Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (7)

Nowy wątek :)

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015 - córeczka Julia / Zaspa
Nuska83 04.05.2015, synek Antoni/Zaspa
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015 /Wojtuś/ wojewódzki
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015/ 06.06.2015 - Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015 syn-Tomek, szpital Wojewódzki
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

link do starego: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-6-t595459,1,16.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (7)

Przy wypisie (albo w jakimś innym momencie) musisz chyba tylko dane przychodni podać żeby wysłali na ich adres dokumenty. Konkretnego pediatry się nie podaje jeszcze.

A czy wyboru pediatry dokonuje się przed narodzinami, czy po? Jak to wygląda?

Ja ostatnie 2 noce też mam z głowy. Budzę się na toaletę i potem już nie mogę zasnąć, tylko się przewracam.
Co do ubioru małej - do szpitala przygotowalam zestawy pajac + body z krótkim rękawem. Na wyjście planuję podobnie + przygotowalam takiego grubszego pajaca, ale to wszystko zależy od pogody. No i kocyk pewnie do tego.
Kupiłam też 2 paczki podkładów - do szpitala pakuje na początek jeden, wolę być przygotowana.

Wczoraj bolał mnie kręgosłup w odcinku krzyzowym, na szczęście dzisiaj już lepiej. Co do skurczy - to albo ich nie mam, albo nie wiem, że to one... Uroki pierwszej ciąży ;) brzuch czasami twardnieje, ale nie za często.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja kupiłam 2 paczki :) przy moim poprzednim porodzie dawali ligninę ale ja wolałam podkłady.

czy kupujecie do szpitala podkłady poporodowe?

szminka napisałam priv

Co do ubranek dla córki, to wszystko zależy od pogody. W poprzednich latach w czerwcu bywały chłodne dni, a bywały też upały.

Według mojego planu ;) w szpitalu córka będzie ubrana w body z krótkim rękawkiem + pajacyk (jeśli nie będzie zbyt ciepło) lub body + ew. leginsy (jeśli będą upały). Takie "komplety" zabieram do szpitala. Plus do przykrycia jakiś cienki kocyk lub pieluszka tetrowa (rożek u mnie odpada).

Ubranie na wyjście będzie czekało w foteliku samochodowym w dwóch wariantach i mąż przywiezie je w dniu wypisu.

ubrania w sensie jakim ?
koszula do szpitala to krótka lub 3/4
ubranie na wyjście to pewnie to samo co przyjechałam bo chyba że trafie w sklepach na jakieś fajne leginsy
ubranie dla dziecka body i pajacyk na wyjście dla dziecka pajacyk i body i sweterek no i kocyk do przykrycia jakby było zimno tak aby przejść do taksówki i do domu

Co do skurczy, to przepowiadające mam już od jakiegoś czasu. Już nie pamiętam dokładnie. ;) Z tym, że od 2 tygodni bardziej je odczuwam - dla mnie są nieprzyjemne, są silniejsze niż na początku. Ale regularności nie ma w nich żadnej. Czasami pojawiają się kilka razy w ciągu jednego dnia, czasami mam 2-3 kompletnie bez skurczy.

Jak na razie nic mi nie puchnie. ;) Odkąd jestem na diecie dla kobiet z cukrzycą ciążową nie miałam ani razu zgagi. ;)

Tylko kręgosłup daje się mocno we znaki... :/

dziewczyny dopisałam się na początku do wątku ale nie pisałam bo nie miałam kiedy teraz koncówka i juz troche wiecej mam czasu, pakuje powoli rzeczy do torby i juz prawie nie pamietam co ze soba zabierałam do szpitala:) bierzeczie na maj ubranka takie cieplejsze czy po prostu bawełniane ale w długi rekawek??ale się szybko zapomina co i jak:)

wybieracie się na warsztaty https://www.facebook.com/bezpiecznymaluch
http://www.bezpiecznymaluch.com.pl/warsztaty
21 kwiecień Gdynia
22 kwiecień Gdańsk

przed ciąża nie wiele płynów piłam teraz się zmuszam aby wypić 8 szklanek dziennie ale nie zawsze mi wychodzi

boje bóle to takie jak na okres przy weronice przy takich bólach pojechałam do szpitala bo po pierwsze nie znałam się a po drugi to był 40tc

Basia ja mam straszne obrzęki wokół kostek nawet skarpetki przed kostkę takie stopki mi sie odciskają. wygląda to komicznie, nogi jak kołki generalnie do kolan. a jak nacisnę na piszczel to mam wgłębienie bardzo głębokie. Mi się zawsze wydawało że przy obrzękach trzeba pic dużo żeby właśnie organizm nie magazynował wody aż tyle.

