Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (7)

Nowy wątek :)

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015 - córeczka Julia / Zaspa
Nuska83 04.05.2015, synek Antoni/Zaspa
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015 /Wojtuś/ wojewódzki
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015/ 06.06.2015 - Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015 syn-Tomek, szpital Wojewódzki
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

link do starego: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-6-t595459,1,16.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (7)

Podczytuje Was troszkę. Amelia83 ja rodziłam na Klinicznej i byłam na porodówce miałam tam toaletę i prysznic. Najpierw podpiera pod ktg a potem położna spytała czy chcę wstać i odłączyła ktg powiedziała,że mogę iść pod prysznic. Minus taki, że dziewczyna obok nie miała toalety i była u mnie. To był 2009 r potem był chyba remont więc może inaczej już jest.

lekarz nie miał pomysłu co to może być ale stwierdził, że to nie przypadek pilny i do szpitalnego dermatologa nie ma potrzeby iść.
Jutro idę do dermatologa prywatnie, bo przecież szybciej zadrapie się do kości niż doczekam na nfz ;) może czegoś się dowiem od niego, chociażby co z tym robić.

A są szpitale z salami porodowymi z łazienkami? Ja się na takie luksusy nie nastawiam wogóle ;) A rodzić planuję również w Wojewódzkim. Po pierwsze dlatego, bo pracuje tam mój lekarz. Po drugie dlatego, bo leżałam już w tym szpitalu na ginekologii/patologii ciąży i mimo, że przechodziłam bardzo trudne chwile (poronienie) to wszyscy byli dla mnie niesamowicie ciepli i troskliwi.

KASZTANOWA- A WIAdomo co to za wypryski ?? jakieś alergiczne, czy co?

ja to teraz czekam czy u mojego syna wyjdzie ospa, bo 1,5 tygodnia temu miał styczność z dzieckiem które teraz choruje.

dzisiaj chyba taki ciężki dzień. ja przysnęłam i poza obiadem nic nie zrobiłam przez cały dzień.
w sobotę wysypało mnie pryszczami, w niedzielę jeszcze bardziej aż w poniedziałek pojechałam na izbę przyjęć cała czerwona w wypryskach (na twarzy, dekoldzie, nogach, rekach, plecach, wszędzie!). pół biedy jeszcze te pryszcze gdyby tak nie swędziało :( dostałam leki żeby się nie drapać i przy okazji zbadał mnie bardzo mało przyjemny lekarz. gburowaty że aż strach. mam nadzieję, że jak przyjadę ze skurczami do porodu to nie będzie mieć dyżuru. ciekawe tylko czy zostanie mi to aż do porodu :(

Fotolama- ja rodziłam w wojewódzkim 3 lata temu i powiem Ci, że ja mam na prawdę dobre wspomnienia, nie było dla mnie rażące, że prysznic na korytarzu wspólny na 3 sale porodowe i czy "sala poporodowa" to korytarz. byłąm tak przejęta samym porodem, że to nie miało dla mnie najmniejszego znaczenia. Wiadomo, że chce się mieć jak najlepsze warunki, jednak dla mnie ważniejsza była dobra opieka w trakcie i po porodzie i tutat też mnie nie zawiedli.
Ja osobiście polecam i teraz też zamierzam tam rodzić.

PS. mi też się nic nie chce :(

Mi katar nadal sie utrzymuje od niedzieli...inhalacje pomagaja tylko na chwilke..
Mi farmaceutka zaprzyjazniona mowila ze od 30 tyg nie powinno sie brac rutinoscorbinu poniewaz bardzo mocno rozrzedza krew.
Polecila syrop z malin. Czarnego bzu. Duzo plynow

Agawera teraz biorę zwykłą c ale wcześniej cerutin tez, mój lekarz mówił że nie zaszkodzi.
No i ja odliczam już dni do porodu, torbę dziś spakowalam.bardzo chciałabym żeby poszło jak z pierworodnym naturalnie bez znieczulenia, szybko.... Ale jak będzie to się okaże...

