Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (2)
Witam Mamusie !
Magda myślę podobnie jak dziewczyny, jeśli jesteś młoda a jesteś i nie masz obciążeń genetycznych a USG wyjdzie ok, test z krwi pokaże Ci tylko ewentualne ryzyko wystapienia wady, które będzie baaardzo małe jeden na kilka albo kilkanaście tysięcy, szkoda kasy :P ja osobiście jestem w 2c i robiłam zarówno USG i pappa, ale tylko dlatego, że mam pełny pakiet medyczny w medicover i wszystkie badania w ramach tego pakietu. Nie płacę za nic.
Koleżanka chodzi już drugą ciążę do dr Zielińskiej i bardzo zadowolona, widać co mama to opinia, zresztą jak ze szpitalami gdzie rodzić :P
ja mam w piątek połówkowe, strasznie szybko leci mi ta ciążą, mój roczniak jest mega absorbujący :)
queen bardzo fajny sposób na losowanie ! mamamija jak raz robiłam prezenty dla jednej rodziny i drugiej jak z M byliśmy po ślubie pamiętam kupa kasy poszła. Teraz mamy ustalone, że robimy tylko dzieciom. Zawsze kupię jakiś drobiazg dla każdego, w tym roku drewniane serduszka do powieszenia na choinke z wizerunkiem mojego synka :)
AMO z tą oszczędnością na mleku to trafiłaś w samo sedno .. ja nie karmiłam syna w ogóle, co sie napłakałam to moje, miałam laktator swing medela za 5 stów kupiony i milion innych rzeczy, zapas herbatki laktacyjnej na pół roku, witaminy k+d dla karmiących, wkładek pełno, nakładek silikonowych, wszystko rozdałam, sprzedałam za pół darmo, no i kupowaliśmy mleko, zresztą kupujemy do dziś, na kartony :P no kasa jak na pampersy prawie :P teraz mam zamiar powalczyć o pierś, ale nie nastawiam się na nic, bo znów nie chce ryczeć
ja osobiście ani niani ani monitoru nie miałam, choć mój syn miał duże problemy z ulewaniem do 9mz i naprawde myślałam, że w nocy może sie zachłysnąć, chciałam nawet kupić, ale jakoś obyło się bez, kładłam go pod kątem 30 stopni, a w nocy co chwile sie budziłam i sprawdzałam czy oddycha, naprawdę odechnęłam jak skończył rok. Moja znajoma miałam monitor, który włączył kilka razy fałszywy alarm .. brr, myśle że monitor przydatna sprawa. Może kupię używany
0
0