Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (2)

Nasza lista :) Brakujące i nowe Mamusie proszę o dopisanie się do listy :)

dzianinka 1.05.2016
kararinah 03.05.2016
Mięta 05.05.2016
Sylwa 11.05.2016
Aga_Kr 15.05.2016
Chmurka 16.05.2016
Pegisu 17.05.2016
Dysia 21.05.2016
Queen 26.05.2016
Karoluś 28.05.2016

Zapatrzona 5.06.2016
Amo 11.06.2016
User 27.06.2016
Sierpniowa 29.06.2016
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (2)

Hej :) dołączam do grona :)
u nas 14 tydzień i jest to pierwsza ciąża, więc wszystko jest takie nowe, stawiamy pierwsze kroczki :)

na badaniach prenatalnych też byłam w Evi-Medzie w Gdyni u dra Pawłowskiego i bardzo polecam. Cierpliwy, delikatny, poświęca dużo czasu i dokładnie wszystko tłumaczy. Trafiłam na tą klinikę dopiero w ciąży i mimo, że każda wizyta jest płatna to nie narzekam. Może jedyne co to to, że pani dr, do której chodzę, przyjmuje tylko w poniedziałki..

Cieszę się, że tu trafiłam, miło jest przeżywać coś z kimś kto ma podobne doświadczenia :)
Pozdrawiam ciepło!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

AMO jak wizyta :-)

Cieszę się, że z Twoim maluchem wszystko dobrze :-) Szkoda tylko, że trafiłaś na tak niedelikatnego lekarza. Może spróbuj w Gamecie w Gdyni. Ja tam miałam w 12 tygodniu prenatalne i sobie chwale Panią Ewe Letkiewicz. Może popytaj.
Wózek jak dla mnie super :-) tylko jest jedno ale bo nie działa blokada jednego z przednich kół. Ale od razu dzwoniła Pani do sklepu Mama i Ja i z racji tego, że jest wózek na gwarancji to w przeciągu tygodnia mają to naprawić. Wtedy jeszcze raz pojadę go obejrzeć i jak będzie wszystko ok to go biorę :)

Witam gorąco nowe Mamusie! Dopisujcie się do listy jeśli jeszcze tego nie zrobiłyście :)

AMO, ja nie miałam ani zgagi, ani spuchniętych nóg ani zatwardzenia w poprzedniej ciąży, więc nie ma reguły :)
Zgagę miałam jeden dzień pod koniec ciąży, ale Gaviscon zgasił mi ją bardzo szybko i już nie wróciła :)

Dysia, i jak tam wózek? Ja też mam Jedo Fyn kupiony jako używany, a mój Jaś nadal w nim jeździ i kolejne dziecko też pewnie będzie, bo nadal jest w bardzo dobrym stanie. Nam też trochę przerysował się stelaż od pakowania wózka do samochodu, ale zbytnio się tym nie przejmuje... Teść trochę to "zamazał" lakierem samochodowym i gdybym nie wiedziała, że coś tam było to bym tego nie widziała teraz w ogóle.

My byliśmy na USG prenatalnym w ubiegły czwartek. Z dzieciątkiem wszystko jest dobrze :) Na 95% jest chłopak - czyli mój ginekolog dobrze widział już w 10 tc :D Jak nic widać było siusiaka :) A co do tych prenatalnych to nie polecam zbytnio dr Agaty Grzybowskiej z EviMedu w Gdyni. Pierwszy raz lekarz uderzał we mnie głowicą USG (w brzuch i to boleśnie!) żeby się dziecko odwróciło. Aż zwróciłam jej uwagę... Na kolejne USG (właśnie to badające przepływy o którym pisała jedna z Was...) pójdę do innego lekarza.

Dobrze, że lek działa... Choć szczerze powiem, że im bardziej zaawansowana ciąża, tym... Mniej pomaga ;-) niestety... Bo brzuch większy.
Teraz meldujcie jak dostaniecie zatwierdzenie ;-) albo nogi Wam spuchna. Ale na to mamy jeszcze czas... Zdążymy się namęczyć ;-) to też Wam podsune dobre pomysły...

