Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (8)

Nowy wątek!

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015 - córeczka Julia / Zaspa
Nuska83 04.05.2015, synek Antoni/Zaspa
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015 /Wojtuś/ wojewódzki
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015- Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015 syn-Tomek, szpital Wojewódzki
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Aagus - 20.06.2015, córka
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

Link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=600421&c=1&k=16#post10463286
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (8)

Dwupak, ja tez dzis mialam nieprzespana noc... mały się wiercił, rozpychał, było mi niewygodnie, poza tym cała noc twardnial i bolal mnie brzuch... po nocnym wstaniu na siusiu strasznie bolal mnie pecherz...na szczescie przeszlo. dobrze,ze juz jutro wizyta...

Mi też w nocy pachną dłonie i stopy. Dla mnie to trochę dziwne, bo rozumiem po wysiłku czy jak ręce są w dole i jest gorąco. No ale leżąca to chyba najzdrowsza dla nas pozycja? Co do soli to tej dużo nie jem chociaż wiadomo, że teraz wszystko jest nią nafaszerowane i jemy ją nieświadomie.
5 pralek wyprane, 4 wyprasowane:-) Już powoli w komodzie się nie mieszczę...

lekarze na podstawie jednego usg wyciągneli wnioski ze ja jestem drobna to i dziecko bedzie drobne tyle to ja sama sie domyslałam nie konczas studiów medycznych , wiec moim spanie szpital kliniczny jest tragiczny

Jeszcze tak mi się skojarzyło, że przez nadmiar soli w diecie mogą pachnąc np. stopy. A tak, to chyba taka ciążowa dolegliwość ;) Jak się nie puchnie jakoś wyjątkowo mocno to chyba nic złego? W poprzedniej ciąży mnie to ominęło. Choć chyba już po 40tc raz czy dwa wieczorem spuchly mi kostki. Ale robiłam wtedy takie trasy, że w sumie nic dziwnego ;)

Agawera, fajnie ze juz w domu. Szkoda tylko, że nie przylozyli się bardziej do badań...

Wczoraj mąż przywiózł nowy piekarnik. Także od dzisiaj będę się kulinarnie wykazywać. Nie wiem, które ciasto zrobić jako pierwsze, hehe ;)

Ja wczoraj pojechalam o 22.40 na Sor ns Zaspe z tym kluciem i pobolewaniem. Zero ludzi bylam przyjeta w minute. zlezalam pod ktg pol godziny. Akurat na dyzurze bylnmoj lekarz ginekolog. ktg super, szyjks sie nie skraca. zprzepisal mi antybiotyk Taromentin mam go brac. jesc zurawine i pic wode z cytryna.
Oczywiscie 1 tab antybiotyku nie pomorze. wiec jeszcze podkuwa mnie.Ale jestem dobrej myslo ze mi to minie.

Witam z rana, noc fantastycznie przestaną bo we własny łóżku nikt nie przychodził o 3 na mierzenie tętna brzuszka i temperatury po prostu cudownie nie ma to jak spać u siebie przytulic się do męża no i łóżko tak nie skrzypi przy każdym przekreceniu

ja dziś miałam tragiczną noc... mały miał takie agresywne wręcz ruchy, że ze łzami w oczach leżałam, potem tak się dziwnie rozpychał, że mi tchu brakowało, całą noc bolał mnie brzuch i kuło mnie w pachwinach.. gdzieś dopiero o 4 nad ranem zasnęłam. Martwię się o co mogło chodzić, główkowo jest już ułożony od kilku tygodni więc na poewno się sie obracał, nie wiem sama, ale od rana też się słabo czuję :(

u mnie tez wyszly szczawiany, ale wyszly bo dzien przed badaniem pilam b.duzo wody z cytryna...
pobolewa i podkuwa mnie pecherz . a wczesniej tylko siusialam co 20 minut.
Teraz nie sikam juz tak czesto to sprawa furaginy pewnie. ale pecherz pobolewa...nie wiem czy jechac na sor na zaspe czy co

Ja w moczu mam jakieś szczawiany wapnia, ale brałam ostatnio wit C i mam nadz że to od tego. Któraś pytała o opuchliznę, ja mam spuchnięte stopy i ręce szczególnie prawe, cały dzień i noc, nawet miałąm problem żeby zacisnąć pięść na pobraniu krwi. W ciagu dnia lekko przechodzi . Stopy mam strasznie spuchnięte:(

Dzięki Basia:)
A dobrze pobrałaś mocz? Bo mi nabłonki i ketony wyszły jak źle pobrałam mocz... także może nic strasznego się nie dzieje.

