Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (6)

Nasza lista:

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015
Nuska83 10.05.2015, synek
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015/ 06.06.2015 - Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-5-t591525,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (6)

Ja mam tą piłkę, zwykłą pompka rowerowa nie pasuje. Mąż napompował ustami.

http://www.decathlon.pl/pika-gimnastyczna-65cm-domyos-id_8212658.html

czy ktoś ma taką piłkę , jestem ciekawa czy do niej pasuje zwykała pompka

Szminka21 -Kwestia nastawienia :) uwielbiamy niespodzianki poza tym jest nam totalnie bez różnicy, czy to bedzie chłopiec czy dziewczynka :) bedzie dziecko :)!

Heeksa podziwiam Cię. ;-) Ja nie mogłabym wytrzymać z ciekawości, jakiej płci jest maluszek.

Witam, nie pisałam nic wcześniej byłam tylko czytelnikiem :) ale juz wiecej leże niż chodzę, wiec i czasu wiecej. Mam termin na 1 maja. Jestem w 34 tyg, bobo waży już 3300 a ja 10 kg na plusie. Płci nie znamy i nie chcemy. Niespodzianka :) To moje drugie dziecię, pierwsza ciąża też do końca nie wiadoma :) Na dzień dzisiejszy nie wiem jak ja dożyje końca tej ciąży, bo ledwo żyje. Pozdrawiam Was wszystkie bardzo, bardzo :)

Efik, duzy ten Twoj dziec:) dobrze,ze wszystko dobrze:)
Ja dzis tez po wizycie, synus ma 1090 g, ja mam +6 kg, szyjka 3,54 cm,ale przez dwa tyg nie skrocila sie, jest zamknieta:)
Efik,ja rowniez mam twarrdnienia brzucha jak przejde kawalek, ale staram sie o tym nie myslec, bo przeciez wszystko jest ok :)

Cześć mamuśki. Ja dziś po wizycie, 33tc +11kg na wadze:( w tym dzieć waży 2.300, szyjka pozamykana, długa na 40mm. Wizyte mam już za 3 tyg i badanie na paciorkowca, Pozatym boli mnei wszystko:P nogi które puchną, brzuch twardnieje nawet jak przejdę 100m i chyba mnie coś rozkłada:(( No i mój starszy dostał się do państwowego przedszkola! jestem baardzo zadowolona:) Wzięłam się wkońcu za wyprawkę i zbieranie rzeczy do torby. Mam mnóstwo prasowania:(

http://www.gameta.pl/blog/program-prenatalny-teraz-r%C3%B3wnie%C5%BC-w-gamecie-gdynia

nie robiłam badań jeżeli chodzi o krew i inwazyjnych mam 30 lat wiec skonsultowałam sie z lekarzem jedynie wykluczył chorobę downa w 12 tygodniu a co do badań w 30 tygodniu skonsultuje sie u lekarza swojego wiec pewnie jak chodzi o usg to nie zamierzam dodatkowo robić

z tego co mi sie wydaje prenatalne bezpłatne obowiauja od 35 roku zycia chyba ze masz wskazania

dziewczyny a robicie badania prenatalne w ciąży? ja się zastanawiam, bo mam 34 lata, w Gamecie w Gdyni można na nfz. któraś z Was tam robiła?

miałam dylemat czy pójść do szkoły rodzenia czy na warsztaty i poszłam na szkołę rodzenia i dobrze zrobiłam :) okazało się ze zajęcia tym razem prowadziła położna z redłowa trochę dowiedziałam sie jak to bedzie mówiła o sposobach na ból przy porodzie i podpytałam ją jak jej sie wydaje jaki poród mnie czeka ,powiedziała ze jeżeli miałam cesarkę a teraz nie mam wskazania to zacznę od porodu naturalnego a póżniej sie okaże co wyjdzie , wiec zaczynam psychicznie sie przygotowywać do porodu , nastawienie najważniejsze :)
zastanawiam sie na kupnem dużej piłki ponoć pomaga przed porodem i waczasie z bólem

