Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (8)

Nowy wątek!

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015 - córeczka Julia / Zaspa
Nuska83 04.05.2015, synek Antoni/Zaspa
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015 /Wojtuś/ wojewódzki
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015- Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015 syn-Tomek, szpital Wojewódzki
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Aagus - 20.06.2015, córka
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

Link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=600421&c=1&k=16#post10463286
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (8)

ooo :) i mamy następną :)

No to i ja juz wypakowana. W nocy odeszły wody a o 8:30 był już z nami nasz synek. Napisze więcej później jak się trochę ogarniemy . Pozdrawiamy

Ja tez sie tam naczekalam. Zabul mowil ze ma armagedon na sali itd. ze miejsc nie maja zeby przyjmowac na oddzial.

Basia-dalej czekam na konsultację, zaraz tu umrę z nudów! Cieszę się że u Ciebie ok,do usłyszenia ;)

Mamuski bylam na ktg. wszystko ok. musze co tydzien chodzic na wizyte. zarejestrowalam sie i musialam zmienic login wiec z basia~~~ teraz jestem basia1109😊
anja. napisz co wyszlo u Ciebie na ktg i ogolnie co i jak:)

Jejku, jak ten czas leci:)
pisałam tu na początku wątku, teraz zaglądam, a tu już pierwsze narodziny Waszych dzieci. Wielkie gratulacje!Zdrówka dla Was:)

tak się zastanawiałam czy zaspa czy kliniczna, ostatnio po rozmowie z położna chyba jednak zaspa. ja 32 tydzień-termin na 23.06, więc z tego co widzę to na samym końcu będę(jak pójdzie wszystko zgodnie z planem:)

nie dołuj się koleżanko wyżej, też mam infekcję. Dodatkowo jest ona po antybiotyku, który musiałam brać.
Wiadomo o ile byłoby milej, gdyby nie było żadnych infekcji, antybiotyków itp., ale najważniejsze, żeby to zwalczyć.

ale się pozmieniało! Gratulacje dziewczyny! dużo zdrowia dla maluszków i dla Was!

ja mam już szczerze dość. w nocy też spać nie mogę, brzuch jest napięty, wszystko mnie drażni i łapie mnie bezsenność. Wczoraj odebrałam wyniki paciorkowca i oczywiście znając moje szczęście mam to paskudztwo w sobie. Głupie jest to, ze wiem, że moja lekarka będzie chciała podać mi antybiotyk juz teraz. A w szpitalu i tak dostanę. ehhh
do tego przypałętała mi sie infekcja znowu i zaczęły hemoroidy. koszmar. mam doła i nie mam już siły na nic.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja bylam 14.50 takze wtedy sie minelismy. juz czekam na ktg.jestem 2, a Pan przybywa

Basia - na wizycie była o 18.30. Jakby co to ja będę w granatowej bluzie z różowym kapturem, blond włosy spięte w koczek ;) do zobaczenia!

anja.d ktg trwa pol godziny, moze wczoraj u Zabula tez sie widzielismuy, na ktora mialas wizyte?? ja jestem w ciemnych wloskach i okularkach. jak mnie zauwazysz to sie odezwij do mnie.

Basia - u Zabula mam byc 10-11 ale na ip przyjade juz przed 9 bo zanim zrobia ktg to moze troche potrwac wiec niewykluczone ze miniemy sie gdzies na korytarzu

anja.d o ktorej masz byc na ktg?? Ja mam.byc kolo 8.00
Bedzie dobrze;) Tylko dobre mysli sa wskazane.
Ja wzielam juz tabletki. mam brac co 8 godzin

Efik gratuluję i 3mam kciuki za Wojtusia, oby wszystko skończyło się dobrze :-)
Piszesz że skurcze Cie wykończyły, a co ze znieczuleniem? Podobno w Wojewódzkim dostępne jest zzo, miałaś możliwość skorzystania?

Anja.d nie martw się, wszystko będzie dobrze, nie denerwuj się, bo to zapewne nie wpłynie pozytywnie ani na Ciebie ani na maleństwo.

Ehh..szykuje się kolejna nieprzespana noc, do tej pory nie miałam problemów ze spaniem, a ostatnio nie mogę zasnąć, brzuch napięty i nie mogę znaleźć sobie miejsca w łóżku..

Efik - serdecznie gratulacje no i trzymamy mocno kciuki za Wojtusia :)

Ja jestem po wizycie u dr Zabula. Szyjka miękka, skrócona - wszystko gotowe do porodu, ale niestety bardzo mnie zmartwił bo w przepływach żyły środkowej mózgu jakiś parametr jest za wysoki co może świadczyć albo o tym, że mała szykuje się do wyjścia albo o niedotlenieniu :( mam się jutro zgłosić na ktg na Zaspę (Basiu - może się spotkamy) i mam wziąć już ze sobą torbę. Denerwuję się strasznie i martwię tym niedotlenieniem... lekarz powiedział, że na tym etapie to może się zdarzać ale jestem mega niespokojna. Jak wróciliśmy do domu wpadłam w panikę, że nie jestem jeszcze gotowa i zaczęłam wszystko nerwowo porządkować. Do tego jeszcze ta burza :(

Efik kochana wielkie gratulacje, trzymamy kciuki za operację Wojtusia.

Amelia mogłam robić co chce, tylko na poczatku byłam podpieta. Ale i tak nie miałam siły bo mnie skurcze wykonczyly i większość czasu lezalam parte również na lezaco ale dla mnie ok. Sale porodowej duże w porownaniu do zaspy są drabinki i piłka. A najważniejsze ze "obsługa" ludzka mimo wysypu porodów. Powodzenia dziewczyny;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Efik - gratulacje dla Ciebie i dużo sił dla Wojtusia :) Duży chłopak! No i wszystko musi być dobrze!! Dobrze, że jesteś zadowolona z personelu.

Basia- uważaj na siebie i dbaj!

Ja dzisiaj po wizycie u lekarza - mała waży w granicach 2500-2660 i raczej na ponad 4kg się nie zapowiada ;) Ale to tym lepiej, bo chciałabym rodzić naturalnie. Szyjka miękka, ale zamknięta, łożysko i przepływy ok. Jeszcze 2 tygodnie oszczędzania się i potem już mogę rodzić, bo będzie skończony 37 t.c. :)

Gratulacje Efik.
Jestem dobrej myśli. Wojtusie to silne chłopaki😊

Jak bedziesz miała chwilę to daj znać jak wyglądał poród - czy byłaś cały czas pod ktg? Czy w trakcie mogłaś chodzić?
Ciesze się, że personel na plus :)

No a synek całkiem spory! Jeszcze raz gratulacje! :) Dużo zdrówka! Możesz być przy nim?

Dzięki dziewczyny, był kryzys ale chyba zażegnany, maluch leży na kardiologii jest po zabiegu i stabilizuje się, jak nic się nie zmieni to w środę operacja. Wada była znana od 1.01;) byłam pod kontrolą ale życie swoje pisze scenariusze. No nic może uda mi się w końcu zasnąć. AAA waga 3950 i 57cm po porodzie:) qrcze jak ten poród boli;) ale bardzo fajny personel.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?