Agata88- bedzie wszystko dobrze. musisz tylko dbac o siebie i malenstwo.
U mnie w moczu wyszly nablonki. bakterie ...masakra jakas...mam lekkie pobolewania pecherza dzisiaj po 5 minutach od wyjscia z toalety.
Pobolewa mbie troszke w pachwinach. w piatek mam wizyte u ginekologa wiec jeszcze z nim porozmawiam

Xynka, Twoja odpowiedź daje mi nadzieję, że tak może być i wszystko dobrze się skończy :) Porodem w terminie i tym, że nie będę musiała leżeć w szpitalu:)

Amelia, ciesz się,że nic Ci nie dolega :) Ja w pierwszej ciąży tez nie mialam żadnych skurczów ani twardnień aż do dnia porodu,a teraz jestem juz zdezorientowana,bo już sama nie wiem co jest normalne a co nie...

Tak czytam o tym twardniejącym brzuchu, skurczach, bólach i nic nie obserwuje u siebie takiego.... Aż zaczynam się zastanawiać czy u mnie wszystko ok... Czasem odczuwam ciągnięcie w pachwinach, ale wystarczy że chwilę ukucnę i już jest ok.

-ema- mnie się wydaje, że psiaki rozumieją że coś jest "nie tak" więc nie masz co mieć wyrzutów sumienia. Mój zrobił się wyjątkowo przytulaśny i delikatny do mnie, a na spacerach jak schodzimy ze stromych górek to nie podcina mnie już wielkimi badylami a jest w zasiegu ręki żebym mogła sie na nim oprzeć w razie co ;) A Tobie zostało juz tak niewiele! :)

ja wlasnie odebralam wyniko badan moczu i azotyny sa dodatnie:/ opis tez dziwny dla mnie. zaraz kontaktuje sie z lekarzem

Dwupak- mnie też zastanawia jak to jest z tą wodą, też mi się wydawało, że im więcej się pije tym mniej organizm magazynuje

Agata88- ja gdzieś od 30-31tc brałam luteinę 2x100 i no-spa forte a mimo to miałam jak Ty- jednostajny ból jak na okres + twardniejąy brzuch po każdym wysiłku, dłuższym staniu, czy spacerze, ale mimo to szyjka została na takim poziomie jak wcześniej- mam nadzieję, że Ty też usłyszysz dobre wiści na wizycie :) Ostatnio za to, jak ostawiłam luteinę, to po cięższym dniu mam wieczorami bolesne skurcze- takie krzyżowe, ciekawa jestem co mi powie lekarz na następnej wizycie...

Ema, wlasnie nie miałam nic przygotowanego. Dlatego chociaz część ciuszków chciałam wyprać i wyprasować. Dodatkowo jak leżę, a później jestem powiedzmy 30 minut na nogach mam taki ból brzucha jak przy okresie, jednostajny, nie żadne skurcze...
Co do luteiny, ja biorę 3 x 100... mam nadzieję, że w piątek okaże się, że jest dobrze z szyjką i będę mogła zmniejszyć dawkę. Ema, dziękuję za słowa otuchy:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

...no i nie dodało mi posta do powyższego...

Justicia, Dwupak, dziękuję za trzeźwe spojrzenie, bo już zaczynałam wpadać w panikę. Człowiek żyje w przekonaniu, że jest młody, zdrowy, a tu takie kwiatki.

Amelia, wiem co masz na myśli :) My mamy dwa psiaki. Cytując pewnego chłopca :" Zobacz mamusiu ! Taki duży wilk i taki mały piesek ;)". Mam spore wyrzuty sumienia że zamiast 3 długich, wspólnych spacerów jest tylko jeden- z mężem. Ale, już niedługo...o ile do tego czasu nie rozniosą mi domu ;)

Agata 88, sądzę że wysiłek sprzyja tym twardnieniom brzucha. Ja zrobiłam to co mogłam, a teraz już olewam i staram się oszczędzać. W końcu zdrowie maleństwa jest ważniejsze niż prasowanie, a na pewno część rzeczy masz już przygotowanych.

Od połowy ciąży biorę luteinę dopochwowo i pamiętam że na początku dawka 100 x 2 u mnie powodowała właśnie bardzo złe samopoczucie i czułam ze zaczynam wpadać w depresję bez konkretnego powodu. Po zmniejszeniu dawki do połowy objawy ustąpiły. Teraz znowu jestem na 100 x 2 ale czuję się dobrze, widocznie organizm się przyzwyczaił.

Wsparcie męża w ciąży jest nieocenione. Oszczędzaj się. Mam nadzieję że niedługo poczujesz się lepiej.

Dziewczyny mam nowe 1 op d*phastonu i 3 op Luteiny 50 dopochwowej czy może któraś z Was używa? Miałam wczesniej zrealizowana całą receptę a lekarz polecił żeby odstawić wiec się zostało i tylko zajmuje miejsce

Inne tematy z forum

rośliny na balkon - jakie? (18 odpowiedzi)

Może pomożecie... Chcę coś posadzić na balkonie, tylko w lato tak strasznie tam praży słońce...

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...