Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (8)

Nowy wątek!

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015 - córeczka Julia / Zaspa
Nuska83 04.05.2015, synek Antoni/Zaspa
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015 /Wojtuś/ wojewódzki
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015- Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015 syn-Tomek, szpital Wojewódzki
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Aagus - 20.06.2015, córka
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

Link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=600421&c=1&k=16#post10463286
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (8)

jeszcze nic nie mówili kiedy miałaś w którym tygodniu

Zabierz ze sobą koniecznie! A potem ja usmiechne się może po te notatki ;)
Mają też kurs z pierwszej pomocy z ratownikiem - uczestniczylas może?
Dla kobiet za darmo, mąż płaci chyba 15zl, ale zdecydowanie warto!

Czyli zeszyt z notatkami trzeba wziąć :)

Dzięki agawera za listę - jeśli chodzi o oliwke ja spakowalam 2 próbki - mało miejsca zajmuje, a w razie czego będzie. Reszta jest już spakowana :)
Na ćwiczenia nie chodzę - ginekolog mi zabronił i raczej po 37 t.c. jak nawet będzie jego zgoda, to raczej będę cwiczyla tylko w domu.
Jeżeli chodzi o masaż shantala - byłam i polecam. Żałuję tylko, że nie dostaliśmy tego w wersji papierowej lub komputerowej, bo niestety nie pamiętam już zbyt dużo... :/

Justyna czy chodzisz jeszcze na ćwiczenia dla ciężarnych i czy byłaś na malarzu shantala

Wrzucam
Ubranie dla mamy
Szlafrok , kapcie, klapki ,ubranie do porodu ( koszula ,koszulka spisana nastraty ) majtki siatkowe 5 , koszula do karmienia 2 , biustonosz , wkładki , podkłady higienicNe
Przybory toaletowe:
Szczoteczka i pasta , krem do twarzy, balsam , maść na brodawki, mydło biały jeleń, grzebień, ręcznik najlepiej ciemny kolor
Inne
karta ciazy wynik gr krwi wynik Gbs
Badania z okresu ciazy telefon woda niegazowana sztućce i kubek
Dla taty
Kapcie wygodne obuwie na zmianę
Dla maluszka :
Chusteczki, pampersy, pieluchy tetrowe 2 ,krem do pupy , oliwka (tego nie rozumiem po co przecież dziecka nie kapią w szpitalu ) śpiochy, kaftanik 4, niedrażnienia 2 , body 4, czapeczka 2,skarpetki 2, kocyk lub rożek

Agawera, generalnie przy cukrzycy ciążowej często rozwiązuje się ciąże wcześnie, nawet po 35 tygodniu (zależy jeszcze jaka waga dziecka). Tylko ze mi jakoś się nie spieszy juz do porodu hehe. ;) chyba zaczynam panikować. Do tego dochodzą myśli typu jak to będzie z dwójką dzieci oraz czy to drugie dziecko można kochać tak samo jak pierwsze.

No nic. Dziś zamawiakołyskę hehe ) I musze pogonic męża z remontem hehe ;)

Agawera - możesz wrzucić tutaj swoją listę ze śr? Jestem ciekawa, czy spakowalam już wszystko ;)
Basia - trzymaj się!!

Słyszałam ze ciąże cukrzycowa kończy sie w 39 tc

Wracam ze sr i mam listę wyprawkowy do szpitala wiec mogę sie zapakować :)

Basia trzymaj sie

Basia, trzymaj się tam i zdrowiej. :)

Mój gin dziś mnie trochę nastraszyl. ;) Powiedział, że mam robić wszystko tak, by do końca maja pochodzić w ciąży a od czerwca będziemy myśleć o tym jak najlepiej rozwiązać ciążę... Także bardzo możliwe, że będę miała cesarke na zimno przed termine. A ja tam mogłabym poczeka do tego 15 czerwca. Hehe. Jeszcze się nie nacieszylam ciążą, zwłaszcza ze czuje się dobrze i mimo cukrzycy ciążowej, problemów z.kręgosłupem i skurczy.

Mi dzisiaj podskoczyly proby watrobowe i leze na Ginekologii na Zaspie..z miejscem jest masakra:/
dostalam kroplowke.

Dziewczyny, jestem już po wizycie. Wszystko ok. Córka waży już 2174 g. Mały klopsik ;)

Dziewczyny naprawdę Wam dziękuję za słowa otuchy!! wiem, że musze dać radę, niestety na codzień nie mam możliwości mieć kogoś przy sobie na okrągło, gdyż wszyscy moi bliscy pracują i mają swoje obowiązki. Ale tak jak pisałam, wiem, że gdyby się waliło i paliło to mogę na nich liczyć :)

Dzisiaj mam trochę lepszy humor, może dlatego, że 2 paczki kurier przywiózł z rzeczami z wyprawki, które zamawiałam w poniedziałek i już mogę to dotknąć i się tym cieszyć. Mąż też przed wyjazdem- prawdopodobnie dziś- złoży łóżeczko więc jak pojedzie to bede miała zajęcie w postaci przygotowania łóżeczka, poprania reszty rzeczy i pościeli. No jakoś to będzie, najgorsza dla mnie ta rozłąka... ale mam nadzieję, że chociaż pogoda dopisze co bym mogła wyjść z domu ze starszakiem.

