Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (8)

Nowy wątek!

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015 - córeczka Julia / Zaspa
Nuska83 04.05.2015, synek Antoni/Zaspa
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015 /Wojtuś/ wojewódzki
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015- Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015 syn-Tomek, szpital Wojewódzki
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Aagus - 20.06.2015, córka
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

Link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=600421&c=1&k=16#post10463286
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (8)

Efik - trzymamy bardzo mocno kciuki za Wojtusia!! Najważniejsze, że wszyscy byli przygotowani na taką sytuację. Daj znać jak będziesz coś wiedzdiała.
Ściskam Cię mocno i przesyłam dobre myśli! :)

Basia - uważaj na siebie teraz :)

Bylamnu ginekologa lekarz potwierdzil cholestaze...przepisal leki. jutro musze jechac na ktg na Zaspe do szpitala na sor. Wizyty musze miec teraz co tydzien. Kazal zrobic mi jeszcze badanie kwasow zolciowych.Wynik jest za 2 dni. Przeplywy mam dobre. Tetno dziecka tez. Bedzie dobrze dziewczyny wszystko ok.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A wcześniej miał wykryta wadę?

Efik, to trzymamy kciuki za Wojtusia. Na pewno wszystko będzie dobrze. No i oczywiście gratulacje ;)

elfik 3maj się dzielnie matki są najsilniejsze Wojtuś na pewno silny chłop i da rade:)

Hej dziewczyny no poród zakończony o 7.30 wojtus się urodził SN. Niestety przez swoją wadę serca leży ba kardiologii przyjęli mnie o 3.40, szpital przepelniony leże na patologii w sr chyba wychodze. Kontaktu nie było niestety bo malucha musieli ratować i nawet jeszcze chyba nie mierzyli, czekam bo ma jakiś zabieg przedoperacyjny
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hehe. Mam nadzieję, że zbyt wielu skurczy nie doswiadcze ;)

Dziewczyny, byłam dziś w Rossmanie i jest promocja na pampersy marki Pampers rozmiar 2 z karta Rossne cena za paczkę 80 szt. 34,40. Ja się skusilam, bo jak dotąd mam tylko jedną małą paczkę 1.

to jak sie dowiesz to bede wdzieczna bo tez sama nie wiem przy Weronice pojechałam do szpitala z bólami przepowiadajacymi ale nie ze skurczami

Efik, to powodzenia ;)

Kupiłam dziś ostatnie rzeczy z wyprawki ubrankowej. ;) Powoli zaczynamy remont - juz spakowalam pierwsze kartony. Jak pomyślę o tym, jaki bałagan będziemy mieli przez najbliższe dwa tygodnie to aż mnie ciarki przechodzą ;)

Boli mnie dziś kręgosłup (chyba) a może coś w okolicach nerek. ;) W środę mam wizytę u ginekologa i spytam czy ma to jakiś związek z ciążą. Kurcze, niby druga ciąża a ja nawet nie wiem jak mogą wyglądać ewentualne skurcze ;) Choć w sumie może to i dobrze hehe.

Agata coś mówią

Nuska gratulacje!!:)

Basia, trzymam kciuki,zebys nie musiala lezec w szpitalu. Aczkolwiek opieka w Wejherowie na patologii jest ok.ale powiem Wam,ze chce do domu... trzecia noc nie spie,glowa boli. Kolezanka z pokoju musiala miec rozwiazana ciaze cesarskim cieciem, w 35 tc. Ale wszystko dobrze, synek 2300 i 56 cm. Ale plakalam tu razem z nia... ja czekam do jutrzejszego obchodu, chce do domu!!!!

Nuska pisała wyżej, że była nacięta na własną prośbę :)

Basia - no oby tabletki, ale najważniejsze dobro maleństwa. 3maj się i daj znać co powiedział lekarz.

A ja ogarnęłam prasowanie ciuszków maluszka, wózek i fotelik stoją już w pokoiku małego :) Jeszcze wyprawka apteczna, spakowanie toreb i jesteśmy gotowi. Chociaż nie spieszy nam się i mam nadzieję, że dotrwamy do tego 20 czerwca.

popękałaś czy nacięli Cię ?

Z tym swedzeniem skory. zrobilam proby watrobowe i wyszly mi podwyzszone, wiec musze isc do dr.Zabula dzisiaj poza kolejnoscia i zobaczyc jaka decyzje podejmie czy tabletki czy szpital....mam nadzieje, ze tabletki😊😊

Kontakt skóra do skóry był na czas rodzenia łożyska i szycia i trochę potem czyli ok 40 min. Potem przewoza na salę poporodowa i tam jest się 2 godz i dopiero ważą mierzą i przystawiaja do piersi.
Co do lewatywy to położna nie chciała zrobić bo uważała że wtedy masy kalowe się rozrzedzaja i jest więcej bakterie dookoła odbytu. Mimo parcia nic nam się nie wypsnelo a położna i tak chyba z 3 razy zmieniła mi podkład.

Nuska - wielkie gratki! Fajnie ze juz po i ze wszystko przebiegło pomyślnie.
Miałas lewatywe? kto ja wykonal?

Efik - 3mam kciuki. Szczegolnie za zdrowie i serduszko maluszka. Z niecierpliwościa czekamy na wieści

jezusienku następna poszłą się rozpakować, ale jestem podekscytowana i jednocześnie przerażona kolejnym porodem, chociaż mówią, ze każdy kolejny jest łatwiejszy! oby tak było ;)

NUŚKA wspaniale, że jesteście już razem!! :)

EFIK-3mam kciuki, daj znać, powodzenia :)

ja się zabrałam dziś za wyprawkę i zamówiłam wkońcu 2 zestawy pościeli, osłonkę na łóżęczko, kołdrę poduszkę, torbę do wózka, koszulę do porodu, bieliznę jednorazową, podkłądy na materac, smoczek, i artykuły kosmetyczne. Jeszcze trochę mi zostało, ale chociaż zaczęłam w końcu, bo zgodnie z moim kalendarzem rodzę za 34 dni :)

pozdrawiam i MIŁEGO DNIA WSZYSTKIM :)

Nuska83 - super, że jesteście już razem! Bardzo się ciesze, że z synkiem już ok. A Ty jak się czujesz?

Efik - trzymamy kciuki!! I czekamy na realcję z Wojewódzkiego :)

Nuska - ogromne gratulacje :D Dobrze, że Antoś już się zaaklimatyzował :)

Efik- kciuki!!! Czekamy na wieści! :D

Nuska83 a jak z kontaktem skóra do skóry? Mieliście możliwość długo być razem czy zabrali Ci synka na ważenie i mierzenie?
No i jak z pielęgnacją maluszka? Kąpią dzieci czy tylko na życzenie rodzica?

Inne tematy z forum

gdzie ksero na chełmie lub ujeścisku? (7 odpowiedzi)

Mieszkam tu od niedawna a pilnie potrzebuję skserować dokumenty medyczne,znacie jakiś punkt ksero...

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....