Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (9)

Nowy wątek!

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015 - córeczka Julia / Zaspa
Nuska83 04.05.2015, synek Antoni/Zaspa
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015 /Wojtuś/ wojewódzki
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015- Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015 syn-Tomek, szpital Wojewódzki
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Aagus - 20.06.2015, córka
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

Rozpakowane:
Nuska83 - 26.04, Szpital Zaspa, Antoś, 56 cm i 3750 wagi, SN
Efik - 27.04, Szpital Wojewódzki, Wojtuś, SN
Fotolama - 2.05, szpital Wojewodzki, córka 60 cm 3,76 kg, CC

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-8-t604376,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (9)

Szminka- tez bym sie wkurzyla co do stolarza. chociaz u Nas tez stoi lazienka i malego pokoj , ale maz obiecal ze w weekend zabierze sie do skonczenia remontu no zobaczymy jak to bedzie.

Dziewczyny mam do Was nietypowe pytanie:
od jakiegos czasu caly czas wyprozniam sie twardym stolcem i do tego ciemnym, i na papierze zauwazam codziennie sluz...co to moze byc?? czy ktoras z Was tak ma??

Hela, no dokładnie. Nie wszędzie da się wziąć ten prysznic ale od biedy są jeszczę inne sposoby...

Właśnie się dowiedziałam Ze stolarz może zrobi nasze meble około 10 czerwca bo wcześniej się nie wyrobi. Chyba go własnoręcznie wykastruje...

Ja niestety wyobrażam sobie, jak można się nie kąpać w upał. Co prawda rodzić jeszcze nie rodziłam, więc nie wiem, czy "da się" wytrzymać bez kąpieli po porodzie :P
Ale kiedyś na weselu u koleżanki dostaliśmy nocleg w jakimś starym akademiku. Łazienka była obleśna... Zagrzybiona podłoga, zagrzybione fugi, zagrzybiona ZASŁONKA (z tych, co jak już się wykąpiesz i dotykasz jej, żeby wyjść spod prysznica, to musisz się myć od nowa. W dodatku nie było tam normalnego prysznica (w sensie słuchawki), tylko sama zardzewiała deszczownica pod sufitem. Sorry, ale to nie dla mnie. Nie kąpałam się więc prawie 2 doby - najpierw po długiej podróży w upale w samochodzie bez klimy, potem po całonocnej imprezie. Zużyłam za to pół paczki chusteczek dla niemowląt na dokładnie umycie ciała od stóp do głów. Mimo przepocenia i nie kąpania się nie śmierdziałam, byłam czysta i nie miałam sobie nic do zarzucenia.
Jest XXI wiek, jest wiele możliwości umycia się bez kąpieli, chociażby właśnie chusteczki nawilżane czy nawet mycie się mokrym ręcznikiem nad umywalką. Ja w trakcie upałów używam nawet kilka razy dziennie chusteczek nawilżanych, żeby się na szybko odświeżyć, więc nie wyobrażam sobie, jak można leżeć przez kilka dni we własnej krwi i zasmradzać obcym ludziom powietrze. Spaliłabym się ze wstydu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dwupak, śliczny komplet. Ja mam z HM 3 podobne ;) na jeden nie mogłam się zdecydować hehe.

A na wyjście kusi mnie, by założyć córce jakiś komplet w stylu tunika/sukienka plus leginsy. ;)

Mnie też brzydzily łazienki w szpitalu w Wejherowie. Ale nie dlatego, że były zaniedbane czy coś, ale przez to, że część kobiet budziła wszystko krwią. Ja nie wejdę pod prysznic, który jest ubrudzony czyjąś krwią... Kurcze, przecież to oddział na którym są same kobiety - jak można być taka... No fuj po prostu. Brzydzi mnie to bardziej niż najgorszy grzyb, brud czy nie wiem co jeszcze...