Cześć Mamusie:-)

Poszukuję jakiś zajęć na basenie typowo dla przyszłych mam w Trójmieście. Jakieś namiary?

AMO lek jest świetny :-) dziękuję
Trzymam kciuki za Twoją wizytę. A za Twoją Mala757 w czwartek :-)
Każda z nas przeżywa każda wizytę. No i prawidłowo. To znak, że kochamy nasze bobasy :-)

Cześć mamuśki.
Mi w końcu trochę apetyt wrócił i jedzenie zrobilo sie przyjemnością a nie przymusem :-)
Moja trzecia ciaza jak na razie przebiega podobnie jak poprzednie wiec jie narzekam bo wiem ze inni maja gorzej.
Chmurka dzięki za telefon do lekarza. Umówiłam się z nią na czwartek. Już się doczekać nie mogę :-)
A mnie dopiero senność w ciągu dnia łapie. Dzisiaj w pracy tak mi powieki padały ze nie byłam w stanie ich podnieść :-/ :-)

coś mi ucina tekst....

"trzecia ciąża najłagodniejsza, druga trwała tylko do 12 tygodnia, ale pod kątem dolegliwości też nie było źle. Pierwsza stanowczo najgorzej Mi dokuczała"

małe sprostowanie : moja trzecia ciąża jest najłagodniejsza...

AMO, rozumiem Cię dla mnie wizyta u ginekologa to zawsze dawka emocji czy na pewno jest wszystko dobrze. Ale wierzę, i zobaczysz, że niedługo będziemy mieć przy sobie dzieci całe i zdrowe :)

Moja trzecia ciąża jak dotychczas jest najfajniejsze. Nic nie boli. Wymiotów nie mam. Sama przyjemność. Polecam trzecia ;-) jutro jadę do Gamety w Gdyni, żeby zrobić badanie genetyczne. Po poprzedniej ciąży... Mam ciągle schizy, że dziecko się nie rusza, czy coś... Brrr... Musze się otrząsnąć ze złych myśli... Do tego jeszcze wczoraj znaleziono ciało mojego ucznia. Za dużo pogrzebów dzieci w tym roku chyba... Spać nie mogę, podobnie jak Wy :-P a polecony lek na zgage pomaga?? Co do wózka - mam Emajunge, dostałam od przyjaciół. Opony zjechali na maksa, ale kolejne dziecko myślę, że wytrzyma. Ma 22 lata i jest rewelacyjny, tylko nieporeczny okrutnie...

Cześć dziewczyny, trochę mnie nie było bo wirusy mnie dopadły. Dziś czuję się o niebo lepiej i wracam do żywych.

To ja będę wyjątkiem i stwierdzam, że moja druga ciąża jest o 100 razy łaskawsza dla mnie.

Co do wózka to ja nadal mam po córce Implasta Boldera ecoline, który był kupowany jako nowy w mama i ja i tak się zastanawiam czy go może nie zostawić. Trochę ma stelaż porysowany od składania i pakowania do samochodu. Może w implascie dowiem się co bym mogła zrobić z tym stelażem. A może wy dziewczyny coś słyszałyscie o renowacjach stelaży od wózków?

Właśnie Jedo Fyn jadę obejrzeć :-)

Pyska pewnie by wazył ponad 4 kg jak moj smok urodzony w 40t i 3 dniu ciąży :)

Dysia ja kupiłam na trójmiasto.pl wózek od kobiety, która uzywała go 6 mcy i był na gwarancji, wygladał jak nowy. Zapłaciłam za niego 800 zł, a kosztował 1450, także zawsze coś taniej :) myślę, że warto poszukać. Ja sobie jedo fyn bardzo chwalę i teraz druga dzidzia będzie korzystać. W sumie trzecia

Sierpniowa ja mam brzuszek też dość spory jak na 10/11 tydzień.

