Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (7)

Nowy wątek :)

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015 - córeczka Julia / Zaspa
Nuska83 04.05.2015, synek Antoni/Zaspa
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015 /Wojtuś/ wojewódzki
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015/ 06.06.2015 - Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015 syn-Tomek, szpital Wojewódzki
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

link do starego: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-6-t595459,1,16.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (7)

matkowski na morenie przyjmuje na nfz ?

Agawera - ja też chodzę do Matkowskiego, ale do Gabinetów przy Piecewskiej na Morenie. Nuska też chyba do niego chodzi.
Ja bardzo polecam tego lekarza - zwykle położna bada mi przed wizytą ciśnienie i wagę. Raz nie mieli wolnego gabinetu i nie zmierzyla, to wtedy on sam w swoim gabinecie już zmierzył m.
Jak wyskoczyly problemy z hormonami tarczycy - sam zasugerował, żeby skonsultowala to z innym lekarzem.
Teraz przy miękkiej szyjce powiedział, że mam jak najwięcej leżeć, żeby nie włączać leków, póki nie będzie takiej konieczności.
Podaje też swój numer kom i odpowiada zawsze na smsy.
Bardzo polecam tego lekarza!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

no własnie z tego co piszesz to umnie nie gin tych zeczy nie robi pomaca szyjke nic nie mówi jedynie otwarta czy zamkneta
jak sie spytałam ile ma szyjka to usłyszałam po co mi to wiezieć

a przed wizyta polozna bada cisnienie i waze sie

usg na kazdej wizycie , ale bardziej skupia sie na lozysku, dl szyjki, przeplywach w pepowinie i tetno dzidzi. Dodat. badanie ph + szyjka 'namacalnie'
Usg typowe 'dla dzidzi' mialam dodatkowo 3 dluzsze takie ok 30min. u innego lekarza tez w medi.

o wczorajszej wizycie w szkole rodzenia byłam trochę zdołowana w związku z lekarzem , okazało się że nie dość że lekarz prowadzący ciąże nie waży mnie ,nie mierzy ciśnienia (wpisuje standardowe ciśnienie którego ja nigdy nie mam 120/90) nie wysłał mnie na chyba wszystkie badania :( np. tarczyce , gdzieś czytałam ze lekarz powinien badać przepływy prowadzący tego nie robi wiec teraz nie wiem czy zmienić lekarza na ostatnie 3 miesiące , czy w ogóle warto czy jest sens czy zostać przy tym co mam i liczyć że żadnej komplikacji nie będzie i jakoś to będzie i dotrwam jakoś do końca czerwca

Mariolkka czy na każdej wizycie masz usg ?

ja, dr Matkowski i polecam

czy któras z was prowadzi ciazę w medicover?

jezusieńku ja mam nadzieję, że drugi syn nie będzie większy, bo pierwszy ważył 4100g :)

MMM90 mój syn ważył 4050 i miał 57 cm. Teraz córka ma być mniejsza ;) jak porównuje usg z wizyt w pierwszej i drugiej ciąży to syn zawsze ważył więcej ;)

U mnie w rodzinie chłopcy zawsze rodziły się 4kg i więcej a dziewczynki maks 3,5Kg :) W rodzinie męża podobnie.

Ja jeszcze nie pakuje torby do szpitala. Spakuje ok. 35 tc pewnie, bo u mnie raczej na pewno będzie cesarka.

Jestem po wizycie. Mała ułożona miednicowo. Waga 1359 g więc ksiazkowo. Lekarz pochwalił moje chudniecie, więc jestem juz spokojna. ;)

Aaaa biorę głównie rozm 62, może jednego pajacyka mam 56, pierwszy synek miał 60cm i 4kg przy porodzie więc zakładam że drugi nie będzie mniejszy:)
Dla dziecka w domu mam tylko przygotowane ubranka , łóżeczko i itp przygotuję sobie jak maluszek będzie w szpitalu, mam nadz że będę w stanie.

