Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (7)

Nowy wątek :)

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015 - córeczka Julia / Zaspa
Nuska83 04.05.2015, synek Antoni/Zaspa
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015 /Wojtuś/ wojewódzki
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015/ 06.06.2015 - Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015 syn-Tomek, szpital Wojewódzki
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

link do starego: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-6-t595459,1,16.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (7)

Tak ja tez kupuje grubsze wkladki i wymieniam b. Czesto.
Agawera- podczas stosowania globulek sama globulka sie pieni i jest widoczna na wkladce...wiec moze to jest to u Ciebie, jak Ty stosujesz to codziennie przez 2 tygodnie.

Dziewczyny ja zaczęłam 38 tc i też mam bardzo dużo wydzieliny ale wodnistej i czasem bialawa, wydaje mi się że póki nie jest zielona I bez zapachu to jest ok.

nie swedzi tylko biały gesty sluz

To w takim razie jest to grzybica.

nie wiem czy to grzybica biore 2 opakowanie pimafucin i jak na razie nic

Przy infekcjach lepiej używać nie podpasek, a większych wkładek i zmieniać jak najczęściej (nawet co godzinę).... Przynajmniej tak się powinno postępować przy grzybicach. I też nie można świrować z ciagłym podmywaniem się (np co godzinę) bo zaburza się wtedy naturalną florę co ułatwia rozprzestrzenianie sie infekcji.

przerzuciłam sie na podpaski ;) dla mnie lepsze

Ja sie przerazilam tymi wodnistymi ..nie nic mnie nie swedzi. Dzisiaj mam parcie na pecherz...
poprostu zbankrutuje na wkladki.

Basia ja mam cały czas upławy wodniste,przezroczyste,moja ginekolog mówi że wszystko ok jak nic nie swędzi i upławy są cały czas takie same
Podkłady do szpitala kupuje :)

co do spania to śpię większość nocy na lewym boku bo malutka jest po prawej stronie i jak się na prawy bok obrócę to protestuje że ją gniotę, troszeczkę śpię też na plecach bo biodra dają mi popalić dokładnie prawe :( ale odkąd pokładam sobie pod biodro i brzuch długą poduszkę jest lepiej :)

U mnie lekarz twierdzi caly czas ze to fizjologiczne.
agawera - ja mam takie wodniste od dzisiaj.
a codziennie przez cala ciaze albo geste bialawe lub lekko zolte.
musze na nast wizycie poprosic go moze o jakies globulki na to..hmm sama juz nie wiem. Podobno wydzielina zmienia sie tak jak hormony.

u mnie to bakteria walcze od miesiąca

Ja spie jak mi maly pozwoli. Raz pozwala na prawym raz na lewym na wznak nie moge, bo zaraz boli krzyz.
Dziewczyny jak to jest u Was z uplawami?? Ja mam teraz taki wodnisty bialy przez caly dzien jakos taki mam dyskomfort. Wczoraj bardziej lekko zoltawe.
Lekarz moj twierdzi ze juz taka moja fizjologia.
a jak jest u Was??

Oj dziewczyny, super macie, że możecie na obu bokach. Ja od dawna nie mogę leżeć na prawym boku bo odczuwam ogromny ból pod żebrami, nawet jak położę się na parę minut. Na plecach nie mogę, bo zaczyna mi się kręcić w głowie, więc zostaje mi lewy bok. A całej nocy na jednym boku przespać nie da rady bo biodro drętwieje. Więc co ok 1.5-2h mam półgodzinne spacery po mieszkaniu... A potem znowu się ulożyć, długo zasypiam i tak beznadziejne mam te noce :(

Co do spania, to najwygodniej mi na prawym boku... :) niby powinno się spać na lewym boku, ale co zrobić, skoro moja córka upodobala sobie mój lewy bok i jak ją się na nim kładę to mam wrażenie ze leżę na niej... ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny tu jest szczegółowy artykuł o tym co i jak z dzieckiem, gdzie rejestrować, co zrobić itd, trochę się pozmieniało, więc zapraszam do lektury http://lovi.pl/pl/rodzice/633 :) zapisałam go sobie w ulubionych i na pewno wrócę do niego po porodzie :)

A nocki dla mnie to też koszmar, ja śpię na zmianę raz na jednym raz na drugim boku, na wznak mam wrażenie, że dziecko mi się zapada i takie uczucie bezdechu, a na brzuchu to wiadomo nie ma jak :)

kostki mi nie puchną, bardziej dłonie, obrączka robi się ciasna :(
mam ostatnio też ogromny apetyt... jak odkurzacz, wszystko co mi wpadnie w ręce.

Witaminę D+K też kupię przed porodem i będę podawać codziennie- z tego co pamiętam każdy noworodek karmiony piersią powinien mieć uzupełniane te witaminki.

Mój mąż od soboty w delegacji, a mi się już czasem kończy cierpliwość do mojego starszaka.. chodzę nabuzowana jak nigdy :(

agawera, meldowałam się w sierpniu, ale w Gdańsku. Właściciel mieszkania tylko podpisuje wniosek który Ty składasz w urzędzie. Nie musi on meldować Cię osobiście. To Ty musisz być osobiście albo przekazać pełnomocnictwo komuś żeby się zameldować (to wymaga opłaty). Chyba nie ma aż takich różnic pomiędzy Gdańskiem a Gdynią, ale z pewnością na stronie urzędu macie napisane.

położną mam ze sr z zaspy a przychodnię dla dziecka mam nie z mojego rejonu
mieszkam na działkach leśnych w Gdynii a przychodnie wybrałam ze śródmieścia

z tego co mi wiadomo właściciel mieszkania musi osobiście zameldować w nim kogokolwiek :)

A co do wyboru pediatry, to w 2013 roku było tak, że w szpitalu wybierało się położną i przychodnie do której chce się zapisać dziecko. Ja wybrałam położną ze swojej przychodni i potem ona już załatwiała formalności związane z wyborem konkretnego pediatry- podpisałam jej wszystko podczas wizyty patronażowej :)

o to chyba coś sie zmieniło :)
przed porodem chce uregulować sprawy z meldunkiem żeby Zosia była też zameldowana w Gdyni , na razie my w Gdyni mamy meldunek czasowy ale chce zamienić go na stałe tylko nie wiem czy przy tym musi być obecny właściciel mieszkania , bo my wynajmujemy

po narodzinach , i zależy czy położna masz z rejonu czy nie bo jak nie to musisz sama zapisać dziecko do przychodni lub wysłać meża po to

Inne tematy z forum

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

płyta indukcyjna czy gazowa? (22 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

Gdzie w góry z dzieckiem na wakacje-miejsca godne polecenia (176 odpowiedzi)

Jak co roku chciałabym pojechać na urlop w góry. Byle nie do Zakopanego- tam byłam już wiele...