Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (2)

Nasza lista :) Brakujące i nowe Mamusie proszę o dopisanie się do listy :)

dzianinka 1.05.2016
kararinah 03.05.2016
Mięta 05.05.2016
Sylwa 11.05.2016
Aga_Kr 15.05.2016
Chmurka 16.05.2016
Pegisu 17.05.2016
Dysia 21.05.2016
Queen 26.05.2016
Karoluś 28.05.2016

Zapatrzona 5.06.2016
Amo 11.06.2016
User 27.06.2016
Sierpniowa 29.06.2016
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (2)

Tak czy siak idę w środę sprawdzić czy wszystko jest ok.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej Dziewczyny, melduje sie I ja :) z opoznieniem, poniewaz w ciagu tygodnia net glownie na telefonie (no I w pracy oczywiscie), a w wersji telefonicznej Forum nie dziala...

Witam nowe dziewczyny :)

AMO, trzymaj sie, na pewno bedzie dobrze, odpedz czarne mysli.

U mnie nadal niewiele symptomow, choc kilka ostatnich dni troche mnie mdli I ciagle chce mi sie jakiegos smieciowego jedzenia alebo slodyczy. A poza tym to praca jak zwykle, remont w domu... dzisiaj pierwszy prawdziwy zimny dzien, bardzo sie ciesze w tym roku na Swieta, bardziej niz zazwyczaj :)

Milej niedzieli x

Dysia myślę ze to od stresu. Tak maluszki reagują. Denerwuja sie razem z nami. Ale jak bardzo Cie to martwi zadzwoń do swojego lekarza. Masz prawo sie tak przejmować a on na pewno Cie uspokoi

Dziewczyny mam pytanie bo mnie to strasznie niepokoi. Wczoraj wieczorem przeżyłam silny stres. Bez szczegółów, ale byłam mocno roztrzęsiona. Po pół godziny jak położyłam się do łóżka to poczułam jakby dziecko tak bardzo gwałtownie się poruszalo, jakby odbijalo się o ściankę jak mała szybka pilka,( wiem, że to jest bardzo wcześnie ale na 100% wiem że to ona bo czułam to jak przyłożyłam rękę w to miejsce gdzie powiększa mi się macica). To trwało parę może parenascie sekund i koniec. Do tej pory nic takiego nie czuje już. Czy to wynik stresu? Czy coś sie stało nie wiem... Martwi mnie to :-(
Poradzicie coś?

Dzięki zapatrzona. Zaraz wejdę i zobaczę co i jak :)

O, widzę, że uprzedziłam Twoje pytanie Mięta :) Polecam tam - jest szybko, ładnie i tanio :)

Chmurka, w zeszłym roku robiłam taki kalendarz i polecam stronkę http://www.pixbook.pl/cennik-fotokalendarz
Zdjęcia im rewelacyjnie wychodzą - bardzo dobra jakość i niska cena. Można samemu wybrać szablon i ułożyć zdjęcia tak jak się chce samemu :)

Zapatrzona a gdzie konkretnie zamawiasz te kalendarze?

Dzięki dziewczyny. Może rzeczywiście jednak w grudniu coś się dowiemy. Wizytę mam 4.12 więc byłby cudowny prezent na Mikołajki :)

Ja po dentyście, uspokoiła mnie, że znieczulenie które mają są bezpieczne dla bąbla, ale dziś mi nic nie wierciła, dopiero w środę, a dziś miałam tylko usuwanie kamienia bo czego nie wiedziałam, w ciąży przysługuje nam 2 razy bezpłatnie :) Także super!

Ojej, ja też bym nie wytrzymała z taką informacją. A ten kalendarz rzeczywiście fajny pomysł. Ze szwagierką myślimy o takim dla teściowej

Dysia - świetnie Cię rozumiem :)))

Wiedzą już wszyscy :-) oczywiście nie wytrzymałam żeby tyle czekać z tą wiadomością :-)

Dysia, a Rodzina wie już o Waszym maleństwie? :) Czy niektórzy się w święta dopiero dowiedzą? :)