Mnie wczoraj pobolewalo w pachwinie ale to tak przez 20 minut.
Tez wybieram Zaspe i tez chodze do dr.Zabula.
Bardzo rzeczowy i fajny. Ja miewam okolo 14-15 maly spadek formy i chce mi sie wtedy spac.
Noc przesypiam raz dobrze raz zle. Nie wiem od czego to zalezy.
Musze badac sobie cisbienie codziennir.
Mamuski czy Wam tez robia sie obrzeki kolo kostki??
Mi lekarz powiedzial ze za duzo plynow przyjmuje i musze ograniczyc do 1,5-2 l plynow. A pilam troche wiecej.

ja od jakiegoś czasu takie miewam, łapią na krótko i puszczają a dziś to nawet z okolic krzyża

odczuwacie skurcze przepowiadające , mam takie wrażenie dziś no chyba że to przez wczorajsze bieganie po sklepach
a to dopiero końcówka 30tc

anja to masz całkiem niezłe wieści z porodówki na Zaspie, ja się tam wybieram :) i najchętniej to już bym pojechała bo robienie czegokolwiek z takim giga brzuchem jest męczące- wczoraj nie dałam rady nawet sama sobie skarpetek założyć :), jedyne buty które wchodzą mi na stopy są wiązane wiec nasapię się nieźle zanim je założę.
Ale za to od kilku dni śpi mi się dobrze bo brzuch niżej i łatwiej się oddycha, pomimo że wstaję kilka razy na siusiu to i tak zasypiam bez problemu, od kilku dni mam też zgon i ucinam drzemkę od 10 do 13-14.
Wczoraj także przynieśliśmy łóżeczko po starszaku i przewijak, mężu z synkiem poskręcali i dziś zamierzam je wyszykować do końca. Starszy mi się podziębił zostawiłam go wiec w domu by wykurował się z kataru i kaszlu do narodzin brata co by go nie zarazić od razu :)

w nocy u mnie tragiczne bo w tamtym miesiącu alergolog dał mi mniejsza dawkę leku a teraz doszedł do tego katar sienny wiec w nocy budzę się w okolicy 4-5 bo mam zapchany nos i nie mam czym oddychać no i kaszel mam nadzieję że od dziś będzie lepiej
gdy w nocy chce się przytulić do mojego Zośka wtedy kopie że jej nie wygodnie i muszę się wtedy przekręcić na drugi bok :(

ja D+K już kupiłam w Gemini. Wszystkie dostępne na rynku mają taki sam skład (przynajmniej te które porównywałam) wiec w zasadzie trzeba tylko patrzyć na cenę. Z tego co wiem to przy karmieniu piersią obowiązkowo wszystkie dzieci mają przepisane. K chyba do 3 miesiąca a D to do 18 roku życia ;) szczególnie jesienią i zimą a jeśli matka karmi piersią to w tym "ciemnym" okresie też powinna brać.
Dziewczyny jak wy śpicie? dla mnie noc to koszmar! albo budzę się co 15 minunt, albo mam 3h bezsenne, boli mnie pod żebrami i muszę leżeć na wznak a tak już zupełnie długo spać się nie da. Marzę więc co noc, żeby urodzić już wreszcie bo prędzej oszaleje :P dobrze, że nie muszę rano wstawać do pracy!

wróciłam z apteki oczywiście zostawiłam tam prawie 90zł masakra :( i dostałam 2 nowe leki na katar alergiczny mam nadzieję że mi pomoże
okazało się że terminal nie działa i musiałam iść do bankomatu i chyba że pani mnie tam wysłała to dostałam darmowe próbki witaminy k+d - vitum 2 opakowania 12 tabletek i wit d vitum też 2 op po 12 szt- więc w sumie super :)

Inne tematy z forum

płyta indukcyjna czy gazowa? (22 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...