Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (7)

Nowy wątek :)

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015 - córeczka Julia / Zaspa
Nuska83 04.05.2015, synek Antoni/Zaspa
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015 /Wojtuś/ wojewódzki
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015/ 06.06.2015 - Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015 syn-Tomek, szpital Wojewódzki
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

link do starego: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-6-t595459,1,16.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (7)

Hej Agata! Widziałam riko nano w bobowózkach w Gdyni.
Ja się przymierzam do Tako. Ostatnio znalazłam model baby heaven, ale nigdzie nie mogę go "dotknąć". Może Wy coś wiecie?

Ja byłam dziś w rossmannie i są w promocji pampers premium, a u mnie waga cały czas od ok 2mc ok 6 kg na plusie. Wczoraj lekarz śmiał sie ze po swietach pogadamy jak stanę na wagę. Cieszy mnie to bo i tak waze sporo bo 82 a zostały mi jeszcze 4 tyg do rozwiązania.

Z karta rosnnę sa w promocji za 17,99 33 sztuki pampers premium

Witam mamusie-tak was czytam i dopiero zauważyłam jak jestem do tyłu aaaaaaaa!!! Naprawdę się już pakujecie? Ja nawet łóżeczka nie mam rozłożone masakra...
Muszę się wziąśc na poważnie po świętach jejku tak to zleciało że szok.
Któraś z mam pisała że są w promocji w Rossmanie pieluszki pampers,ale oglądam gazetkę i nic tam nie ma.Czy faktycznie jeszcze są?

ja też spakuję 2 torby do szpitala, jedna będzie z rzeczami typowo na poród,a druga z resztą ekwipunku :) sprawdziło mi się to przy pierwszym porodzie.. :)

a jak tam Wasze kilogramy ?? u mnie +10 :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

hejka :)
u nas się szykuje średniaczek wiec raczej 56 ale jakby się okazało inaczej to mąż podrzuci nam do szpitala coś większego :) Rożek też bierzemy ale taki miękki nie usztywniany. Ja dziś zakupiłam kosmetyki dla siebie w małych buteleczkach w Rossmannie żeby mniej miejsca zajmowały i zacznę chyba się pakować bo już wszystko mam.

Chyba dobrym sposobem jest spakowanie dwóch toreb - jedną na porodówkę, a drugą na pobyt w szpitalu :) Przynajmniej ja tak na dzień dzisiejszy planuje, ale kto wie, może z tego zrobią się trzy torby :)
Ostatnio próbowałam podpytac mojego lekarza jaką szacuje wielkość "wyjściową" to powiedział tylko że "mały to on nie będzie" więc mam tylko jakieś pojedyncze ubranka w rozmiarze 56...

ja też rożek, większość dzieci lubi być chyba tak opatulona. a zawsze można przykryć jak kocykiem. Kocyk dopiero zapakuje na wyjście.
ogólnie tych rzeczy do szpitala jest jakaś masa. nie zaczęłam jeszcze tego pakować do torby ale już wiem, że się nie zmieszczę ;)

JA NA PEWNO ROZMIAR 62, NIE ZACZYNAM OD MNIEJSZEGO. będę brała też do szpitala swój rożek, przy pierwszym dziecku też mialam i się przydał ;) wezmę na pewno body z długim i body z krótkim, na wszelki wypadek, miejsca to dużo nie zajmie przecież ;)

ja właśnie wróciłam z zakupów- kupiłam drobiazgi dla dzieci na wielkanoc, a te "drobiazgi" też kurde kosztowne jak nie wiem co.. mamy do obdarowania 9 dzieci i wydać na każdego chociaż te 20-30 zł i tak suma sumarum daje niezłą kaskę. A z doświadczenia wiem, że zwykle na 30 zł się nie konczy :( tak jak dzisiaj właśnie.

Amelia - pewnie lekarz podpowie na ile kilogramów dziecko się szykuje, więc ja od tego uzalezniam rozmiar. Chociaż myslalam tez, żeby zabrać jeden pajac 56, a drugi 62 :)
Do szpitala zabieram rożek.

Dla mnie podstawowym problemem jest jaki rozmiar zabrać do szpitala - 56 czy 62 cm :)
A planujecie brać do szpitala rożki? Czy raczej kocyk?

Pogoda rzeczywiście zmusza do prac domowych.
Kasztanova - ja planuję zabrać pajace i body z krótkim, słyszałam, że raczej ciepło jest na oddziale. A na wyjście body z krótkim albo długim - w zależności od pogody i pajac zwykły, albo mam jeszcze 2 pajace grubsze i cieplejsze. Ale to już pewnie okaże się jak już będziemy wychodzić jaka pogoda będzie.

ja też jutro wizyta. Szczerze to liczę na to, że to mała tak przybrała na wadze a nie ja ;)
dobrze, że jest taka brzydka pogoda to przynajmniej poprasowałam wszystkie ubranka :) Zastanawiam się jakie najwygodniej wziąć do szpitala no i w jakim rozmiarze. Czy body z krótkim + pajac czy body z długim to nie będzie już za ciepło? Czy brać jakieś śpiochy albo kaftaniki?

