Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (6)

Nasza lista:

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015
Nuska83 10.05.2015, synek
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015/ 06.06.2015 - Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-5-t591525,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (6)

to nie zazdroszczę wam wtedy nie dość że miałyście siłę otworzyć swoją działalność i udało wam się funkcjonować to niestety zus robi wam masakrycznie pod górkę

Agata, nie wiem jak to jest z osobami współpracującymi, ale wszystkie babki które znam albo którym prowadziłam księgowość miały kontrole. I to bez względu na to, czy firmę prowadziły kilka lat czy kilka miesięcy.

Ja po wizycie u lekarza, szyjka zatrzymala sie na 38 mm, jest twarda i elastyczna, wszystko ok:) synus ma 920 g:) sprzatam i ukladam po remoncie:)

Szminka- ja jestem osoba wspolpracujaca u meza w firmie... tez drugi miesiac bez przychodu leci... a mowia,ze kobiet w ciazy nawet na dzialalnosci,nie fatyguja na kontrole... masakra... czyli tez moge sie spodziewac pisma...

W skrócie musiałam udowodnić, że firma która mam od x czasu to nie fikcja. Teraz szanowny Zus ma miesiąc na podjęcie decyzji, czy wypłaci mi zasiłek czy nie. A ja kurcze 2 miesiąc nie pracuje, więc fajnie by było gdyby się pospieszyli...

To lipa :( a tak z ciekawości jak taka wizyta wygląda?

Agawera, prowadzę własną działalność - dlatego pewnie na jednej kontroli się nie skończy. ;) ZUS od jakiegoś czasu wszystkie kobiety w ciąży prowadzące dg uważa za naciągaczki... :/

Zaczynam Wam zazdrościć pracy na etacie ;)

Szminka współczuję wizyty w ZUS ile ty na zwolnieniu ze cie sprawdzają, ciekawi mnie czy wszystkie ciężarówki sprawdzają czy wybran

Dziś jeszcze tylko do alergologa po leki, odebrać Weronikę z zerówki i zamierzam leniuchowac ale zobaczymy co z tego będzie

Dodam tylko, że na kręgosłup leczyłam się długo przed pierwszą ciąża i całe szczęście, bo ginekolog mi za każdym razem powtarzał, że takie bóle są normalne w ciąży.

Ja używałam Bobini i polecam :)

Tak, rwa kulszowa strasznie dokucza bo to ucisk na nerw kulszowy. Mi promieniuje przez pośladek aż do stopy dodatkowo dorobiłam się też rwy udowej no i mam złą budowę dolnego odcinka kręgosłupa, tak że nie jest ) tylko / i wbija mi się w nerwy, dodatkowo 'pomniejsza' to kanal rodny. Przy pierwszej ciąży ucisk był tak silny, że groził mi paraliż prawej nogi (jakoś to się fachowo nazywało) i przez to wszystko miałam cc. A tutaj ani to ani poprzednia cc nie jest dla nich wskazaniem do cc. Także lekarz, a lekarz....:/

Mnie też powrócił ból kręgosłupa w odcinku lędźwiowym/krzyżowym. Praktycznie przy każdym ruchu czuję bardzo dotkliwy ból. Ze spaniem to już teraz wogóle tragedia, praktycznie nie sypiam...
Zobaczymy co powiem pan doktor w przyszłym tygodniu...

Ja również używam Loveli do prania ciuszków, ale jak się sprawdzi, czy nie uczula itp to się okaże dopiero jak córcia zacznie użytkować ubranka:)

Justica ja myślałam żeby na przewijak położyć po prostu pieluchę flanelową żeby dziecku ciepło było, wydaje mi się, że to wystarczy.

Dziewczyny współczuje Wam z tymi bólami, miałam tak na początku ciąży. Mój lekarz mówił, że to nie boli pośladek, tylko jest to ból biodra, który promieniuje w stronę pośladka. Na szczęście przeszło mi po kilku tygodniach (mąż mnie masował) i mam nadzieję że nie powróci.
Ostatnio po dłuższej przerwie zaczął mnie boleć kręgosłup i to głównie w nocy, spać nie mogę, ciągle się przewracam i tylko w pozycji na plecach jest mi wygodnie.

Mariolka, ja będę prala w Białym Jeleniu. Mąż i syn mają delikatną skórę (w tym syn lekkie AZS) , więc wolę dmuchać na zimne, hehe. ;)

Ja mam bóle w biodrze - pomaga leżenie na plecach i dużo odpoczynku. Generalnie zauważyłam, że im więcej leżę tym mniej mnie boli - nie tylko biodro ale i podbrzusze.

Byłam dziś w Zus "na spowiedzi" hehe. Ciekawe dlaczego Zus wszędzie widzi cwaniaków i oszustów? Masakra.

mnie "rwie" w pośladku od kilku dni/tygodni, głównie przy wstawaniu, przekręcaniu się na bok jak leżę i schylaniu, a no i dźwiganiu, wszyscy mi mówią, że to rwa kulszowa. Jedyne co to podobno rozmasowywać, robić okłady zimne no i się nie forsować..
przy czy z tym ostatnim u mnie to nie da rady, marzy mi się odpocząć, ale przy niespełna 3latku to nie realne, mąż całymi dniami pracuje (własna działalność:() i nie ma keidy mi pomóc w codziennych obowiązkach. A prosić kogoś z rodziny też mi głupio..