Byłam jednak na warsztatach w gdyni i d*pa ;( nie było nic o chustonoszeniu ehh.. a tak czekałam.Trudno.Mąż się wynudził ja zresztą też trochę,tyłek mnie tak bolał od siedzenia że masakra ;)
Co do magnezu to już od kilku mc biorę 1 tabl dziennie ale kilka razy w ciągu dnia i tak stwardnieje mi brzuch i taki dziwny dyskomfort ale po 20 s przechodzi :)
miłego dnia

Jeśli chodzi o skurcze to pytałam ostatnio lekarza, polecił suplementację magnezu, a na gimnastyce dziś babeczka powiedziała, że mogą się pojawiać przez jakiś ucisk, ale myślę,że po prostu zachłanne dzidźki nam wszystko zabierają:)
Ja też byłam na targach i też uważam temat o chustach za najciekawszy. Nam również udało sie otrzymać upominek- 4 pełnowymiarowe produkty Johnson's. Chociaż chciałam kupić Hipp to teraz nie pozostało mi nic innego jak wypróbować te produkty.

Jak widać każda ciąża inna...Mi 6 lat temu z tych upałów tak opuchlizny się zrobiły że aż rozstępy mam na stopach,o ciśnieniu już nie mówiąc...
Ale co do czego jak by już te upały przyszły ogromne to każda ciężarówka miała by dość ;) taki fakt :P

Mnie też brakuje ciepła i zrzucenia tych wszystkich warstw ubrań....

Oj, a ja to chętnie pojechałabym w jakieś ciepłe kraje - bardzo brakuje mi słońca i ciepła. ;) No, ale z moim zaleceniem leżenia to raczej tylko wycieczka na balkon pozostaje, hehe. W pierwszej ciąży nie miałam żadnego puchnięcia latem - wręcz przeciwnie, czułam się rewelacyjnie bo było ciepło itd. Dlatego ja czekam na upały ;)

Dzięki justicia,a co do opalania to na jakims innym forum czytałam niektóre przyszłe mamcie w 20 czy 28 tyg do Egiptu,Grecji,czy Hiszpani się wybierają-ja osobiscie bym takiego gorąca w ciąży nie wytrzymała,zaraz mega cisnienie i kończyny jak u słonia.
W takim razie ide na balkon nabrać troche kolorku-myślałam że tylko mi strzeliło coś do głowy z tym słoneczkiem heheh,ale niby takie marcowe i kwietniowe to najlepiej opala,ile w tym prawdy hmm zmykam

MMM90 - chustonoszenia dla mnie najlepsze, bo praktyczne podejście do tematu. O wszyskim opowiadała zresztą mama 4 dzieci będąca w ciąży :)
W siateczkach były różne ulotki, próbki Palmers, sliniak, gazeta Mamo to ja, zniżki do Superpharm i Mothercare, zniżka na zakup chusty itp.
Co do słońca to sama myślałam, żeby posiedzieć na krzeselku na balkonie, myślę, że rozsądne siedzenie na pewno nie zaszkodzi. Poza tym uzupelnimy Wit. D :)

ja nie widzę nic przeciwko wystawienia "gęby" na opalanko :)
sama bym chętnie się poopalała, albo poszła na solarium :)

gorzej tylko jak nie ma się umiaru, mam koleżankę, która w 8 miesiącu ciąży udaru dostała, bo jej się opalania w pełnym słońcu w wakacje zachciało :/

Dzieki za relacje justicia,chyba się wybiorę, właśnie najbardziej zależy mi aby posłuchać o tym chustonoszeniu bo już dawno marzy mi się aby kupić i używać.A tak z czystej ciekawośći widząc po zdjęciach na FB to dają na koniec jakieś białe siateczki wszystkim-co tam się znajduje? ;)
Aha myślicie że jak takie piękne słoneczko jest to nie będzie głupotą wystawić trochę bladą gębuchę na opalanko? jakie macie zdanie?

Inne tematy z forum

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...