Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (8)

Nowy wątek!

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015 - córeczka Julia / Zaspa
Nuska83 04.05.2015, synek Antoni/Zaspa
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015 /Wojtuś/ wojewódzki
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015- Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015 syn-Tomek, szpital Wojewódzki
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Aagus - 20.06.2015, córka
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

Link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=600421&c=1&k=16#post10463286
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (8)

Witajcie dziewczyny :)
My się już ogarnęliśmy po powrocie ze szpitala, nawał pokarmu pokonany dzięki laktatorowi (tommee tippee ręczny) oraz kapuście :) Antek ładnie zajada z piersi, pierwsza noc była ciężka bo ciągle produkował kupki i nie mógł spać, ale dzisiejsza już super karmienie i spanie.
Przed nami załatwianie wszelkich formalności, rejestracja, wybór pediatry itp aż nie wiadomo za co się zabrac. Na szczęście mąż ma wolne przez dwa tyg to jakoś ogarniemy.
w poniedziałek jadę do Matkowskiego na zdjęcie szwów az się boję pomyślec, boję się tego :(

hejka mamuśki ;)

ależ tu ciiichooo :)

u mnie pracowicie, mąż wyjechał :((( a ja zabrałam się za ogarnianie łóżeczka i wózka, i takim sposobem łóżeczko czeka już na synka, a wózek muszę jednak zabrać do mamy i go na dworze wyprać, bo nie wszystkie elementy materiałowe dało się odpiąć i wrzucić do pralki.

czekam jeszcze na kilka ostatnich przesyłek i w tym tygodniu będę pakować torbę do szpitala. W sumie już prawie wszystko mam.. brakuje tylko pampersów,chusteczek nawilżonych i nowego ciucha na wyjście ze szpitala dla synka.

ps. mój starszak (3lata) nie zareagował przyjaźnie na nowe łóżko w pokoju i teraz zaczynam się martwić jak jeszcze "nowa" dzidzia w tym łóżku będzie leżała.. :(

pozdrawiam i miłego dnia!! :)

ja swojego pierworodnego przez pierwsze lato (urodzony na koniec czerwca) nie smarowałam żadnymi filtrami - taki maluszek jeszcze niewiele się rusza- łatwo go osłonić przed słońcem, a nawet jak 5 minut poświeci mu na nóżki, to też się nic nie stanie. Tym razem też nie planuję kupować tego typu kremów- dopiero na przyszły rok jak już dziecko będzie bardziej mobilne i ciężko będzie je osłonić przed pełnym słońcem :)

Ja kupiłam ziajke spf30. To jest filtr mineralny od pierwszych dni życia. Kosztował 17 zł więc o wiele mniej od innych mineralnych. Nasza położna ze szkoły rodzenia go polecała. A oliwkę mam do masażu, a mleczko do nawilżania po kąpieli.
W końcu ostro się wzięłam za wyprawkę:-)

zaczne od kremu bambino tylko nie wiem co oznacza faktor 4

Agawera tutaj masz:
http://www.mustela.pl/content/Mleczko-przeciwsloneczne-bardzo-wysoka-ochrona
Czy któraś z was miała do czynienia z tym kremem?

a jaki krem mustelli ?

Dzięki za szybkie odpowiedzi!
Dwupak - zagladalam właśnie na stronę sroki i chciałam kupować krem w musteli. Był w Gemini i jak chciałam go zamawiać, to się skończył :/
No i zastanawiam się, czy czekać, aż będzie dostępny, czy decydować się właśnie na jakiś inny. Składy innych nietstety też nie zachwycają...

Myślę że krem z filtrem to ważna sprawa ja z młodą z tego co pamietam wychodzilam juz po 3 ,4 dniach na dwór bo było gorąco więc teraz pewnie tez tak będę chodzić ogolnie bardzo dużo przebywalam na powietrzu więcjakiś krem bedzie potrzebny. Wtedy miałam coś z apteki

kupiłam bambino krem ochronny faktor 4
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Justicia polecam Ci zapoznanie się ze skłądami na stronie Sroki :P ja na pewno będę kupować jakiś krem...
http://www.srokao.pl/2012/04/filtry-dla-dzieci-analiza.html
a tu http://www.srokao.pl/2013/05/filtry-przeciwsoneczne-dla-dzieci.html są filtry mineralne, polecane też dla dzieci ponizęj 6mca życia :)

Mam pytanie odnośnie wyprawki - czy kupujecie jakiś krem do twarzy? Jeśli tak, to jaki polecacie?
I czy zaopatrujecie się w krem z filtrami spf z raacji tego, że dzieciaki rodzą się na lato? Tutaj też mam problem z wyborem, bo albo krem ma kiepski skład, albo może być stosowany dopiero od 6 miesiąca życia...

grabówek fajne miejsce , my na działkach leśnych notomiast ja cale życie mieszkałam w gdańsku na żabiance a rodzinke mam też na morenie
na razie chodzi do zerówki od wrzesnia zaczynamy 1 kl
teraz bedzie dziewczynka , nasza jest zachwycona ze bedzie miała siostre ale czasem przesadna ale juz za 2 miesiace dowiem sie co i jak bedzie

Ja teraz jestem z Gdanska ale tak właściwie całe życie mieszkalam na grobówku. Moja Marelinka urodziła sie 31.lipca , a twoja Wera to juz chodzi do 1 klasy czy do 0 bo moja do 0. Teraz bedziesz miala chlopca czy dziewczynke? Mnie trochę przeraża ta różnica wieku dzieci a jak u ciebie, na razie młoda zadowolona z siostry ale ma trochę obawy i ostatnio pytała czy będę kochała ją teraz mniej , a jak twoja Wera?

Gosia widze ze pierwsze dziecko też mamy w tym samym wieku moja Wera urodziłasie 11 września 2008 :)

tak różnica 2 dni :) w Gdynii
sól fizjologiczna do oczek i noska

Gosia a ty Gdańsk czy Gdynia

Aga wlasnie spojrzałam że mamy prawie ten sma termin , gdzie chcesz rodzić.

Nie miałam skóry alergicznej ja chyba tak kąpałam bo na szkole rodzenia mówili nam wtedy że czym mniej kosmetyków tym lepiej i polecali, ale pewnie teraz się wszystko pozmieniało. Pamiętam też że pępek zalecali wtedy smarować spirytusem 70% a teraz nie ma go w aptece, ale dobrze że przypomniałas mi o soli fizjologicznej bo to chyba się oczka przemywało?

jak miał skóre alergiczna to tak ale jak nie to poco przyzwyczajac skóre do oliatum

pamiętam zasade o 1 warstwe wiecej niż my
a moim zdaniem body fajnie trzymają pieluszkę , a tak szczeże zobaczysz co ci pasuje pogoda pogodzie nie równa zobaczymy jak bedzie

Dziękuję Aga , ale tak się zastanawiam po co i oliwka i balsam do ciała w ogóle to z tego co pamiętam to ja chyba młodą kąpalam w oliatum i niczym nie smarowałam , ale pewna nie jestem. Tak też zastanawiam się czy jak będę rodzić w czerwcu i będzie gorąco to w co ubrać to dziecko, czy np sam pajac wystarczy? Kurczę jakoś już wszystko zapomniałam jak to jest z takim maluszkiem

Inne tematy z forum

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...