Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (9)

Nowy wątek!

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015 - córeczka Julia / Zaspa
Nuska83 04.05.2015, synek Antoni/Zaspa
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015 /Wojtuś/ wojewódzki
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015- Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015 syn-Tomek, szpital Wojewódzki
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Aagus - 20.06.2015, córka
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

Rozpakowane:
Nuska83 - 26.04, Szpital Zaspa, Antoś, 56 cm i 3750 wagi, SN
Efik - 27.04, Szpital Wojewódzki, Wojtuś, SN
Fotolama - 2.05, szpital Wojewodzki, córka 60 cm 3,76 kg, CC

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-8-t604376,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (9)

Efik, będzie dobrze, zobaczysz. Trzymam kciuki za Twojego synka. :)

Rozumiem... Ale mam nadzieję i za to będę się modlić, aby po operacji wszystko było dobrze! Dacie radę!!!

Amelia i tak mu pozostało, niestety jest to czynnik wielce podnoszący ryzyko operacji. Cały czas jest pod respiratorem:(
Dziękuję Wam za każdą modlitwę i kciuki.

Efik - a zaczął sam oddychać? Bo pisałaś wcześniej, że myśli że jest cały czas w brzuszku...
3mam bardzo mocno kciuki i pomodlimy się za Wojtusia! Daj znać proszę jak operacja...

Efik, może dzieci też są nerwowe bo wyczuwają u nas zmianę nastroju.. nie wiem sama...
3mam mocno kciuki za operację i za małego, jestem przekonana, że będzie szczęśliwe zakończenie kochana!! :*

na pewno bedzie dobrze trzymamy kciuki

Dwupak mam ten sam problem ze swoim starszym, jakby mi ktoś dziecko podmienił nieznośny, krzykliwy, nic się nie słucha:(
Młodszy ma jutro operację, nie wiem co ze sobą zrobić, zarejestrowaliśmy go dziś w urzędzie. Byłam dziś u niego , pogadaliśmy i powiedziałam że się nie żegnam więc ma dać radę operacji. Potem czeka nas dłuuga rehabilitacja.
Tak sobie myślę że skoro cycki nie zmniejszyły produkcji to może to jakiś znak że będzie dobrze...

Właśnie używałam lactacyt

A co do higieny intymnej to odkryłam kilka tygodni temu płyn ginekologiczny Dzidziuś. Rewelacja. Jest to płyn dla kobiet w ciąży i po porodzi, łagodzi podrażnienia, działa przeciwzapalnie, wyrównuje pH itd.

Ja w ciąży (jednej i drugiej) miałam podrażnienia od bielizny, niektórych proszków do prania no i od większej ilości śluzu. Jedno do drugiego i potem było nie wesoło ;) Odkąd używam tego płynu w końcu mam spokój z podraznieniamI.

Wcześniej używałam m.in. Lactacyd i coś z apteki a i tak nie dawały rady.

Agata, będzie dobrz, zobaczysz. 4mm to jeszcze nie takie duże rozwarcie. Lez jak najwięcej i nastawiaj się.nie na wczesniaka a na donoszone maleństwo ;)

4 mm to rozwarcie na opuszke palca, wiec malutkie. Wczesniej rozwarcie mialam wewnetrzne... teraz juz przeszlo na zewnetrzne...
Dziekuje Dziewczyny za slowa otuchy. Mam nadzieje pochodzic, tzn.polezec jeszcze te 4 tygodnie... no chociaz 3.

Objawow zadnych nie mam, oprocz stawiajacego sie brzucha. I tak juz uwazam,ze duzo rzadziej sie stawia.

