Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (7)

Nowy wątek :)

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015 - córeczka Julia / Zaspa
Nuska83 04.05.2015, synek Antoni/Zaspa
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015 /Wojtuś/ wojewódzki
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015/ 06.06.2015 - Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015 syn-Tomek, szpital Wojewódzki
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

link do starego: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-6-t595459,1,16.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (7)

Cześć dziewczyny. Weekend minął nam pracowicie ;) praktycznie nie było nas w domu...

Dzisiaj miałam wizytę u diabetologa. Bardzo fajna babka, nie jakaś nawiedzona. ;) A za 2 dni wizyta u ginekologa. Ciekawe ile waży nasza kruszynka .

Byłam dziś w H&M mają 20% zniżki na ubrania dla dzieci (kod dostępny na stronie). A w Rossmanie kupiłam paczkę Pampers Premium Care 1 - 33 sztuki za 17,99 bo akurat była promocja dla posiadaczy kart Rossne. ;)

torba z ikei , podoba mi się :) maż za dobra sprzedaż dostał torbę używałam jej jak chodziłam na fitness i chciała bym się w nią zapakować ale nie wiem czy się zmieszczę
macie jakąż listę co zabrać do szpitala bardzo bym prosiła nie wiem co zabrać
no i sprzątając wczoraj dokumenty zapodziałam wynik badania hiv :( i teraz nie wiem czy do szpitala musi być oryginalny wynik badania czy może być jedynie wpis w książeczkę ciążową

hejka kobietki :)
u nas weekend leniwie minął, można powiedzieć że go przespaliśmy :)

A dziś od rana pierzemy resztki które nam zostały, czyli doprowadzamy wózek do użyteczności (wkładki, pokrowiec, materacyk, wszystkie zasłonki na gondolkę), bujaczek czyścimy z plam po poprzednim użytkowniku :) i jakoś leci tak pracowicie.

Od wczoraj też kopniaki mojego synka są bardzo bolesne, wygląda na to że jest już nóżkami pod samymi żebrami bo wcześniej był w poprzek i tak nie bolało a teraz wpycha swoje piętki gdzie tylko się da :) też tak macie?

Mam też wrażenie że ciało już się przygotowuje po mału do porodu bo od kilku dni mam biegunkę wieczorem przed spaniem, jakby organizm się oczyszczał, skurcze które się pojawiają są sporadyczne ale bardziej odczuwalne, mocniejsze.... jutro mam wizytę u lekarza zobaczymy jak z szyjką bo nadal kłuje, i czuję parcie na nią a siusiu w nocy chodzę co 40 min.

tylko torbę do szpitala mam jeszcze nie spakowaną myślę że do końca tyg się dopakujemy :)

Witam w nowym wątku i po baaardzo długiej nieobecności :)
Wyprawka już skompletowana, hurra! Pozostaje tylko prasowanie ciuszków dla małej, spakowanie torby do szpitala i złożenie łóżeczka. Jeśli myślicie o zakupie koszul do szpitala to polecam stronkę http://www.sklep.brzuchatki.pl moje zamówienie dotarło bardzo szybko, rzeczy są w przystępnych cenach i dobre jakościowo. Razem z przesyłką przyszły też małe gratisy - miła niespodzianka. Co do pościeli, to wkład tzn poduszkę i kołdrę kupowałam na http://www.poscieldladzieci.pl/. Jest dobrej jakości. U nich kupiłam też ocieplany kocyk minky i też jestem bardzo zadowolona, przede wszystkim był wyjątkowo tani bo 45 zł, a w innych sklepach za te kocyki trzeba liczyć ok. 60 zł wzwyż.
Co do torby do szpitala, nasza położna z SR polecała żeby była to torba którą można potem wyprać ze szpitalnych zarazków (małe walizki nie są dobrym rozwiązaniem). Jeśli któraś z Was nie ma takiej torby to polecam tą http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10285979/ :)

W piątek byłam na kontroli u nowego lekarza - dr Piotr Zabul. Poszłam do niego ze względu na to, że pracuje na Zaspie i pomyślałam, że warto poznać lekarza który być może będzie odbierał mój poród. Pan dr jest fantastycznym człowiekiem. Uprzejmy, z dużym poczuciem humoru i przede wszystkim łagodny w obejściu z pacjentką. Szczerze polecam! Nasza Julcia na szczęście cała i zdrowa i jak to pan dr określił kawał klocka z niej :D w 35 tygodniu waży już 2740.
Pozdrawiam i życzę Wam dużo pogody ducha w ten markotny dzień :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja tez dziennie pokonuje duzo km;)
Mam pytanko Wam tez tak w ciazy cieplo??uderzenia goraca. Brak powietrza..massakra..zawsze bylo mi zimno a teraz jakby bylo z 30 stopni na dworzu tak mi goraco..dodam ze jestem w 29 tyg.

Ja codziennie chodzę na dłuuugie spacery po lesie, do tego w pracy często wchodzę na 4 piętro i na szczęście zadyszki mnie nie łapią. Myślę, że to też dlatego bo jestem ciągle w ruchu :) Oby jak najdłużej.

