Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (2)

Nasza lista :) Brakujące i nowe Mamusie proszę o dopisanie się do listy :)

dzianinka 1.05.2016
kararinah 03.05.2016
Mięta 05.05.2016
Sylwa 11.05.2016
Aga_Kr 15.05.2016
Chmurka 16.05.2016
Pegisu 17.05.2016
Dysia 21.05.2016
Queen 26.05.2016
Karoluś 28.05.2016

Zapatrzona 5.06.2016
Amo 11.06.2016
User 27.06.2016
Sierpniowa 29.06.2016
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (2)

Ja - nie miałam i nie mam zamiaru rodzić inaczej. Cesarka "na zimno" - mam jak najlepsze wspomnienia, i ja z kolei nie wyobrażam sobie porodu naturalnego, szczególnie obserwując post factum dziewczynę, która leżała ze mną obok w sali właśnie po porodzie sn.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przepraszam bardzo, ale na tym etapie ciąży bóle w podbrzuszu w większości przypadków są spowodowane powiększaniem się macicy, co jest typowe w tej fazie ciąży. Dziecko zaczyna intensywnie rosnąć i to są po prostu tego konsekwencje. Nie należy diagnozować przez neta, ale dziwię się, że lekarz pediatra nie może wspomnieć o tym - zakładam, że nie jest kiepskim lekarzem i wie, jakie objawy i co dzieje się w poszczególnych tygodniach/miesiącach ciąży.

Cześć wszystkim!
Dopisuję się do listy - mam termin na 14 maja.

Póki co 16 tydzień mija bezproblemowo. Płci jeszcze z mężem nie znamy...
Miałam trochę sensacji na początku ciąży: wymioty, mdłości, omdlenia. Ale z drugim trymestrem wszystko minęło :)
Mam 29 lat (kończę w grudniu) jestem z Gdyni i na koniec stycznia prawdopodobnie obronię doktorat. Więc póki co głównie siedzę w domu.
Aha i chodzę do gina i endokrynologa do Polmedu w Gdyni i póki co jestem zadowolona. To moja pierwsza ciąża więc nie mam za bardzo porównania.
Czy któraś z Was wie już, że będzie mieć cesarkę? Ja niestety mam problemy z kręgosłupem i mój ortopeda jak tylko dowiedział się o ciąży od razu powiedział mi, że mogę rodzić tylko przez cesarkę :/ Trochę się tego boję...

U mnie też ciężko ze snem ostatnio... dziś często się budziłam, miałam jakieś głupkowate sny... A w dzień nie mam jak odespać, więc są momenty, że chodzę jak zombi ;)

Ja mieszkam w Redzie od jakiegoś czasu.

Dziś mam USG genetyczne, ciekawa jestem czy się potwierdzi, że Piotruś tam siedzi :) Bo o to, że z dzieckiem jest wszystko ok jakoś jestem spokojna... :) Myślałam o Marcie i jej tragedii dzisiaj rano :( Ciekawe jak się teraz trzyma...

No to lecę dziś po fete :-) !
Ja zrobiłam jablecznik właśnie :-)
Co do nocy i spania to widzę, że nie tylko ja tak mam. Czasami ostatnio potrafię budzić się w nocy i zerkac na zegarek tylko, żeby odliczac kiedy mogę wstać już o jakiejś sensownej godzinie. Ale zdarza mi się o 4 rano być na nogach. A potem po południu koniecznie drzemka, bo inaczej bylabym w łóżku już po a nawet przed dobranocka.

kararinah gratuluje!!