Hej , ja torby mam spakowane) podzieliłam na jedną dla mnie i drugą dla synka. W mojej na wierzchu są rzeczy które ew mogą się przydać na porodówce. Pozostały mi klapki zakupić i dorzucić oraz naczynia i dokumenty. Dzidziol spakowany, ubranka wzięłam i z krótkim i długim rekawkiem. Ja kupiłam torbę do wózka taką fisher price z zoo, fajnie wygląda choć mogłaby być ciut większa,ale w nią spakowałam do szpitala synusia.

Właśnie spojrzałam na suwaczek i moja pierworodna już ze mną była tyle że w inkubatorku :) ważyła 1700, ciekawa jestem ile mała w brzuszku waży hmmm pewnie jest większa,niewiem czy to prawda ale słyszałam że kolejne dzieci zawsze ważą więcej.Jak to się u Was sprawdziło?

Aha akurat tydzien temu założyłam tą kartę na rossnę.pl Dziś będę pod wieczór mam nadzieję że jeszcze skorzystam z promocji.Co do wagi u mnie już 12 kg do przodu chociaż niecałe 6 lat temu w 32 tyg urodziła się moja pierwsza córka i waga pokazywała +23 ;/

Ja myslalam raczej o torbie dla siebie i dla dziecka, ale może lepszy podział jest faktycznie jak wy piszecie - na porod i pozniej.
Wczoraj odebralam spore zamowienie z gemini i pewnie jakos po swietach tez zaczne pakowanie do szpitala. Bede spokojniejsza jak bede to miala juz za soba :) No i moja mala raczej nie szykuje sie na dużą.
Agawera - mi zostala wlasnie m.in. torba do wozka do kupienia, wyaptrzylam juz nawet model ze skip hop. Nuska je chyba polecala.
Folie mam tylko w spacerowce, parasola nie mam i na razie nie planuje kupowac. Moja spacerowka ma daszek nisko spuszczany ( właściwie mozna, zamknac nawet dziecko') zas w gondoli mam na srodku uchwyt do zlapania i w razie czego przewiesze tam pieluszke tetrowa - chyba bedzie lepsze od parasola.
U nas lozeczko tez niezlozone i jeszcze niepomalowane nawet - mam nadzieje, że po swietach bedzie lepsza pogoda i wtedy maz sie od razu za to zabiera.

babeczka w bobowózkach też nam polecała ten riko, ale może to kwestia koloru- na pierwszy rzut mnie trochę odrzuciło i zakochałam się w tako, których budka super osłania przed wiatrem zarówno w gondoli jak i w spacerówce. w bobowózkach moją tylko omegę niestety... zależy mi też na lekkim wózku, a z tego co widzę wszystkie tak do 2 tys. to ważą około 15kg.

u mnie na dzień dzisiejszy +7 kg, ale słodyczy pochłaniam ogromne ilości...no cóż...jak nie teraz to kiedy:)

właśnie wybieram łóżeczko i chcę jakieś proste, bez szału. Zastanawiam się czy łóżeczka sosno z litego drewna trzeba lakierować? Poradźcie...

Dzięki Aguś, właśnie też w necie znalazłam informację, że w Bobowózkach obejrzę Riko Nano:) Chyba się na niego zdecydujemy... Podoba mi się:)

Co do kg to u mnie 7,5 na plusie... Próbuję odłożyć słodycze, bo naprawdę sporo ich jem... Ograniczyłam ich spożycie, jednak i tak przybywa systematycznie, więc myślę - po co sobie odmawiać?:) hehehe

Właśnie zjadłam cukierka i synuś ma czkawkę:)

Właśnie ruszam na szkole rodzenia ciekawi mnie co będzie :) według internetu w planie jest noworodek
Po zajęciach idę po pieluszki do rossmanaa mam nadzieje ze będą
Zastanawiałam się dziś ze musze kupić do wozka torbę i czy wy w swoich wózkach macie parasole i folie na deszcz czy będziecie kupować po urodzeniu dziecka

hej, byłam wczoraj na szkole rodzenia i położna proponowała właśnie spakowanie dwóch torem. Jedną na poród, a drugą na pobyt w szpitalu.

Inne tematy z forum

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...