Kładę się spać o 21.30-22 a o 1.00-2.00 juz pobudka i brak snu do rana.
Myślałam, że bezsenność trafia się dopiero w 3 trymestrze jak maluch wariuje w swoim domku a tu takie zaskoczenie.
Fajnie czytać, że większość mamusi przeżywa to podobnie. Dla mnie to byla nowość ze względu na pierwsza ciążę bez jakichkolwiek dolegliwości i komplikacji. A na dodatek chłopiec urodzil sie jako wcześniak w 36tyg ale z waga 3250g. Kurcze zawsze mysle co by bylo gdybym do konca donosiła - taki maly słoń hihi :)

Hej dziewczyny :-)
Ja dziś wyjątkowo dostałam zastrzyk energii i od rana się krzatam po domu z porzadkami. W weekend zrobiłam prezent dla mojego męża na imieniny bo ma za chwilkę 4 grudnia. Przy okazji już na Mikołajki coś małego znalazłam. No a dziś zaczęłam szukać inspiracji w necie już do świątecznych zakupów jakichś. Jest tego trochę i tylko trzeba pilnować cen, żeby nie pójść z torbami :-)
Apropos ostatnich moich poszukiwan wózków stwierdziliśmy, że chyba kupimy używany. Wiele osób na olx sprzedaje fajne niezuzyte wózki za dobrą cenę. Jadę nawet dziś do jednej Pani obejrzeć wózek bo był taki, który akurat podobał mi się w Mama i Ja. Tylko, że o połowę tańszy :-) więc zerknę jak wygląda.
Ps. Jak czytałam Wasze posty to tak chyba zazwyczaj jest, że kolejne ciąże znosi się gorzej. To nie pierwszy raz kiedy słyszę o tym. Ale co trudno. My mamuśki to dla swoich maluchów zrobimy wszystko :-)

Moja druga ciąża też gorsza od pierwszej jak do tej pory. Chociaż już troszeczkę mdłości odpuściły. I wieczorna senność też przechodzi, za to od 4:00 już spać nie mogę...
Nerwowa też jestem, ale mąż zazwyczaj znosi to łagodnie ;)
U mnie to dopiero dziesiąty tydzień, a brzuch mi wyskoczył, jakbym była co najmniej w piątym miesiącu... Już mi w moich ciuchach ciasno się robi, rajstopy przecinają mi brzuch na pół... Już dziś ciążowe założyłam do sukienki i jest mi dużo wygodniej.
Ja tu ze wszystkich najmłodszą ciążę mam, choć pewnie jakbym brzuch porównała z Waszymi, to pewnie różnicy nie byłoby widać ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

chmurka zrób sobie stopkę, będzie widać który tydzień :P zresztą zachęcam wszystkie mamy, dla mnie wtedy jest "czytelnie" a tak zawsze przewijam posty do najbliższej listy :P

chmurka to życze Ci aby bobasek się ujawnił, ja powiem wam szczerze nie mam parcia na poznanie płci, choć po cichu liczę na drugiego chłopca, ale jak będzie dziewuszka będziemy kochali jak swoje wiadomo :P w 1c w 22tc dowiedziałam się dopiero że będzie syn, w 26tc lekarz potwierdził, także myślę, że dowiem sie w styczniu

Aga_kr i ja sie łączę

rany. Rzeczywiście jeszcze trochę i juz polowkowe! !!! Ale ten czas leci. Jestem w szkoku. Ja w pitek mam wizyte i po cichu liczę ze dzidzia ujawni co tam ma między nóżkami :-D

Cześć mamusie :)

co do dolegliwości ciążowych, mimo, że to 17tc, 2 trymestr ja mam nadal mdłości, wymioty, wahania apetytu z naciskiem na mały, dolegliwości wskazujące na refluks, którego leczyć nie mogę, musze czekać do rozwiązania, chroniczny nieżyt nosa w ciązy spowodowany hormonami, brak sił na cokolwiek, problemy ze snem. W 1c ze wszystkiego powyżej miałam mdłości po 12 tc zniknęły jak ręką odjął . Także łącze sie w bólu z mamami, które 2c przeżywają gorzej.

Za 2 tygodnie mam badanie połówkowe, tydzień później kontrole u mojej ginekolog, mam nadzieje, że bobas ma się dobrze :)

Miłego dnia !

Inne tematy z forum

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...