Woronika zaprowadzona do szkoły mogę poleniuchować przy najmniej do 15 :) nie wiem czy wy też tak macie ale po powrocie zdyszałam się strasznie jakbym z tonę węgla przerzuciła

Efik, ja miałam hemoroidy jakiś czas temu i przeszło mi jak używałam proctohemolan. Tyle że mówią, że po pół roku samo przechodzi i to właśnie było w tym czasie więc nie wiem czy to faktycznie ta maść pomogła. Teraz bym się zdecydowała raczej na jakieś czopki. Ale z tego co czytałam to w ciąży najlepiej skonsultować to ze swoim lekarzem...

O diecie i zaparciach ja wiem, mi pozostały po poprzedniej ciąży i teraz się znacznie nasiliły i już farmakologia została :(
Ja również powoli świętami żyję bo jakoś tak wyszło że 12 osób u mnie będzie:D muszę menu obmyślić i siły rozłożyć.

Jaka spokojna niedziela! Moj mąż też uciął komara. Ja myślami jestem przy świętach, bo będziemy mieli gości, ale obiecałam sobie że zaraz po świętach zrobię zakupy do wyprawki dla dziecka i dla mnie do szpitala, pocieszam się, że większość rzeczy mam po starszej coreczce. Ja też przeczuwam, że mała może urodzić sie wcześniej, tym bardziej ze z USG wychodzi termin 10 dni wcześniej.
Pozdrowionka!

Efik - a cierpisz na zaparcia? To chyba często w parze idzie niestety... :-( Ja na razie nie mam Ale pewnie wszystko przede mną.
A jak u Was z rozstepami?
Ja już mam pokój małego gotowy - meble złożone (łóżeczko, przewijak/komoda i szafa). Czekają aż zabiorę się za pranie i
układanie rzeczy powoli :)

Mi na szczęście nie dokuczają i oby tak zostało... I faktycznie tak cicho tu,wszystkie chyba odpoczywają z meżusiami w weekend i racja,mój akurat uciął komara i wszyscy zasmarkani jestesmy ehhh
Mamusie macie już rozłożone łóżeczka? bo juz mam puste miejsce specjalnie przygotowane ale jakoś nie śpieszno mi z rozkładaniem.

Może spróbuj wprowadzić błonnik, hemoroidy miałam w 1 ciąży ale sporadyczne historie teraz miałam tylko raz czy dwa razy ale byli to związane z zaparciami na razie nie mam
Torbę zapanuje w maju tak myślę czekam na listę z sr co zabrać bo na stronie szpitala redlowo jest ale bardzo okrojona
Co pakujące do szpitala

Hejka. Ja prawie spakowałam torbę dla siebie, jeszcze tylko klapeczki i dokumenty i będzie ok. Dla dzidzi czekam na paczkę i też będzie spakowana:D Nie wiem, ale mam jakieś dziwne przeczucie że urodzę wcześniej:( ale w sumie zostało mi jeszcze ok 6 tyg. Może to przez te bolesne coraz częstrze skurcze,albo tylko chęć urodzenia:D
Dziewczyny macie hemoroidy? Co bierzecie? bo moje coraz większe i bardziej dokuczliwe:((

Żyjecie? ale tu cicho

Moja dzisiaj miała 1500 g ułożona jest cały czas główką w dół :) następna wizyta za 3 tygodnie, wizyta najpierw fotel potem usg :)

ja mam wizytę co 2 tygodnie fotel i usg

Hejka
Ja mam badanie ginekologiczne na lezance co wizytę czyli co ok 3 tyg, i ust też na każdej wizycie, a ostatnio doszło również mierzenie szyjki prze usg dopochwowe. Nie wiem jak teraz ale od wtorku będę chyba mieć już wizyty co 2 tyg bo to już po 35 tyg będzie

Witam się w nowym wątku :)
We wtorek lekarz zaliczony,mała już odwrócona główką w dół-tak czułam też że inaczej kopie hehe.Na każdej wizycie lekarz mnie bada na fotelu i na leżąco -usg.Wy też jesteście za każdym razem tak badane? gdzieś czytałam że tylko 3 USG i rozbierac się też za każdym razem nie trzeba...
A i remont powoli dobiega końca ufff mam dość tego malowania-czasami myślałam że spadne z tego krzesła machając tym wałkiem masakra.
Pozdrówka ;)

Kasia85 - jezeli chodzi o tens to jak Szminka wyzej napisala, mozna wypozyczyc lub kupic w Mama i ja. Moja kolezanka korzystała i mówiła, że jej pomogło. W szkole rodzenia też miałam wzmiankę o tym.
Przy czym to raczej tylko na pierwszą fazę porodu się sprawdza tylko. W Mama i Ja organizują bezpłatne szkolenia o Tens - ja zapisałam się jakoś na kwiecień, wiec wtedy zdecyduję, czy chcę korzystać.
Co do imienia - u nas już pewne, że będzie Zosia :)

Inne tematy z forum

gdzie ksero na chełmie lub ujeścisku? (7 odpowiedzi)

Mieszkam tu od niedawna a pilnie potrzebuję skserować dokumenty medyczne,znacie jakiś punkt ksero...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Imię dla chłopca: Borys, Igor, Bruno, Miłosz? (34 odpowiedzi)

Wiem że wybór imienia to kwestia gustu i zadanie dla rodziców, ale może wyrazicie swoje zdanie?...