Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (2)

Nasza lista :) Brakujące i nowe Mamusie proszę o dopisanie się do listy :)

dzianinka 1.05.2016
kararinah 03.05.2016
Mięta 05.05.2016
Sylwa 11.05.2016
Aga_Kr 15.05.2016
Chmurka 16.05.2016
Pegisu 17.05.2016
Dysia 21.05.2016
Queen 26.05.2016
Karoluś 28.05.2016

Zapatrzona 5.06.2016
Amo 11.06.2016
User 27.06.2016
Sierpniowa 29.06.2016
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (2)

Wiecie co? Ja chyba też czuje ruchy :) Wczoraj do męża mówiła, że to chyba za wcześnie, ale podobno w 2 ciąży to szybciej się je wyczuwa

U mnie zaraz 15 tc a jeszcze trochę doskwierają mi mdłości, szczególnie wieczorem. Ale to nie, co było na początku, naprawdę była masakra. Teraz powoli wracam do życia, choć myślałam, że na tym etapie będzie już super. Jeszcze rwa kulszowa mi się odezwała, ale byłam pewna, że tak będzie (była w 1 ciąży), choć myślałam, ze później

AMO głowa do góry! Wiem, ze najczarniejsze myśli przychodzą Ci do głowy, ale nie daj sie im. Najważniejsze, żebyś była po dopieką naprawdę dobrego endokrynologa. Moja koleżanka też miała taką sytuację, wyniki tragiczne, a teraz jej córeczka skończyła 3 miesiące i jest cała i zdrowa. Chcesz, to zapytam do jakiego lekarza chodziła

Witam nową mamusie :)

A co kawy, choć strasznie za nią tęsknie to nie mogę jej pić :( Mdli mnie potem strasznie. Za pare dni znowu spróbuję, może coś się zmieni
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

AMO myśl pozytywnie kochana. W ciąży te hormony buzuja faktycznie, ale na szczęście dobry endo powie Ci co robić i co brać, żeby dziecko urodziło się zdrowe.

Melduje się i ja :)
Witam nowe Mamusie :)
Też już czuję pierwsze delikatne ruchy. Z samopoczuciem ostatnio dużo lepiej. W przyszłym tygodniu mam wizytę i może poznam już płeć. Nie mogę się doczekać :)

arnika - niech zgadnę, rocznik 89? ;)

Jest nas coraz więcej...miło.
Właśnie wróciłam od lekarza. Wyniki hormonów - tragedia... Ie wiem co robić, aż mnie od tego wszystkiego tarczyca zaczęła boleć :-P
Ft4 podwyższone, tsh -0,009 f masakra!! Postaram się pójść jutro i zrobić ft3 i przeciwciała tsh. Strasznie wszystkie drogie :-o i trzeba iść do endokrynologa... Ehh...
U Was te wyniki wszystkie w normie!??
Ja się zaczynam ostro martwić, nie chce mieć kolejnego pogrzebu...

Witam nowa mausie :). Ja w pierwszym miesiacu tez kawy nie moglam pic,smierdziala mi ryba :p

Ja tez juz czuje pierwsze ruchy! :) ale to 16 tydzień. Od jakiegoś tygodnia jestem najszczesliwszym człowiekiem na świecie bo znowu mogę pić kawę. Kawę kocham i pije jej nie stworzone ilości. W pierwszej ciąży pilnował się żeby nie przekraczać 3 dziennie, a teraz była jakaś tragedia chciałam kawy i czułam ze jej potrzebuje ale jak tylko poczułam zapach nie mówiąc już o smaku to wymiotowalam. A teraz wszystko przeszlo:D

Witaj Arnika :) ja też mam wszystkie wymienione przez Ciebie dolegliwości i tak samo mam nadzieję, że miną z końcem trymestru...

