Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (8)

Nowy wątek!

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015 - córeczka Julia / Zaspa
Nuska83 04.05.2015, synek Antoni/Zaspa
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015 /Wojtuś/ wojewódzki
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015- Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015 syn-Tomek, szpital Wojewódzki
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Aagus - 20.06.2015, córka
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

Link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=600421&c=1&k=16#post10463286
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (8)

Dwupak - mój stan psychiczny też pozostawia wiele do życzenia, ale to głównie spowodowane brakiem snu... Na pewno, Twój mąż bierze pod uwagę Twoje obawy, ale też musi się wywiązywać z obowiązków służbowych... Masz kogoś w razie co kto będzie mógł Tobie pomóc? 3maj się!!!!

Basiu - daj znać jak badania :)

Dwupak - będzie dobrze, musi być! Najważniejsze to pozytywne myślenie!
Pomyśl, że już niedługo będzie koniec i bdziesz tulila swoje drugie dziecko :)
A czy masz w razie czego kogoś bliskiego do pomocy przy twoim 3- latku?
A mąż wróci szybciej niż myślisz, na pewno nic się w tym czasie nie wydarzy.
Masz już kompletną wyprawkę - może warto zabrać się za jakieś zajęcie i wtedy złe myśli też powinny odejść :) Powodzenia, będzie dobrze!

Dwupak, może pocieszy cie to, że my właśnie zaczęliśmy remont, wszędzie mamy kartony ;, nasza córka nie ma jeszcze kołyski, nic z jej rzeczy nie wypralam itd. ;) A na tych kartonach będziemy pewnie siedzieć do końca maja ;)

Basia daj znać koniecznie :)

Dziewczyny, mnie łapie jakaś deprecha... wczorajszy wieczór cały przepłakałam.... mały w brzuchu nie daje mi spać, wczoraj tak mocno kopał, że aż się zwijałam, w dodatku mąż w sobote wyjeżdża znów w 2 tyg delegację i zostanę znów sama z 3latkiem.. a jak zacznę rodzić jak go nie będzie? mąż oczywiście bagatelizuje, wogóle nie bierze moich obaw pod uwagę.. bo praca chyba ważniejsza.. nie wiem, mam doła ogromnego, widzę, że zaczynam się odgrywać na mim starszaku przez co mam moralniaka dodatkowego, chodzę sfrustrowana i zmęczona.. nie mam już siły :( nie wiem czy to normalne, nie pamiętam, żebym w 1 ciąży miała takie chimery :(
pomocy!

Dzisiaj jade na usg pecherza i watroby.
Napewno wszystko bedzue dobrze:)
Odezwe sie po badaniu.

Ja równie gratuluję Efik i Mariolce :)))

Efik- mocno trzymam kciuki za operację!!!!!

Gratulacje dla Efik i Mariolki:) czas rozpakowywania się zaczął :)

Gratulacje dla świeżo upieczonych mam:-)
Nasze Maleństwo nadal wzrostowo miesiąc do przodu i waży już 2400 g. Aż strach pomyśleć ile będzie miał przy porodzie. W końcu zaczęliśmy składać wyprawkę, bo mamy już kosmetyki, ubranka wyprane, przewijak i śmietnik na pieluszki. Łóżeczko też już złożone się wietrzy.:-)

czyli zawsze można trafić na położną z powołaniem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

O matko!!! Naprawdę coś takiego można usłyszeć? Rozumiem, że o pomocy w przystawianiu można zapomnieć? Super, że jutro już będziecie w domu! :)

Agata88 - jak trzeba leżeć to trzeba. Jeszcze trochę i będziemy miały przy sobie nasze maleństwa :)

Ja również nie sypiam, ale to właściwie od początku ciązy mnie męczy. Coraz gorzej to znoszę, a jak pojawi się maluch to już na pewno nie dam rady sobie pospać więc jestem coraz bardziej przezrażona :( Nie wiem co mogę robić z tym moim snem :(No i ogólnie łapią mnie jakieś depresyjne nastroje...

Gratulacje dla kolejnej mamusi, my z Antkiem jutro wychodzimy do domu. Na noworodkach luzy nie ma przepelnienia jak na sor. A kolejne zmiany pielęgniarek coraz bardziej pretensjonalne, dziś koleżanka z pokoju usłyszała ze jak nie bedzie karmić piersią to bedzie tu kiblowac bo jej córka za dużo traci na wadze, a dziewczyna z dzieckiem non stop przy cycu

Zalogowałam się jako Matylda8, to jest mój pełen nick:)

Gratulacje dla Efik i Mariolki:)))) super, że już jesteście po. Trzymam kciuki za Wasze maleństwa, no i proszę o dopisanie do następnej listy:) Termin mam na 7 czerwca, córeczka;)

Mariolka- serdeczne gratulacje :D

Kasztanova - ja też kiepsko śpię i niestety infekcja mnie również nie oszczędziła. Też mam czasem dość, do tego w nocy budzą mnie tak koszmarne bóle bioder i nóg albo kłucie w żebrach bo mała wciska mi swoje nóżki. Wystarczy jednak tylko pomyśleć , że już niedługo zobaczę tego słodkiego buziaczka przy sobie i będę trzymać tę maleńką rączkę i to wszystko przestaje mieć znaczenie. Jeszcze trochę...

Agata- skoro masz leżeć to trzeba leżeć :) Najważniejsze że będziesz w domu. Staraj się maksymalnie wykorzystać ten czas. Potem z maleństwem taka godzinka w spokoju dla siebie może być poza naszym zasięgiem. Grunt to dobre nastawienie. Tak niewiele zostało. Damy radę.

Gratulacje dla kolejnej Mamy!

Ja dzis wychodze do domu, szyjka skrocona znowu z malym rozwarciem wewnetrzntm. Nic innego zrobic nie moge jak lezec. Mam nadzieje,ze szyjka jeszcze z 4 tyg wytrzyma...

mariolka Gratulacje;) Super ze juz po wszystkim u Ciebie.
Anja- to dobrze ze zapis ktg wyszedl ok. Teraz musisz bacznie wszystko obserwowac.
Ja jutro jade na usg pecherza i watroby;) Bedzie dobrze, tylko mam nadzieje,ze nie bedzie tyle ludzi, ile dzisiaj bylo na Sor na Zaspie.

Mariolka - gratulacje!!!
Ale Wam szybko idą te porody :)

i ja się przywitam byłam w watku mamusie lipcowo wrzesniowe ale wasz mi jest bliższy bóle kręgosłupa twardniejacy brzych skurcze puchniecie od 2 tyg żal do całego swiata i non stop płacze jak głupia z mężem nie gadam bo każde jego słowo to moje 15 i awantura termin - koniec czerwca . gratuluje rozpakowanym :-)

W koncu jestem po konsultacji! KTG w porządku,mogę jechać do domu al mam uważnie obserwować i liczyć ruchy dziecka i w razie czego zgłosić się na ip. Kamień spadł mi z serca :)
Gratulacje dla kolejnej rozpakowanej Mamusi!

MARIOLKA- GRATULACJE :)

daj znać gdzie rodziłaś jak będziesz miała chwilkę :)

Inne tematy z forum

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...