Ja używam Loveli do prania ciuszków maluszka.

kobitki jakiego proszku do prania ubranek uzywacie?
ktos uzywal bobini?

Rzeczywiście dużo piszecie :)

Agawera ja się leczyłam w pierwszej ciąży u neurologa doktora Iwo Sługocki i teraz tez lecę do polski przede wszystkim na konsultacje u niego. W pierwszej ciąży proponował mi blokadę, która nie wpływa na dzidzie ale się zgapiłam i poszłam do niego za późno bo w miesiac przed rozwiązaniem a to już było za późno na takie działania.

A ja jestem trochę podłamana, bo okazało się, że teście nie będą autem jechać do polski i tym samym nie ma mi kto przewieźć rzeczy a przesyłka się nie opłaca...eh pewnie będę musiała posprzedawać...

Juz niedługo weekend :) pozdrowionka:)

Dlatego nie wiem czy jest sens rejestracji do ortopedy

W piątek jadę do komisu po wózek i w przyszłym tygodniu będę odpoczywać chyba że znowu coś wypłynie

Agawera i moniii - ja miałam bóle w okolicy lędźwiowej, też rozmawiałam o tym z moim ginem. Jak mnie postukal, to powiedział, że wszystko ok i taki urok ciąży... Wspomniał, że neurolog ani ortopeda raczejw ciąży nie podejmą się jakichkolwiek działań, jedynie właśnie dobry fizjoterapeuta. Ale mnie nie bolało aż tak bardzo. Współczuję strasznie dziewczyny.
Mi na szczęście przeszło od jakiegoś czasu przez częstsze leżenie i więcej odpoczynku. A może mała się w brzuchu po prostu jakoś przekrecila i dlatego nie boli..

Wczoraj kupiliśmy z mężem meble dopokoju Zosi, w weekend skręcanie i potem powoli można się zabierać za pranie ubranek.
No i przygotowalam wstępnie całościowe zamówienie w Gemini - kwota konkretną wyszła, ale przynajmniej wszystko w jednym miejscu kupię.

Co do pieluch - to ja mam chyba 7 tetrowych i 15 flanelowych. I myślę, że te flanelowe przyjemniejsze są, jak się okaże za mało tetrowych to dokupie już później.

Mam przewijak na łóżeczko - powiedzcie, co zakladacie na przewijak? Sam pokrowiec frotte, czy coś innego?

Agawera, współczuje Ci tak samo jak sobie. Lepiej odpoczywaj, bo ja jeszcze parę dni temu też dużo chodziłam, sprzątałam i się własnie tak załatwiłam, że teraz tylko z łazienki do łóżka mogę przejść i to i tak z bólem.

mam to samo plus okropny ból biodra do pachwin nigdy nie wiem jak to opisać , gin mnie zbadałl i powiedział ze jest ok ze misie wszystko rozszerza , myślę o konsultacji u ortopedy ale jakoś nie mogę się wybrać i zapisać wiec cierpię zwłaszcza jak od 2 dni biegam po us , bankach i wizyta u gin czy sr i następnego dnia mnie wszystko boli a nie wiem czy mogę brać coś przeciw bólowego próbowałam brać nospę bo myślałam ze to jest to ale niestety nie działał przed ciąża tez nie działała na mnie nospa wiec wytrzymuje , paracetamol tez wiec zagryzam zęby i niekiedy chce mi się płakać z bólu

moja Zosia wg usg mniejsza o tydzień ale tak to wszystko w porządku waga 573g , śmieję sie do lekarza że łatwiej będzie mi ją urodzić jeżeli będzie to sn :)

Cześć dziewczyny, czytałam Was czasami, ale nigdy nie pisałam.
Chciałam się poradzić.
Czy któraś z Was miała problemy z bólem w okolicy pośladka w ciąży.
Prawdopodobnie to staw krzyżowo- biodrowy. Mnie tak od jakiegoś czasu bolało i się wybrałam do fizjoterapeutki i po tych "ćwiczeniach" (to właściwie takie minimalne ruchy z uciskaniem różnych miejsc) nie mogę właściwie chodzić, ani normalnie funkcjonować. Wczoraj byłam u ortopedy i powiedział ze bez rentgenu to on konkretnie nic nie powie. Wydałam 130 zł na wizyte w luxmedzie i się nie wiele dowiedziałam. Tylko tyle, że mam spac na plecach, na twardym, przyładać zimnym, brać paracetamol, smarować dicloziają i dużo odpoczywać i jakoś wytrzymać, a to przecież jeszcze 2,3-3 miesiące. Najgorszy ból jest przy wstawaniu, z łóżka w nocy i z krzesła. Słyszalyście może czy ktoś miał co podobnego?

Inne tematy z forum

dom czy mieszkanie??? (429 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...