Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (9)

Nowy wątek!

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015 - córeczka Julia / Zaspa
Nuska83 04.05.2015, synek Antoni/Zaspa
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015 /Wojtuś/ wojewódzki
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015- Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015 syn-Tomek, szpital Wojewódzki
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Aagus - 20.06.2015, córka
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

Rozpakowane:
Nuska83 - 26.04, Szpital Zaspa, Antoś, 56 cm i 3750 wagi, SN
Efik - 27.04, Szpital Wojewódzki, Wojtuś, SN
Fotolama - 2.05, szpital Wojewodzki, córka 60 cm 3,76 kg, CC

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-8-t604376,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (9)

Ja również chodzę do Dr Matkowskiego i jestem bardzo zadowolona :)

Zdjęć już po 33 tyg nie mam, bo mały zawsze mega ruchliwy i nie daje się zfotografować, ale podczas USG oglądamy dokładnie wszystko.

Dziewczyny czy byłyście już na KTG ? Zastanawiam się, czy się nie wybrać na IP na Zaspę (wszystko jest w porządku, tylko chyba powoli to czekanie mnie zniecierpliwia :) )

Ps. A miałyście badanie przepływów już ?

My kupiliśmy AC 401 dwupłytkowy - wyczytałam, że jest skuteczniejszy, bo jeśli dziecko się przekręci, to jedna płytka może dawać fałszywy alarm. Ale w sumie lepiej 3 razy się pomylić, niż raz nie zareagować ;)
My też mieszkamy w domku i dlatego właśnie wolimy mieć monitor i nianię.

Ja laktator kupiłam w bardzo dużej promocji (Medela Swing), nie wiem czy się przyda ale jak coś mogę go odsprzedać nieużywany...
Co do niani i monitora oddechu to sama nie wiem. Niby fajna rzecz, bo mieszkamy w domku z ogródkiem i mały też od początku będzie miał swój pokój i pewnie faktycznie będę sie czuła bezpieczniej... Myślę, że kupimy jak wyjdziemy ze szpitala. Pierwsze tygodnie planuje spać w pokoju synka, więc na sam początek myślę że nie bedzie potrzebny... I też myślałam o AC 401. A macie dwupłytkowy czy jednopłytkowy?

No ja mam 37 tc i mały wczoraj ważył 3003g :)

Monitoru oddechu nie kupuję, kamerki też nie, bo nie ma potrzeby przy 2 pokojach :) a laktator mam po 1 ciąży i kupiłam go przed porodem, jak był nawał pokarmu to sprawdzał się rewelacyjnie :)

Blanka, w 33 tc moja córka ważyła niecałe 2200g ;) to do waszych dzieci to krasnoludek hehe.

hej dziewczyny:)

jeśli chodzi o matkowskiego to ja do niego chodzę w swiss, i rzadko daje zdjęcia-trzeba poprosić, opisu nigdy nie dostałam. Pan dr ma swoje plusy i minusy:)

plan porodu sporządzę, nie zaszkodzi:)

monitoru oddechu nie kupuję, nad laktatorem też się zastanawiałam, ostatecznie dostałam od siostry w spadku

dziś byłam u lekarza, w 33 tyg.3 dniu dziecko waży ok.2900:o także mały nie będzie:) podobno jest o 2 tygodnie do przodu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Szminka21 - właśnie, człowiek uczy się na swoich błędach = najlepsza metoda :)

Zobaczymy, czas pokaże - jak coś plan awaryjny mam :)

My kupujemy nianie video z monitorem oddechu Tommee Tippee. Córka pewnie będzie od początku spać w swoim pokoju, więc będę spokojniejsza - mam nadzieję ;)

Co do zakupu laktatora. Ja tez posluchalam w pierwszej ciąży dobrych rad z cyklu jak będzie potrzebny to kupisz sobie po porodzie. Ta, jasne. 3 dnia po porodzie obudziłam się z dwoma wielkimi glazami zamiast piersi. Coś okropnego. Musiałam posłać mamę do apteki. A syn przez te pół godziny darł się w nieboglosy Bo z tak twardych piersi nie było jak go nakarmić.