Dzięki Bogu polozna pionizowala mnie w środku nocy i wtedy prysznice były czyste. ;) więc pierwszy prysznic po porodzie do dziś wspominam jako najprzyjemniejsza chwilę po cesarce ;)

Ja korzystałam z rzadko używanej toalety, która była najczystsza na oddziale i dovrodziejstwa jakim okazała się umywalka. Choć marzyłam o choćby minucie pod prysznicem... Hehe, a to jak się wyginalam przy tej umywalce dobę po cesarce musiało wyglądać komiczni. ;)

nie kapac sie po porodzie fuj

ja pamietam 3 lata temu po porodzie na oddziale w wojewódzkim było tak gorąco, że nie dało się wytrzymać, miałam szlafrok, z któego nie korzystałam, a w samej koszuli też nie wygodnie, tyle, że pamiętam, że były mega upały w trakcie keidy ja tam leżałam, więc nie wyobrażam sobie, żeby można było się NIE kąpać!!

Ja jak leżałam latem w wojewódzkim to mimo okropnych upałów na dworze, w środku panowała znośna temperatura (nawet przyjemna). I okna były pootwierane, nawet pielęgniarki przychodziły i sprawdzały czy na pewno ktoś okien nie zamknął. Ale to było na ginekologii/patologii ciąży....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mi też jest ciągle gorąco i przez to nie wiem jak ubierać starsze dziecko.

Ktoś opowiadał wcześniej historie z porodówki o dziewczynie co się nie myła. Ja trzy lata temu rodziłam w redłowie, wiem że tam toaleta szału nie robi ale dwie dziewczyny co ze mną leżały po cesarce stwierdziły, że tam jest tak okropnie, ze brzydzą się kąpać i się nie kąpały wcale!???

Ja wczoraj byłam u lekarz, mała waży ok 3200g, brzuch mnie od jakiegoś czasu boli dosyć często i się okazało że szyjka rozpulchniona i rozwarcie na 1cm. Także mam nadzieję że nie będę długo czekać na rozwiązanie.

my cale dni wietrzymy mieszkanko moze z racji ze mamy grzybka w murach a może z przyzwyczajenia dzis swietnie nam sie spało okazało sie ze mieliśmy otwarte okno przez całą noc i świeże powietrze wleciało do pokoju

Mam nadzieję, że trafię na takie dziewczyny jak Wy i nie będę miała problemu z otwieraniem okna :) Jakaś masakra siedzieć w ukropie!!! Ja cały dzień mam pootwierane okna, bo inaczej bym się chyba udusiła.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale zobaczcie mowi sie ze nie mozna przegrzewac maluchów a jaki przykład daje szpital

Basia, też mnie ten tekst doprowadza do szału. Co z tego, że więcej będę piła USTAMI, skoro przesusza mi się nos, robią mi się wręcz otwarte mikroranki w nosie (tak twierdzi laryngolog). Koniec końców to przesuszone powietrze trafia do zatok i zapalenie zatok gotowe. We własnym domu można sobie jakoś z tym radzić, ale podejrzewam, ze w szpitalu to raczej przewrażliwione mamuśki i personel nie pozwolą ani zakręcać kaloryferów, ani otwierać okien. Przeraża mnie to. Modlę się, żeby jakimś cudem być sama na sali i żeby kaloryfery miały zawory.

ja za to z "przypadłości" ciążowych mam właśnie wiecznie zapchany nos i suchość w nosie przez ostatnie kilka miesięcy.. strasznie denerwujące, węc współczuję Wam że macie to na codzień.

Wczoraj kupiłam dla małego na wyjście ze szpitala taki komplecik :)
39zł w hm, mieli tak duży wybór, że się zdecydować nie mogłam :)
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

to ja tez jestem mega wrazliwa na takie suche powietrze...lekarze zawsze na obchodzie " prosze wiecej pic" no ile mozna pic. bez przesady. troche pomagaly tabletki Isla ale i tak nie bardzo...

noto super , musisz poprosic w szpitalu aby zakrecili ogrzewanie :)

Unikać przegrzanych i przesuszonych pomieszczeń. I weź teraz spróbuj trzymać się lekarskich zaleceń W SZPITALU ;)

cos ci zalecili ?

@Agawera, byłam i u alergologów, i u laryngologów, miałam przeprowadzone multum badań i nic. Mam nadwrażliwe śluzówki i tyle, muszę z tym żyć. Dlatego teraz bardziej niż poród i zajmowanie się wiecznie płaczącym noworodkiem, przeraża mnie wizja tych 2-3 dni, które spędza się w szpitalu :(

to moze wizyta u alergologa jutro ide z weronika do laryngologa co chwile ma katar tylko taki ze nie spłyawa tylko siedzi

Inne tematy z forum

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (77 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...