Z ZZO z tego co wiem to właśnie chodzi o to żeby podać kiedy skurcze jeszcze nie nabiorą na sile. A anestezjolog musi być wolny, ale nie musi być przy Tobie cały czas (tzn nie może mieć w tym czasie wielogodzinnej operacji, ale jakieś drobne zabiegi czy innej rodzące może równoczesnie obsługiwać). Ale faktem jest, że to różnie z tym bywa..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

z tym zzo to dziwne opinie słyszałam musisz się zgłosić wcześniej przed porodem i się umówić , w czasie porodu musisz mieć silne skurcze wtedy ci dadzą no i co najważniejsze to musi być przy Tobie anestezjolog cały czas a nie wiem czy to realne
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hello. Zaczelam 37 tc i zaczelam odczuwac ciaze wreszcie. Dopadlo mnie zmeczenie. Brzuch mam jakis taki zdretwialy, jak go dotykam to mam wrazenie ze to nie moje cialo.
Caly czas jeszcze czekalam na klinike medice... potem juz o salve w lodzi myślałam... ale moj facet nie chce sie zgodzic na dojazd do lodzi :-(
Boi sie ze na autostradzie korek bedzie.
Torba nie spakowana... kurde... nie mam motywacji nawet zeby ciuszki wyprasowac. Upralam je tylko i takie wymiete schowalam :-( laktatora nie kupilam, staniki do karmienia wszystkie jakies zle uszyte w sklepach...
Nic mi sie nie chce...
p.s. bylam w Wojewódzkim obejrzec porodowke. Zdziwila mnie wanna do rodzenia w ktorej nie mozna rodzic, wspolny prysznic na korytarzu i sala poporodowa w jakims skladziku :-( ale tam przynajmniej jest szansa na zzo...

nuska83 jaką konkretnie bierzesz witaminę c , mam w domu cerutin czy może być ?

Efik, witam w klubie - też już nie mam na nic siły i jeszcze ta ciągła zadyszka ;) 37 tydzień wystartował więc wczoraj lekko spanikowana spakowałam torby, brakuje mi tylko butelek z wodą i małych przekąsek. Z jednej strony chciałabym mieć już za sobą poród ale z drugiej zaczynam się coraz bardziej bać nowej rzeczywistości, tego jak sobie poradzimy, jak mój mąż się sprawdzi w roli ojca, czy wszystko będzie ok... badanie w kierunku GBS też za mną i niestety okazało się że wynik dodatni więc tu też dodatkowy stres się pojawia, ehh...

dokładnie... pol-med też się pokazuje czasem;)
ogólnie wychodzi na to, że przeziębienie samo przyszło- samo pójdzie. Herbata z cytryną i miodem + sok z bzu i malin wydaj się być the best :)
btw na katar moja siostra w ciąży aplikowała sobie jakieś kropelki dla niemowląt- trzeba dopytać w aptece bo jest kilka stężeń.

niezła reklama szpitala medicover ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

http://babyonline.pl/przeziebienie-w-ciazy-jak-leczyc-przeziebienie-w-ciazy-film,leczenie-w-ciazy-film,80,r22.html

agawera witaminę c spokojnie możesz brać- ja biorę profilaktycznie tabletkę dziennie.
Odebrałam też dziś wyniki na gbs i na szczęście nic nie wyhodowano w moim posiewie z pochwy wiec tym razem ominie nas antybiotyk przy porodzie.

Szminka wysłałam priv

hejka u nas zaczęty 37 :) cieszę się że już niedługo zobaczę swojego maluszka :)

Wczoraj w nocy już myślałam że coś się zacznie, bo miałam biegunkę i wymioty- jakby mi sie organizm przed porodem oczyszczał-ale nie wszystko przeszło i teraz cisza, malutki tylko się niemiłosiernie rozpycha. A torbę nadal mam nie spakowaną :) jakoś nie mogę się zabrać.....

Witam się po świętach, jutro idę do ginekologa może mi powie co mogę brac. jak myślicie można brać witaminę C (rutinoskorbin np)

Inne tematy z forum

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...

Woda na oknach - mam dość. (96 odpowiedzi)

codziennie rano musze wycierac okna i wode na parapecie. wedlug wlascicielki mieszkania wplyw na...

Imię dla chłopca: Borys, Igor, Bruno, Miłosz? (34 odpowiedzi)

Wiem że wybór imienia to kwestia gustu i zadanie dla rodziców, ale może wyrazicie swoje zdanie?...