Teraz byłam madrzejsza ;) I wolałam jednak kupić przed porodem. Mam Avent natural i zapowiada się dobrze. Zamierzam zabrać ze sobą do szpitala w razie gdyby tam miał mnie spotkać nawał pokarmu.

Kasztanova - nie przyjmuj od razu najczarniejszego scenariusza ... trzeba myśleć pozytywnie i tylko zdrowie Szkraba się liczy - ja mam takie podejście, że cokolwiek mi będą robić - zrobię wszystko i się ustosunkuję do tego, aby Młodego wydać na świat całego i zdrowego :)

Głowa do góry naprawdę i szkoda nerwów i płaczu - Dzidzia czuję nasze emocje :)

Na pewno, rzeczywistość pokaże co i jak :) Jeśli będzie taka potrzeba, to każę Mężowi zakupić monitor oddechu czy laktator czy inne cuda techniki, które nam pomogą :) albo znajomi zaoferują w "spadku" :)

Nie chcę na wstępie popadać w paranoje i kupować na "zaś" wszystkiego teraz - nasze babki i mamy nie miały 3/4 tego, co teraz oferują w sklepach i dały radę nas wychować :)

Ale leje, a chciałam iść na poobiedni spacerek :(

wróciłam od lekarza. Główka jest bardzo nisko i dr stwierdziła, że mam "nisko spojenie łonowe". Zdziwiła się, że się nie rozeszło i może się to zakończyć CC. Kompletnie mnie to rozbiło. Jak zadzwoniłam do męża to oczywiście się popłakałam.
Dostałam skierowanie z zapisaną informacją o spojeniu, żeby przy przyjmowaniu zerknęli chociaż na to i jeszcze raz sprawdzili. Nie jest to skierowanie na cc tylko informacja. Najbardziej boje się tego, że będę rodzić kilkanaście godzin i skończy się tak i tak na cc. to chyba najgorsza wizja. ehhhh....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja mam również angelcare 401 - model z dwoma płytkami. I udało mi się kupić nowy w jakiejś promocji na agito.

Co do laktatora - również w szkole rodzenia słyszałam, że można z tym poczekać po porodzie. Doszłam jednak do wniosku, że jak będę miała nawał i będę na szybko wysyłała męża do apteki to zapłacę przynajmniej jeszcze raz tyle, co za używany. A udało mi się kupić bardzo malo używany + sterylizator całość za 50zl.

Hej ja monitor oddechu chce kupić właśnie używany z nianią że względu na to że mała odrazu będzie spała w swoim pokoju( obok naszej sypialni )
Będę szukała właśnie tego modelu 401 w rozsądnej cenie :)

zobaczysz jak przyjdzie na świat wtedy rozsadne gadania się skończa ja miałam na tym punkcje fobie chociaż wiedziałamże wszystko jest ok

Witam witam :)

Mi położna na SR mówiła, iż z laktatorem warto poczekać, nie wiadomo czy się przyda, a zawsze można dokupić :)

Co do monitoru oddechu, ja nie kupuję jak narazie - młody będzie spał w naszym pokoju obok mnie w łóżeczku, a mam mega płytki sen :)

Aagus, ja kupiłam nianię z monitorem Angelcare AC401 - na allegro używana. często są dobre oferty, więc zaglądaj i tam i na OLX.

a jaki monitor z nianią kupiłaś?

jeszcze na facebook " sprzedam dla mam trójmiasto" i allegro

Witamy nową mamusie :)

Aagus - ja kupowalam nianię z monitorem oddechu, u nas było to oczywiste. Ale to z tego względu, że mój mąż cierpiał na bezdech i dodatkowo w jego rodzinie jest jeden przypadek, kiedy niemowlę zmarło. Dlatego dla nas była to kwestia jasna, że monitor kupujemy, chociaż nie wiem, czy jest jakiś wpływ genetyczny, ale dla własnego spokoju.

Agawera - zagladaj w ogłoszenia na trójmieście. Mi udało się kupić za niewielkie pieniądze laktator aventu i sterylizator.

na razie poluję nad używanym laktorolem medela

Inne tematy z forum

płyta indukcyjna czy gazowa? (22 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...