Ale tantum rosa to nie mydło do higieny intymnej, a lek mający działanie antyseptyczne i przeciwzapalnie. Do tego łagodzi ból, więc jest bardzo polecany po porodzie (zarówno cc jak i sn).
A używanie mydła do higieny intymnej jest bardzo ważne, bo pozwala na wyrówanie pH.

myłam sie na poczaqtku płynem do higieny intymnej i myslałam ze aż wyjde z siebie swedziało i piekło i przeszłam na białego jelenia

agawera - ja też cały czas chodzę w większych wkładkach, bo również mam dużo śluzu, ale to w ciąży chyba akurat normalne. I swędzenie/pieczenie może być wynikiem tego, że jest wilgotno. Dobrze, że się wietrzysz. Pamiętaj o bardzo częstcyh zmianach podpaski/wkładki (nawet co godzine-dwie). Możesz spytać lekarza czy możesz się podmywać Tantum Rosa.

Agata88 - kurcze, bardzo mi przykro. Faktycznie musisz się przygotowac, ale nie trać nadziei. Najważniejsze, że synek jest już duży! A na tym etapie już wszystko powinno być ok!! 3mam mocno kciuki, aby jak najdłużej w brzuszku siedział :)

mariolka - super, że już się ogarniacie :) Powodzenia ze sprawami brzuszkowymi!

Agata88 - myśl pozytywnie i nie dopuszczaj do siebie czarnych myśli! Masz jakieś inne objawy świadczące o zbliżającym się porodzie? Skurcze czy twardy brzuch? Przecież rozwarcie jeśli dobrze pamiętam masz już od jakiegoś czasu i jeszcze nie urodziłaś :) Może taka Twoja natura.. Leż i odpoczywaj, będzie dobrze.

ale co masz leżeć czy czekać na skurcze 4mm to ile palców ?

mam koleżankę w chorwacji i miała rozwarcie na 2 palce leżenie nic nie dało i urodziła 36w1d

Dziewczyny,ja tez po wizycie kontrolnej po wyjsciu ze szpitala. Szyjka 13 mm, rozwarta na 4 mm:( mimo lezenia nic sie nie zatrzymuje... jestem zalamana:( pan dr powiedzial,ze mam sie przygotowac na wczesniaka w domu... Synus ma juz 2400 g, wiec jest duzy. Ale wiadomo jak to jest z wczesniakami...:( tzn.jak moze byc...

swedzi piecze barwa beżowa brzydki zapach i od ponad miesiąca chodze w podpaskach bo sluz sie czasami leje no i nie wiem czy to dobrze ale się wietrze

Agawera mimo, że to co wymieniłaś znam dość dobrze, to nie wiem jak się odnieść przy ciąży do tego. Bakterie czy inne mikroorganizmy bytują na naszej skórze, w błonach śluzowych, w przewodzie pokarmowym bo tam powinny być tworząc naturalną barierę uniemożliwającą wtargnięcie "złych" drobnoustrojów do naszego organizmu. Napiszę co wiem o nich

1, lactobacillus., +++ naturalna mikroflora pochwy, bardzo dobrze że masz jej dużo bo to chroni przed innymi infekcjami

2, staphylococcus, coagulase negative, + z tego co wiem jest to naturalna mikroflora skóry, mała ilość w pochwie jest chyba normalna

3, candida albicans, + to jest tak jak pisałą szminka drożdżak wywołujący grzybicę pochwy, ale ze względu na to że masz duzo lactobacillus który utrzymuje w pochwie środowisko kwaśne, prawdopodobnie uniemożliwia rozwój grzybicy. Obecność Candidy nie oznacza, że masz grzybicę.

Musisz się skonsultować z lekarzem wg mnie w sprawie candidy, ale jako osoba ktróa pracuje z takimi paskudami myślę, że wszystko jest ok :) Masz cały czas jakieś objawy dokuczliwe (swędzenie, pieczenie, upławy o dziwnym zabarwieniu/zapachu)?

przez miesiąc ponad brałam pimafucin oa 3 opakowania ale po nich nic nie jest lepiej

Inne tematy z forum

od którego tygodnia ciąży brałyście kwas foliowy (60 odpowiedzi)

Wszędzie mówią i piszą, jak ważny jest kwas foliowy w rozwoju maleństwa i aby brać go już...

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...