Ja też zaczęłam się za prezentami rozglądać już :) Poza moim Jaśkiem jest w rodzinie trzech moich siostrzeńców, w tym mój chrześniak, więc szukam jakiś inspiracji :) Dla rodziców i dziadka mamy plan zrobić fotokalendarz z naszymi zdjęciami. Oni uwielbiają takie prezenty na szczęście, a że zawsze jest problem "co kupić komuś, gdy wszystko co potrzebne ma" to tutaj mamy problem z głowy. Poza tym innych prezentów raczej robić nie będziemy, bo w grudniu czekają nas jeszcze urodziny naszego synka, więc to też będzie wydatek - bo zjedzie się do nas jakieś 15 osób na obiad. Jeszcze tylko nie wiem co na ten obiad zrobić, a czasu coraz mniej :)

Chmurka, mój ginekolog twierdzi, że w LuxMedzie na Grabówku USG też jest stare i beznadziejne. Dlatego wysłał mnie na USG prenatalne do EviMedu. Ale coś ala siusiaka zobaczył, więc może i Ty poznasz niebawem płeć maleństwa :)

Ja jutro jadę do LuxMedu właśnie na badanie krwi. Mam 11 badań do zrobienia, więc już się cieszę na samą myśl wysysania ze mnie tyle krwi :)

A może już się dowiesz :-) do grudnia jeszcze chwilka a To będzie już jednak ładnych kilkanaście skończonych tygodni widzę u Ciebie. No ale wiadomo najważniejsze, żeby maluszek był zdrowy.
Ja po wczorajszej wiadomości oglądam ciuszki dla dziecka, które dostałam jakiś czas temu od mojej bratowej i siostry, bo mają kilkumiesieczne bobasy w domu ( chłopca i dziewczynkę) i tak patrzę co z tego mi się przyda.jeszcze nie wiedziałam co będziemy mieli i dostałam kilka rzeczy i niebieskich i różowych. Ale teraz jak oglądam to te różowe są przesłodkie :-)
Też już myślę o świętach. Nie mogę się doczekać spotkania z rodziną. Nie jestem stąd i rzadko się widujemy generalnie z resztą. Ale już widzę ten charmider przy choince w Wigilię bo troszkę dzieci w tym roku nam przybyło :-)

No ja jestem też ciekawa co tam mieszka w moim brzuszku, ale pewnie dowiem się dopiero w styczniu bo w grudniu idę na fundusz, a tam taki nieciekawy sprzęt. A prywatnie jestem umówiona już na połówkowe.

Zaraz do dentysty, brrrrr, mam trochę stresa....

Ja już o Świętach myślę, znowu co komu, tyle dzieci w rodzinie. Dobrze, że mój mały nie jest aż taki wymagający. Jak pisaliśmy list do Św. Mikołaja to wymyślił może z 3 prezenty.Musiałam mu trochę pomagać, żeby chociaż z 5 było hi hi, bo wiadomo my, dziadki, ciocie, trochę tych mikołajów będzie

Brawo!! Baby góra!! ;-)
Dziś ciężki dzień. Byłam w pracy od rana do 20. Dopiero usiadłam. Udało mi się zarejestrować do mojego dobrego, starego endokrynologa. Uffff... W poniedziałek juz! Wiec jest ok., bo szybko. Jutro jeszcze pójdę po wyniki krwi i konsultację do lekarza ogólnego. Weekend, w końcu odpoczne...
Dziewczyny, super, że usg wychodzą rewelacyjnie!

Super Dysia! :) Ja mam nadzieję, że u nas potwierdzi się synek na USG 26.11 :)

Witajcie :-)
Właśnie wracam z kolejnego usg. Wszystko jest idealnie :-) po cichu wchodząc do gabinetu liczyliśmy z mężem, że może zapytamy czy da radę coś dojrzeć odnośnie płci. Ale nic się nie odzywałam na początku. I w sumie nie musiałam.bo tylko Pan przyłożył sonde usg to pierwsze co zobaczył to rozłożone nóżki naszego maleństwa. I pokazała się Zuzia :-)
Jestem przeszczęśliwa :-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witaj arnika!! :) Mnie też bolą piersi, ale już trochę odpuściły mdłości. Właśnie nawet wspominana tutaj kawa wywoływała u mnie odruch wymiotny, a teraz piję bez problemu. :) Dolegliwości miną tylko trzeba się uzbroić w cierpliwość (niestety... bo to u mnie w ciąży towar deficytowy ;)).

AMO, głowa do góry!!! I szukaj dobrego lekarza. Dobrze dobrane leki to sukces w ciąży - w pierwszej ciąży też miałam problemy z tarczycą, a młody urodził się zdrowy jak rydz! Ważne tylko byś była pod stałą kontrolą endokrynologa...