dopóki jest ich kilka to ok, ale kilkanaście to dużo. Mogą się przyczynić do przedwczesnego porodu. Kazał odpoczywać, jednak wczoraj cały dzień przeleżałam i co? I tak było ich sporo... Dlatego troszkę się martwię.

Agata, poczytaj sobie w necie o skurczach przepowiadających. Myślę, że nie masz się czym martwić. Ja wieczorami też czasem czuję, że mi brzuch twardnieje, ale nie jest to bolesne. No i nie za często.
Siarę też już mam. Miałam jakieś tajemnicze plamy na prześcieradle właśnie na wysokości piersi i sprawa się wyjaśniła jak raz w nocy nie mogłam spać z powodu bólu w boku.;-)
A pity już od dobrych paru lat rozliczam przez internet-jest to o wiele wygodniejsze:-)
Mamy dziś gości więc lecę sprzątać, bo mąż już od rana działa w kuchni:-)

A kiedy idziesz do lekarza to skonsultowac? Ja w srode... poki co przy sprzataniu przez 2 h zdarzylo sie ze 4 razy...

No ja też kaszlę i smarkam, więc też się zastanawiałam, czy to nie od tego. W każdym razie widzę, ze dolega nam to samo i pewnie z tych samych powodów ;)

Hela,zapomnialam dodac,ze byc to od przeziebienia. Ja mam od 2 tyg okropny katar,kaszel. To jednak wysilek dla brzucha, gdy amarczesz czy kaszlesz... moze i to ma jakis wplyw ba czestsze skurcze... dziwna teoria,wiem:) ale szukam usprawiedliwienia dla tego zjawiska zeby sie uspokoic:)

Hela, ja dzis sie biore za sprzatanie, polatam na odkurzaczu i mopie i zobacze jak wtedy bedzie. Bo wczoraj skurcze byly bardzo czeste,noc przespalam, wiec nie wiem. Od rana poki co tez cisza. Jedyne co mnie piciesza to fakt,ze w czwartek mialam pobierana cytologie i wszystko bylo ok z szyjka. I z synem tez:) moze niektore macice az tak intensywnie cwicza...

nie wiem co mnie wczoraj wieczorem dopadło po wieczornej dawce leków na astmę zwymiotowałam , cały czas było mi zimno nawet jak leżałam pod kołdrą a po zwymiotowaniu było mi gorąco mi i zmierzyłam ciśnienie 91/55 puls 81 i temperatura 37,8 mam nadzieję ze to tylko jedno razowa akcja bo trochę się przestraszyłam ze co mnie bierze

@Agata88, u mnie to samo, jak byłam aktywna to takie napinania miałam raz-dwa razy dziennie maksymalnie (zazwyczaj w nocy, przy zmianie pozycji z boku na bok). Teraz siedzę/leżę w domu zasmarkana i napina mi się brzuch przy każdym ruchu prawie. Moja teoria jest taka, że to właśnie z braku ruchu i z nadmiaru leżenia. Zobaczę, co lekarz powie. Najchętniej poszłabym na długi spacer, ale katar i pogoda raczej nie zachęcają.

hejka :)
My od rana ze starszym synkiem liczymy jego krostki ospowe :) i smarujemy gencjaną żeby się upodobnić do biedronki :)

Siarę mam już od 16-17 tyg, a w poprzedniej nie miałam wcale- zdarza mi się nawet spać w staniku i wkładkach laktacyjnych bo potrafi się sączyć przez noc.

Z napinaniem brzucha to różnie- jednego dnia jest co kilka minut przez pół dnia, a drugiego tylko wieczorami. Mnie bardziej niepokoi kłucie w spojeniu łonowym przy chodzeniu, czasem jak idę to muszę się zatrzymać albo zwolnic i idę noga za nogą.

Ja cwiczylam 3 dni z rzedu,ale wczoraj to przelezalam caly dziem,a napinania byly czestsze niz w dni w ktore bylam aktywna... poza tym mam taki lekki, tepy bol w dole brzucha... taki niby miesiaczkowy ale duzo slabszy. Czy to jeszcze moze sie rozciagac macica?
A jak czesto odczuwacie te napinania? Tak ile razy w ciagu dnia?

hej mamuśki,
ja tam mam zamiar rodzić w nielubianym Wojewódzkim, najlepiej sn i najlepiej bez znieczulenia, pierwsze dziecko dałam radę urodzić to i drugie dam, nie ma co się rozczulać :)

Co do twardnienia brzucha mam już od jakiegoś czasu, ale teraz trochę rzadziej. Są one bardzo nie porzyjemne, a czasami bolesne. W poniedziałek mam wizytę i będę znów pytać gino. U mnie nie ma szans na odpoczywanie, bo mam 3-latka w domu i to jest po prostu nie możliwe,żeby leżeć i pachnieć :P

A z nowości to u mnie już leci siara :P

Ja tez mialam napinania brzucha ale krotko lecz bolesnie.
Moj ginekolog nie mial miejsca na przyjecie wiec poszlam do innego gdzie przepisal mi nospe forte...
Wczoraj oczywiscie na wizycie powiedzialam mojemu lekarzowi ze bylam u innego i bralam przez tydz nospe...to sie wkurzyl na mnie i powiedzial ze dobrze ze tylko tydzien bo po czestym braniu nospy rodza sie tzw" dzieci ponospowe".
Takze stwierdzam fakt ze lepiej miec jednego sprawdzonego ginekologa;)

Mi również brzuch napina się dość często, mimo że staram się nie przemęczać. Rozmawiałam z lekarzem, jeśli nie sprawia mi to bólu i mogę odpoczywać to mam więcej odpoczywać i nie forsować się. Gdyby brzuch napinał się zbyt często i było to mocno uciążliwe i nie mogłabym więcej się lenić bo np. zajmowałabym się starszym dzieckiem to przepisałby mi lek działający rozkurczowo (nie nospa), ale w tej chwili nazwy nie pamiętam.

pierwszy raz zrobiłam to przez internet z obawami czy dobrze robię

Inne tematy z forum

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

Imię dla chłopca: Borys, Igor, Bruno, Miłosz? (34 odpowiedzi)

Wiem że wybór imienia to kwestia gustu i zadanie dla rodziców, ale może wyrazicie swoje zdanie?...

POMYSŁY NA PRZYJĘCIE TYPU BABY SHOWER - tak na szybko (5 odpowiedzi)

Dziewczyny brała któraś z Was w takiej imprezce? dziś pod wpływem chwili zaprosiłam sąsiadkę...