Witaj :-) dolegliwości miną spokojnie. To też moja pierwsza ciąża. Wszystkie objawy minęły w 13 tygodniu i poczułam że żyje :-)

Cześć dziewczyny dopisuję się do listy

dzianinka 1.05.2016
kararinah 03.05.2016
Mięta 05.05.2016
Sylwa 11.05.2016
Aga_Kr 15.05.2016
Chmurka 16.05.2016
Pegisu 17.05.2016
Dysia 21.05.2016
Queen 26.05.2016
Karoluś 28.05.2016

Zapatrzona 5.06.2016
arnika 09.06.2016
Amo 11.06.2016
User 27.06.2016
Sierpniowa 29.06.2016

11 tydzień, pierwsze dziecko. Jeszcze nie znam płci. Póki co wachlarz dolegliwości: zmęczenie, zadyszka, bóle brzucha i piersi, płaczliwość i senność - mam ogromną nadzieję, że miną z pierwszym trymestrem...
Miło mi Was wszystkie poznać - do usłyszenia :)

To bardzo wcześnie na ruchy dziecka, ale skoro to nie jest Twoja pierwsza ciąża to kto wie :-) ja nie mogę się doczekać tego uczucia.

image

Ja jestem w 13 tyg :)

sierpniowa dopytaj się z tą płytką, ja dostałam przy poprzednim dziecku ale nie pamiętam czy nie dopłacałam coś do niej. Na pewno trzeba przed badaniem o tym powiedzieć bo pani w recepcji nie powie ci o takiej opcji.

Jeśli chodzi o USG prenatalne, to też wybieram się w grudniu do Invicty.
Dobrze rozumiem, że w cenie 250zł mogę dostać również DVD z badania?
Ja jestem od początku bardzo przemęczona. U mnie początek ciąży zbiegł się z powrotem do pracy po pierwszym macierzyńskim. Wstaję codziennie o 5:40, wracam po pracy o 17:30 do domu i jestem padnięta... Po kąpieli córeczki czekam tylko, aż ona zaśnie i kładę się spać (standardowo o 21:00).
Oprócz zmęczenia doskwierają mi całodzienne mdłości.
Ta ciąża ma zdecydowanie trudniejsze początki, niż poprzednia
Ale co zrobić, muszę to przeżyć ;)

Dzięki za odp. Będę pytać jeszcze jakichś specjalistów :-)
A który to tydzień dokładnie~queen? :-) może już Cię tam po mału kopie maluszek. Fajnie

Nie wiem dziewczyny czy to możliwe ale chyba czuje już bardzo delikatne ruchy :) Takie muśnięcia dosłownie, myślałam że to może co innego ale powtarzają się. Wczoraj na badaniu babka mocno wytrząsała malucha żeby się ułożył i od wczoraj to czuje :D

Jeśli chodzi o zwierzaki to mój syn od urodzenia mieszka z psem(teraz nawet dwa). Nie ma żadnych problemów zdrowotnych. Psa odrobaczam co 3 miesiące. Natomiast nie wiem co z królikiem.
Mieliśmy przez 2 tygodnie chomika i okazało się że to ja mam uczulenie na ściółkę :) nos mi się zapychał
Ja osobiście uważam że zwierzak w domu to super sprawa dla dziecka(tylko sprzątać często trzeba :))

Co do królika to nie mam pojęcia :( Może warto zapytać jakiegoś pediatry w przychodni? :)

Dziewczyny mam pytanie.
Zastanawia mnie rzecz zwierząt w domu gdzie urodzi się niemowlę. A ściślej mówiąc czy klatka królika może stać np w pokoju dziecięcym? Czy takiemu niemowlakowi zaszkodzi to?

Też pozwalam sobie na 1 kawkę i dzięki temu czuję, że jakoś daję radę... Z resztą przed ciążą też piłam max 2 na dzień, więc dla mnie to dobre "pobudzenie".

Queen też się wkurzę jak mi nie dadzą płytki z USG... No kurczę! To badanie tyle kasy kosztuje, a nawet płyty matce nie dadzą... Ja robię 26.11 w Evi-Medzie w Gdyni i mam nadzieję, że płytka będzie... Mam zapłacić za to USG 240 zł, więc bez przesady :D
Ale dobrze, że u maleństwa wszystko dobrze :) To najważniejsze :)

Cieszę się, że u Twojego maleństwa wszystko ok :-) u mnie na badaniach genetycznych też Pani powiedziała, że póki co maluch jest dużo większy niż na swój wiek, ale wiadomo to się potem z czasem może wyrównać. Ja jutro rano jadę zobaczyć mojego szkraba jak pływa sobie i też oczywiście jak przed każdym badaniem stres czy wszystko ok.

Inne tematy z forum

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

wierszyk na dzień babci i dziadka (24 odpowiedzi)

potrzebuję ładnego wierszyka na DZIEŃ BABCI, DZIADKA może Wasze dzieci uczą się czegoś fajnego...