Rany to fety nie można? Sery pleśniowe to wiem, że nie. Zaraz poszukam. Ale i tak musztarda po obiedzie bo już zjadłam, a dzis tez mi się strasznie chce...hmmmm

Ok, poczytałam, kiedyś rzeczywiście nie można było jeść fety bo była robiona z mleka niepasteryzowanego. Teraz już nie, więc mam czyste sumienie :)
http://zdroweodzywianiewciazy.pl/czy-ser-typu-feta-jest-zdrowy-dla-kobiet-w-ciazy/

Kurcze, szybko się zapomia czego wolno a czego nie. Dzięki dziewczyny za czujność :)

Ja dziś mega niewyspana, wstałam o 3 jakby był już ranek. Wierciłam się, kręciłam, a teraz oczy mi się zamykają

Dla poprawy humoru właśnie piecze się ciasto marchewkowe :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mala757 witam sąsiadkę :-)

kararinah gratuluję!

Ja mam dziś wizytę i nie mogę się doczekać.

mała 757 jak rozwaliłas sobie żołądek od mandarynek? Nie strasz mnie...

Dusia ja też jestem z Moreny :-)
Ja ogolnie mialam jadlowstret ale teraz zaczynam jeść powoli.
zachcianek na razie nie mam ale przy poprzednich ciałach w sumie też nie miała.
przy córce jadłam tonami mandarynki aż sobie żołądek rozwalilam :-/ A przy synku musiał być chociaż jeden grejpfrut dziennie :-) teraz zobaczymy :-)
miłego dzionka

Ja z zachcianek tez smieciowe jedzenie - pizza, frytki, Coke Zero, no I slodycze - snickers przede wszystkim.

Mieszkam w UK.

Pozdrawiam z Barcelony, slabo spalam wiec ucielam sobie porzadny spacem o wschodzie slonca na plazy a teraz sniadanie w hotelu ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mówiłam, że będzie widać :-)
Gratulacje!

A ja mam 32
Jestem z oruni górnej, a z "zachcianek" kapustę kiszona, za taką dobrą prawdziwą dałabym się pokroić :) może wiecie gdzie dostane, bo łatwo nie jest znaleźć pyszną :)
No i najważniejsze, jestem po wizycie, pani dr nie miala watpliwosci, bedzie chłopak :)

A to można jeść fete? Mi ciągle powtarzają, że sery pleśniowe i typu feta są w ciąży zabronione... A ja uwielbiam :-/

Ja dopiero od tygodnia moge jesc ale strasznie mnie ciągnie do kebaba i bulki jarskiej. Pochlaniam z prędkością światła. Za to wczoraj feta! Cala zjadłam. Kurcze. Pomyslalam o fecie i znowu mi sie jej chce hi hi

Przesiewowe robilam w Madisonie na górze po prawej stronie u mojej ginki tylko prywatnie. Ale plyty nie ma. Zdjęcia jak najbardziej

aha ja z Gdańska Głównego-Srodmiescie

Ja cały czas bym jadła mandarynki. Codziennie kilo zaliczam:)
Robiłam wczoraj badanie moczu i przez tą witaminę C kwas askorbinowy podwyższony...

Ja mieszkam w Gdańsk Chełm z dzielnicami Południowymi.

A ja bym codziennie jadła kebaba. No tak mnie nachodzi na śmieciowe jedzenie jak nigdy.
Jestem z Gdańska - Morena.
:-)

Chmurka a gdzie robilas to badanie?
Za opis wrażeń dziękuję bo wiem o ci chodzi bardziej o cenę i miejsce mi chodziło.
Dziewczyny a jesteś cię z Gdańska, Gdyni czy Sopotu?
Ja mam wpłat i to moja 3pociecha będzie :-)

He, he... Przebijam wszystkie -37,5 lat ;-)

queen ja mam ciągle ochotę na frytki :) Poza tym jakoś do niczego mnie już specjalnie nie ciągnie.

Dysia, bardzo dobre wieści oby tak dalej:)

Ja też z tych Mam po trzydziestce. Obecnie mam 32 lata.

To prawda, że aby otrzymać znieczulenie w Wojewódzkim trzeba przejść godzinne szkolenie i podpisać dokumenty. Ja takowe przeszłam a znieczulenia i tak nie dostałam, bo stwierdzili, że już jest za późno.

Miłego Dnia Dziewczyny !!!

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...