Cześć dziewczyny.

Dziś po południu mam wizytę u lekarza. Będziemy podglądać małą ;) juz się boję, jaka będzie waga...

tak jestem zadowolona :) mamy go od 2010 bo kupiliśmy dla pierworodnego, wtedy nie było jeszcze takiego wyboru wśród modeli tako nie to co teraz. Jedyny minus ktory ma to kosz na zakupy jest fatalnie zrobiony bo przy spacerówce ciężko coś do niego włożyć- w gondoli nie przeszkadza bo jest ona wyżej montowana. Ale jeśli chodzi o jakoś wykonania to jestem zadowolona, wszytko gra do dziś i po upraniu wygląda jak nówka. ze spacerówki korzystaliśmy krótko bo wolałam opcję lżejszej parasolki. Ale teraz zapowiada się zima w spacerówce od tako :)

Wózek Riko Nano widziałam w Akpolu.
Nuśka jesteś zadowolona z firmy tako? My zdecydowaliśmy się na tako extreme, ale opinii o tym wózku niewiele znalazłam w internecie. Przekonała nas głównie wielkość stelaża po złożeniu i dobrej jakości wykonanie (przynajmniej dobrze wygląda), zobaczymy jak się sprawdzi.

Dzięki Nuśka;) Zrezygnowałam z tego x landera, teść chce chyba kupić nam wózek, to chcę chociaż coś nowego mieć dla synka :) wiecie może gdzie w Trójmiescie zobaczę wózek Riko Nano? W internecie pełno ofert, ale przed zakupem wolałabym jednak chociaż chwilę nim pojeździć :)

Agata- ja co prawda nie mam x landera ale tako jumper który też nie ma przekładanej rączki i ma mąłą gondolę- ale dla mnie to nie był problem przy pierwszym dziecku bo spacerówkę i tak można zamontować w dwóch kierunkach, a mała gondola dla naszych wiosennych dzieciaczków to nie problem bo późną jesienią kiedy trzeba będzie włożyć im kombinezony i tak przeniesiemy się do spacerówek w pozycji półleżącej i cieplutki śpiworek.

Ja dziś już po wizycie u gina, i wszystko się ładnie przygotowuje do porodu: szyjka miękka bardzo ale zamknięta i nie skraca się. Maluszek na usg ładnie podrygiwał ale wagi dr mi nie oszacował bo mówi że woli bliżej porodu, a poza tym luxmed ma kiepski sprzęt :( . Pobrał mi wymazy na paciorkowca, gbs itp. i zalecił branie żelaza bo po ostanich wynikach mam lekko poniżej normy.

Dziewczyny, ja z kolei mam znowu pytanie odnosnie wozka. Dostalam propozycje odkupienia x landera xa. czytalam,ze minusami jest brak przekladanej raczki, mala gondola, itp. Moze ktoras z Was uzywala tego wozka i moze sie wypowiedziec?:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cześc dziewczyny, witam się po tygodniowej nieobecnosci :)
ale się naprodukowałyscie !!! :)
U mnie trwa remont, jeszcze jakieś 3 dni i ma być koniec, a potem będzie zapierdziel ze sprzątaniem przed świętami. No i będę mogła robić wyprawkę wkońcu.
Nie odwołam się do wszystkich wątków, bo mialam do przeczytania 105 postów :) ale co do jedzenia po porodzie i w trakcie,to powiem tylko, że na pewno zabieram ze sobą kanapki, z 1 dzieckiem na porodówce wylądowałam ok 2 w nocy, w międzyczasie zjadłam 2 batony z automatu bo sklepik szpitalny otwierali dopiero o 7 chyba, no i po porodzie o 9 jak mnie przewieźli na korytarz i mąż dał mi prowiant to go prawie, że nosem wciągnęłam. Także radzę się zaopatrzyć :)

Jeszcze chciałam napisać do wątku o tantum rosa- używałam i pomagało- miałam właśnie ze sobą w szpitalu w saszetkach i małe butelki wody, w ktorych rozrabiałam proszek i sie podmywałam. Majtki również jednorazowe siateczkowe- najlepsze- zabrudzisz to wyrzucisz i masz spokój.

U mnie też coraz więcej kopniaków w żebra, ciężko się siedzi, coraz bardziej rwa kulszowa doskwiera, śpię też coraz gorzej..ale cóż takie uroki :)

sorki za tak długi wpis :)

buziaki i pozdrawiam, miłego dnia :)

Inne tematy z forum

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....