BUZIAM WAS MOCNO I JESZCZE RAZ DZIĘKUJĘ:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

od 2 dni mam znowu katar sienny masakra nie mamczym oddychać

A badałyście eozynofile w morfologii? Zaczęła się wiosna, może wam się po prostu jakaś dziwna alergia nagle przyplątała? W ciąży różne dziwne rzeczy się zdarzają.
Ja ostatnio sypiam dokładnie tak samo jak przed ciążą - czyli jak już przez przypadek obudzę się za jasności (czyli teraz po ok 4.30), to już z powrotem nie zasnę. Jak jakaś kura ;) O dziwo z chodzeniem do toalety też jest dokładnie tak jak przed ciążą - jeśli przed snem się mocno nie "ochleję", to nie wstaję w nocy wcale. Położna żartuje, że za jakiś tydzień-dwa, jak mi brzuch opadnie, to "się doczekam" ;)
Gratuluję wszystkim rozpakowanym i oby reszcie poszło równie bezproblemowo.

ema- mialam swedzenie ciala i do tego na skorze po drapaniu jakby potowki.
Usg watroby nie powiekszona bez cech cholestazy,
pecherzyk zolciowy ok. trzustka ok. nerki ok. pecherz moczowy gladkoscienny i tez ok. patologicznych zmian wezlowych w obrebie jamy brzusznej nie widac.
Takze ok. czekam jeszcze na wyniki krwi. a prywatnie czekam na wynik kwasow zolciowych z invicty

Dwupak- wiem co czujesz. Mnie udało się wynegocjować z mężem, że na końcówce będzie w pobliżu. Jednak miałam podobne wizje do Twoich. W takim trudnym okresie kiedy dodatkowo potrzebujemy wsparcia, czasem trudno nam zobaczyć że nasi mężczyźni ciężko pracują właśnie dla nas i dla naszej rodziny. Niestety nie zawsze jest możliwość aby wziąć urlop, wymigać się od szkolenia czy delegacji. Takie mamy czasy...Dobrze, ze możesz liczyć na rodzinę w razie czego. Żebyś była spokojniejsza, może warto opracować sobie plan awaryjny punkt po punkcie. Wierzę jednak ze wszystko będzie dobrze. Największym naszym wrogiem jest stres i spinanie się. Jeśli mogę coś podpowiedzieć, wykorzystaj ten czas na bycie ze swoim starszym - beztroską zabawę, tulanki, rozmowy o rzeczach ważnych i nieważnych:). I po co te nerwy;)? Gary w zlewie mogą zaczekać;) Teraz jest czas dla starszaka, bo za chwile na horyzoncie pojawi się młoda konkurencja ;) Warto to wykorzystać, a zapewniam ze i Tobie poprawi się humor ;)

Nuśka- cieszę się że u Was wszystko w porządku i wychodzicie już do domku. Pierwsza pozytywna historia na forum :) Zapewne zaraz posypią się kolejne.

Basia- daj znać jak wyniki. Czy masz jakieś widoczne objawy prócz swędzenia?

Sen i mnie omija szerokim łukiem. Sądziłam ze to sporadyczne, ale zaczyna się robić regułą. Wstaję do łazienki 3-4 razy, kręcę sie i przewracam z boku na bok pewnie co pół godziny. Kręgosłup boli, brzuch ciągnie, mała kręci się niespokojnie. Do tego zaczął mnie swędzieć brzuch, a skóra wygląda jakby zaatakowana pokrzywką. Czy któraś z Was ma podobne objawy?

Witajcie dziewczyny my z Antosiem dziś już do domu idziemy.
Powiem wam że maluszek wynagradza wszystkie złe nastroje i obawy.trzymajcie się i nie poddawajcie bo to już końcówka. pozdrawiam jedna noga z domku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A może byś mogła poprosić kogoś (mame, tete, ciocie, siositre, kuzynke, przyjaciółke?) żeby przyjechał do Ciebie na kilka dni podczas nieobecności męża? Ja nie lubię prosić o pomoc, ale czasem trzeba dla dobra calej rodziny...

dzięki dziewczyny.. moja cała rodzina jest w gotowości gdyby coś się działo podczas nieobecności męża, ale na codzień jestem sama, bo mieszkamy sami kawałek od rodziny, więc zbytnio pomocy nie mam..
wiem, że gdyby coś się działo to mogę na nich liczyć, ale wiecie jak to jest z wielkim brzuchem wykonywać wszystkie codzienne czynności...

Inne tematy z forum

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Położna środowiskowa Gdynia - którą wybrać? (15 odpowiedzi)

hej dziewczyny! Czy możecie mi polecieć jakąś sprawdzoną, zaufaną, i rzetelną położną...

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...